- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #99313 üzenetére
Szia Kolléga,
Legközelebb légy szíves a topikösszefoglaló kérdéssora alapján kérdezz, nekünk is könnyebb átlátni a történetet.
Én ezt ajánlanám:
THERMALRIGHT Phantom Spirit 120 SE - 21k -
Speed®
titán
válasz
bambano #90561 üzenetére
Ez valóban így van, de számlával igazolva a vásárlást ingyen küldenek, ill. NM-AM4 néven kapható is. Valóban nem PWMesek a ventik, de az LNA/ULNA adapterekkel korlátozhatóak azon felül is, hogy a legtöbb lapnak nem okoz gondot a DC vezérlés, egyúttal pedig minőségi darabokról van szó, nem a PWMtől lesz az egyik sem :N
Mindettől függetlenül, ha nem lelsz (sajnos boltban nincs, aprón is ritka, én is polcon tartom inkább), akkor marad a bQ, az sem rosszabb érdemben, sőt. Iponék pöcsök, érdemes direktben rákérdezni, de jó kell legyen rá.
Az alaplap/RAMok nem jelentenek gondot, amit esetleg megtehetsz, ha van egy kis barkács hajlam, az a ház fedlapjának a hűtő feletti részének perforálása (vannak ízléses alu ventirácsok dögivel), ami által még jobb lenne az eredmény.
-
Speed®
titán
válasz
bambano #90552 üzenetére
Noctua C14. D14 teljesítmény topflow kivitelben (105-130).
Kérdés amit írtam, egyes lapokon VGA/RAM inkompatibilis,
ha mindentől elférne, ezt ajánlanám vagy egy Dark Rock TF.
Én jobban szerettem a C14et saját ventikkel, de ez is jóféle. -
Speed®
titán
válasz
bambano #88060 üzenetére
Félreértetted a procis részt, arra céloztam, hogy jópár felhasználónál van brutál TDPs procin DRP4 és lévén van benne anyag, bírja. Nagyobb lamellafelület, halkabb ventikkel, az SA bár jó hűtő (SA Extreme volt nálam anno), elsősorban kevésbé halk üzemben tud villantani a felépítése okán.
A HDDkkel lefojtott intake úgy értendő, hogy feltételeztem nem szerverszobába tervezett a vas, ergó számít a zajszennyezés mértéke is. Fent kellene az elszívás ilyen feltételekkel, gyári kiépítésben a felső pöcsköszörű semmit nem ér majd, ha oda van pirítva a procinak, valahova távoznia is kellene a sokszáz bedolgozott wattnak.
Úgy vélem kaptál tanácsot, tippet légre, tesztet, amiben egyébként az van, amit látni szerettél volna (léggel hűtött 280Wos TR4), innentől igazából úgy tűnik, nem kell neked tanács, hisz jobban tudod, mit szeretnél. Sikeres beszerzést
-
fogtunder
nagyúr
válasz
bambano #88060 üzenetére
Amit érteni kell, hogy a TDP W az nem egy SI mértékegység, gyártónként máshogy értelmezik és elég libetálisan szokták kezelni, hogy az adott proci éppen hány W-os, a valós fogyasztás egy másik történet. Innentől fogva a hűtők gyártói által megadott értékek is max viszonyítási alapnak lehetnek jók.
Nem nagyon találtam összevethető teszteredményeket, azok lennének mérvadóak, de a sima verziókat alapul véve max pár fok különbség lehet a kettő között és azt a Silver Arrow két ventivel tudta. Igazából egy kategória a kettő, amelyik szimpatikusabb, azt érdemes venni. -
Speed®
titán
válasz
bambano #88054 üzenetére
Ha megnézed a DRP4 TR4et és teszemazt a fogtunder által felhozott Tr SA TR4et, látád, hogy gyártónként igencsak eltérő a TDP policy..előbbit nyugodtan rádobhatod (3970X /280W TDP/ P95el üvegre terhelve ~80°C), utóbbi viszont beteg ventivel (2500rpm lol..) pótolja, ami nincs benne anyag szinten..szóval kezeld fenntartásokkal ezt a részt, nem szentírás a marketingosztály keze munkája. Bizonyos körülmények között a jóval kisebb TDPs procik is rá tudnak duplázni a gyártói értékre, OCval meg főleg, akad bőven rá példa, hogy milyen hatásfokkal dolgozik a DRP4 húzott i9eken, amik lazán megugorják a 300at. HEDTn nagy talp és minél nagyobb felületű bordázat kell, ezt hozza a DRP4, meg a hasonló twin tower megoldások.
Amit viszont mindenképp megejtenék, az a ház upgradeje némi moddinggal, ha valóban televágod HDDkkel, az intake le lesz fojtva eléggé, a felső taktusba bevágnék egy 3x14cm sort mindenképpen, hogy egészséges kéményhatás legyen (alul nyitott szerencsére erre a kecó). -
Speed®
titán
válasz
bambano #88032 üzenetére
Még mindig nincs infó róla, mi fér bele, méret kellene. Namost az van, hogy nem fejből vágjuk az összes ház belméretét, hanem rá szoktunk keresni, jó esetben gyártói honlapon, hasonló esetben tesztekben vagy felhasználók írásaiban megleljük. Jelen esetben a "stacker1"re keresve marhára nem találtam semmit. Javaslom tegyél egy próbát te is, aztán ha már tudsz segíteni némi támponttal az ajánláshoz, visszatérhetünk arra, mi is ajánlott ekkora TDPhez.
Dark Rock Pro TR4 pl. elég lehet rá. -
Speed®
titán
válasz
bambano #88022 üzenetére
Stacker 810? Annak a hátsó dupla 120as helyére be lehet szabni egy 240es AIOt adott esetben, de nem feltétlenül erőltetném a felhasználás jellegét tekintve. Van bőven böszme léghűtés a piacon TR4re is, viszont ahhoz le kellene tisztázni a CPU IHS/oldallap sík távolságot, mert nem igazán van erre vonatkozó infó hirtelen netszerte. Illetve nyilván fontos a többi komponens is, mert ha teszemazt nem fér el majd az adott lapon/RAMokkal az ismeretük nélkül ajánlott/vásárolt megoldás, nem leszel boldog.
-
Speed®
titán
válasz
bambano #82713 üzenetére
Igazából mindegy, max. arra figyelnék, hogy a VRM/RAM irányba álljanak a lamellék, így kapják a luftot. Persze ha van VGA vagy oldalra sem fér el a túlnyúló rész a ventik miatt, akkor marad a gyári elképzelés. Nagy meleget nem generál a proci OC nélkül, igazából mindegy.
-
Speed®
titán
válasz
bambano #82595 üzenetére
Nem tudom, hol látod ezt a 165öt, 112mm.
Nem gond a merőleges szellőzés, mitöbb,
a lapnak/VRMnek/RAMnak még jól is esik.
Más kérdés, hogy kell szellős ház is mellé.
Viszont limitált magassággal ez megoldás,
ha túlzásokba akarsz esni mindenképpen.
Én maradnék a tornyok valamelyikénél
Meg nonK procinál, ha nem lesz OC, ~ua,
4 szál alatt +100MHz boost, 95 vs. 65W..
Mondjuk akkor a Z chipset is felesleges ;p -
Speed®
titán
válasz
bambano #82592 üzenetére
138mm a gyártói adat, eddig néztem párat hirtelen ársávokon át.
Mivel a proci OC nélkül kulturáltan szórakozik, nem kell rá extra,
igazából bizonyos szint felett már csak a csendért fizetsz többet.CM H411R/H412R, Tr TRUE Sirit 90 Direct, BQ SR TF2 és DR..
Utóbbiak abban az esetben ajánlottak csak, ha OC is közbejön..
Pusztán a csendes üzem előbbiekkel is megoldható és elférnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged