- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
válasz
kvvvvkkk #28511 üzenetére
Sziasztok!
"Olvasgattam teszteket és azt írják videózásban sokkal jobb a d5300 mint a d5200. A D5300 18-140-es obival 277k ismertebb megbízható webshopon. Azt nem tudom, hogy mennyi értelme van ennek a wifi-s gps-es dolognak. Oké a wifi-nek értem az előnyeit, bár ha olyan lassú mint egy TV-n akkor az nem annyira jó. GPS-t nem nagyon használnám szerintem. Viszont a videózás miatt lehet mégis rá kéne szánnom többet, mert amit láttam tesztvideókat az 5300-tól azok nagyon jók."Csatlakozva a fentiekhez első DSLR gépemnek a D5300 18-105 kittet néztem ki, amit nyárig szeretnék megvenni (hátha addig lesz árcsökkenés még, vagy esetleg hasonló akció mint pár hete a 220voltnál ...ott -10% volt 3 napig).
Kérdésem, hogy érdemes-e +27e-t adni a 18-140-es kittért a 18-105-el szemben? .....(anyagilag eléggé határon vagyok a 18-105 kittel is (~250e), mivel még egy csomó dolgot úgyis kell venni (táska, tartalék akku, gyors sdhc kártyák, és persze sorolhatnám tovább, ......de állvány, fényerős fix obi ...stb. most még nem fér bele a keretembe, vagyis beleférne, de most csak a legfontosabbakat akarom megvenni, a többit majd apránként ha látom hogy mire is lesz szükségem.
Zoomban nem tűnik soknak a különbség, minőségre jó a 18-105 obi is?.... vagy sokkal jobb a 18-140?
Érzésem szerint nekem kezdésnek elegendő lehet a 18-105 (persze csak ha ajánlott ez a kit obi), ha esetleg rákapok a fotózás ízére jobban, akkor majd talán egy hosszabb zoom később.... -
MrChris
nagyúr
válasz
kvvvvkkk #28511 üzenetére
A normál használat mellett simán ki fog tartani a következő gépedig. A legkopóbb alkatrész a redőnyzár amit fotózáskor és minden videózáskor, liveview használatkor kinyit a váz. A levegőben lebegő apró porszemek kerülnek bele, azok koptatják. Leginkább obicserekor kerül bele. De tapasztalatból azt javaslom hogy extrém helyeket leszámítva erre nem nagyon érdemes figyelni mert teljesen megöli a fotózás élményét!
-
silmatauki
őstag
válasz
kvvvvkkk #28504 üzenetére
Miért nem veszel 30-cal drágábban (266k körül kezdődik az árgépen) D5300 + 18-140 kombót? Bár a váz és az 5200-es között nincs durva különbség, azért az AA-hiány meg a WiFi/GPS-jelenlét nagyon hasznos… és a 18-140 veszett jó üveg optikailag. Ha le tudsz mondani a tele végéről, SZVSZ ezzel az obival sokkal jobban jársz, mint a két obis 5200-zal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest