Hirdetés
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
válasz
Tomix24 #8452 üzenetére
Nem kell azért élcelődni. Nem megy a becsavarodásig, de ha ragaszkodsz ehhez, én meg ahhoz ragaszkodok, hogy nálad meg ez a "nem olyan amilyet én szeretek, akkor az fakó képminőségű" megy a becsavarodásig.
Egyszerűen csak arról van szó, hogy volt ez a JVC GZHM335, amit ajánlottam valakinek. Nem kell egyetérteni benne, hogy ez volt neki a legjobb ajánlat. Ez természetes. De felvetetted, hogy az nem jó, mert i-ben vesz, és azt mondtad, főleg emiatt nem éri meg, többek között. Én meg azt mondtam, hogy p-hez képest tényleg van különbség, de ez szerintem marginális probléma, nem olyan nagyon nagy, amekkora szerinted. De nincs bajom a te véleményeddel sem, neked sokat számít, én szerintem meg nem.
Viszont mikor belinkelsz egy i-ben készült videóból képet, aztán p-s képeket, hogy megmutasd van különbség, akkor azt már nemigen gondolom jónak. Nem azért, mert ne tehetnéd meg, meg hogy nem lenne értelme összehasonlítani, de amit itt megpróbáltál megmutatni, az nem éppen hiteles, mert az i-ben készült virágos videó korántsem ilyen tompa, mint az lerí a képfeltöltésedből, ennél sokkal jobb a valóságban. Tehát nekem ezzel van gondom, hogy itt meg akarsz mutatni egy problémát, de közben félrevezetsz vele másokat, mert ha valaki rendes TV-n megnézné azt a felvételt, ennél sokkal jobb képet kap. És akkor már nem ilyen ordító a különbség i és p között. Szóval nekem csak ennyi az, ami nem tetszik ebben, amire játszani próbálsz.
Az pedig biztos, hogy amint mondtam, HM300-ról lejátszva az i-s felvételt, éles a kép, folyamatos. Ehhez jön még az, hogy a hm335 közel, ha nem jobban, vesz este mint egy Canon HF M41, ami sokkal drágább kamera. Ilyen szempontból meg nem hiszem, hogy olyan rosszul tettem, hogy ajánlottam, meg ha azt gondoltam, annyi pénzért, mint amennyit a kérdező rá akart szánni, számba jöhet, hisz szempont volt a jó mikrofon, és az esti felvétel. Ha konkrétan a p-s kép és az optikai stabilizátor lett volna a szempont, fel sem vetem, mint lehetőséget. De ha az esti felvétel és a mikrofon az, akkor fel, és akkor nem tartom jónak, hogy ezzel az i-p ellentmondással akarod ledegradálni a dolgot, úgy, hogy a szemléltetőanyag nem felel meg a valóságnak. Vagy akkor jó, degradáld le, állok elébe, de akkor mutassuk már meg, hogy HDTV-n hogy néz ki az a felvétel.
Persze, kivágsz a videóból egy képet, szar. Nade, valljuk be, így sose fogja látni senki azt a felvételt, aki megnézi. Így pedig nem gondolom, hogy jó összehasonlítási alap lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera + Max Lens mod 2.0 - VADONATÚJ
- Canon EFS 10-18mm f/4.5-5.6 objekív
- Nikon 5200 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR kit + rengeteg tartozék
- GoPro HERO 13 - 12 - 11 - 10 - 9 akciókamerákhoz való ND 4/8/16/32 szűrő készlet (Neewer)
- Fujifilm Instax mini 70 fényképezőgép