- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Krumpliszsak #2180 üzenetére
Jó kis gép az, a két obi meg egész jó kis tartományt lefed. Én a 18-55-öt nagyon szeretem, kitobi szinten szerintem jó képet ad. Gratula a géphez
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
-
stop
aktív tag
válasz
mindenképp jó döntés - hisz a Tied
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Nem hiszem, hogy meg fogod bánni
-
Krumpliszsak
csendes tag
válasz
Krumpliszsak #2179 üzenetére
Nah, hát sikerült magamban dönteni, le foglalóztam egy D40-et, amiben 20 expo van, 18-55-ös obival, meg 55-200-assal, 85 ért, szinte zsír új, fullosan...
Mondjátok hogy jó döntés... -
johnjohn
addikt
válasz
Krumpliszsak #2168 üzenetére
Azonnal látható rajta, ha használtabb, kicsit kifényesedik itt-ott a gombok körül, a sarkoknál. A keresőbe nézz bele objektív nélkül is, ekkor láthatod ha a tükör, vagy a mattüveg poros.Sok baja nem lehet, a D 50 elég masszív szerkezet. Kitobit itt az aprók között is találsz olcsón.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Krumpliszsak #2168 üzenetére
veled kicsit hamarabb végeztünk mint okoskával
sok sikert a géphez
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Krumpliszsak #2163 üzenetére
A fókuszmotor miatt a D50....
-
ottkar
addikt
válasz
Krumpliszsak #2160 üzenetére
A D40-ben nincs fókuszmotor AF csak motoros optikával van. Ha nem motoros obikat adnak hozzá akkor csak kézzel lehet élességet állítani.
-
johnjohn
addikt
válasz
Krumpliszsak #2163 üzenetére
Én biztos a D 50 -re, már csak az olcsó és jó régebbi AF Nikkor obik miatt is. Mostanában egy használt 50/2.8 AF Nikon 25 000.- körül van, egy 28-85 AF D szintén, egy legendásan jó 35-70/2.8-as 60 000.-, egy 28-105 AF D szintén 60 000.-. Ezek az obik a D 40-vázon csak manuális fókusszal mennek.Mindegyik nagyon szép képeket produkál, nagy részük fém-üveg, nem műanyag.
-
johnjohn
addikt
válasz
Krumpliszsak #2160 üzenetére
A két gépet ne keverjük, a D 50 rendelkezik belső motorral, és felső státuszkijelzővel is.Teszt
Nagyon kellemes gép, és valamivel nagyobb a D 40-nél.
D 40 és csak 20 expo ? Elég valószerűtlen. -
stop
aktív tag
válasz
Krumpliszsak #2153 üzenetére
-
johnjohn
addikt
válasz
Krumpliszsak #2155 üzenetére
Árul valaki a pixinfo aprók közözött egy Nikon D 50-et 3000-valahány expoval, 58 000-ért.
Kitobit kapsz 15 000.- körül,az állvány várhat, a táska meg belefér.Szerintem az ennyiért egy nagyon jó kis gép. -
Allien
veterán
válasz
Krumpliszsak #2153 üzenetére
Az a kérdés, hogyan tovább? Azaz, mit szeretnél később kihozni a cuccból. Ha maradsz a kit obik szintjén, az Oly jobb választásnak lehetne mondani, elvileg, talán. De, ha van rá esély, hogy az obi parkot bővited pár komolyabb cuccal, ott már előnyben lehetne elvileg a Nikon, bár, ez is inkább kb elv.
-
stop
aktív tag
válasz
Krumpliszsak #2155 üzenetére
upsssz
akkor a gondok nem kicsik -
stop
aktív tag
válasz
Krumpliszsak #2149 üzenetére
szerintem így, ez esetben a befektetett pénzed nagyrészét kvázi kidobod az ablakon, ellenben azzal, ha ezt egy 'tartós' cuccba fekteted, megmarad a pénzed értéke szerintem
-
Allien
veterán
válasz
E400 számomra tuti felejtős lenne, kivéve, ha sok-sok minden benne van abban az 50E pénzbe. Pl dupla kitobi, memkártya, esetleg táska. De csak akkor, ha nem lehet a vásárlással várni, mert a fogása a legrosszabb az összes dslr között (számomra eddig).
-
levy1983
aktív tag
válasz
Szerintem felesleges megvenni, ha pár hónap múlva úgy is lecseréled...
-
stop
aktív tag
válasz
Krumpliszsak #2114 üzenetére
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Nem nagyon vagyok képben a használt gépek áraiban, de 50000-ért nem tudom, kapsz-e olyan állapotú gépet, amit érdemes megvenned. Zoli bácsi által linkelt D40 is jó választás lehet, akár használtban is, de a 18-55 szerintem nagyon hamar kevés lesz... Ha a filmes géped cserélhető objektíves, akkor érdemes valami olyat választanod, amivel kompatibilis. Az biztos, hogy a Pentaxok újonnan nagyon jó árban vannak, így gondolom használtan is jó választás lehet. A D50 került még szóba, nála pedig a beépített fókuszmotor pozitívum, így olcsóbb az obipark bővítése.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Nos igen 25 ezer forint is sok pénz, viszont a másik oldalon nézd a garanciát, mert általában olyan cuccot hirdetnek, ami már nem garis. Egyébként csodálom, hogy még van ennyiért D40, mert ha körülnézel, a fényképezőgépek, és objektívek iszonyú áremelkedésbe kezdtek, napról napra mennek föl az árak.
"És esetleg egy-két dolgot eltudnál magyarázni, hogy mi az az iso, exif, záridő, blende, stb..."
Szívesen elmagyaráznám, de van egyszerűbb dolog, olvasd el: [link] -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Krumpliszsak #2111 üzenetére
Talán derítővel láthattad.
Nikonnál az exif adatok végén kiírja, hogy mennyi expo készült a géppel, azért nézd meg.
Meg ezt is: [link]
Nem rábeszélni akarlak, de ebben nincs zsákbamacska, van garid, Nikon szervizben ingyenes szenzor tisztítás.... -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Krumpliszsak #2109 üzenetére
Elég sok Pentax K100D-t hirdetnek mostanában, kitobival, kevés expoval, 60 ezer körül.
Hátránya, vagy előnye (Kinek melyik) hogy AA elemmel, vagy ceruzaaksival üzemel. Szigetelt, masszív váz, stabilizátor a vázban (minden obival működik). Én ezt ajánlanám.
Canontól kapsz ennyi pénzért 350D-t, a régi típusú kitobi elég gyenge. Talán már a 400D-k ára is leesik lassan ebbe a kategóriába. Canonoknak híresen alacsony a zajszintje, viszont a kitobi elég harmatos.
50-60ezer forintért árulják a Nikon D50 kiteket, kellemes gép, jó képminőség, elég jó kitobi.
D70S jobb lenne a 18-70-es obival, de a keretedbe nem fér bele.
Használt D40-esek is vannak, hátránya a D50-hez képest, hogy nincs a vázban fókuszmotor, elhagyták a felső státusz LCD-t, sorozaton faragtak... Viszont nagyobb a hátsó LCD, elfogadja a 2GB-nál nagyobb SD kártyát, jobb a JPG motorja.
Újonnan kitobival 85 ezer körül beszerezhető, lehet érdemes lenne feljebb tornászni egy kicsit a keretet.Szerintem ezeket a típusokat kellene figyelned. Én most ennyi pénzből vagy K100D-t vennék, vagy valamelyik Nikont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Mobil flották
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest