- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Netfone
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tothl
addikt
válasz hegyitaho #13342 üzenetére
Nekem J1 van. Kicsi, szép, masszív és gyors gép. Nekem csak a 10-30mm vr obi van hozzá, de nincs okom panaszra. Biztos vannak jobb rendszerek is, de ez most jelenleg olcsó és valóban az én szememnek hihetetlenül jó videókat készít. Legjobban az 1080i 60fps -es tetszik.
Ezért mertem ajánlani. -
HollyBoni
veterán
válasz hegyitaho #17335 üzenetére
Videózni inkább Canont vennék. Nikonnak nem olyan jó a videó minősége, liveview-ban nem lehet rekeszt állítani, ami szerintem elég szívás videónál. Canonra ott a Magic Lantern is. Bár remélem tudod hogy a DSLR gépekkel nem olyan egyszerű a videózás mint egy videókamerával, kicsi a mélységélesség és főleg manuál fókuszt kell használni mert az auto használhatatlan.
-
HollyBoni
veterán
válasz hegyitaho #17342 üzenetére
Nikont én akkor sem vennék videózásra. MILC gépek között Panasonic GH széria videóban rendesen veri szinte az összes DSLR-t képminőségben(ehhez módosított firmware-t kell használni), Canon belépő szériájától szinte semmiben nem marad el a fotók minőségében, mivel azokban is nagyon régi szenzor van. Kisebb is, az AF használható videózásnál, EVF nagyon hasznos tud lenni videónál, viszont a GH3 nagyon drága, én elgondlkoznék egy használt GH2-n.
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
válasz hegyitaho #17342 üzenetére
Nekem Canon is ill. GH2 is van (GH2 több mint 1 éve, ha a Canon SLR vázam is beszámítjuk akkor elég régóta, DSLR-em is van már egy ideje). Mindkettő jó videóra is meg fotóra is (persze nem árt ha van jó obid hozzá, kitobik a fényerejüknél fogva nem túl jók, viszont a stabi előny).
A GH-nak alapból is talán részletesebb videója van mint a Canonnak, firmware hack-el ezen még tovább lehet valamit javítani (vsz. tulságosan nem éri meg emelni a bitrátát). A Canon viszont Magic Lanternel több funkciót tud (fotóban és videóban is).
Fotóra én jobbnak tartom a Canont (a magas ISO-s képeknél jön ki a GH2 gyengébb jpeg motorja, de ennek ellenére a m43-at többet használom mostanság fotóra is mint a Canont).
Viszont egy jobb fényerősebb obi/külső vaku szituációtól függően állvány stb. sokkal többet számít mint a vázak közti különbség.Röviden: Ha a vázból nem hiányzik az a funkció ami neked kell akkor a jó képet vagy videót egyáltalán nem a váz fogja meghatározni (Hanem pl. a célnak megfelelő jó/fényerős obi, külső vaku, állvány stb. Nem véletlenül sorolom már másodjára ezt a listát. A legfontosabb -és persze a legnehezebb-, hogy te magad tudd neked mi kell. Azaz eljutottunk oda, hogy a legmeghatározóbb valójában maga a user. Tanulni meg szinte bármi jó).
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
jjeahh
nagyúr
válasz hegyitaho #17353 üzenetére
ok, sztem itt az ideje, hogy kifejtsük, mit értesz azalatt, hogy "videó is fontos lenne", ugyanis videózni mindennel lehet már, sőt fullHD-t is szinte az összes gép tud a maiak közül...csak, tévedés ne essék, rengetegen jönnek manapság ezzel, hogy videózni is akarnak, oszt kiderül legtöbbször, hogy kb tökmindegy, csak legalább hd-t akarnak, és egy kis háttérmosást... szal, ha csak simán átlagjúzer szemében szép vidit akarsz, akkor ne ezen múljon. ha viszont a lehető legjobb videót akarod, akkor még mindig canon vagy pana gh, szal gyűjtened kell még abba a malacperselybe
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
válasz hegyitaho #17353 üzenetére
Eztet én most nem értem teljesen.
A videó részt pontosíthatnád. Mert egyébként egy árban sem gondolkodnék sokat az 5100+18-105 meg a 600D és 18-135 között, így meg...Fontos a videó, azt mondod. Milyen kiegészítőkkel, felszereléssel, vagy milyen körülmények között, milyen jelleggel használnád?
Pl oké hogy nem lehet menet közben rekeszt állítani - de fényerőtlen kitobiknál ... nem azt mondom ki a gyíkot érdekeli, inkább azt mondom engem sosem érdekelt. Valami gyors üvegnél persze, már nem mindegy (meg ne adj isten némi fény is érkezik a szenzorra legalább, meg végre szűkül a dof), bár ott is ritkán volt olyan igényem hogy kis dofból nagyot, vagy fordítva szeretnék.
Szóval elsőre nem értem egyáltalán a koncepciót, de úgy látom másoknak sem tiszta.Megjegyzem legjobban a 808assal szeretek videózni, néma af, néma zoom, videófény, sw stabi, kicsi, és már egy kisebb állvány is frankón stabilizálja akár séta közben is. Persze nagy ritkán az AF/AE lock jó lenne hozzá, de ez van. Hmm... most jut eszembe kéne keresni videózós appot
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
HollyBoni
veterán
válasz hegyitaho #17358 üzenetére
Nikonra sajnos nincs magic lantern. FZ150-em nekem is volt, videóban utána a Pana GH1 egy megváltás volt, rossz visszanézni a régi videókat. Szerintem a nikon is előrelépés lenne az 5100-hoz képest, de nem sokkal. Engem a legjobban az idegesítene hogy nem lehet liveview-ban rekeszt állítani. Szerintem az a legjobb ha felmész valami tesztoldalra (pl dpreview), és letöltessz videókat amit ezzzel a fényképezővel csináltak, így kikerülsz mindenfajta youtube, vimeo stb tömörítést.
Amúgy szerintem ez a t3i vs t4i videó teljesen el lett cseszve, egy az egyben ugyanolyan videót kéne csinálniuk, mivel ugyanaz a szenzor van bennük. Sok olyan videót láttam hozzáértőbb emberkéktől ahol a Canon belépő gépeket hasonlították össze, ugyanolyan videót csináltak teljesen.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
válasz hegyitaho #17361 üzenetére
Mégsem teljesen ugyanaz, csak 600d felett.
[link] (Ő ért a dolgokhoz nagyjából)
Ha megnézed, tényleg egy kicsit tompább az 550D képe, a 600D élesebb, viszont a pólón ki is jön a moiré. Szerintem ezt az élességbeli különbséget le lehet tudni Premier Pro-ban egy unsharp mask hozzáadásával.
Ok, most hogy nézek videókat mindenhol más az eredmény. Van ahol 550D, van ahol 600D jobb videó minőségben...
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
Muerte68
addikt
válasz hegyitaho #40342 üzenetére
sony vagy pana-az oly-nak (sajnos)nem erőssége a videó
Bár engem nem különösebben nem érdekel a videó de sok vevőt vesztenek emiatt pedig fotóban jobb a panánál.Ha 200-a keret én Sony A6000-et vennék
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs