- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eami
veterán
válasz
kemotox #35154 üzenetére
értettem amit írtál, de a játék egy folyamatos inputot generál. összességében kell nézni, ráadásul se 8 se 1 milliszekundumos sebességgel sem fogsz kattintatni soha sem. Fizikai képtelenség. Ellenben ahogy mozgatod az egeret az az egér 8-4-2-1ms időközönként küld majd adatot a gépnek.
Szóval folytassuk a példádat egy kicsit életszerűbb körülmények között, mert bár olyan gyorsan nem klikkelsz, de rántani ránthatsz egy nagyot az egeren. Ha 8ms a polling rate és mondjuk a példád alapján pont icipicivel a következő küldés előtt rántod meg az egeret akkor szépen átküldi a szenzor hogy rántottál az egeren, de az hogy mekkorát is pontosan majd a következő 8ms ciklus elején derül ki. Szóval igen, minimum 8ms az input lag egy 125Hz polling rate esetén.
Amúgy emlékeztetőnek hogy a nagy fps kamerás tesztnél is átlag 14-18ms input lag / latency jött ki.
(#35157) bbdzyx: Igen jól érted. Pillanatnyi értékeket mér. Teszteknél igyekeznek folyamatosan gyorsan mozgatni az egeret hogy a szenzor viszonylag folyamatosan küldje a jeleket. Ezek csak maximum értékek, összehasonlítási alapnak viszont jók, hogy megnézzük van a különbség a küldött jelek beérkezése között két különböző egérnél.
(#35156) jaffa 2843: és mindenki más. Van egy ötletem hogy kis szerencsével hogy tegyünk pontot ennek a témának a végére. Ismeritek a http://whatif.xkcd.com/ ? Szépen megfogalmazom a felvetésemet, kérdésemet, a különböző álláspontokat és mielőtt elküldöm neki bemásolom ide, hogy bólintsatok rá. HA van egy kis szerencsénk akkor kiszámolja / kiméri nekünk van e és ha van milyen nagy különbség van a vezetékes és a vezeték nélküli egerek inputja között. Deal?
-
kemotox
addikt
válasz
kemotox #35145 üzenetére
Még annyival kiegészíteném, hogy ha mondjuk 2ms-enként küldi az adatot a cucc (hívjük tickelésnek az ilyen adatküldést), akkor ha mondjuk pont tickelés után kattinasz, akkor nyilván 2ms múlva fogja csak elküldeni azt a kattintást, de ha pl tickelés előtt közvetlenül, akkor meg tulajdonképpen azonnal, szóval nem jelenthető ki, hogy teljes mértékben a polling rate határozza meg a lagot.
-
-
eami
veterán
válasz
kemotox #35140 üzenetére
most másoltam neked be a polling rate definícióját. Pontosan azt jelenti hogy minél magasabb annál alacsonyabb a késleltetés. Azonban magasabb Hz nagyobb erőforrást igényel. Az hogy állítható egy extra jó dolog.
125Hz = 8ms
250Hz = 4ms
500Hz = 2 ms
1000Hz = 1msAz hogy a játék maga milyen késleltetéssel dolgozik az más tészta (volt is linkelve erre a kamerás teszt), maga az egér és a gép közötti kommunikáció sebességét a polling rate határozza meg.
-
eami
veterán
válasz
kemotox #35137 üzenetére
annyira nem, inkább csak tanulságos volt
ellenben megértettem hogy mi alapján mérnek. Sőt azóta láttam hogy OC vannak pöpec merések is, engine független, nyers adatokkal. Csupán arra gondoltam hogy okés ha papíron jobb bizonyos érték, de lehet semmi különbség nincs a használat közben,mert egyszerűen a mai játékoknál fizikai képtelenség azt az előnyt kihasználni. Ezért egy izzadós kezűnek lehet jobban jön a ventilátor mint meg extra 400 DPI
(tudom gyenge poén)
szerk. nem keverem, itt a polling rate Def.:
'The polling rate (or report rate) determines how often the mouse sends information to your computer. Measured in Hertz (Hz), this setting equates to lag time (in ms)' -
-
-
Vanir
veterán
válasz
kemotox #34813 üzenetére
Ezt most nem nagyon értem, kíváncsi vagyok a srácnak a gamer karrierjére, mivel játszik, satöbbi, hogy ennyire védi a wireless lézer dolgokat.
Egy szóval nem mondtam, hogy feltétel nélkül hinnie kell, őt értelmesebbnek látom mint a másik srácot, akinek a lézerkuka válasz ment.
-
-
M@rdel
őstag
válasz
kemotox #34704 üzenetére
Szerintem ritkán használnak játékosok 800-1200 felett egeret, legalábbis saját tapasztalat és az itteni fórumok olvasgatása alapján ez alakult ki bennem.
Viszont szerintem a magasabb DPI érték valószínűleg szenzor váltással is járt, erről jól lenne valami infó!Amíg írtam válaszoltatok!
Szóval megéri ez az egér, vagy menjek kicsit feljebb árban? G402, deathadder stb..
-
-
eami
veterán
válasz
kemotox #34681 üzenetére
amúgy remélem nem sértek meg senkit, de amikor én legutóbb foglalkoztam a4tech egérrel akkor a genius árban nyomták 1-2 praktikus kiegészítéssel. Viszont messze elmaradt a logitechtől (ami azóta ráadásul nagyon sokat is fejlődött az akkori önmagához képest). ha én meghallom akkor inkább a gagyi szó jut eszembe mint sem olyan valami amihez viszonyítani érdemes. szóval ennyire jó lenne mára az a4tech?
más:
g700s kábele tényleg nagyon gáz. elég merev, ha az ember rádugja akkor kb 2x nehezebbnek érzi az egeret. Mondjuk az aljzat szabvány micro USB szóval rá lehet dugni valami kellemesebb kábelt is. Maga az egér amúgy nagyon kényelmes. Gombok jó helyen vannak. CSGOban toltam vele tegnap jó pár karikát és meg vagyok elégedve az egérrel. Igaz még kicsit finomhangolni kell. Főleg desktop módra. Majd csinálok rá egy külön profilt. -
-
Dtomka
veterán
válasz
kemotox #34681 üzenetére
Azért már jóval játszhatóbb mint régen
Biztos igazatok van abban, hogy a listában szereplő egerek jók. De egy újabb egeret szeretnék (max 1-2 éves modell), ami tényleg hozza az elvárást.
Lehet az alábbi listában szerepkő egerek valamelyike mellett fogok, dönteni.
Top 10 Gaming MiceAz első és második szerintem nem lenne "mellényúlás".
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
kemotox #34674 üzenetére
Lehet mi is ludasok vagyunk, hogy ennyire utálja a fórumokat, mivel itt is járt és megpróbálta megmagyarázni, hogy a frissen vásárolt 40000+ Ft-os wireless-lézeres csodaegere (azt hiszem Razer Ouroboros), mekkora kiályság és hogy mi itt mind hülyeségeket magyarázunk.
Tipikus példája volt az idetévedő IQ király Pistikének aki nem akar felfogni (meg nem is tud) kb semmit. -
Dtomka
veterán
válasz
kemotox #34653 üzenetére
"mai lézeres egerek biztos jobbak," Akkor nem kuka...jól értelmezem?
A 8200 és ennél + dpi 4k ra (5k a küszöbön) van leginkább. Tudom sokan feltehetik a kérdést, hogy hol van az még, hiszen a mai csúcs vga-k sem képesek szinte megbirkózni a 4-kval. (megbirkóznak, de viszonylag nehezen, persze minden max)
-
válasz
kemotox #34649 üzenetére
Nekem inkább az a gondom,hogy egy optikai és egy lézeres érzékelő között tényleg ekkora a különbség?
Egy sima egyszerű kocajátékos,aki naponta pl.1-2 órát játszik,észreveszi ezt?
Konkrétan ha lézeres,akkor kuka.Tényleg ennyire használhatatlan egy optikaival szemben?
Talán ezek a mai lézeres technológiák vannak már olyan szinten,hogy nyugodtan lehet ajánlani egyszerűbb játékosoknak.A vérprofik vajon ennyire profik,hogy tizedmillimétereket,század mp.-ket észlelnek és ettől függ,lelőnek-e valakit vagy őt lövik le? -
válasz
kemotox #34574 üzenetére
A Roccat a KPM-be az új PMW3310H szenzort implementálta meglepően jól. Az Optical-ban A3090 van, ami szintén egy jó választás lehet.
A görgője nagyon jó, talán az egyik legjobb, ami a kezembe akadt idáig. Könnyű, mégis jól elkülönülő fokozatok, valamint normális mikrokapcsoló van alatta, nem úgy mint az új Logitech-ekben. (Bár néhány szétszedés és hajlítgatás után a G402 görgőjének nyomáspontja is visszafogottabb lett.) Mondjuk a KPM görgője alá is bedobok egy japán Omron-t, mert a TTC kicsit kemény.
Képeken lehet, hogy hasonlít a Logitech-ekre, viszont ez egy jóval kisebb egér, fingertip-re vagy kisebb kezűeknek claw grip-re való. Fogásra egészen más, mint a Logitech-ek. A felülete száraz kézzel nem valami jó, de ha "rámelegszik" a mancsod, akkor nagyon biztos fogást tesz lehetővé.
A kábele pedig annak ellenére, hogy braided, meglepően hajlékony és nem zavar abszolút. -
Leafnshit
tag
válasz
kemotox #34506 üzenetére
Köszi, felvettem a listára a g302-t, jónak tűnik!
Annyi kérdésem lenne még, hogy ez jobb mint az előző listán lévő egerek vagy preferencia kérdése?
Teszem azt Roccat Kone Pure Optical/SS Sensei raw/SS Rival/Logi g302 összehasonlításban?Esetleg van arról vmi info kb mikor lesz Mo-n forgalmazva? Gondolom k9özvetlenül a logitól jópár ezressel drágább
Ebay nem játszik.
-
-
-
atidzsiforc
őstag
válasz
kemotox #34499 üzenetére
nezegetem egy szetkapott darab nyakjat, de nem latom rajta. ha jol emlekszem vmi panasonic.
de ahogy irtam a masik hszben vegul rajottem hogy belemegy az omron is, ha levagod a feher pocoktol tavolabb eso 3. labat szoval kiralysag van.
(#34501) kemotox: tisztogatas, vagy kalapacs
-
ttamashu
aktív tag
válasz
kemotox #34452 üzenetére
Így pár hónap használat után nem vagyok biztos benne hogy fém. Vagy vastag festék van rajta azért tűnik műanyagnak, vagy pont fordítva a festék miatt hiszik sokan fémnek de én már nem tudom.
Szét kéne szedni aztán súly már elárulná, de nem szedem szét ezért
Amúgy az a videó egy szétbarmolt MM-os példány volt. Amikor kivettem a dobozból sem volt és most sem ilyen
-
L4mie
veterán
válasz
kemotox #34452 üzenetére
Teljes fém. Én nyomtam fel videót az MM-ben teszteltem, és nagyon rossz volt.
Azóta otthonra szereztem egy 502-t gondoltam megpróbálom, és teljesen más mint a próbadarab volt, azt szétbarmolták a hülyegyerekek MM-ben.
Amúgy tényleg nem erőssége a görgő, műanyagból tényleg jó lett volna, de nem rossz.*korábban kérdeztem, Lachesis mikrokapcsoló cserélhető, esetleg csinál valaki itt ilyent, vagy ha nem tudja valaki milyen típus van benne?
-
-
-
-
salytmasztor
aktív tag
válasz
kemotox #34362 üzenetére
Pont ez előbb keresgéltem és találtam egy korrektnek tűnő teszter csókát és review-t az egérről.
Scan Computers - Pro Gaming reviews - ASUS ROG Gladius -
dobragab
addikt
válasz
kemotox #34349 üzenetére
G400s alapból ilyen, az alap DPI 800, de az 5 fokozat között alapból gombbal tudsz váltani, így könnyű elnyomni. LGS-től viszont nem kell félni, szerintem nagyon jó cucc. Akkor már érdemes azt felrakni, és letiltani a dpi-váltó gombokat. Sajnos semmit nem jegyez meg, másik gépen vagy oda is felrakod a sw-t, vagy megkockáztatod, hogy félrenyomsz és elállítod...
-
-
válasz
kemotox #34174 üzenetére
Nekünk mindig azt mondta az egyik tanárunk, hogy
a mérnök az mér!Tessék kimérni, és ne adj csak a leírtakra! Kiindulási alapnak jó, de lehet, hogy más a valóságban!
Pár napja kellett mini-USB csatit cserélnem egy GPS szivargyújtós töltőjén, és még szerencse, hogy kimértem, melyik színű kábel hova megy, ugyanis az eredeti csatiban a fekete volt a 0V, a piros a +5V, viszont amit rászerkesztettem, abban pont fordítva - fekete a +5V, piros a 0V. Szépen fröcsögött volna a GPS, ha így rádugom ellentétes polaritással...Szóval mérd ki!
-
PREM1Z
tag
válasz
kemotox #34082 üzenetére
Eleinte nézegettem ezt de az ára...
Gondoltam benevezek egyre de annyival nem tud többet mint amennyibe kerül. Ár érték arányban melyik most a nyerő? Nem kell tulcsicsazott, csak az optika vagy lézer számít, nem kell 20 gombos elég a 3 főleg fpsre, illetve hogy milyen mikrokapcsolok vannak benne.
-
-
-
Vanir
veterán
-
-
-
Driim
csendes tag
válasz
kemotox #34021 üzenetére
Köszi az ötletet. A formával nem vagyok teljesen megelégedve. A hosszú ujjaim miatt zavar körbe a káva.
Akkor inkább g402s ha logitech. Még árban is beleférne, de annak nem tudom mennyire megbizható az érzékelő rendszere. Szóval ezért is keresek alternativ megoldásokat. Palm gripes legyen elsődlegesen kb ennyi. -
eami
veterán
válasz
kemotox #33846 üzenetére
légy szíves hivatkozzál már tényeket, vagy a te szavad önmagában tény?
"a tény a tudományos kísérlettel, kutatással alátámasztott, és a közösség által elfogadott adat. Az utóbbi kitétel magyarázza, hogy a tudományos életben (időben, térben) is változik, milyen állításokat tartunk (tartanak) tényszerűnek és milyeneket nem: amit ma tényként fogadunk el, arról a jövőben sokszor kiderül, hogy mégsem az."
ezért részemről azt írtam, hogy rendben nyitott vagyok arra hogy érdemben és mérhetően rosszabb a vezeték nélküli egér. ha minden jól megy akkor lesz egy olyan egerem ami mindkét üzemmódot tudja, így pusztán az átviteli csatorna különbségéből fakadó eltéréseket lehet majd mérni. Mesélj ebben a felállásban mi nem tetszik? Hogy lehet ennél tudományosabban megerősíteni vagy cáfolni majd a "tényedet"?
Kértem hogy másoljatok valami mérést amiből kiderül hogy mennyivel rosszabb a wireless. Te tudtál ilyet másolni?
(#33825) atidzsiforc: másolt egy érdekes mérést (
), remélem wirelessre is megcsinálja az arc. De a mostani vezetékes mérések alapján akkor melyik rosszabb ezek közül?
Logitech G100s 14ms (9ms..16ms)
Zowie EC2 CL 28ms (24ms..32ms)Zowie lassabb a mérés szerint viszont sokkal drágább mégis ajánlott, miért? Ennyit lehet hoz egy vezeték nélküli is? vagy nem? te meg tudod mondani?
-
eami
veterán
válasz
kemotox #33818 üzenetére
mi az túl korán van? ki mondta hogy mi lesz az összehasonlítás vége? azt meg könnyen be lehet látni, hogy úgy van értelme ilyesmit mérni ha ugyan az az eszköz tud vezetékes és vezeték nélküli módban is működni. Különböző egereknél torzulna az eredmény a különböző specifikációk miatt, így viszont tisztán a két módot össze lehet hasonlítani?
Szóval vegyél vissza wired boy
-
nyunyu
félisten
válasz
kemotox #33731 üzenetére
Biztos, hogy nem ugyanaz a latency, erre mérget vehetsz. Nézz utána a jelterjedési sebességeknek rézvezetéken és különböző közegekben (levegő). Mint ahogyan a WiFi meg a csavart érpáros összeköttetés között is van sebességeltérés, úgy itt is.
Nem ezzel van a problema, hiszen a radiohullam fenysebesseggel terjed, mig a drotban az elektronyok csak 2/3 fenysebesseggel, tehat elmeletileg a WiFis egernek kene gyorsabbnak lennie egy hangyafasznyival.
Gyakorlatban meg az egerben meg elektronikus formaban kozlekedo bitek csak ugy nem konvertalodnak at maguktol radiohullamma, aztan vissza, az ehhez szukseges ado es vevo elektronikaknak van valamennyi kesleltetese.
Meg nyilvan az sem segit, hogy mindenfele kodolassal kell kuldeni a jeleket, kulonben a vevo nem tudna kihamozni a hozza parositott eger mondandojat a kornyezo elektromagneses szmogbol. -
eami
veterán
válasz
kemotox #33731 üzenetére
én próbáltam utána nézni, de eddig pusztán annyi különbséget találtam, hogy a vezeték nélküli azért nem jó hardcore gamereknek mert lehet menet közben lemerül. Tényleges összehasonlító méréseket sajnos nem találtam. Ezért hoztam példának az xbox 360 controllert, ahol készült ilyen mérés és pontosan ugyanannyi a latency vezetékesen mint vezeték nélkülin.
-
-
-
csƵ
addikt
válasz
kemotox #33469 üzenetére
Nem kell gamer egér. Volt már DeathAdderem, de akkor rendszeresen játszottam, most van egy alsó kategóriás Logitech M185 + egy Wheelmouse, és a kettőt akartam volna egybegyúrni. A Razer elég jó minőségnek tűnik, viszont az a baj, hogy "gamer", és nem használnám ki a magas DPI adta lehetőségeket. Akkor az lesz, hogy vagy várok, hogy mit dob a piac, vagy rászánom magam és később veszek egy Orochit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest