- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
Beyer T70-ről láttatok már a többi nagy márkával összehasonlítást ?
Kíváncsi lennék, hogy hova sikerült belőniük.
Ahogy nézem, az árát viszonylag üres területre lőtték be, talán Hifiman fejhallgatók lehet ottan körül. -
bigmasterg
addikt
Közben "szétszedtem" a két HD580-at, külön is vihetők.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #23651 üzenetére
Jó, de mondjuk Audeze LCD-2-ből (ha ez van egyáltalán), nagy Staxokból (Omega) meg gondolom a Hifimanokból kevesebb van itthon.
De valószínűleg a K1k és a Beyer T1 is ritkább.
Mondjuk a T1ben nem vagyok biztos, de valószínűnek tartom, hogy hd800nál ritkább, mint ahogy ATH-W1000, W5000 sem lehet túl sok itthon.Szerk.:
Amúgy én is mindennap látok, csak nem a metrón.Szóval annyira ritka nem lehet, ha mindennap találkozik vele az ember.
-
bigmasterg
addikt
válasz
audi100td #23609 üzenetére
Legelőször 45re gondoltam, de szerintem 40ért fogom kirakni a pakkot.
Ha azt nézed, hogy jár hozzá még egy alkatrész, vagy felújítható 580 és a kábelek, akkor szerintem nem túlzó ár érte.
Szerk.:
(#23612) fi:zi'k :
Nem is írtam, hogy neki ajánlom az enyémet, hanem hogy ennyiért akarom meghirdetni. -
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #23605 üzenetére
Azt slfln találta.
Más.:
Azt hiszem holnap lefényképezem és meghirdetem a két HD580anamat és hozzá 3 kábelt. (gyári 580, egy 650 kábel, és esetleg a szimmetrikus XLR kábelt)
A második 580 egyik fele ilyen (több mint egy éve így került hozzám), a másik fele viszont jó. Szóval ezt alkatrésznek fogom hozzá adni, csak még az áron hezitálok egy kicsit. -
bigmasterg
addikt
Többen is hallottak már innen, valamelyik fejhallgatós találkozón volt is egy.
Szerk.:
Ja, meg múltkor írt valaki egy ilyet.
De én állítom, hogy a megfelelő stílussal a K1000 egyértelműen jobb.
A 800 pedig multifunkcionálisabb, és bizonyos elektromos zenékkel, vagy rock-al (ebből sem minddel) élvezetesebb tud lenni. -
bigmasterg
addikt
válasz
Shufny #23596 üzenetére
Van még.
De tervezem az eladását.650nél visszafogottabb, kiegyenlítettebb hangú, nem túlozza el annyira a mélyeket, és nincs is az a kis magas kiemelése.
A 650 ugyan technikailag jobb, valamennyivel részletesebb, de az 580 karakterét jobban szeretem. (Olyasmi ez, mint a K601 vs K500.)
Szóval kevesebb mélye van, mint a 650nek, de nem nevezném mély hiányosnak.
Elvileg a HD600hoz nagyon hasonló hangja van. (Hd600at hallottam már, de akkor még nem volt meg az 580, így nem tudtam összehasonlítani vele.) -
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #23569 üzenetére
Közben megnéztem egy nem saját HD668B-vel, úgy tűnik, hogy ez kevésbé érzékeny, jóval kisebb vele a zaj.
A lupus jr ilyen szempontból sokkal jobban megépített. High állásban még iem-el (xears) is süket, low-ban pedig egy nagyon minimális hallatszik vele.
Viszont a CanAmp karakterisztikája jobban tetszik. -
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #23568 üzenetére
Most hallgatom, srh440-el is tetszik a hangja, viszont ezzel van egy elég nagy alapzaja
, ami nagyobb ohm-os, nehezebben hajtható fejhallgatóknál gyk. teljesen észrevehetetlen volt.
Amúgy jobban tetszik/tetszene az srh440-el is hangja, mint a lupus beépítettjének.
Úgy tűnik, hogy túl érzékeny(?) hozzá a 440.
Ha szól a zene, akkor már nemigen hallatszik zaj, csak ha nem szól, vagy csend van benne. Szerk.: De ha lejjebb tekerem a potit, akkor is hallatszik.
A bemelegedést, amúgy észrevettem, tényleg javul, ha melegszik. -
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #23550 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy milyen az srh440-hez képest.
Régebben olvastam róluk, abból annyi rémlik, hogy a 440 még kevésbé erősítés igényes, illetve kevesebb mélye van. Amit a graf-ok is igazolnak.Érdekes, hogy amikor legutóbb erősítőről hallgattam (jó régen), akkor pont elégnek tűnt a mélye, kicsit többnek, mint amit a K500 tudott. De mindjárt meghallgatom CanAmp-ról, arra még úgysem volt dugva.
Amúgy elsőre HD800ban meg kicsit soknak tűnt a mély, de hamar megszokható volt. Sok zene, pont hogy így élvezhető vele. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #23525 üzenetére
Tömörít, de vesztességmenetesen.
Azaz ugyan az visszaállítható belőle, mint ami az eredeti cd képfile-ban van. -
bigmasterg
addikt
válasz
audi100td #23489 üzenetére
Akg K500/501-re neked lehet, hogy nem is lenne érdemes, ha -ahogyan írtad- elektromos zenéhez kellene, jó méllyel. (?)
A k500és 501 ugyan szerintem az egyik legjobb ár/érték arányú fejhallgató, de kicsit mély hiányos. Aki sok mélyhez van szokva, az szerintem simán azt írná, hogy nincs is mélye.Esetleg Sennheiser-ből HD580, HD540, HD250 Linear-t nézegetheted használtan, csak itt már kérdéses lenne, hogy mennyire férne a bele a keretedbe.
Sőt már a k240, K500 is lehet necces lenne erősítés nélkül.
Ha 20 a limited, és hangkártyáról fog szólni, akkor esetleg olcsó Senn 555 /595öket is nézegethetsz. (Viszont erről megoszlik a vélemény, pl.: innen többen kifejezetten nem szeretik a színezése(?) miatt, és a HD668B-t jobban preferálják.)
-
bigmasterg
addikt
Itt a nagy matekozás és dacolás, erősítés közben őstag lettem.
Most vettem csak észre.
Asszem' akkor mehetek majd én is valamilyen fejhallgatós avatart csináltatni.p_adam:
Na igen, a k1000nél nem hiszem, hogyha bármikor eladnám, buknék rajta. -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #23465 üzenetére
K500 vs K501
Meg head-fi -n is olvasgattam anno róla, de azt hosszasabb lenne visszakeresni. -
bigmasterg
addikt
Ó máj gád, micsoda matekozás megy itt.
Olyan ez, mint megvenni a legnagyobb dízel mercit/bmw-t etc.. és napraforgó olajjal tankolni.
Vagy kiállítást nyert kutyát moslékkal etetni.
De megértem Dave-t is, csak akkor rossz hobbit választott. Na jó, pont ő írta, hogy nem hobbi, akkor mi? Munkaeszköz, stúdióba, keveréshez? Oda meg pont, hogy kellene dac és amp.
Gondolom sima, otthoni zenehallgatáshoz, ami meg csak hobbi (maga a zenehallgatás), aminek egy eszköze a fejhallgató, azaz hobbihoz kapcsolódó eszköz, azaz hobbi. -
bigmasterg
addikt
válasz
ntomka #23432 üzenetére
CanAmp-ról még jobban szólt volna, legalább is a K500on dobott a Juniorhoz képest.
Dave™:
Ebben most nagyon nincs igazad.
Egy jó erősítőről és dac-ról sokkal szebben tud szólni egy k601 szintű fejhallgató.De leginkább akkor észrevehető, ha már egy ideje használsz erősítőt és utána kipróbálod megint, hogy milyen volt nélküle.
Illetve egy jobb fejhallgató már lehet, hogy nem szólna szebben sima hangkártyáról, mint a k601.
Másképpen tesz hozzá a hanghoz egy erősítő, vagy dac, mint egy jobb fejhallgató.
-
bigmasterg
addikt
Grat, tényleg jó áron vetted.
Az tényleg korai lesz, nekem a k1000 és hd800 is 9000es sorozatszámú. Gondolom ezekből csak kevesebb készült, mint k601-ből.Szerk.:
Bár, ha ezt vesszük új árnak, akkor tényleg 100 euro körül kellene lennie a használtaknak, de a 601 tulajok szerencséjére jobban tartja az árát. -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #23400 üzenetére
Anno azt én is észrevettem, hogy mintha rosszabbak lennének a magasak a 601es párnával, de lényegesen több mély van velük. De én arra gondoltam, hogy a mély hiány miatt jobbak a magasak gyárival, nem "nyomja el" őket a mély, így jobban érvényesül a közép és magas.
Aztán lehet, hogy nem így van.... -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #23349 üzenetére
Füles erősítőt, vagy jobb régi fülest ?Szerk.: Na, közbenkivetted a utolsó mondatodat, így nem ér.
audi100td :
Aprón is van Superlux, nem kell feltétlenül külföldről rendelni.
Thomann-ról rendeltük őket korábban, de onnan 20 euro körül van a posta. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #23273 üzenetére
-
bigmasterg
addikt
Használt srh840.
Ha kicsit olcsóbb lenne, le is cserélném rá a 440emet. -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #23226 üzenetére
Erről az ad700 jutott eszembe, aminek ugyan nagy tere van, de nem túl valósághű.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #23222 üzenetére
Szerintem nincs a K500nak extrém nagy tere.
Egy jó nyitott fejhallgatótól elvárható tere van.
Az 580é és k500é között nincs olyan nagy különbség (de a k601nek is hasonló rémlik).Ahol szögben állnak a hangszórók, (pl [link]) azért "szemből" is kapsz hangot. Jó, mondjuk itt sem veled szemben alakul ki a színpad, de nyitott állásnál van olyan, hogy bizonyos hangszerek, vagy énekes gyk. teljesen szemből szól.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #23170 üzenetére
Így van, a hd800nak nagyobb tere van, mint a sima nyitott fejhallgatóknak, a K1000nek pedig még nagyobb. Amikor új volt olyan érzésem volt vele, mintha hangfalakat hallganék, nem is fejhallgatót (na jó, ezt már lehet fejhangszórónak is nevezni).
HD800ban az a legjobb, hogy nagyon kényelmes, tényleg szinte meg lehet felejtkezni arról, hogy fejhallgató van az ember fején. Fül köré ül, de nem úgy, mint a sima circumaural fejhallgatók, hanem olyan nagy, hogy beteríti a "fél fejem" és még csak nem is érinti (semmilyen irányból sem) a fülemet.
Hangja amúgy egy kicsit csal, itt-ott kiemel, de a végeredmény egész jó.
A k1000 (és k500 is) kiegyenlítettebb, neutrálisabb hangú, viszont mindkettőnek kicsit csapottak a mélyei. A HD580 viszont sokkal többet színez.
Magasakban és olyan (akusztikus) zenékkel, amik jól állnak neki, a K1000 egyértelműen jobb. Viszont amíg az akg válogatós, és sok zenével nem szól sehogy sem, addig a Hd800 megeszi az elektromos zenéket, rockot és még számos stílust. De mélyekre építkező komolyzenéknél is tud olyat, amit a K1k nem.Szerk.:
Viszont a tér jellegében schawo -nak igaza van.
A polcsugárzóimat, ha jól állítom be, akkor egészen elölről hallom a hangszerek, míg fejhallgatós térnél általában inkább körbevesz a zene, mintha a zenészek között ülnél. -
bigmasterg
addikt
válasz
Johnny Cage #23153 üzenetére
668B?
Az egyik legjobb ár/érték arányú fejhallgató.
Nincs rossz hangja és nem is egy nehezen hajtható darab, nem igényel különösképpen erősítés, persze jobb erősítővel és forrással javul, de -szerintem- nyugodtan használható alaplapról is.
Emlékeim szerint "V" alakú hangja van, kicsit(?) több méllyel és magassal, mint kellene, de sokak számára ez számít normálisnak. -
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #23146 üzenetére
Nem rangsorolás, csak ilyen sorrendben kerültek hozzám és egyszerre nem csak egy fejhallgatóm volt/van.
A 668B, hd650 és srh440, majd k500 mellett volt. -
bigmasterg
addikt
válasz
Johnny Cage #23134 üzenetére
"Alapelvek sorozatos betartatása miatt "
(#23128) KMT: most visszakerestem ezt. Kicsit azért megmosolyogtam a hsz.-t.
Amúgy valahogy így nézett ki a dolog (időrendben) :
fake v900hd -> srh440 -> hd650 -> 668B -> k1000 -> k500 -> hd580 -> hd800(srh440 és az utolsó 4 van még meg)
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #23100 üzenetére
Ezért kérdeztem rá én is.
Na jó, fül feletti párna van. (Mondjuk szerencsére nem kell rajta cserélni. )Tomi_Sci: Nyúlj nyugodtan.
Most úgy tűnik, hogy a 800 jobban csípi a CanAmp-ot, mint a lupus beépített erőlködőjét, illetve a k1000nél sokoldalúbb. Elég háklis tud lenni a rossz minőségű felvételekre, de sokkal több stílust befogad.
Akkusztikban gondolom jobb lesz a k1k, de ezt nem ma fogom kideríteni... -
bigmasterg
addikt
Újra itthon.
HD800 fejen.
Ez után minden kényelmetlen.Felvettem egy kicsit a k500at és HD580at is, de egész más, mindkettőtől különböző stílusú a hangja.
Hasonlítgatást majd kaptok később 3 óra alvás után nincs sok kedvem hasonlítgatni , meg a k1000et elő sem ástam még.Szerk.:
Amúgy a mélyeknél ez érződik. Nincs neki kevés, az biztos (főleg k500 után), de nem olyan, mint 650nél volt (vagy 580nál) részletesebbek és tisztábbak. -
bigmasterg
addikt
Itt mindenki hangokat hall ?
Stax sr007 Ken Rockwell teszt.
Érdekessége, hogy ez az ember fényképezőgépeket és obikat szokott tesztelni, mondjuk volt már egy
HD800 tesztje is. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22931 üzenetére
Sony Qualia 010-ről van szó. (Keress rá, ha nem ismered.)
Nagyon sz*rul nem szólhat. -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22878 üzenetére
Bp-i vagy ?
Ha igen, akkor szerintem bármikor elmehetsz fi:zi'k-hez superluxot hallgatni.
(Viheted az 598ot is, hogy összehasonlítsd... ) -
bigmasterg
addikt
Látszik, hogy nem tudod az előzményeket.
Egyszer linkelt valaki egy Superlux HD668b tesztet, ahol az égig dicsérték a fejhallgatót.
Erre (és az alacsony árra) mindenki felkapta itt a fejét és Shufny vezénylésével volt egy első csoportos rendelés a thomann-ról.
Itt is jó 'eredményeket' ért el a fejes így lett 2. rendelés is (ezt már fi:zi'k intézte), a rendelők száma nem csökkent így lett saját topicja a csoportos rendelésnek, majd 3. 4. és sokadik kör.
Itt nem volt a rendelést vezénylőknek haszna az egészen, szét voltak dobva a költségek...Csak később volt olyan, hogy nem volt thomann-nál raktáron és elég sokat kellett várni a fejhallgatókra, így felmerült, hogy mi lenne, ha lenne itthoni forgalmazó is.
Te meg valamikor ez után olvashattál bele a topicokba.
-
bigmasterg
addikt
válasz
greenfairy #22799 üzenetére
Grat.
Nem épp az alsó kategóriáknál kezdted a fejhallgatózást. Már csak az lesz a probléma, hogy nehéz lesz innen feljebb lépned.(#22806) fi:zi'k:
Arra a hullafoltos 'biztosszarra' gondolsz?
Mondjuk lehet, hogy tényleg nem lett volna rossz meghallgatni a T1-etis, de hirtelen jött a 800. (De ennyiért megvenném megint...) -
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22723 üzenetére
Jogos.
Ha haza megyek lelocsolom benzinnel és meggyújtom. Úgy már talán nem lesz észrevehető a folt(?) .
Mondjuk tegnap e nélkül sem vettem észre, de majd jobban átvizsgálom.Végső esetben kiszedem photoshoppal és rögtön megjavul a hangja.
(Még jó hogy van nálam laptop és rendes ülőhelyek, konnektorral a felújított
ferihegyenLiszt Ferenc-en, ugyanis 4 órát csúszik a gép.)
-
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #22716 üzenetére
Szóval még mindig azok a fránya csúszkák. [link]
Mondjuk itt is látszik valami, de élőben nem vettem észre.Most várhatok 8 napot, míg meg tudom nézni, hogy az ott tényleg kicsit foltos-e, vagy csak optikai csalódás és a fények/árnyékok ravasz játéka.
szerk.:
Képeknél meg mentségemre szóljon, hogy csak (nem annyira erős) laptopról vagyok így kb. ugyan azt ráhúztam mindre. Nem nagyon pepecseltem velük... -
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #22697 üzenetére
Én meg megköszönni felejtettem el úgyhogy. :
Köszi,
neked is fi:zi'k.Nem jól látod.
A középső képre gondolsz ?
Akkor nézd meg csúszkahúzogatás nélkül.
Amit bal fent látsz pedig csak csillogás.
(Tán' alcantara a párna. Világosabb, levegősebb, így másképp töri a fényt, mint a simavelúrplüss párna.)
Teljesen hibátlan, újszerű. -
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #22691 üzenetére
Nehezen, 580-al, K500al jobban elvolt, de azért ezzel sem hallgathatatlan.
Az a legrosszabb, hogy még egy hétig nem is tudom rendes forrásból meghallgatni, illetve semmilyenből sem.
Holnap reggel repülök kirándulni (most is Pesten vagyok hotelben) és ismerős viszi ma haza a fejest... -
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #22650 üzenetére
Cane Corso
Nem tudom hogyan reagálna a hangfalakra / zenére, ugyanis nem jöhet be...
-
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #22624 üzenetére
Szinte perfekt, innen már nehéz lényegesen feljebb lépni.
-
bigmasterg
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz
szabolcs1975 #22571 üzenetére
EZT hallgasd meg az 595-el.
szerk.:
Közben úgy látom megelőztek.
Aktív témák
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest