- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
válasz
mikrofon #41999 üzenetére
Annyira nem vagyok képben, hogy ajánlgassak, a Pentax topicban nagyobb eséllyel kapsz érdemi választ.
(#42001) mikrofon
Ha már tudod, hogy kb. milyen objektívekre van szükséged, akár be is írhatod. Könnyebb lesz javasolni akár más rendszert is.Másik topikból: aki Fujiban gondolkozik, az első kettő elég jó áron van: [link].
(A dinamikatartománnyal és magas ISO-val sincs baj!)
X-E2 + XF18-55mm: 234 900 Ft
X-T10 + 16-50mm + 50-230mm: 269 900 Ft
X-T10 + 18-135mm : 329 900 Ft -
xXxian
senior tag
válasz
mikrofon #42006 üzenetére
Én leírtam nekem miért esik ki a Pentax, mint márka.
Imádnivaló vázak, kövület üvegek. Olyan, mintha a nyolcas Golfot kiadnák a kispolszki gyári kerekeivel.
"D7100 sávosodás"-ra keresess rá itt (vagy máshol), ez a típusra jellemző hiba volt, nem tudom a user-ek hány %-át érintette, nekem töléletes volt a gép. Tökéletes, böszme nagy dög.
. 7200-ról speciel semmi rosszat nem hallottam, 760D-ről meg semmit sem.
-
xXxian
senior tag
válasz
mikrofon #42001 üzenetére
Nekem egy K-500 van. Nemrég besz@rt (blende bizgerélő mechanika), de egy imádnivaló dalab.
-Pentaprizmás kereső
-Vázmotor
-Két vezérlőtárcsa
-Vázstabi
-Időzítve vázstabi aut. OFF (okos dolog)
-stb, stb, stb.Ilyen áron ezt Canon/Nikon esetében nem kapod meg. Nagyon nem. Szóval érdekes a koncepció. A vázak mondhatni kompromisszum-mentesek, az obejkítvek 99%-a meg a múlt századot idézi...fogalmam sincs itt miért engedtek meg maguknak ekkora lemaradást. A DA-s üvegekre jellemző a gyors, halk AF, nézd meg ilyenből most hány darab van a piacon. S aztán nézd meg az AF-S / EF-S üvegeket is.
Egyszer vettem egy valamilyen PL duplakitet (tán PL-5, 99-ért). Később eladtam...de aztán valahányszor kezmbe vettem a Pentax-ot elsírtam magam a nehézkes, lassú, zajos fókuszáláson. S a helyzet csak tovább romlott egy D7100 után.
A helyedben, ha tükrösre vágysz, én megnézném a D7200 18-140-et vagy a D7200 18-105-öt (356k / 351K, MM). D7100 még olcsóbb. Ezek időjárásállóak (csak a váz!), 2 SD slot, sok okosság. Én a 7100-at is imádtam, soha nem volt gondom vele, győnyörű képek potyogtak ki belőle.
Canon-ból ami nekem bejön az a 760D 18-135 kit. Ez is 350k körül van tán, de assem itt sem a váz, sem az objektív nem időjárásálló.
Jah, én meg tükrösről váltanék kisebbre. Igazából a D7100 MILC változatát kerestem mindig, de eddig nem volt ilyen (számomra megfizethető áron) a piacon. A G80 talán most egy ilyen. Annot te is ajánlottad, még fel is írtam milyen üvegekkel. Lenne érved, arra is, hogy lebeszélj róla? A6300 16-50 férne bele még...tudom, nagyon jó kis gép, de valahogy nincs szerelem első látásra. Mondjuk nekem a DSLR-like MILC-ek jönnek be.
X
-
faki_
senior tag
-
MrChris
nagyúr
válasz
mikrofon #37616 üzenetére
Nem te vagy az első aki kézbevétel után meggondolja magát.
Kiforrott váz azaz Oly, sok kezelőszerv tetszetős külső, forgatós kijelző... Az obi park szinte egytől egyig jó képminőségű és általában elég kicsik. Próbáltam egy hétig az em10mk2-t és a szenzorstabi zseniális. Mikor felpattintottam a régi manuál obikat mosolyogtam ahogy megfogja a képet. A tapifókusz is jó találmány, egy épületnél gyorsan el lehet dönteni/választani mit is szeretnék fókuszba tenni annélkül hogy elemelném a vázat a szememtől. A fényerős fixekkel több lesz a mosoda mint 2.8-on aps-c-vel.
A videó nem erőssége, nagy bitrátának hála már nem esik szét, blokkosodik a kép, de továbbra is olyan alacsony az élesség, mint a legtöbb dslr-nél. -
pitius
tag
válasz
mikrofon #37551 üzenetére
Egy Sony A6000 + SIGMA 30mm f/2.8 objektívvel képeltem végig a kéthetes nyaralásomat, egy-két kivételtől eltekintve nem éreztem hiányát a zoomnak, tartalékban persze ott volt a 16-50-es kitobi is.. (Na jó, Cres szigeten, a fehérnyakú keselyűkhöz jó lett volna valami nagy tele ;-) , de az már más tészta.)
Szóval nyugodtan választhatod azt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mikrofon #37559 üzenetére
Google találat: a6000 PDAF focusing Q&A
Arra az oldalra ne adj túl sokat, amelyik sport fotózásnál nem beszél a követő AF-ről, meg arról, hogy fázis vagy kontraszt alapon történik-e. Őszintén szólva még egy normális összehasonlító oldalt sem láttam a camerasize.com-on kívül
-
MrChris
nagyúr
válasz
mikrofon #37559 üzenetére
Erre mondanám, hogy próbáld ki a kiszemelt vázakat, objektíveket. A specifikáció csak egyik része, másik a használat élménye és végeredmény. Az Olympus mintaboltnak és pár képviseletének van a 'tedd próbára' akciója, egy hétre kaució ellenében a váz+obi párost elhozhatod, meg további objektíveket is. Mindezt ingyen bérleti díj nélkül.
Meg van a fotoplus ott a milc kínálat jó része kérésre kipróbálható. -
-
Rapid136
őstag
válasz
mikrofon #37551 üzenetére
az ember három-négy szempont alapján vesz obit:
ár-fényerő-méret-képminőség
ezt kell optimálisan beosztani, mert hatással vannak egymásra
aminek jó a fényereje, az drága és nehéz, viszont mondjuk egészen nyitva nem annyira éles még
(a Sigma sort most egy hónapon belül meg tudtam venni használtan összesen 110.000 Ft-ért)de ne aggódj, én vezetek egy nyilvántartást hogy milyen obikat vettem és adtam el a fenti szempontok miatt
ahogy az évek múlnak változnak a prioritások, az érdeklődési kör, a vagyoni helyzet, amit most ideálisnak tartasz az hamar változni fog :-)a Samyangok manuál fókuszosak szerintem, a haverom a 2/12-est vette meg most, épp Spanyolországban teszteli :-)
-
Rapid136
őstag
válasz
mikrofon #37543 üzenetére
Ja, úgy ahogy az előttem szóló :-)
19mm - kb. egy korrekt nagylátószög, szépen kezelhető perspektivával (jól kihozza a térérzetet)
30mm - ez az APS-C un. alapobjektivje, az emberi szemhez közelítő arányokkal
60mm - ez meg egy portréobi, kistele
(kisfilmre vetitve megyegyezik a 28/45/90 sorral)a nagy előnyük a baromi kompakt méretük és az hogy nagyjából átfogják a kitobi tartományát jobb fényerővel
meg az hogy 35-40 ezer használtan, ha találsz
akitől a 30-ast vettem, azt mondta hogy a Sony 1,8/35mm 2,8-on nem olyan éles még mint a Sigma :-)
(a képstabi nekem változatlanul nem jelent sokat) -
rumos14
nagyúr
válasz
mikrofon #37543 üzenetére
az első egy DSLR objektív, dapterre felrakható, de semmi értelme.
a 19, 30, 60 valóban nem megszokott gyútávok, a 19-ből adódó kb. 28 azért már igen.
a 19 persze hogy élesebb mint a kit objektív, de az zoom, szóval alma-körte.
a 30 és a 60 talán a legélesebb 2 objektív a rendszerre, stabi nincs, fényerő csak f/2.8, szóval kompromisszumos. -
rumos14
nagyúr
válasz
mikrofon #37541 üzenetére
a 16/2.8-nak magában nincs sok értelme, mert nem kifejezetten penge. ha van kitobi (16-50), akkor megvan a 16 is. a 16/2.8-nak a rárakható nagylátó előtéttel van értelme.
35 sztem jobb mint az 50, általános használatra alkalmasabb. az 50 olyan senki földje, portrénak rövid, minden másra hosszú.
ha van gyerek és beltérben fotózol sokat, akkor a 35/1.8 lesz a vázra ragadós obi. -
rumos14
nagyúr
válasz
mikrofon #37535 üzenetére
A7-re van a kitobi, a többi zoom drága és nem is annyira penge.
a 24 meg 50mm az ekvivalens vagy natívan értendő az A6000 esetén?
ha ekvivalens, akkor van 16/2.8 és 35/1.8 obi.
ha natívan, akkor a 24/1.8 elég drága mulatság, az 50/1.8 OSS viszont egy nagyon jó objektív és nem is drága.
90/105 körüli fix pedig a 18-105 mellett sztem felesleges.a "milyen érzés" meg "nem zavaró" teljesen értelmezhetetlen fogalmak... nálam a fotózásnál az érzést a téma és a kedvem adja meg
az A6000 egy nagyon erős allround svájci bicska gép, nincs igazán gyenge pontja az árához képest, míg az A7-nek bőven van.
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mikrofon #37530 üzenetére
Fotóztál egy ideig olyan géppel, amelyik ekv. 28-300-as gyújtótávolságot ad. Ereszd rá a képeidre az ExposurePlot programot, és fogod látni, hogy milyen objektívre van leginkább szükséged.
Ami a gyerekeket illeti, többnyire elevenek, szaladgálnak. A záridőt az ő mozgásuk határozza meg. Az autófókusz rendszer képessége meghatározó. Azt nem tudom mit tud az a7, de az a6000 jobb mint az Olympusok.
(#37532) Rapid136: A fényerős obi sem mindig megoldás, mert a kívánatos alá tudja vinni az élességi tartományt.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
mikrofon #37508 üzenetére
Igen, ezek tudtommal ennyiért mennek használtan. E-m5 II-nek nincs még utódja és azért szerintem elég sok extrát nyújt az elődjéhez képest. E-m5 vs e-m10: előbbi időjárásálló és 5 tengelyes a stabija, utóbbi viszont újabb és valamivel okosabb, van benne pl live composite mód, de a stabija "csak 3 tengelyes", bár tesztek szerint ez nem jelent komoly hátrányt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
mikrofon #37508 üzenetére
E-M10-ben van pár érdekes szolgáltatás, amit az E-M5 már nem fog megkapni. Pl. Live composit mód. Az E-M5 MkII pedig az E-M1 után jött ki, lényegében szintén zászlós hajó a márkán belül. Nincs PDAF, van helyette nagy felbontású mód 8 képből összerakva. Viszont a 8 kép mutatja, hogy a használhatósága meglehetősen korlátozott. Statikus téma + állvány. Neked kell tudnod, hogy megér-e annyit. Ha fontos a jó minőségű videó, akkor inkább a Sony.
-
Rapid136
őstag
válasz
mikrofon #37472 üzenetére
Sony A6000 és a Sigma 2,8-as sora, vagy akár egy A7 adapterekkel :-)
Most vettem a feleségemnek a NEX6 helyett, én meg Sony A7-et használok. És a vázamhoz kizárólag manuális obik vannak, de feltehetem az APS-C váz obijait is, akkor 10 mpixeles képet kapok.
Viszont a régi Minolta obik csodásan muzsikálnak a fullframe gépen, meg van néhány Adaptallos Tamron is, de a távmérős Jupiter3 is remek rajta.
És felrakhatók az A6000-re is természetesen. -
jjeahh
nagyúr
válasz
mikrofon #37472 üzenetére
Ha már megszoktad a kis keresős oly kompaktot, akkor olympus e-m5 vagy e-m10, ha belefér a keretbe panasonic 20mm F1.7 vagy 25mm F1.7? És ha már a manuálozás sem idegen számodra, akkor erre is beszerezhetsz egyet, ezeken az olympusokon valszeg sokkal egyszerűbb-könnyebb lesz a manuálozás az evf miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest