- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
FirstTripla #41972 üzenetére
Hoppppppp, elcsesztem, tenyleg csak 23 a visszaterites, bocsanat, az elozo alkalommal volt 31, a mostaniban is van, de masra, en meg jol osszekevertem a kettot...
szerk: kozben neztem, keszlet mar nincs mogotte, feketejuk (broah) van egy obis kitben a mamutban, aztan kb. ennyi. -
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla #41972 üzenetére
Közben jobban megnéztem és csak rendelésre hoznak be de az 10-60 napig tart szóval addigra lehet lenne jobb ajánlat is. Pancake változatára meg nem akarok annyival többet költeni.
-
asdf_
veterán
válasz
FirstTripla #41969 üzenetére
Oly E-M10 mk2-t 3 obival 200k-ért
Mondjuk nagy kerdes, hogy mi volt az a harom obi
,de az MKII zsirujan ket sima kitobival MM-ben 216e -31e visszaterites=185e. Ugyanez palacsintaval meg 217-re jon ki a visszaterites utan Szombatig.
-
Muerte68
addikt
válasz
FirstTripla #41969 üzenetére
Amire használnád teljesen meg felel a változások nem a szenzor vagy képminőségbeliek a 2-es verzióban.
a pana obikkal kompatibilis mindkét stabit tudod használni-csak egyszerre nem.
A markolat nem árt de meg lehet lenni anélkül is.
A Sigma fix-ek olcsók jók-vagy vannak fényerősebbek több pénzért,érdemes venni egy fényerőset legalább azzal már sok mindent meg lehet oldani. -
grigo
őstag
válasz
FirstTripla #38831 üzenetére
Ne aggódj. A november az elég akciós hónap szokott lenni. Jönnek még a többiek is majd.
-
tvamos
nagyúr
válasz
FirstTripla #38812 üzenetére
Akkor nem marad mas, mint
egy Sigma 150-600 C*, vagyegy 50-500 HSM APO, 'oszt csavarhatsz alaA7-etA6000-ret. Azzal meg lekepeled a szerengetiben a Oroszlan bigyojan a porsenest.Ha a meret aggaszt, akkor meg megiscsak a Nikon 1 + 70-300 a jo, annak ekvivalens 800mm a vege. Hol van ahoz az MFT-s 600???
* Most latom csak, hogy Sony-ra nem lehet kapni, csak a 120-400, vagy a 150-500 van.
-
konyi79
addikt
válasz
FirstTripla #38817 üzenetére
Amit szabad szemmel nem látsz meg, nem fogod lefotózni se. Ekv 600mm már bőven jó lehet madarászni, az mft 2x crop itt előny, ahogy a 300-as mérete is. De a tele nem minden, azt ne feledd! Jó madárfotóhoz türelem kell. Odaszaladni lefotózni nem fogod, el kell bújni, és kivárni...
-
válasz
FirstTripla #38815 üzenetére
Adott egy madárka, amiről az üveged (egyszerűség kedvéért legyen mind2 gépen EF 4/300L adaptálva mindenféle fókusznyújtás-tömörítés nélkül) 1centis képet alkot (ez váz/szenzorfüggetlen, papírra is ekkora képet csinál róla).
a6000-en ez az 1 centi 2551 pixel, e-m10ii-n pedig 2667 pixel. #38816: ezt azért nem nevezném óriási különbségnek
Az élességben/képhibákban sem lesz számottevő különbség, a m4/3 kisebb pixelei egy kicsit érzékenyebbek a képhibákra, de kétlem, hogy akár az avatottabb szemű topiclakók ki tudnák szúrni, melyik telés kép készült m4/3, melyik a6000 vázzal.
-
80hun
addikt
válasz
FirstTripla #38817 üzenetére
Az oly 75-300-at és a pana 100-300-at én is nézegettem az e-m10-hez. Jó lenne egy.
Nekem valahogy az oly rajza jobban tetszik -
konyi79
addikt
válasz
FirstTripla #38815 üzenetére
Jóval több részlet marad a 300-as mft obival
Mire kell ekkora tele? Madarászni? -
konyi79
addikt
válasz
FirstTripla #38812 üzenetére
-
válasz
FirstTripla #38808 üzenetére
GX80: nyerő videó+stabi, viszont rá kell szokni vele a rawozásra, lightroom/etc pepecselésre.
E-M10ii: szuper jpeg+stabi, gáz videó
a6000: fentiekhez képest kb +1/2FÉ iso-teljesítmény, lineárisan ~20%-kal nagyobb felbontás, lényegesen jobb c-AF, gx80-hoz (4k) képest viszont gyengébb videó.Ahhoz, hogy egy (tökéletes rajzú) telével melyikből hozol ki többet, a pixelméretet kell nézni, a6000-nél ez 3.92, 16MP-es 4/3 szenzornál pedig 3.75mikron. Ez <5% előny, kétlem, hogy ezen múlna egy díjnyertes Serengeti-s fotó sorsa... Magyarra fordítva: uazt a lencsét használva (pl EF 4/300) az a6000-ből croppolva kb ugyanannyi részletet kapsz, mintha a m4/3-os gépekkel csináltad volna.
#38812: modern aps-c vs 4/3 vs FF viszonylatban adott költségvetésből nagyjából ekvivalens lencséket kapsz (pontosabban kapnál, ha létezne minden páros):
pl: Olympus 2.8/40-150pro -> FF: canon 100-400 4.5-5.6Lii.
-
80hun
addikt
válasz
Azt vedd számításba fogásnál hogy az E-M10m2-hőz lehet venni ECG-3 markolatot.. Elég frankó lesz vele a fogása
-
konyi79
addikt
válasz
SEL55210? =315
-
törölt tag
válasz
FirstTripla #38751 üzenetére
Rossz választás ezek között a gépek között már nincs, persze érdemi különbségek azért akadnak. A Sony szenzora minden szempontból jobb, mint a Panáé, zajban egy egész fényértéknyi különbség van köztük. A mélységélesség kérdése is élénken foglalkoztatja a fotósokat, hiszen az ember sokszor akarja leválasztani a témát, ebben a nagyobb szenzor előnyt jelent. A m4/3 és az APS-C között durván egy fényértéknyi a különbség, az utóbbi javára. Egy fényértéknyi különbségért a fotósok sokszor százezreket hagynak a kasszánál - objektívenként. Ha nincs erre szükséged, az már kérdés. Nekem a Panasonic GX7 több okból kifolyólag nem jött be, nem kis részben valószínűleg azért, mert az A6000 már elkényeztetett.
A 16-50-es kitobi gyengeségeit mérlegre kell tenni, aztán eldöntöd, tudsz-e velük együtt élni. Azért tettem be a minta galériát, hogy meg lehessen ítélni, milyen a való életben. A Bazilika mennyezetéről készült kép például 16mm-en, f4-es rekesszel, ISO 1000-es érzékenységgel, kézből készült - nekem ez a teljesítmény már elég. Ha a kép rossz, az legtöbbször nem az obi hibája.
-
Nippon
őstag
válasz
FirstTripla #38761 üzenetére
AF-S-ben picvel jobb az Oly és a Pana is az A6000-nél. Viszont AF-C-ben és témakövetésben kanyarban sincsenek hozzá képest ezzel még kiegészíteném a korábban leírtakat. Mindegyik jó a felsorolt gépek közül, egyikkel sem hibázol csak válaszd azt ami az igényeidnek a legjobban megfelel.
-
MrChris
nagyúr
válasz
FirstTripla #38763 üzenetére
Idő limit eltüntetéstől nem írtam, nézz át a m4/3 topikba, hito már nagyon sok Panán kipróbálta és maradt a limit!
-
MrChris
nagyúr
válasz
FirstTripla #38761 üzenetére
A videó elég meghatározó váz választásban, Olympus gyenge ebben, de változó kinek milyen az ingerküszöbe. A GX80 videó minőségben nagyon jó. Főképp ha úgy FHD-zol, hogy 4k-t editálás után konvertálod 2k-ba. Általában a videózás igénytől függően sok utómunkát kíván. Stabi képessége hasonló, azon a téren mondanám mindegy melyik. Javasolnám, hogy használd ki az Oly tedd próbára lehetőségét, hogy egyáltalán képbe kerülj mire is van szükséged. Objektívek terén is érdemes szétnézni, az EZ14-42 motoros, kicsit kompakt feeling, én nem szeretem, Pana 12-32-n nincs fókusz gyűrű, tapifókusszal oldom meg. GX80-on nincs mikrofon csati, és a fogása nem annyira jó, kicsit nehéz. Ha a videó minősége másodlagos akkor az Olyval jobban jársz.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tudom ajánlani a 80hun által is javasolt EM10/2-t, mint ahogy írta minimális az iso elmaradása a kicsivel nagyobb szenzorhoz képest, a 14-42 is éles, jó objektív. Magam is próbáltam egy hétig ingyen ezt a vázat. Az itt napokban lefitymált szenzorstabija döntött nálam hogy az IS kelleni fog a következő vázamba, ami a GX80 lett. Milcek közt a m4/3 rendelkezik a legnagyobb használt piaccal, egyre nyomottabb áron, az Oly kitobiját már 22 ezerért is, de 25e-ért szinte azonnal meg lehet venni. Ha még nagyobb látószögre vágysz, a Pana 12-32 objektívvel nagyon jó kis alap cucc, amit használtan akár 45ezerért is megkaphatsz.
A Sony 16-50-nél azért érdemes szem előtt tartani, hogy ha nem f8-11en használod és nem zoomolsz rögtön bele 20mm-re (ezzel persze elveszíted az igazán nagylátó részt) akkor igen csúnyán viselkedik. Itt magad is összevetheted a Pana hasonló kicsi 12-32-es objektívjével: Sony1, Pana1, Sony2, Pana2. Egy templom, vagy más épület belsőhöz meg jól jön a nyitva is éles nagylátó obi, de nálam még otthon, általános szobai világításnál tág rekeszen se baj, ha nem szellemképesedik és a kép 1/3-nál nem mosódik el a család. Ezzel a kellemetlen hátulütőjével tesztekben is találkozni 1, 2... gondolom nem egyedi eset. -
80hun
addikt
válasz
Szenzorban elhanyagolható a különbség.
Hidd el mindkettő gép volt elég sokáig nekem.Azt tudod hogy az Oly 75-300-as tele egy jó nagy átfogás. Apsc-re egy 100-400-as obi kéne helyette.
Én a sima duplakitet venném a helyedben 270e-ért és ebből még visszaigényelhetsz 31e-t
A 40-150-es oly semmiben nem arad el a sony 55-210 v a nikon 55-200 teléjétől és még az átfogás is ugyanaz.A gyors sorozat meg max sporthoz kell
-
80hun
addikt
válasz
FirstTripla #38748 üzenetére
Az E-M10 mark2 nem játszik ?
-
törölt tag
válasz
FirstTripla #38748 üzenetére
Van itt egy minta galériám teljes felbontású fotókkal, sok képet szándékosan 16mm-en csináltam, hogy láthatóak legyenek a képszélek. A 16-20 mm-es tartományban valóban lágyabb, de felette már semmi gond vele. Alkalmazást egyszerűen tudsz venni, a Sony MILC topicban van a megoldás. Az 50mm f1.8 használtan 60-ért megy (jobb a Nikon 50-esénél), nagyon megéri, gyönyörűen most, villámgyors és pontos a fókusza. Itt egy koncert galéria, ezek szinte mindegyike gyenge fényben, f2-es rekesszel készült, 1/200, 1/250 záridővel, a legtöbb ISO 1600-3200 érzékenységgel, öröm volt vele fotózni.
-
törölt tag
válasz
FirstTripla #38723 üzenetére
Nekem Sony A6000-em van, nagyon elégedett vagyok vele. A kisebb, 16-50-es kitobival alig van súlya, egy pici DÖRR Action Black No 0.7 övtáskában elfér, szinte észre sem veszem. Nagyszerű, vázra letölthető alkalmazások vannak hozzá, ezek között jól kidolgozott timelapse videós, portés, tájképes is van. A Capture One raw feldolgozó alap változata is ingyenes hozzá. A fókusza villámgyors, a szenzora nagyszerű, a videója szintén jó, nem véletlenül szeretik sokan.
Olvasom a szenzorstabis vitát... A legtöbb felhasználónál ez csak sokadik szempont, de itt annyira felnagyítják néhányan a jelentőségét, hogy már vicces.
-
80hun
addikt
válasz
FirstTripla #38726 üzenetére
1 óra TL videó 90000expo.
Ezeket az obikat használtan is megtudod venni. A 100-300 kb 100-110e a 45-200 olyan 65e ft.
Vagy nézzél GX80+ 14-140 kitet. A Nagytelékre nagyonritkán van szüksége az embernek.A CaNikon is jó de belépő gépnél gondod adódhat a frontback focus-al mert nincs bennük AF finomhangolás..
Nemsűrűn van ilyen gond de ha van nagyon idegesítő tud lenni. .Vagy ha a videó nem elsődleges akkor ajánlanám az E-M10 mark 2 duplakittet.
Ebből még visszajár most 31e ft.#38734 jjeahh +1
-
Tin_Shield
őstag
válasz
FirstTripla #38726 üzenetére
A manuális fókuszt ne erőltesd a bridge gépeknél, nem arról szól az a kategória. Igazság szerint a cserélhető objektíveknél (főleg az olcsóbb consumer cuccoknál) is a csak kínlódás az MF, a legtöbb esetben nem elég finom ehhez a fókuszmechanika. Kivéve mondjuk a makró objektíveknél. Meg persze az eleve manuális fókuszú objektíveknél, de az más műfaj.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Az 5300-at inkább a 18-105-tel vedd ha teheted, nem annyival drágább mint amennyivel kényelmesebb használni.
Videóban a Sony és Pana Milcek megeszik reggelire a Dslr-eket.
A telézéshez jobb a nagyobb, megmarkolhatóbb - tükrös - váz szerintem (+obi választék és ár)
Ha bridge gépben gondolkozol (G3X, DL 24-500) akkor én betenném a kalapba a Pana FZ1000-et is. -
80hun
addikt
válasz
Ha videózni és Timelaps videót is akarsz felejtős a DSLR. A videó átlagos mínőségű a TS pedig elektronikus zár híján eszi a zárat..
A tamron SP 70-300 nekem volt Nikon D5200-al enkem az obi nem győzött meg annyi pénzért.
Esetleg Panasonic GX80 kit v. váz + Panasonic 25mm f1.7 beltérhez ?
És később egy Panasonic 100-300 (használtan v. újan) v. Panasonic 45-200 ? -
80hun
addikt
válasz
FirstTripla #36899 üzenetére
A tamronnál annyit fűznék hozzá hogy az 5év garancia csak az első felhasználónál él (magánszzemély).
Tehát nem átruházható mint ahogy sokan hírdetik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest