- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
sziasztok,
vásárláshoz kérnék tanácsot.
kb. 200k lenne a keret és az első komoly gépem szeretném megvenni.Eddig kompaktokkal vacakoltam és ezen hiányosságok zavartak leginkább: záridőt nem lehetett állítani, nappal szemben nem lehet fotózni, a zoom kezdetleges...
főleg élénk színekkel szeretek operálni, kedvenc témák: kék ég, tenger, korallok, tengeri állatok.Amit nem szeretek fotózni: emberek, város.
mit ajánlanátok?nem feltétlen akarok dslr-t, mert túl nagy falat lenne
-
törölt tag
ajanlatot kaptam egy sony A580 460 euro-ert.Szerintetek megerne megvenni?
(kicsit le lett huzva a topikban, azert kerdem)
Elonye az ara, meg a regi minolta lencsek, meg ugye a vazban levo stabi.
Hatranya,h kiallitasi modell egy boltban.60D(kb. 1000-ert megkapnam) vagy D7000 (picit tobb mint 1000) vagy a fent emlitett sony kozul melyiket valasztanatok?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
a Leica nagy nev?Mert iszonyat aron lattam 1-2 modellt...
-
-
törölt tag
válasz #24334592 #10475 üzenetére
annyi segítséget szeretnék, h megtaláltam ezt a kamerát kultúrált áron, de ezerféle opcióval:
ti melyiket venétek vinnétek, első szettnek (életem első dslr-je lesz )
ez a dpreview oldal igen fura...alig találok gépet ami verné a k5-öt, ami nem stimmel.Még egy mark II is kevesebb százalékot kapott?![link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Freddy76 #10488 üzenetére
nem kell ennyire önérzetesen reagálni
nem véletlenül akarok sokat belefeccölni, minőségre vágyom, csak nem voltam tisztába az árakkal /mielőtt fillléreskedőnek nézel, 1200eurós bőrruhában motorozom.Ne értsd félre/
szóval, ha nem bánod, maradok ebben a topicban
először az első obit fogom beszerezni, aztán ahogy nyílik ki a világ, jöhet a második.
Tudom, h nem olcsó hobbi, de az élmény, ha lősz egy neked tetsző képet, az mindenért kárpótol.Sima FT2-vel lőttem nagyon szép képeket, sajnos a mélységélesség állítás hiánya meg ilyenek eléggé zavartak...Tovább akarok lépni, ezért dlsr.
peace
Mikisys: szerintem a te géppel simán jobbakat tudsz lőni, mint amit én fogok bénázni a K-5-tel...
Az ebay nem egyszerű dolog, mások fölém licitáltak, míelérték a fájdalomküszöböm és elvitték az orrom elől a K-5öt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Freddy76 #10500 üzenetére
Leesett utana, mikor ujraolvastam a hsz-ed
Hajszal pontosan az kell, es pont igy latom magam elott az utat, ahogy leirtad...
Miert mi is tortent:
volt szerencsem Livigno-hoz.Ez egy kis dutyfree olasz falu, aki nem ismerne.Bementem tobb boltba, vegul az egyik azt mondta, hogy:
(Az elado eleg megnyero volt, ram is sozott par dolgot)
K-5 + kit obi= 750eur
55*200as (pentax van rairva) =+150eur (azt mondta
4 ev Europe garancia=30 eur (szerinte ez jobb mint a sima 2eves)
Fotos taska: 50eur
Kingston 16GB class 10: 37eur (utolag lecsekkolva, ezer magyar forinttal vettem meg dragabban, buktunk mar tobbet is Mohacsnal)
Valami lencsevedo izet rakott ra 27 eur-ert es azt mondta, h ez neutralis, nem torzitja a kepet, de megvedi a kit-obit a portol es a karcoktol.
Meg kaptam a ket obihoz ilyen kor alaku muanyagot, amit az elejere kell rakni, h ne csillanjon be a feny a lencsen.De nem tul nagy, a kitobi-s lehet olyan 2-3cm szeles, a masik olyan 5-6cm.Igy ranezesre, szerintetek jo vasart csinaltam, vagy athuztak a palankon?
A k-5rol tudom, h jo vetel volt, mert e-bayen is ennyiert ment, nemetben olyan 850eur korul megy, svajcban 900chf korul (body, kit obival kb. 1000chf).
A tobbirol nem tudom megerte-e...De ott akkor adomentesen, jo vetelnek tunt mind.
Elso tapasztalatok:
(helyenkent hulyeseget irhatok, vagy "szakmaiatlanul", nezzetek el nekem )
A sulya nem piskota egy kompakthoz kepest.
Hat, ez a kit-obi igazabol nem tudom mire jo.Az 55-200as jo messzire, de egy
300as meg jobb lenne.Viszont, kene egy allvany, mert kepstabival is alig birom megtartani.
Ami rogton leesett, h ha kisebb lenne az "55", jobban tudnek "kozelre" loni...Szoval nem rossz ez az 55-200 de lehetne szelesebb ez a tartomany.Lattam eloben egy D60-on 50-300as obi-t.Mit mondjak, jo nagy...Kicsi taskat vettem...F 5.6 lehetne "kisebb".Nem?(ez azt jelenti, h nem eleg "fenyeros" az obi?)
Allvanyt kell szereznem, teljesen rakattantam az ejszakai kepekre.Vegre lehet jatszani a zaridovel ez akkora ajandek!Ezt hianyoltam az osszes kompaktomban eddig.
Tul sok a "mod" a tekeron.Egyelore green modban hasznalom, mert az alapfogalmakkal sem vagyok tisztaban (ajanlanatok valami jo alapkonyvet esetleg?) igy nyomkodom es nezem, h mit csinal ha ezt es ezt allitok
Hianyolom a kompaktokban megszokott "scene" beallitasokat, ahol elore volt config-olva egy-egy stilus, pl. naplemente, vagy ejszakai stb...Ezeket a fejemben kell majd letrehozni es aztan mar nem fog hianyzani.
Ami tetszik az a hatalmas szabadsag.Nos ehhez csak tudas kell, h kiaknazza az ember.Kb. mit egy komabol ebredo, aki most tanul meg latni
Nem birom letenni a gepet.Lovok mindenre, allitgatom, lovok megint...Baratno mar szolt, h akkor o most le lett cserelve?
A video is eleg korrekt, meg szobafenynel is, bar zajos.Mondjuk videozasra ot a gopro hero2, az fullhd-ban eleg jol veret.
Mikisys:
Na igen, a vaku.Belterben egyelore nem latom a hatarait.Valszeg kint mar keves lenne.Hogy erted, h elcseszi a kepeim?Lattam 4*9cm szeles teglalap meretu LED-es vakut.Az mar jofele?
A manualis fokusz jobb mint az autofokusz?
bocs, ha tul hosszu lett.
-
törölt tag
köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót, tanácsot...igyekszem megemészteni.Az a PH-s kezdő fotós összefoglaló pedig rendkívül hasznos!Miután elolvastam, remélem kicsit tisztulni fog a "kép" -bocs a szóviccért-
-
törölt tag
schawo :mi ez a kisfilmes megfeleltetés?Sejtem, h a múltból jön, mikor még negatívokkal dolgoztak, de ez valami etalon, amihez viszonyítanak?
freddy: először voltam Livigno-ban, de kötelező tenném áltsulitól felfelé Olcsó szállás, kaja, pia, divatcikkek, tech, sport, parfümök...S a sícentrum is élvezetesebb, mint a St.Moritz-ban lévő, pedig az top10 Alp.
Úgy érzem a hozzászólásodból, h feleslegesen tukmáltak rám egy ilyen szűrőt.Amúgy hoya.Ezt szemüveglencsék terén ismerem, ott elég híres.
Na igen, az első pár fotónál leesett, h az 55 "túl sok".Viszont a 18-55 meg pont jó
Április közepén tervbe van véve egy szezonvégi síelés + ha már ott vagyunk akkor kameraállványért mindenképp vissza kéne menni Melyik márkát ajánlanád/tok?A manfrotto-ról már hallottam, az elég jó?Szinte majd mindenhol ezt árulták.
A külső vakunak még utána kell néznem, mert nem tudom, h mi a jó belőle a k-5höz minőségben-árban.
Azt már így látom, h ez olyan mint a motortuning.Mindig van mit hozzávenni, bővíteni, tuningolni és igazából sosincs vége.De pont ez a jó benne, az "út" nem a "cél"...
Kössz a linkeket a könyvhöz, nagyon nagy segítség.
k1csi: Hoya az a szűrő.A vázon nyert pénz miatt tudtak rábeszélni a többi dologra Sok mindent mesélhetnék, h Svájchoz képest mi drágább otthon miközben itt 5-10x a fizetések nagysága...
Mikisys: félreérthettél, én nem gondoltam, h az M=manuális fókusz.Az a full manuális beállítás, ez vili.Az volt a manuálissan a gondom, h tekergettem, de vagy azt értem el, amit az AF egy pillanat alatt, vagy rosszabbat...
Igen, bőszen jegyzetelek, hiába van exif (sima faststone image viewer is megmondja a kép összes adatát) mit hogyan, milyen körülmények köz lőttem...Visszaolvasgatom és próbálok hasonló körülméynek közt minél több beállitással képet készíteni.Nem könnyű dolog
Sajnos a gépkönyv full olasz, úgyhogy keresnem kell egy angolt majd a neten...
Nem negatívan értettem a súlyát, csak meglepetésként ért, h anyagból van! a fogása tetszik, a gombok elhelyezkedés is, csak még szokni kell.Tetszik, h keresztes a gombkiosztás (sok tesztben lehúzták ezért, h nem tipikus dslr-es) mert hasonlít a kompaktokéhoz.
Honnan tudom, h egy obi változó fényerejű vagy nem?Vagy fényerős vagy nem?(F-értékhez van köze?Bocs a túl sok tanulatlan kérdésért)
PRO-peller kifejtenéd ezt légyszíves bővebben?Igen, szeretném jobban kiaknázni a gép tudását és el akarom hagyni a full auto green módot.
Schawo: miért fogom megutálni a P-t?
-
törölt tag
BEE: nagyon köszönöm, sokat segítettél
Igen a WR-t vettem, a csávó direkt ki is hangsúlyozta, h mit jelent (lehet látta a lámer fejem )Schawo: a kit obit azért vettem meg, mert nélküle csak 30 euróval lett volna olcsóbb a váz.Úgyhogy inkább megvettem.A csávó ajánlotta az 50-200at mellé plussz 150-ért, így vettem meg azt is.
A mai nap meg bebizonyította, h jó választás volt mindkettő.Nagyon kell az a 18-55 ha nem a hegyeket lövöm.Most esett csak le, h a zoom miért nem jó a fókusszal való játékra.Egyébként: így lehetne elvileg elmosni a potré mögött a hátteret?Fix obival?
Mikisys: mindenképp ki fogom nyomtatni, kell, h valami "mankó" ott legyen velem a terepen, ha elvesznék a beállításokban.
első képkockák.
a PS-hez sem értek, úgyhogy a jobb nyers képeket válogattam ki.
amúgy melyika legjobb képfeltöltő/megosztó oldal?
amit észrevettem, h a fehér többnyire beég plussz a kép egyes részei igen sötétek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz schawo #10548 üzenetére
köszönöm az újabb infókat
napról napra jobban oszlik a köd!
tényleg jók?Lehet csak túl kritkus vagyok, de olyan átlagosnak találom őket, bár igyekeztem felnőni a masina tudásához.Fú ez most komoly löketet a motivációmnak
Jó géppel könnyebb jót lőni.Az utolsó gépem egy FT2 volt.Az ilyet meg ilyet tudott a kezeim közt.Kár, h a nevével ellentétben nem volt vízálló, de szerencsére fél év huzavona után visszaadta a panaszkodik mogyoróország a pénzem
A mai nap konklúziója: azért jó lenne egy makró lencse és egy állvány...Meg egy nagyobb táska, lehetőleg hátitáska, mert a mostani az oldaltáska....
Van egy kis bibi, sikerült rávarázsolni a lencsére egy ujjlenyomatot.Mivel tudnám lepucolni?
Meg az UV-s lencsére rákerült egy kis kosz (sár vagy bogárbelső nemtom) azt mivel tisztíthatnám le?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ezt a vízszintezőt az info gombbal elő tudom hívni, te erről beszélsz egyébként?
felraktam pár képet.Már 3200-nál zajosak.Csak a 18-55tel zoomoltam a szemben lévő hegyeket...Amúgy meglepően világos képeket csinál naplemente után a félhomályban
Öröm az van rogyásig
/btw: szimpi az aláírásod/
Vettem kodak törlőkendőt (kéne még vmi folyadék hozzá), szárazon óvatosan letöröltem az ujjlenyomatom.
Mikisys: hosszú az út odáig
találtam egy nagoyn érdekes blogot: ezt
több képpel nem szemetelem a topikot, de ezeket még meg szeretném mutatni
sajna green módban csak jpeg-be lehet fotózni úgyhogy hamar meg kell tanuljam használni a gépet, h jöhessen a raw+utómunka.
egész jó ez a flickr, kár, h csak 300mb a limit...
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz ateszm #10805 üzenetére
mi a gond?
aktív használatra vettem...
egyébiránt, egy finom pamut törlőkendővel rendbe tettem rögtön.Szobahőmérsékleten pikkpakk eltűnt róla a maradék csepp is.S patentul működik.Meg vagyok vele elégedve.
Azért be nem állnék a zuhany alá, mint ahogy egynéhányan említették a gépükről a topicban.De kisebb eső ellen szerintem megteszi
-
törölt tag
visszajottem a kompaktos topikbol
tehat egy full kezdonek jobb kompakt VAGY regebbi dslr (hatha rakap az izere?) .
keret: max. 100k
mit gondoltok?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Freddy76 #10977 üzenetére
ez de mennyire igaz...Mostanaban vettem eszre, h veszett nyug, h pont 55-nel kell cserelnem...Ja es a 18-55 18as vege se jo, kellene lefele valami(?) Milyen obi tud 18mm alatt?vagy hulyeseget kerdezek?
egyeb technikai:
oly E-510 10.000 expo, elso tulajtol, 14-42, és 40-150 cakkumpakk 85k, megeri?
vagy
oly E-500 40k, Fém bajonettes Sigma AF 18-50 F/3.5-5.6 gyári tartozékokkal 20k, es ém bajonettes Olympus AF 40-150 F/3.5-4.5 gyári tartozékokkal 39e.ft. cakkumpakk 99k. -
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #11000 üzenetére
o, akkor valami dereng...
ez a rekeszeles kb. annyit takar hogy nem F4 hanem F8, vagy F11?
-
törölt tag
a szokás hatalma:
még csak pár hónapja van meg a K-5, de mikor a minap kezem közé került b.nő kompaktja, reflexből "belenéztem" a keresőbe és meglepődtem, h az lcd-n koppant az orrom
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten