- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adnoctum18 #194 üzenetére
Ezt írták a Superluxosok (zárójelben az adott típus felépítése):
Both HD661 (zárt) and Sony MDR7506 have the same sound profile, even a pro is difficult to find out the difference.
HD660 (zárt) has a flat response for studio monitoring, and HD330 (félig nyitott) is based on HD660, but giving boost at low frequency to present more punch.
HD440 (zárt) is for music appreciation and come out a booming bass, very good
choice for computer gaming.Egyébként ezek régebbi modellek, a HD660 pl. 2002-es, ha jól gugliztam.
-
fi:zi'k
nagyúr
-
nagyúr
válasz
adnoctum18 #194 üzenetére
Ha veszel 1-1-et, kiderül
-
nagyúr
válasz
adnoctum18 #192 üzenetére
A thomann-os árak alapján a 660 a legdrágább.
-
nagyúr
Akkor kezdhetem megint összeszedni a rendelőket?
Mert nekem is lesz egy 668BMost nézem, hogy thomann-nál nagy beérkezés lesz 23-án.
660, 662, 668B, 681B -
adnoctum18
senior tag
Egy HD668B-re beneveznék majd én is, hogy ütközzenek jól az AKG K242vel.
Ha már ennyire jó!
-
Ugy latszik ma megint nagyon faradt vagyok, mar a masodik poenmagyarazatot kell irnom:
Van ket fules: 681B es 668B. A "B" betuzeskor nalam "Bela"
Es mivel 681 - 668 = 13, mig a mertekegyseg a Bela, ezert a 681B jobb 13 Belaval.Bocsi a faraszto poenert.
-
baluka26
veterán
Kíváncsi lennék, hogy egy 681es Superlux hogyan viszonyul egy 668-ashoz. Valakinek nincs mind a kettőből egy?
-
Dave™
nagyúr
A magasak konszolidálódni fognak, kell neki 40-50 óra bejáratás, hogy ne csilingeljen annyira. Relax
-
nagyúr
Már el kell szomorítsalak kicsit. Csak holnap de. fér bele a posta, de remélem ez nem befolyásolja a többit. Amúgy hétfőn adtunk fel csomagot, az keddre ott is volt a címzettnél. Meg is lepődtem.
Lényeg, hogy itt van és holnap tényleg megyek is a postára feladni. Legalább megtudom csinálni normálisan a 3 dobozt. -
nagyúr
válasz
benvolio #173 üzenetére
Ja, profin volt csomagolva, de az egyik 681-esnek felszakadt a külső fólia csomagolása. Ez lett az enyém.
Már nyomatom is rajta az S&M-et, falcbanNem rossz, a magasak tényleg csilingelnek kicsit. Bár régen volt normális fejhallgatóm, így nem nagyon tudok viszonyítani.
Ha minden igaz ma megy postára is, így hétfőn kapjátok. Remélem jó címet küldtetek el.
A bp-i átvevők meg jelentkezhetnek. -
Dave™
nagyúr
megjött a thomann válasza a HD668B ügyében:
"Dear David,
we have indeed removed them from our website for the moment. However we are still hoping to receive them on 23/12/10. As soon as they come into stock again, it'll be shown on our website again
Sorry for the delay in tjhe meanwhile."
Ergo nincs semmi biztos, de ha minden igaz akkor 23-tól lesz HD668B ismét. Mindenkinek mondom, hogy NAGYON ajánlott kategória lesz, ha lesz ismét
-
nagyúr
Csak hogy borzoljam egy kicsit a hangulatot:
16.12.10 10:33 The shipment has arrived in the destination country -
Dave™
nagyúr
Ez egy nagyon jó ötlet
Sajnos mindenki csak a tömegtermékekre fókuszál, azokat meg lassan a sarki trafikban is kapni, ott már nehéz labdába rúgni. Ellenben az ilyen finomságokkal - kellő fórumos promóciókkal meg támogatással - lehetne aratni. A thomann is nagyon jól csinálja, amit csinál, jó lenne, ha lenne konkurenciája ilyen ritkaságokkal. Én szurkolok nektek
-
Pont ma ötlött fel tesómban, hogy kéne egy online fül- és fejhallgató szaküzletet nyitni, ahol a slágertermékeket forgalmaznánk (Superlux, Xears, Soundmagic, Brainwavz, Bravo, Littledot, Indeed), konkurenciát támasztva az ebaynek meg thomannak. Csak már annyi mindennel foglakozunk, hogy a fej is szétesőben van miatta. Jövő év elején teszünk egy kísérletet ez irányba, aztán ha működik, akkor élesben is menni fog.
-
-
Sziasztok!
Én vállalok majd egy rendelés szervezést január végétől, mert költözöm és át fogom tudni venni, de csak abban az esetben, ha már rendelhető lesz a 668B.
Üdv: Bici
-
nagyúr
válasz
mclaren777 #145 üzenetére
Szia,
Én rendeltem egy Superluxot magamnak pluszba, és lehet meg is válok majd tőle. Egyeztessünk később.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Kb. mikor lesz legközelebb HD681 rendelés?
(Egyébként AKG K514-et nézeget(t)em, de ha ez annyival jobb és 2/3-ad annyiba kerülne csak...)
-
p_adam
addikt
Most már van Superlux fejhallgató erősítő is, csak kéne találni valami jó forrást hozzá:
-
baluka26
veterán
Én ma hasonlítottam össze a Sennheiser HD555-mel a Superlux HD668B-t, és le vagyok nyűgözve, hogy ilyen olcsón ilyen hangminőséget lehet kapni
-
nagyúr
válasz
hennessys #138 üzenetére
valamiből a PayPal-nek is meg kell élnie
Amúgy azt még nem mondtam, most vettem észre
, hogy nem 5 hanem csak 3% volt a többlet. Így:
681: 20.6 EUR
681-F: 26 EUR
Mivel volt aki nem aprózott és 7E-t fizetett be, így nem hinném, hogy mínuszba jönnék ki, meg nem is nagyon érdekel 1-200 HUF. Elvégre nektek köszönhetően lett nekem is olcsóbb.
Annyi kérésem lenne csak cserébe, hogy a Kivel érdemes üzletelni topikban dobjatok egy pirosat,ha megkaptátok. Ha kéritek, természetesen megy a REpötty is.
Köszi előre is -
-
nagyúr
Neked a nyomkövetés hogy volt?
Rendelés előtt nem regeltem, csak megadtam a kért adatokat és kaptam egy azonosítót. A tracking viszont, csak úgy tekinthető meg ha belépek. Volt egy gyors regelési lehetőség az olyanoknak, akik már vásároltak. Ezt megcsináltam, de még mindig nem tudok belépni, mert nincs jelszavam. A jelszó-emlékeztető meg nem működik, szerinte nem vagyok regelve.
Ötlet? -
nagyúr
Na, a csomagot útjára bocsájtották.
PuMbA leírása alapján én is a PayPal-t választottam fizetés gyanánt, de nálam nem volt semmi gond. Először nekem is a kisebb összeggel terhelték a számlám tegnap, de ma már a megnövelt összeget vonták le, így nem kellett külön semmit tennem. Külön érdekes, hogy volt kb 1 EUR a PayPal számlámon és azt is vittékCsomag adatok:
Carton size: 61cm x 35cm x 25cm
Weight: 4kgEgész kicsi
-
nagyúr
Megérkezett a 3. is, 1 úton van és még 1re várok.
-
nagyúr
Újabb beérkezés történt.
-
nagyúr
Az első befizető már meg is van, pénz a számlámon!
Amúgy sorry mindenkitől, de csak most tudtam gép elé kerülni, pedig 7 óta fenn vagyok.
-
nagyúr
Utaljon mindenki forintban, aki még nem tette meg!
-
benvolio
őstag
Egyébként nem kellene rákérdezni a Thomann-nál emilkébe, hogy hány darab van még náluk? Mert aztán nehogy ne legyen ennyi.
Valaki megkérdezné aki tud külföldiül?
-
benvolio
őstag
Már csak a megerősítésre várok és megyek utalni.
-
dave93
őstag
Köszönjük szépen előre is
Én igyekszem még a mai napon befizetni, remélem mindenki más így fog tenni, minél előbb adjuk le a rendelést, nagyon fontos lenne - gondolom nem csak nekem - hogy karácsonyra ide érjen. Ki mikor tud utalni? Legkésőbb kedd estig mindenkinek megoldható? Jó volna legkésőbb szerdán leadni a rendelést szvsz, még így is necces lesz, sőt még jobb volna holnap
-
nagyúr
Akkor schawo fórumtárs ajánlása szerint, és a véglegesnek tekintett összegek (1 EUR = 285 HUF):
-Bici: 50,83 EUR - 14.485 HUF
-dave93: 24.33 EUR - 6.935 HUF
-benvolio: 24.33 EUR - 6.935 HUF + 1.000 HUF posta
-rhonin: 24.33 EUR - 6.935 HUF + 1.000 HUF posta
-hennessys: 24.33 EUR - 6.935 HUF
-fi:zi'k: 24.33 EUR - 6.935 HUF#schawo
Ha a bankiátutalást választom, akkor tudni fogják az ÁFA-különbözetet, vagy ott is szenvedni kell vele mint PayPal fizetés esetén?#MINDENKI MÁSNAK
A csomag megérkezését követően kb. még 24 órát leszek Bp-en. Így megkérném a bp-i átvevőket, hogy ehhez igazodjanak, vagy várniuk kell január elejéig, esetleg posta.
A megértést köszönöm! -
Német ár + 5%, úgy számoljatok!
20 EUR + 5% = 21 EUR
25 EUR + 5% = 26,25 EUR
Holnapi várható középárfolyam ~280 Ft, várható deviza vételi árfolyam 282 Ft (ezen mennek a kártyás tranzakciók). De mivel nem holnap lesz kifizetve, csak holnapután, ezért javaslom, hogy 285 Ft-os árfolyamon számoljatok, hogy maradjon benne némi tartalék. -
nagyúr
Én is PP-re gondoltam, csak annyi gond van vele, hogy jelenleg nincs akkor keretem a PP számlán, ami fedezné. Ha meg át akarom utalni a pénzt az fix 3 nap.Éljen a digitális korszak...
Szóval remélem a banki átutalás is problémamentes lesz.
Mivel hennessys kolléga még nem jelzett semmi ezért 4 EUR posta költséggel számoljunk. Megadjuk neki a lehetőséget, hogy még holnap utalhat, jelentkezhet, de menjünk biztosra.
A pénteki árfolyammal (1 EUR =285 HUF)számolva és a német árakkal, mivel úgy tűnik az az irányadó:
-Bici:49 EUR - 13.965 HUF
-dave93: 24 EUR - 6840 HUF
-benvolio: 24 EUR - 6840 HUF + 1000 HUF posta
-rhonin: 24 EUR - 6840 HUF + 1000 HUF posta
-fi:zi'k: 24 EUR - 6840 HUF
??? -hennessys: 24 EUR - 6840 HUF + 1000 HUF posta ???A számlaszámom mindenkinek privátban küldöm.
Aki postázást kér, az küldje el a nevét, címét.
A pluszköltségek átvételkor való rendezése részemről ok. -
Én paypal-lal fizettem. Az villámgyors.
A legrosszabb árfolyammal kell számolni az EURO-t, sajna. Kell lennie eg yolyasminek, hogy számlakonverziós valutaárfolyam. Ez nem ugyanaz, mint a sima árfolyam, hanem egy picit kedvezőbb.
Sztem az azután felmerülő költségeket rendezzük átvételkor, nem?
Mindenki vigyen magával 1000Ft-ot apróban.Hova küldjük a pénzt?
ui.: szerintem, a bankod árfolymai alapján számolj ki egy közelítő összeget, amit holnap elküldünk Neked, és a vásárlás végén, amikor már egészen pontosan tudod az összeget, akkor korrigálunk egyenként. Ha negatívba jönnél ki, akkor vállalom, hogy ésszerű határok között kiegyenlítem a dolgot akár átvételkor, akár előre utalással.
-
nagyúr
Rendelésnél rá fogok kérdezni, hogy ide ér-e 22-23 körül. Ha minden rendben, akkor intézem a belföldi postát is.
Akkor akinek eddig ok:
-Bici /681+681F/ ->(20+25+3,33) EUR
-dave93 /681/ -> (20+3,33) EUR
-benvolio /681/ -> (20+3,33) EUR
-rhonin /681/ -> (20+3,33) EUR
-fi:zi'k /681/ -> (20+3,33) EUR-hennessys ? - /681/ -> (20+3,33) EUR
Akinek postázni kell, annak +1000 HUF. Ezek az emberek majd adják meg pontos nevüket,címüket.
A befizetést mindenki intézze OTP fiókban, állítólag ez a leggyorsabb.
Nem tudom pontosan mekkora összeg lesz pluszba az ÁFA különbözet miatt, így erre is ki kellene találni vmit.
Ha van ötlete vkinek, hogy miként a legcélszerűbb csinálnom a fizetést, az ne tartsa magában. Bici? -
nagyúr
Frissített lista:
-Bici: HD681 és HD681-F /1-1db/
-hennessys: HD681 /1db/
-benvolio: HD681 /1db/
-dave93: HD681 /1db/
-rhonin: HD681 /1db/
-fi:zi'k: HD681 /1db/Összesen: 6 db HD681 és 1 db HD681-F
Ha vmi nem stimmel, írjátok meg!
-
-
rhonin
senior tag
-
-
Dave™
nagyúr
A Superlux HD681 szériára meg a HD668B-re az AKG K240 párnája megy rá. Ez emlékeim szerint közel 20€ a thomann-nál. A megéri az nagyon relatív. Szerintem nem, sokak szerint igen. Amiben biztosan jobb, hogy nem műbőr, hanem velúr (-szerű), tehát nem izzasztja a füled környékét. Viszont kisebb a belső átmérője, így egyrészt jobban hozzáér a füledhez, másrészt némileg más lesz a hangja. Van akinek jobban tetszik, de olyan is, akinek nem. Mindezek után mindenki maga döntse el, hogy megéri-e a fejhallgató árát (681) vagy annak kétharmadát (668) rákölteni.
Egyébként láttam már egészen egyedi megoldásokat (pl. zokni borítást is
) szóval házilag is sok mindent lehet csinálni vele. Igazából nyáron lesz probléma az izzasztó hatása.
-
rhonin
senior tag
A bankfiókban való rendezés a legegyszerűbb szerintem. Én elég sokszor csináltam így és ha pl. otp számlára fizetsz be úgy, hogy az otp-be mész be akkor majdhogynem azonnal rajt van a pénz a számlán. Eltérő variációban asszem 1 nap az átfutási idő.
De megbeszélhető szerintem, hogy aki gyüjti az Otp-s mondjuk akkor mindenki befárad az Otp-be és ott adja fel a pénzt.Dave: Milyen párna való a superluxokra? Ez engem is érdekelne. Mennyire éri meg kicserélni?
-
nagyúr
Én csak nagyon végső esetben vállalom el, mivel az asszony "megöl", ha (idézem) "fent kell maradnod ilyen szarokért".
A bankfiókban történő befizetés nem tudom mennyi idő alatt ér célba, még 1x csináltam eddig, azt sem saját számlára.
Bici
Esetleg megtudnád oldani a ha bp-i vagy? Max viszel 3-4 nagyobb szatyrot/táskát. -
hennessys
tag
Na de ha összeírjuk, akkor nekem kell:
-
nagyúr
Nekem asszem 5 pozitív értékelésem van, az nem elég?!
Ha jól számolom, ami azt jelenti, hogy Bicin kívül mindenki egyet rendel, ő pedig max 4et, akkor összesen 9darab kell, csak hogy tudjuk mennyivel kell számolni.
Jelenleg 9db, a német áron, 180 EUR. ÁFA különbözettel (6%) ~191 EUR és erre jön még rá a 20 EUR pk. Szóval, ha számításaim nem tévesek, akkor 211 EUR, azaz a tegnapi középárfolyam szerint 58550 HUF kell összesen.
Persze Bici rendelése még csökkentheti ezt az összeget.
A pk 6 részre oszlik el, ami 3.33 EUR-t jelent fejenként. Belföldi csomagküldés egységesen 1000 HUF, ha nem kérsz semmi extra szolgáltatást.Nekem az a tapasztalatom, hogy két bank között nem megy végbe 1 napa alatt az utalás. Ha jól rémlik, ennek 3 nap kell. Bankon belül asszem meg van 1 napon belül, ha időben, zárás előtt intézi az ember.
Bár van aki már elvállalta, de továbbra is jobbnak tartanám, ha olyan helyre menne, ahol többen át tudják venni. Ez jelen esetben Bp. Ha Bivalybasznádról lennének 20-an, én meg egyedül máshol, természetesen abba is belemennék.
Úgyhogy javasolnám a bp-re történő rendelést. -
Dave™
nagyúr
Nálunk úgy volt megoldva, hogy előleget utaltunk előre, pl. 30%-ot, foglaló gyanánt. Volt aki ettől függetlenül az egészet előre utalta. Az nem várható el senkitől sem, hogy megelőlegezze mindenkinek azt az összesen több tízezret vagy százezret. Persze ti tudjátok, de a foglaló szerintem egy járható út, ha pedig időközben eláll az illető, akkor abból lehet kártalanítani (meg ugye el kell adni utána a fülest). Célszerű mindenre felkészülni.
-
dave93
őstag
Azt szerintem senki sem fogja bevállalni, hogy előre kifizeti és "majd rendezzük". Hiába, azért nem mindenki 32412 napos PH! addkit, 45.000 pozitív értékeléssel
Ha holnap mindenki utalna kedden le lehetne adni a rendelést, akkor csak ideérne az ünnepek előtt... Csak továbbra is ez a kérdés, hogy mégis ki? -
nagyúr
Úgy látom megy itt az egyezkedés.
Szvsz abba a városba kellene rendelni a csomagot, ahol a legtöbben át tudják venni. Ha jól tudom csak ketten jelezték, hogy nem bp-iek. Na meg a banki utalás sem lesz meg hétfőig.
Tehát gyakorlatilag olyan ember kell aki kvázi előre ki is tudja fizetni az egészet.
Döntsük el ma, hogy miként legyen, mert én is ennek függvényében döntök.Frissített lista:
-Bici
-hennessys
-benvolio
-dave93
-rhonin
-fi:zi'k -
rhonin
senior tag
Én is csatlakoznák a karácsony előtti rendeléshez egy 681-essel.
-
válasz
hennessys #55 üzenetére
Noss, én már csináltam ilyet, nem nagy durr.
Rendelsz a weboldalon, fizetsz paypal-lal, utána várod a csomagot.
Én elvállalnám, ha el tudnék hozni a postáról egy ekkora csomagot, de sajna nem tudok, mert 2,5 km-re van a posta, és nincs kocsim. :SAzt kell főleg kitalálni, hogy hogy osszuk szét a megérkezett füleseket, és hogy ki mennyit utaljon az intézőnek. Ja és ki intézze.
Én benne vagyok mindenben, de ha kettéválasztjuk, az nem lesz jó hatással a postaköltségre.
A Karácsony elötti rendelés további nehézsége, hogy csak 1-2 napunk lesz arra, hogy mindenkihez eljusson a fejes, mert az a 4-6 nap Karácsonyi időszakban lesz 6-7 is...
Szerintem ebbe már nem fog beleférni a további postázás. -
hennessys
tag
Ha mas nem lesz, en bevallalom, de en keszthelyi vagyok, úgyhogy az árra így rájön nektek a magyar királyi posta v futár...
-
hennessys
tag
Nekem is ünnepek előtt kellene. Januárban úgy néz ki, hogy elutazom hosszabb időre, jó lenne még előtte megoldani...
Csináljunk 2 csapatot?
1 Karácsony előtt
1 Ünnepek utánKi lenne így benne?
-
nagyúr
Hát én úgy érzem most ez nem fog összejönni, majd csak az ünnepek után.
Akik eddig biztosra mondták továbbra is élnek a lehetőséggel? Részemről természetesen ok.
-Bici
-hennessys
-benvolio
-dave93 -
Kom-ancs
tag
Én még gondolkodok a 681 és az F-es verzió közt.
-
benvolio
őstag
Valaki olyan rendelhetné aki benne van a témában az esetleges fennakadások elkerülése végett.
Szerk: PuMbA:nem intéznéd el nekünk?
-
PuMbA
titán
Nekem úgy volt, hogy az UK oldalon megrendeltem a fejeseket UK árak szerint és kinyomott a PayPalra egy 118EUR-os tételt. Emailben természetesen a rendes 140EUR-t írták és mellé még jött egy levél, hogy valami gond van. Vissza kell írni nekik, hogy adják meg a Thomann PayPal címét és elküldtem nekik az ügyfél azonosító és rendelési számot megadva a 32EUR különbözetet és 20perc múlva már írták, hogy feladták. PayPalon fizetni nagyon egyszerű, csak a bankkártya számot és a három jegyű kódot kell megadni és már hozzá is van csatolva, de alapból ~120k-tól többet nem lehet fizetni csak megerősítés után ami sok idő.
-
hennessys
tag
Akkor Dec 13 hétfőig begyüjteni a rendelést? Én benne vagyok. Mindenki küldjön nevet és linket a thomann.de -ról, hogy ne legyen tévedés?
-
Shufny
őstag
Nem a kontinensen. Látod a honlapjukon, hogy elég sok országnak van saját felülete, de M.o -nak nincs. Erre az esetre azt írták, hogy az angolt használjam. (na meg nyelv ügyileg is ez volt megfelelő
). Szóval azokhoz az országokhoz ki van számolva rendesen az ár, de hozzánk előre nincs. Az is le van írva a honlapjukon, hogy saját országod ÁFA -ját fizeted. Az nem volt előre, hogy német árhoz képest, de hát ez van. A UK ár a jóval alacsonyabb, nem a német magas. A vásárlással az a tré, hogy ők leterhelik autómatikusan a listaárat, és utána számolják csak, hogy ténylegesen M.o -ra mennyi lesz. Mivel nem egyezik meg a kettő, így valszeg a bank nem engedi levenni, de ennek a pontos hátterét én nem tudom.
-
nagyúr
Nekem úgy rémlik, hogy ráterhelik az összeget te meg leokézod, hogy fizetés.
Amúgy nem értem mit szöszöltek, ha nem a UK ár az irányadó a kontinensen akkor a német ár mondjuk. Ez a 681 esetén +1 EUR, ha jól rémlik. De hogy az ÁFA-val mi van, azt nem értem... Lehet hogy a UK ÁFA alacsonyabb, mint a német, de annak benne kellene lennie az árban és nem a vevőre terhelni...bár lehet rosszul gondolom. -
Shufny
őstag
Szállítási költséggel? Pénzzel kapcsolatban egyetlen gond volt, hogy a kártyás vásárlás esetén nem annyit akartak lehúzni, mint amit alapból zároltak. (mert ugye a végleges összeg több mint az angol oldalon lévő listaár. Német ár + áfakülönbségbe - kb +5% - került végül.)
Tényleges pénzveszteség abból volt, hogy mikor végre sikerült valahogy levennie a thomann -nak a zárolt összeget, a maradékhoz nem fértek hozzá, és visszaküldték. Ezen az oda-vissza utaláson buktunk 2297 Ft -ot. Azóta PuMbA is rendelt egy kört, nála paypal -on keresztül előjött a probléma, de sikerült gyorsan megoldania. Utalással valószínűleg nincsen ilyen gond. -
Shufny
őstag
Ez a púp a 681 -eknél ugyanúgy megvan, szóval erre nem érdemes alapozni. (egyébként a HeadRoom jóval kisebbnek mérte ezt a DT990 esetén. )
A ~5kHz felett nem nagyon lehet alapozni a mérésre, mert túl sok dolog zavar be. Persze a fülednek higgyél, hisz azzal fogod használni.Mellesleg nálam is talán 50 órát ment mire úgy éreztem, hogy nem "csilingel" túlzottan.
-
Dave™
nagyúr
Egyébként az sem lenne hülyeség, hogy röviden-tömören összefoglalva a lényeget/előnyöket írni pár hangszerekkel/audio technikával foglalkozó cégnek, hogy nincs hazai importőr, és hátha látnának benne fantáziát. Utána még olcsóbb lehetne, de mindenképpen egyszerűbb lenne a beszerzése.
-
nagyúr
Akkor összeírnám, hogy eddig ki jelezte igényét:
-Bici
-hennessys
-benvolio
-dave93
-Kom-ancs (?)
-Dave™ (?)
-fi:zi'kIlletve volt még egy privát érdeklődő, akiknek linkeltem a topikot, de azóta nem jelzett vissza.
-
Dave™
nagyúr
Nem győzők eléggé hálás lenni
Megmentetted a karácsony szellemét
Mellesleg írtam a Superluxnak, hogy mi a lecsó van a HD668B-vel, egész Európa erre vár
Szerintem elszámolták magukat az igényekkel, a thomann elég gyorsan kiárulta a készletét. Mivel csak ők szállítottak EU-ban mindenhova, gondolom ők is szeretnének kapni
Ha megjön a válasz közzéteszem. Múltkor másnapra válaszoltak.
#21: szerintem nem volt eléggé bejáratva, én úgy emlékszem még 20-30 óra környékén is érezhetően sok volt a magas, utána kezdett el visszaszorulni. Az összes általam elolvasott összehasonlításban (rockgrotton volt mind, legalább 3-4 darab) mindenki azt írta, hogy a 681-nek mélye és magasa is több, és ez utóbbiban a sibilance is ott van érzékelhetően. Bejáratás után valamennyit azért az is enyhül. Moddal eltűnik. A mélyét a többség nagyon dicsérte.
-
Én egy 10-12 órát járatott 668B-t hallgattam és közvetlenül összehasonlítottam egy 681-el, ami már be volt járatva. Lehet, hogy a 668B még nem volt eleget járatva, de a 681 jobban tetszett; szebb, kiegyensúlyozottabb magasai voltak. A mélyeket visszavettem a 681 esetén kb. 6dB-lel, mert nekem sok.
-
Dave™
nagyúr
A 668B-nek addig túl sok a magasa, amíg nincs bejáratva. Ez legalább 40-50 óra. Utána eléggé visszaszorul. A görbe ezt nem szemlélteti. A magas frekvencia megugrása részben a fül akusztikája miatt van. A többinél is jellemző. A HD681-es széria moddolás nélkül több magasat produkál, elég sok sibilance-al, ami zavaró lehet. Olvass utána az összehasonlításnak. Pl.: HD668B has less bass and much less treble compared to HD681, rockgrotto. Elég sok helyen leírják. Egyedül annak jobb a HD681, akinek kevés a 668 mélye. Minden másban veri. Meg persze olcsóbb is plusz lehet kapni
Egyébként félreértés ne essék, iszonyat jó a 681 alapból is, de a 668 jobb. Még a moddolt 681-nél is. Kivételt képez ez alól az, akinek kevés a 668 mélye. Meg azt ugye nem is lehet kapni.
-
dave93
őstag
Sziasztok!
Partnereket/partnert keresek vásárláshoz, szállítási költség megosztással, a Thomann.de-ről. Privátban várom a jelentkezőket, minél előbb
Na ahogy itt visszaolvasok már hárman lennénk? HD681 kellene nekem is -
A 668B nem mindenki számára jobb a 681-nél, főleg 5kHz felett nem.
Oké, hogy részletes a hangja, és nagyon tiszta, de engem pl. zavar, hogy a középmagasak elég túlzóak. Mintha EQ-ban rátennél egy csomót a 7-8KHz-re.
Látszik is a freki görbéből:
Érdemes jól megnézni, hogy az 5kHz és a 8KHz között 20dB különbség van...
Én a 681B-re, vagy a 681F-re vagyok még kiváncsi...
Ezeknek sincs sokkal egyenesebb átvitelük, de a 681 hangján sokkal kevésbé hallatszik ez, mint a 668B esetén. -
Dave™
nagyúr
válasz
hennessys #10 üzenetére
Itt van, meg egy angol webáruházban is, de ők csak UK-n belül szállítanak. Sajnos ez drágább, mint a thomann. Amúgy gyakorlatilag egész Európában nincs, az ebayen sem, az USA-ban is csak elvétve, szerintem szállítói gondok vannak. A thomann korábban dec 23-ra írta az érkezését, meglátjuk mi lesz belőle. Ha jön megint, célszerű lecsapni rá. Én fogok venni egy tartalékot is, elteszem a szekrénybe
A HD681 állítólag nagyon sokat javul a modtól, de oda forrasztani kell ellenállást meg kondenzátort, szóval ezt érdemes hozzávenni. Alapból is jó, de utána sokat javul ettől. Az F verziónak nagyon lapos a frekvenciagörbéje, nincs sok mélye, ezt érdemes belekalkulálni. A simának van a legtöbb, az kis is emel (ezt nagyon szokták benne szeretni, állítólag nagyon szépen teszi), a B verzió - ami most nincs - az meg a balanced, vagyis a kiegyensúlyozott.
Elvileg dec 23-tól lesz HD668B is a thomann-nál. Az a legjobb a superluxok között, akinek ráér, szerintem várja meg. 30€ volt. Remélem segítettem néhányotoknak
üdv!
-
hennessys
tag
Van vki Keszthely környékéről?
-
benvolio
őstag
Üdv!
Egy HD681-re én is vevő vagyok. Ki lesz aki rendeli? Szóljatok, hogy hogy legyen! -
hennessys
tag
Ha karácsony előtt kipörgetjuk, akkor en is beszallo, ha más nem 1 SUPERLUX HD681el és 1 AKG K-701 OHRPOLSTERrel. a szívem vérzik, hogy nincs náluk sem 688b.
-
Kom-ancs
tag
Sziasztok,mennyi pénz lenne egy ilyen füles postával?
-
-
Sziasztok!
Szervez valami Thomann-os rendelést úgy, hogy még Kari elött ideérjen?
Én benne lennék 2, vagy 3db superlux fülessel...Üdv: Bici
-
Dave™
nagyúr
Nagyon jó kezdeményezés, mindenkinek ajánlom a Superluxokat (saját tapasztalat), illetve a thomann.de webáruházat is! A leírtakkal pedig teljesen mértékben egyetértek
-
baluka26
veterán
Helyes, hogy nyílt egy ilyen topik
Az utóbbi időben rettentően megnőtt a kereslet a tajvani "ronda, de finom"-okra -
nagyúr
Ezennel jelzem is az igényem egy Superlux 681 fejhallgatóra.
Minél hamarabb szeretném, de úgymond ráér.Amúgy a Superlux honlapja itt érhető el.
-
nagyúr
Sziasztok,
A fórum ezért született eredetileg:
-sok ajánlás volt a Superlux fejesekre
-így közös rendeléseket bonyolítottunk leAzóta történt néhány változás. Mivel Thomann annak ellenére hogy megbízható, kommunikációban és az ellátással voltak problémái. Tehát a röviden, a gyártóval felvettem a kapcsolatot, majd rendeltem is tőlük egy szállítmányt, amit mások szerint is korrekt feltételekkel kínálok itt. Természetesen a következő is tervben van már.
A topik még mindig tekinthető szakmainak, mivel rengeteg infó és tapasztalat van a korábban vásárló tulajoktól.
Ellenben most már a rendelések, legalábbis az általam bonyolítottak nem tartalmaznak Superlux termékeket. Remélem érthető miért. Ennek ellenére úgy tűnik továbbra is meg van az igény, hogy időnként rendeljek Thomanntól. Ezt továbbra is szívesen vállalom. Gyakorlatilag csak a posta költséget dobjuk szét.
Tehát a posta költség fix, így minél több ember rendel, annál jobban megoszlik a 20 EUR (gyk.: pl. 10 fő -> 2 EUR/fő).
Így nincs más hátra, mint megbeszélni, hogy mit szeretnétek és adott esetben intézem.Akinek még mindig nem lenne világos, az alábbi GY.I.K. remélhetőleg eloszlatja a ködöt:
1) Honnan rendelünk?
A német Thomann webáruháztól (www.thomann.de). Jó árak és megbízhatóság jellemzi. Több mint 4000 EUR értékben rendeltem eddig.2) Miért csoportos a rendelés?
A rendelés csoportosan célszerű, mert a 20 EUR szállítási költség darabtól függetlenül megoszlik a rendelők között.3) Hol és hogyan tudok rá jelentkezni?
A topikba írsz, vagy privátban nekem (fi:zi'k). A többit egyeztetjük.4) Ki intézi az adminisztrációt?
A rendelésnél van egy szervező, aki lebonyolítja az egészet a pénzbeszedéstől a postázásig.5) Hogyan történik a fizetés?
Többnyire lesz lehetőség átvételkor fizetni, vagy beérkezéskor utalni. Posta, futár ok, de UV nincs.6) Mi történik ezután?
A rendelést leadását követően 4 nap alatt megérkezik a csomag, ha minden van raktáron. Ezután történik a termékek szétosztása.7) Mikor lesz legközelebb rendelés?
Amikor én biztosan rendelek, akkor ide és a Milyen FEJhallgatót? topikba is beírom. Ettől eltekintve igény esetén szintén megcsinálom.8) Miért térnek el az árak a különböző nyelvek (értsd: országok) esetén thomann oldalán?
Thomann oldalán a különböző nyelvekre kattintva, adott esetben különböző árakat láthatunk. Jellemzően az angol (UK) és német árakat szokták nézni a vásárlók és meglepődve tapasztalják, hogy komoly eltérés van az árakban. Ne ijedjen meg senki, ennek nincs jelentősége. Ugyanis az eltérés az egyes országok ÁFA különbözetéből adódik, DE mindig a célország ÁFA-ja van érvényben. Legegyszerűbben úgy kaphatjuk meg a "magyar" árat, ha a német árhoz 4%-ot hozzáadunk (ár*1.04) és tizedesjegyig kerekítjük. Így meg lesz kb. a 25% ÁFA tartalom.[ Módosította: Pompi ]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest