Aktív témák
-
contaxg
veterán
Ha USA-ból jön, fizetni fogsz Áfát, meg egyéb apróságokat (elvileg).
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dave™
nagyúr
Your Amazon.co.uk order ************ has shipped!
1 of Audio Technica ATH-AD900
Shipping Carrier: Royal Mail
Ship Date: August 22, 2011
Shipping Speed: StandardTegnap rendeltem, ma írtak, hogy a tengerentúlról jön, 2-3 nap is lehet, erre estére már fel is adták, ráadásul a UK-ból, még az sem kizárt, hogy a héten megérkezik Ha minden fine lesz olyan pozitív minősítést kap tőlem ez az eladó, hogy kitüntetik az Amazonnál.
contaxg: az engem nem érdekel ők honnan és miként szerzik be, én az amazon.co.uk-n keresztül az Egyesült Királyságban vettem, GBP-ben fizettem (elvileg), innentől a többi nem rám tartozik. Amit ma írtak státuszt abban is az szerepelt, hogy 2-3 nap mire fel tudják adni, mert a tengerentúli raktárból jön és intézik a vámot, ha szükséges. Nem tudom mit csináltak a háttérben, de ez a varázslás nem a Harry Potter
[ Szerkesztve ]
-
-
Shufny
őstag
Erről beszéltem, elég elhamarkodottan, de csak mert nem telik semmibe kipróbálni igazából.
#24810: Nekem a Kindle 5 napot állt a vámon, mert a csajszi az utolsó órámon hívott hétvége előtt, és utána lejárt a munkaideje. Jövőhét meg munkaszünettel kezdődött.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz bigmasterg #24808 üzenetére
Kindlet pont 2 hete vettem az asszonynak (, láttam másik topikban, hogy a tiéd elfáradt kicsit .)
Csütörtökön délben rendeltem, hétfőn hozta a futár. A csomagküldő historyja bámulatosan részletes, és frissülés követése meg addiktívvé tett, egész nap a refresht nyomogattam .Shufny: Ebben OPA2227 ketyeg... de persze, ki lesz próbálva minden mindennel.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Egyelőre még nem vagyok besózva, eddig úgy tekintettem jövő hétre lesz csak itt, most meg az sem kizárt, hogy szerda-csütörtök, de péntek szinte biztos. Németországból nem szeretek rendelni semmit sem, mert onnan valami rejtélyes okból kifolyólag sokkal tovább tart, mint UK-ból, Svájcból stb. Szerintem inkább az lehetett a háttérben, hogy szereztek egy domestic példányt, ennyi idő alatt még a csodával sem jött volna át az USA-ból már csak a vám miatt sem. Esetleg B verzió, hogy volt egy visszamondás előttem, és akkor nem is kellett megerőltetni magukat. Na azért kíváncsi leszek mit tud villantani az AD700-hoz képest.
A Kindle az Amazon saját gyermeke, szóval az kicsit más tészta Ezek meg közvetített eladók, a pénz meg minden az Amazonon keresztül fut, éppen ezért ritka az ennyire gyors reakcióidő. Őszintén szólva még sosem volt ennyire gyors, pedig már vettem pár dolgot Amazonról. Az egyik legjobb CD lelőhely, rengeteg ritkaság és némelyik botrányosan olcsón, ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalát
contaxg: már nem egyszer volt, hogy nem az Amazontól vettem és Amazonos csomagolásban jött (CD). A legutóbbi viszont ha jól rémlik nem olyan volt.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Neked nem az Amazon fogja postázni hanem a kereskedő cég. A dobozon elvileg az Amazon neve meg sem lesz említve.
Sőt! Volt olyan, hogy az angol Amazonon vásárolt amazonos cuccra, magyar áfát számolt az Amazon és a németektől küldték az akciós termék csomagját, míg ez a termék a német Amazonon egyáltalán nem volt akciós!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dave™
nagyúr
válasz contaxg #24812 üzenetére
Ha már Amazon: szerintem csak az amerikai és az angol a használható, a többi kínálata meg sem közelíti ezekét. Ráadásul amint a példa is mutatja, olykor végeredményben az angol az olcsóbb, nem az amerikai, tehát mindig érdemes mindkettőt csekkolni. Őszintén szólva sokkal jobban szeretem, mint az ebayt, legyen akármennyi pozitív értékelése az eladónak ebayen...
-
contaxg
veterán
Nekem az a legutolsó tapasztalatom, hogy néha olcsóbban lehet vásárolni néhány UK szaküzletben, mint a UK Amazonom. Ezen egy kicsit meglepődtem!
Egyébként üdv itthonról mindenkinek!
Schawo, köszi! Itt a cuccod!
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ntomka #24817 üzenetére
Tök egyértelmű, csak kicsit körülményes megnézni: behajítod a kosárba, végig nyomod az utolsó fázisig és ott látod, hogy mennyi a végösszeg. Nem a legkényelmesebb, az tény, de a kínálat és az árak erősen ütik az ebayt új cuccok terén. Ráadásul jobban tetszik a kommunikáció és minőségbiztosítás oldala is.
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #24816 üzenetére
Na most ez felvetette bennem a gyanút, hogy a Creekben lévő LM7171 nem e szeretne maga előtt valami nagyobb 'fojtást' mielőtt kiköpi magából a kakaót. Lehet alul lett méretezve a kimeneti ellenállása? o_O. Igen gyorsan lesz piszok hangos így is. (Mondjuk ebben a Streamer II+ is erősen ludas.)
Én nézegethetem a techdatasheetet, nekem aztán azok a szép görbék meg számok nem mondanak semmit... meg a nyákot se néztem meg soha, részemről sok értelme nem lett volna.[ Szerkesztve ]
-
szakibá...
senior tag
A vaterás eladónál bizományban van, egy retro cuccokat árusító ürge, nem nagyon akar foglalkozni vele. Ha mégis megveszed, a legnagyobb kockázat az, hogy valszeg nehéz eladni, ha mégsem tetszik. Ahogy korábban írtam, a párnákat azonnal cserélni kell, egyébre ne költs, nem érdemes, amúgy is jó állapotban van a kép szerint. Tegnap végignéztem vele az M1-en az Amadeust, elégedett voltam.
[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
slfln
senior tag
válasz szakibá... #24820 üzenetére
Neked mi is van, E? Az 'A' az audiometriás, az nem jó, az 'E' meg ENG/EFP-re van (szintén nem lehet túl jó zenélni), az 'S' a Stereo 'elvileg'... Az eredeti DT48-ak meg már kétlem, hogy működnek, az már nagyon régen volt.
(Nem bírok rákeresni a hozzászólásaidra, sikerült jól nevet választani .)
Írnál valamit a hangjáról, mondjuk a DT990-hez képest, amid volt? -
szakibá...
senior tag
Nekem DT48S-em van, 30-35 éves lehet, fekete szinű, de a feliratok már lekoptak róla, szóval rendesen használták annakidején forgatásokon. Úgy tudom, az E csak abban különbözik, hogy az újabb párna van rajta eleve, valamint mostanában 200 ohmos változatot is gyártanak. A membrán aluminium, csak akkor sérülhet, ha túlhajtva leszakad róla a cséve, de az egyből hallatszik. Találkoztam a neten olyannal, aki 1957-es példányt hallgat boldogan, Nagra néven. A hangja minden mai divatos fülesétől különbözik, csinn-bumm hangot ne várj, viszont rendkivül egyenletes, tiszta kőzéptartományt igen. Nekem a zárt fejhallgató fogalma itt kezdődik. Nem gyárt mesterséges tereket, korrekten átalakitja az elektromos jelet hanggá. A különbség olyan lehet, mint egy természetes szépség és egy sminkelt szilikonos nő között. Az utóbbira jobban gerjedünk. Ha meg akarod hallgatni, személyes átvételt válassz a vaterán. Ha nagyon nem tetszik (ami elsőre valószinű), akkor ne vidd el, egy semleges értékeléssel nem jön létre az üzlet. Vigyél magaddal egy lejátszót a Chesky tesztlemezről a " Bass resonance test" nagybőgővel, ha azzal nem zörög, akkor nincs baja. Ezzel a párnával zsebrádiószerűnek tűnik elsőre, nem kell megijedni. Nem akarlak rábeszélni , ha mégis megveszed, az új párnával (Thomanntól) kapcsolatban tudok tanácsokat adni.
-
slfln
senior tag
válasz szakibá... #24822 üzenetére
Köszi az infót!
Igen, a Nagrát mondják a legjobbnak, de ilyet szerezni gyakorlatilag lehetetlen.
Az S-et, ha jól tudom már igen régóta nem lehet kapni.
Elvileg különböznek egymástól picit (E - S). Jelenleg az E-t lehet kapni és az A-t (rendelésre). A különböző impedanciás változatokon is szinte lehetetlen eligazodni, 5-600ohmig volt minden szinte.
A bass resonance tesztet a Chesky teszt cdről én is elsők között játszom le új cuccnál.
Köszi már néztem hozzá minden pótalkatrészt. Szivacsból elvileg van az ovál és a körkörös nem? A vinyl ovált jobbnak szokták mondani...
Tartok tőle, hogy olyan lesz, mint a nálam vendégeskedő K160. Ez meg nem egy lányálom, de még csak nem is természetes szépség . -
P-SZ-S
aktív tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok (kezd kevés lenni az AKG K416P), és szeretném a segítségeteket kérni.
A következők az igények:Hol: tömegközlekedés főként, de utcán és otthon is. (nagyon fontos a külvilágtól való szigetelés)
Mennyiért:: Maximum 18-20k
Ami fontos: zárt kialakítású, de ne legyen nagy a mérete (K518-nál nagyobb ne). És csavarodjanak a hangszórók (bár ha jól tudom szinte mindegyiknél így van már)
Zenei elvárások: A leges legfontosabb a tiszta mély basszus. Equalizer általában így fest (sajnos csak így tudom megfogalmazni): fenntről indul, fenn marad, középtájt negatívba megy majd a legvégére lassan visszaérkezik a nullába).Én az AKG K518-ra gondoltam, szerintem minden elvárásnak megfelel, de hátha ismertek jobbat.
Kösz a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
hasman
tag
Üdv!
Már egy pár hónapja keresgélek, de sajnos nem nagyon találok igényeimnek megfelelő fejhallgatót találjak, reményeim szerint itt megtalálom igényeimnek való legmegfelelőbb márkát/típust.Először kezdeném a speciális igényekkel, ez nélkül nem jöhet szóba 1 fejhallgató sem:
- vezeték nélküli (lehetőleg wifi technológia)
- kombósított mikrofonos megoldás ( ez a portok hiánya miatt szükséges lenne, igen tudom, lehet venni plusz portelosztót, de nem akarok több kölöncöt a gépemre nyomni irtózom a kábelektől) jó lenne egy beépített mikrofon nem kiállócuccami gyorsan letörikhasználati hely: otthon
kialakítás: lehetőleg zárt/félzárt
hangszórók: sztereó (v. 5.1)
lehetőleg circumaural tip.
fejhallgató fajtája: rátok bízom (nem értek a lovakhoz)
továbbá a hangzása átlagos (filmnézés, játék és zenehallgatás is vagy ezek keveréke)
ár: kényes téma, először maradjunk annál hogy 30 alatt.Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
Továbbá e-mailt is írhat akinek esetlegesen használt a fenti termékjellemzőkkel rendelkező készüléke van és megválna tőle jutányos áron[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
Szerintem a K500-on túladok. Ha érdekel valakit szóljon.
ツ Headphones on - World off
-
titán
válasz hasman #24827 üzenetére
Meg lennék lepve, ha erre bárki is tudna választ adni. Wifis füles Sohasem hallottam ilyet. Elég macerás lenne egy ilyet egy kiló alatt legyártadni figyelembe véve az aksiigényt.
Nem biztos, hogy szívesen a fejemen hordanék egy ilyen sugárzó eszközt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
contaxg
veterán
válasz schawo #24830 üzenetére
Nyilván bluetooth volt a cél, de nem mindenki ért hozzá és ezért történhetett ez az elírás.
-
szakibá...
senior tag
Úgy tudom, a Beyer Nagra a 48A elődje volt, 5 ohmos, DT48 pedig csak 5, 25 és 200 ohmos létezik. Van, aki a 48A-val hallgat zenét. Én nem találtam infót arról, hogy a párnán kivül másban is különbözne az S és az E. Szerintem teljesen felesleges pótalkatrészeken gondolkodni, a fénykép alapján nem kellenek. A kör alakú szürke "párna" nem szivacs, hanem szivacsos szerkezetű, sima felületű gumi, nem túl puha. Ügy teszi zárttá a fülest, hogy nagy erővel lelapitja a fülkagylót, nekem nem jött be. A vinyl párnát sem érdemes újra cserélni, az is pont olyan, mint a fényképen, valamint az sem zár rendesen, nálam biztosan nem. Egyedül az újfajta párnára érdemes költeni, de arra kell is. Ami különbséget lehet hallani az S és E között, az kizárólag a párnán múlik szerintem. Az E párnájával annyira zárt lesz, hogy érezni a dobhártyán a kis feszülést, ha kicsit jobban szoritom a fülest a fejemre. Ekkor van normális hangja. Ha kicsit is levegőt kap, pl. elforditom a fejem és a nyakamnál levegőt kap, akkor összeesik a hangkép, olyan lesz, mint a vinyl párnával.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz szakibá... #24833 üzenetére
Elvileg a Nagra S a DT48A-t meg a vintage E-t jóságait ötvözi. A pontos történelmet szerintem már senki se tudja. A Nagrákat nem is árulták halandók részére, csak a svájci profizmus kiteljesedési (referencia pontjai) voltak fejhallgató téren valamikor az 50'-es években - és még mindig maradtak azok.
Ezt a vinyl dolgot tapasztalom a K160-al rendesen. Egy ropit rágva is elvesztem a szigetelést és máris fuccs, ugrott minden. Nálam kellő izzadás után már igen jól szigetelnek amúgy .
Várok még kicsit, hátha történik valami, de a kíváncsiságom hajt a licitálás felé nagyon. -
ntomka
nagyúr
schawo-nak ezt válaszoltam pü-ben.
Mikor megvettem bigmasterg-től teljesen biztos voltam a dolgomban, és azóta sem bántam meg. Viszont akkor egyáltalán nem volt a képben a HD580. A senni viszont teljesen kiváltotta azt a funkciót, amiért a K500-at megvettem, szóval feleslegesnek érzem, főleg úgy, hogy a K601 még mindig jobban tetszik, hiába zeneibbnek érzem a K500-at.
Szeretném megforgatni a pénzt másik fejesben. Várok választ két embertől is a head-fi-n. Az egyik egy sr325i-t árul, a másik egy shure srh 940-et. Persze biztos sejted, hogy a gradot várom jobban, hogy összejöjjön, a shure is érdekel, de csak surranópályán a grado mellett.
Mindjárt felteszem apróra is.
-
atok666
őstag
Jo kis topic, mindig is irigyeltem azokat, akik meghalljak a kulonbseget ket DAC kozott
-
Dave™
nagyúr
-
guppy
őstag
válasz ntomka #24839 üzenetére
Sztem egy AT vásárlása előtt mindenképp próbálj ki egy Gradot, ha passzol a zenei stílusodhoz, és ha veszel akkor inkább a 225el vagy a 80 al kezd, azokon érezni elvileg a legjobban a Grado song signaturet, továbbá a 325 csak akkor fog igazán jól szólni ha van egy jó erősítő alatta, és ebben a fejesben picit több a magas is.
-
ntomka
nagyúr
És szívesen is veszem!
A K601 és a HD580 stabilan marad, azokat szeretem nagyon és majdhogynem minden igényem kielégítik együtt. Viszont harmadik fejest megtartom kísérletezős vonalnak, legalábbis amíg nem bukkanok egy olyanra, amit megtartok állandóra.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
vezeték nélküli fejhallgatót szeretnék venni, de nem nagyon van ötletem, hogy milyet érdemes, mivel annyira nem vagyok otthon a témában. főleg zenehallgatáshoz kellene, hogy szobatársamat/ alkalomadtán szüleimet ne zavarjam. hangzásban valami nagyon szépen szólót szeretnék (nem mondom, hogy szóljon úgy, mint a HCS2330as 2.1em, de minél szebb, annál jobban örülök), és olyan 15k körüli keretem lenne a dologra egyelőre.
mit tudtok ajánlani?
köszi a válaszokat előre is!
üdv
-
baluka26
nagyúr
válasz deathtania #24847 üzenetére
Sajnos egy Superlux valószínű jobban szól ennél.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
ntomka
nagyúr
válasz deathtania #24847 üzenetére
Ha el tudod hagyni a vezeték nélküli igényt (ez egy óriási kompromisszumos feltétel), akkor superlux.
-
deathtania
senior tag
válasz ntomka #24849 üzenetére
hát, ha adnak hozzá 15m vezetéket, akkor el tudom hagyni a vezeték nélküli igényt de ha nem, akkor sajna marad a vezeték nélküli megoldás. pár vezetékes fej és fülhallgatóm már kontaktos lett, ezért sem szeretnék vezetékest
superluxot checkolom, milyük van
amiket eddig találtam, azok ezek de kb a két sennheiser (RS110 és 119) azok, amiket szerintem lehet, hogy érdemes volna, de ha van jobb ötletetek, szívesen meghallgatom.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest