- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
penomope #20380 üzenetére
"2.Ha a Fujifilm X-A1-et is idevesszük, melyiket ajánlanád a legszívesebben?"
Olympus E-PL5. Szerintem megéri a többletet a kihajtható LCD miatt, de ez persze fotózási szokástól is függ. Összességében a m43 a legkiforrottabb MILC rendszer. Persze van amiben a Fuji jobb, és van amiben meg a Sony.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
penomope #20380 üzenetére
1. igen
2. a fuji is nagyon baró, de csak akkor ajánlott, ha biztos vagy benne, hogy később nem akarsz jobb obikba fejleszteni, esetleg jó vastag a pénztárcád (jóval drágább obipark)...ha így is megfelel cserébe megkapod valszeg a jelenlegi legjobb aps-c szenzort vele.. hátránya talán, hogy nincs vázstabi, kevesebb a kiegészítő hozzá, pl. ttl vakuk, opcionálisan sem tehető rá kereső, és valamivel nagyobb mint az oly-k -
Tin_Shield
őstag
válasz
penomope #20378 üzenetére
Ha nem nagyon érdekel a videózás akkor mindkét Olympus bátran ajánlható. Kicsivel nagyobb keret esetén a Fujifilm X-A1 kit is erős versenyző lenne, persze videóban az is béna.
A "legjobb" az erősen szubjektív dologDe van egyfajta közmegegyezés a fotósok között (nem csak itt a PH-n, nem is csak itthon, hanem világszerte), hogy az Olympus készíti a szemnek leginkább tetszetős (eyecandy) képeket a Fuji mellett. Ám ez nem azt jelenti, hogy ezek a legvalósághűbbek minden téren. Sőt, ha Fuji és az Oly képeit egymás mellé teszed valószínűleg mindkettő tetszeni fog, pedig másképp lesznek jók.
És igen, nagyon jó képeket készítenek automatán. De vannak olyan helyzetek amikor a legkifinomultabb automatika is csődöt mond, mert megzavarja valamilyen körülmény. Ilyenkor nem jó, illetve kevésbé jó képek születnek. Ezt vagy elfogadod, vagy annyira beleásod magad annyira fotózás rejtelmeibe, hogy az ilyen helyzeteket felismerd és tudd mi a teendő.
És átlagban/általánosságban jobb képeid lesznek mint a Nikonnal. Ez persze a gyári jpeg képekre vonatkozik. Rawból, kellő tapasztalattal és jó ízléssel tologatott csúszkákkal, a Nikonból is monitorról lemászós képeket lehet kicsiholni. -
TayRol
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
penomope #20362 üzenetére
Alakítani fogok egy "D5100-at vettem, de túl nagy, meg amúgy is inkább auto-ba lőttem" csoportot.
Ugyanezt lejátszottam, E-PL5 kell neked 127.5k-ért. 3 év gari, csilivili meg minden, autoban elhagyod a hajad olyan képeket csinál. A nagyobbik obi is tisztességes, tegnap a Marsról lőttünk egyet-kettőt, igaz,e gy nagy paca, de vörös, az is valami
-
jjeahh
nagyúr
válasz
penomope #20362 üzenetére
ha nem akarsz obit cserélgetni, akkor kompakt kell neked sztem
ár szerint növekvő sorrendben pár: olympus xz10, olympus xz-2, panasonic lx7...ha kereső is kell picit drágábban fujifilm x20
amúgy vicces, hogy egy hónapja még itt is mindenki d5100-at tanácsolt, vásárolt, most meg mindenki eladja és az akkor meg sem fontolt e-pm2, e-pl5 a sláger persze duplakitben
-
ccs2929
senior tag
-
tisvol
aktív tag
válasz
penomope #16616 üzenetére
Nos, nekem ma a győri edigitalban sikerült megtapiznom a K-500-at. A srác rendes volt, kiállítási darab nem volt, de elővett eggyet, amit megfogdozhattam. Sajna bekapcsolni nem lehetett, de ez is több mint a semmi, itt Győrben tán ez egyetlen hely ahol élőben láthatok ilyet. Mediamarkt, Euronics nem forgalmaz Pentaxot. Legalább is legjobb tudomásom szerint. Ezen kívül csk kis boltok vannak, ahol még ekkora sincs a választék.
Rögtön utána irány a Mediamarkt, kézbevenni a D5200-t. Összeségében a Pentax kicsit fogásra, anyagra jobbnak tűnik. De a legfőbb előnye, hogy legalább az ISO-nak, és a fehéregyensúlnyak van dedikált gombja, nem kell ezért a menüben kutakodni. Oké, a Nikonnál, Info gom megnyom, ott vannak a dolgok, de még azon belül is lépegetnem kell. Szóval kezelhetőség terén is plusz pont a Pentaxnak. Viszont a kihajtható LCD és a sztereo mikrofon és a jobb videozási képességek a másik oldalt erősitik. Viszont az ár......nos az hamar feledtetni tudja az esetleges hiányosságokat.Kár hogy a Pentaxot nem tudtam működés közben próbálni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
penomope #16631 üzenetére
Nincs olyan, hogy az adott gép minden téren tökéletes. A K-500 a maga nemében egy rendkívül jó vétel, de a másik bestbuy a D5100, nem véletlenül. Azonos árkategóriákban nem nagyon létezik az, hogy valami az összes létező paraméterben jobb.
Egyébként mindegy melyik irányba indulsz el, inkább azon fog múlni a jó fotók sorsa, hogy Te mennyire fejlődsz és mennyi kreativitást tudsz belefektetni, na meg persze milyen objektíveket vásárolsz hozzá. Ha ez megnyugtat, akkor közlöm, hogy egyik kitobjektív sem csúcsminőség. A Nikon 18-55 mm és 18-105 mm ugyan úgy mielőbbi lecserélésre szorul, mint a Pentax 18-55 mm.
-
sasa134
addikt
válasz
penomope #16631 üzenetére
Nem hiszem hogy szidàs lenne az,ha leirjuk a Kit obik valós, létező korlátait. Ez minden rendszer esetében fennall, mindegy h Pentax vagy Canon /Nikon. Azt a tévhitet próbáltam cáfolni, hogy a Kit obikkal mindent meg lehet oldani,es egy 18-55+50-200 megvasarlasaval megvan a legjobb szett ami mindenre jó.
Ha az ember mondjuk egy kis kompakt gépről jön, akkor óriási előre lépés lesz. de tanulással, kitartó gyakorlással el fog jönni az idő, amikor ezek a korlátok jelentkeznek. Tanulásra tökéletesek, szép képek is keszithetok velük. De az ember aztán látja az igényt egy szebben rajzoló nagylatora, egy gyorsabb portré / tele obira stb. Jó ezzel előre tisztában lenni szerintem. Ez általánosan igaz. Én most a K-500 + 18-55-ot tartom a legjobb vetelnek. Ha akar az ember a tele tartományban próbálkozni / tanulni, megveheto az 50-200. de szerintem a későbbi cserét figyelembe véve lehet inkább egy 55-300-at hajtanek fel használtan ( ha Pentaxra esik a választás) . Ez a dslr világ. -
Bandinho
tag
válasz
penomope #16616 üzenetére
Kérdezd meg egy e-mailben szerintem. Az lehetett a gond, hogy nem volt az adott modellből demo darabjuk, eladásra szánt gépet pedig nyilván nem lehet az expo szám miatt kipróbálni.
Szerk.:
Mondjuk csak tapizással nem tudom mi lehet a gond. A fotoplusnál kézbe vehettem. -
A Zéé
addikt
válasz
penomope #16565 üzenetére
egyrészt ugye ezek nem hatósági árasak, így mindenki annyiért adja, amennyiért akarja, másrészt az egyik helyen van raktáron, és fixen annyi az ára, a másiknál nincs, aztán vagy lesz ennyiért, vagy nem
Rekeszt persze, hogy tudsz állítani, csak a váz csinálja (hogy mechanikusan, mint Nikon, vagy elektronikusan, mint a Canon azt nem tudom), nem úgy mint a régi obiknál a gyűrűvel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest