- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Nincs mit átgondolni. Ez olyan, mint a luxuskocsik (tudom, nem szeretjük az ilyen hasonlatokat, de), aki hozzászokik a kényelméhez és minőségéhez, az alább nem nagyon tudja adni a szintet. Az SRH240 pont ilyen. Olcsó de jó hangú, következésképp az anyaghasználaton van a hangminőség kispórolva. Szerintem semmi baj nincs vele az árán. Recseg, persze, ha kézbe veszed és hajlítgatod, de ha a fejeden van akkor nem hajlítgatod ugyebár. Akinek meg a fején is recseg ott más a probléma...
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #34187 üzenetére
Támogatom.
-
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #34156 üzenetére
A HD580-am még mindig eladó és canamp-pal csodálatos elektronikus zenére (én is erre szereztem be anno).
(#34146) bigmasterg: De meg ám, tényként kezelendő. Tök jó dolog, hogy számokkal mindent le tudunk írni, minden tiszteletem a kollégáké, de ez egy szubjektív műfaj, a zene csodálatos dolog és pusztán hallás útján hat az individumra, ez a hatás a szubjektivitás mellett pedig nem idealizálható számokkal.
-
ntomka
nagyúr
ööö, most melyikről is beszélünk?
HD580/HD600 mélyszínezett, nem azt írtam, hogy kiemelős (bár picit lehet, de tény hogy nem viszi túlzásba).
Az SRH240-nél írtam is, hogy szerintem pont jó, de a részletesebb írásomban írtam is, hogy mélyfüggők kerüljék el messzire. Jelen esetben pedig azért ajánlottam, mert klasszikus zenére kell neki, ahol a brumimacik nem éppen előnyösek.
-
ntomka
nagyúr
válasz
PAtr0n #33980 üzenetére
Válaszolunk mi, de pl. nem írtad le zárt kell-e vagy nyitott, circum vagy supra, milyen műfajokat hallgatsz, stb, ezek mind fel vannak téve kérdésként az első hsz-ben.
A 30-35 ezres kategória meg pont az az árrés, ahol új fejhallgatót nehéz ajánlani, max használtak jönnek itt leginkább szóba, de abból elég sok.
-
ntomka
nagyúr
válasz
p_adam #33967 üzenetére
TP50? És még a keretébe is belefér. Shure SRH240? Klasszikusra bőven tudom ajánlani, zárt és még egy jobb hangkártyát és/vagy erősítőt is tud mellé venni a pénzén. Komolyan, bármit csak HD25-öt ne. Vannak stílusok amire el tudnom képzelni (wubwub és társaik), de klasszikusra még egy HD662F superlux is jobb és nagyságrendekkel olcsóbb.
Mellesleg a HD600 is mélyszínezett rendesen. Egy AKG-val járna legjobban, ha a zárt nem lenne feltétel, így azokból amit hallottam eddig a Shure-ok teljesítenek a legjobban erre (nem a 440, az is erősen kiemel lent).
-
ntomka
nagyúr
válasz
p_adam #33964 üzenetére
Komoly zene vs. HD25... hát, akkor inkább kaszinózza el a pénzt, ha el akarja pazarolni valaki.
Erről jut eszembe, bigmasterg-nél szerdán hallottam ezt is, csak elfelejtettem írni róla, de nem véletlenül. Nem keltett bennem túl mély benyomást. Tömören: ritka szar hangja van. Persze jól szigetel.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #33899 üzenetére
A 880 a K601-hez hasonlítható, csak mindenben jobb kicsit, a 990 emel alul és felül is. De amikor Bodz hallotta a Gradoval szemben az utóbbit, akkor ennyit mondott: "ezt tudja a beyer is".
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #33897 üzenetére
A régieket én nem hallottam, csak az újakat mindkettőből.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33818 üzenetére
Így van! Szuper délután/este volt, megint sokat tapasztaltam.
Pl. azt, hogy mennyire le lehet fárasztani a fület. Órákkal később is tiltakozott a fejhallgatók ellen.
Shure SRH940
Anyaghasználatra talán annyival mondanám jobbnak a K601-hez, hogy zömökebb, robosztusabb felépítése van, a kábele meg ugye cserélhető. A fejpántja (vagy kengyele) szintén erőteljes felépítésű, bőrrel borított, nem érzem kényelmetlenebbnek a K601-nél, ráadásul rugalmas, bírja jól a hajlítást is.
Plusz a körítés jó: kétféle kábel, tartalék párna, csatlakozó átalakító, masszív hordozótok.Hang: itt az összevetés a legcélszerűbb. Elsőre felteszed: semmi extra. Másodjára felteszed: semmi extra. Harmadjára felteszed: hm... Negyedjére felteszed: nem is rossz fejes. Aztán eljutsz így legalább a 10-ig, mire rájössz, hogy mivel is van dolgod. Ez tényleg az a fejhallgató, aminél nem lehet következtetést levonni (illetve nehéz) egyetlen tali alkalmával.
A K601-re nem csak én, mint mindenki más úgy tekint, hogy technikailag az egyik legjobb fejhallgató. Ezzel lehet vitatkozni, de mikor nagyzenekarinál a 30-40 tagból 1 embernél kihallod, hogy kicsit jobban meghúzta a húrokat és benyikorgott, vagy rockzenénél hallod, ahogy a basszusos pengeti az ujjával a húrokat (nem a hangszer hangját, hanem magáért a húrét), akkor azért rájössz, hogy amit ma hangreprodukcióban ki lehet hozni egy fejhallgatóból, azt tudja. Na ez nem megy úgy az 940-nek. De az előzőek miatt a K601-et az egyik legtökéletesebb referencia fejhallgatónak tartom. A referenciát itt szó szerint értem: minden hangot úgy helyez el a zenében, hogy hallod, meg tudod fogni, centire el tudod helyezni mérnöki pontossággal.
De akkor mégis miben látom a 940 zsenialitását? Sok fejhallgatónál pengetik a frázisokat. Ha a K601-nél elfogadjuk, hogy referencia fejhallgató, akkor én az SRH940-re szó nélkül rámondom a stúdió monitort. Ez eddig csak egy kifejezés volt nekem, mert mindenre ráaggatták marketing okokból, de ez a fejhallgató teljesíti azt, ami bennem él egy stúdiómunkánál.
Ennyire képlékeny fejhallgatót én még nem hallottam. Sőt, hangfalrendszert sem sokat, pedig megfordultam pár helyen én is. Szinte együtt él a zenével. Ha mélyorientált zenét raksz be, mélyről szól, ha közepet, akkor onnan, ha magasat, akkor magasról. Ez természetesnek tűnik, de a fejhallgató ezt tálcán eléd teszi kb. így: ez a felvétel ezt tudja, hallgasd meg. Ha stúdiós, elkevert valamit, az ott lesz a füledben, könyörtelenül kijön. Ha torzít, ha sziszeg, ha brummog, akkor maximálisan hallani fogod ezeket a hibákat. Ellenben ha a stúdiós jó munkát végzett (a szeptemberi taliról többen emlékezhetnek Michael Jackson SACD-re), akkor annyit mondasz: ennek így kell szólni.
Technikailag annyit tudok elmondani róla, hogy lineáris nagyon, de a képlékenysége miatt becsapós: ha olyan a zene mesterelése, akkor dörmög és mélyorientáltnak érzed, ha pedig magasra fektették, akkor magaskiemelésesnek. Szerintem ez a szó szerinti linearitás.
Emellett részletes nagyon, de egyáltalán nem analizáló. Az a feladat az AKG-é. Míg a K601 szétszedi a zenét, addig a 940 ha egy jó stúdiómunka van mögötte, akkor összerakja és azt veszed észre, hogy élvezed azt, amit hallgatsz. Mindegy mi: az utolsó pop számtól a legagresszívabb zenéig. A fontos a minőségi, jól mesterelt forrás.A terét egyáltalán nem lehet a zártakra jellemző módon leírni. Egyetlen dolog amit észre lehet venni ebben az a szellősség hiánya. Míg itt volt a K601 AB-ztem vele rendesen. Csak ez az egy dolog ami feltűnt köztük, valamint az, hogy a K601 nem képlékeny, ragaszkodik az általa megálmodott mérnöki képhez.
Még valami: a bejáratás úgy kell neki, mint egy falat kenyér.
Shure SRH440
Ezzel a darabbal bigmasterg rendelkezik. Remek fejhallgató és a Shure-ok között ennek van a legpopulárisabb hangja. Számomra már túl sok a mélye, de nem elfogadhatatlanul. Érdekes az emberi fül akusztikája mennyire befolyásolja egy fejhallgató megítélését. A hangjáról továbbra is azt tartom, mint amit korábban leírtam.
Shure SRH240
Fogadni mernék rá, hogy a 440-nel megegyezik a drivere. Hihetetlenül ugyanaz a hangkép, viszont a teljes ház akusztikája másra van hangolva: míg a 440 lefelé húz, addig ez középre. Sőt, a közepeken emel is keveset, ezért volt az amit bigmasterg meg is jegyzett: "Utána kicsit érdekes volt a 940. Kicsit hiányzott a közepe.". De ez a középemelés szépen van teljesítve, nem zavaró, nem sok, azok a zenék ahol ez a tartomány dominál rengeteget kamatoztat belőle.
Az előbb említett akusztikai tényezőkkel biztos foglalkoztak más területen is, ugyanis nincs olyan részletes, mint a nagyobb testvére(i), de nem is baj. Ebben az árkategóriában a zene a lényeg, nem a monitorozás vagy analizálás.
Azon viszont mindketten meglepődtünk, hogy mennyire jól kamatozik egy jó forrásról. Szinte életre kel. Ezen az áron ajánlott vétel a középtartomány és a lineáris hangzás kedvelőinek. Akik szeretnek mélyebb hangon hallgatózni, azok kerüljék el messzire.Sennheiser HD800
Most volt alkalmam leginkább meghallgatni, a szeptemberi talin csak futólag. Előre bocsájtom, hogy a véleményem erről a fejhallgatóról valszeg túl kevés időn alapul így is. Szerintem hasonló, mint az SRH940 etekintetben: sokkal többet kéne hallgatni ahhoz, hogy kijöjjenek a képességei.
Viszont amit sokan rámondtak már, az szerintem is igaz: szinte már fejhallgató. Felteszi az ember és nem igazán érzi miben több, mint egy K601 vagy DT880. A tere nem szélesebb vagy szellősebb, nem is pontosabb. A hangtartományok eloszlásában sincs semmi különleges, tipikus Sennheiseres nyugodt, visszahúzódó hangzás, sőt, mélyszínezettség is ugyanúgy felfedezhető, mint bármelyikben.
Viszont nagyon dinamikus, mint a K601, ugyanúgy mélyre is megy (ha nem jobban).
Részletes, mint a sennik, de nem analitikus.
Tulajdonképp jellemezhetném itt órákig, engem nem győzött meg. Azt hallottam, hogy amit tudhat ma egy fejhallgató, azt tudja, minden tekintetben, technikailag, kényelemben, felépítésben és a zene élvezetében. De ha lenne rá pénzem se kéne.AKG K1000
Ez továbbra is csoda számomra. Ráadásul most hogy állítottunk a párnán és képes voltam előrébb helyezni a fejemen, így elmondhatom: az egyetlen
fejhallgatófejhangszóró, ami valós teret képes prezentálni számomra. Nem mesterkélt, nem kell tanult jellemzők alapján kitalálnom mi hol van, nem az agyam próbálja becsapni, ez tényleg teret alkot, beleültet a zenébe. Technikailag is remek ami jön belőle, de ebben a térben elvesztem és nem számított semmi más csak a zene. Gyönyörű, igazi ipari remekmű ez a fejhallgató. Birtokolni büszkeség és vágyálom. Olyasmi ez, mint egy festmény. Nem biztos, hogy mindenkinél jó helye van, de mindenkinek tudnia kell, hogy létezik, igen, ott van és megmutatja hogyan kell ezt. -
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Gradojához rendelt/szerzett már be valaki tokot? Gondolkozom egyben. A Shurehoz van, ehhez is jól mutatna, főleg hogy védené a portól.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33686 üzenetére
Jók lettek a képek.
Erre a fényjátékosra meg már tegnap is mondtam, hogy nagy ötlet a behelyezett vaku!
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #33664 üzenetére
Ízlés kérdése. Neked tudjuk már, hogy egyértelműen mélyfekvés kell. Én viszont nem bírom. Felteszek egy ilyet a fejemre és pár perc alatt lekapom. Nekem a 240 nem kevés, így canampról meg aztán főleg.
A 940 meg már be van járata és az.
(#33665) bigmasterg:
(#33667) contaxg: Így is van.
De a 240-nek jót tesz a canamp színezése, ezt én sem tagadom.
-
ntomka
nagyúr
Hazahoztam az SRH240-et. Canampról kegyetlenül szól, már az árához képest.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #33584 üzenetére
Az a baj, hogy nem egy ligában játszanak semmilyen szempontból. Nem is tudom van-e abban az árkategóriában olyan hangképű füles, mint a K601. Amivel tapasztalatom volt így azt mondanám, hogy a Sunrise Xcape fülesekkel kéne próbálkoznod.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #33578 üzenetére
Itt alig több, mint 1 éves (amúgy már 1.5). Nem az enyém egyébként, unokaöcsém van a képem, de imádom. Itt épp Vad Fruttikat hallgatott.
(#33579) Bodz:
(#33581) Deadzone41: Nem hiszem, hogy volna értelme összehasonlítani a kettőt.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #33562 üzenetére
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33505 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok és mindenben igazat adok, viszont ellentmond neked az, hogy a komolyabb fej- és fülhallgatóim előtt csupa kiemeléseset ismertem csak.
(#33523) KMT: 225 vagy 225i? Nem hallottam mindkét fajtát, így nemtom van-e különbség. Tény az, hogy a szeptemberi talin egyetlen ember panaszkodott csak a Gradom mélyeire (mármint hogy sok): schawo. Mindenki másnak csak a magas tűnt fel. Személy szerint is ha panaszkodnom kéne benne (nem fogok természetesen) valamire, az előbb lenne a magas, mint a mélytartomány. Szerintem abban a mélyekkel nincs semmi probléma. Igaz az is, hogy van benne viszont egy olyan ordító felső szólam, hogy emiatt valszeg kisebb hangerőn is járatom, mint a többi fejest, így a mély (hogy van-e több benne, vagy nincs) nem tűnik fel/vészesnek.
(#33520) csƵ: Nem-nem. Nem szeretek elhamarkodott véleményt alkotni azokról a fejesekről amiket van hosszabb időn is szerencsém megfülelni. Ha csak alkalmi a hallgatózás, akkor tömören leírom, hogy arra az időre hogy láttam, de ezt birtoklom is, így olyan véleményt szeretnék leginkább megosztani veletek, amire lehet is adni.
Ebből a szempontból amivel adósnak érzem magam, az egy IE8 vélemény.
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #33498 üzenetére
Hát igen, nem is egy HD650, de az ára sem.
(#33497) contaxg, (#33496) PuMbA: Valóban nem egy felső kategóriás az anyagminőség, de az ára sem emeli a felső kategóriába, sőt! A hangminőség meg elég szubjektív. Én egyáltalán nem élem meg kevésnek a mélyeit, szerintem teljesen rendben van, bár az is igaz, hogy mindenhol több mélyet hallok mint más (lassan nem tudok mit kezdeni ezzel a jelenséggel
). Számomra pl. a 440 már túl sok volt ezen a téren, a 240-et középcentrikusnak, a 940-et pedig teljesen lineárisnak találom.
-
ntomka
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #33399 üzenetére
Kövezzetek meg: Shure SRH940.
(#33411) contaxg: Egyetértek a Gradokkal kapcsolatban. Én most úgy érzem jól szól a hrt + canamp párossal, de azt is érzem, nem ez a maximum nála. Egy csövesről meghallgatnám, bár nem valószínű, hogy szeretnék magamnak ilyen erősítőt.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33263 üzenetére
Ennyire zavarják a magasak, hogy sapka és kabát kell hozzá?
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
fi:zi'k #33191 üzenetére
És csak egy dodó az egész. Szerintem megveszem.
(#33200) Dave™: Fizikailag is teljesen logikus. Zárt térben keletkezhetnek állóhullámok, sőt keletkeznek is, ezek pedig rontják jelentősen a hangképet. Zárt fejhallgatóknál ezeket kiküszöbölni komoly feladat, csakúgy mint hangfalépítésnél is.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33187 üzenetére
Ne becsüld alá a marketingeset.
-
ntomka
nagyúr
Mielőtt belekötne valaki, jövő hétre bigmasterg-vel be van tervezve egy nagy tali, ahol ő is meghallgatja majd a 940-et. Bízok benne, hogy a K1000 mellett nem ferdült el annyira még az tér-érzéke, hogy igazol engem.
Addigra be is járatódik rendesen, szóval komoly nyilatkozatokba én sem bocsátkoznék addig, de az biztos, most gyűrűk ura FLAC szól épp rajta, de minden eszembe jut róla, csak a beszűkült tér nem.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #33009 üzenetére
-
ntomka
nagyúr
Na mit találtam BathroomGirl fején?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Satyricon #32867 üzenetére
Szerintem semmi baj nincs az SRH240 mélyeivel, de ez mindenki számára elég szubjektív, hogy mit talál soknak vagy kevésnek. Emellett számos tényező szóba jöhet, mint pl. a Shure-oknál fokozottan jelentkező felhelyezés problémája (ha nem jól teszed fel szinte megszűnnek létezni benne a mélyek).
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Érdekel valakit egy K601 és/vagy egy HD580?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok #32480 üzenetére
Te a takstar-t keresed Bodz kollégától, ha még nem adta el azóta.
Aktív témák
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest