- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zohan
senior tag
válasz
Pantok #28509 üzenetére
hát a amd oldala szerint max temp 61C nél magasabban nem ajánlott használni.
persze nem azt mndom neke is ment 65C-t már a procim de csak prime teszt alatt tuningban..
milyen proci hűtőd van?
AC-t anynira nem ajánlom bár nem azt mondom hogy rossz mert nem az de mondjuk egy scythe mugen 2 vagy ninja 3 esetleg Cooler master hyper z600 használt áron már egész elfogadhatóak teljesitményük meg kiváló. egyhamar nem kell ezek melett cpu hűtést cserélni én ezeket ajánlom.
-
pepusos
senior tag
válasz
Pantok #28486 üzenetére
Tegnap tettem be épp a 955 BE-t, MX4 pasztával mert az volt, és Freezer 13 hűtővel. BIOSban PWM vezérlésre van állítva, idle 38 fok, max 600as ventifordulattal, 7 óra prime95 után is max 66 fok, 1000-1100as fordulaton. Mégsem olyan rossz hűtő eza Freezer 13, csak az Athlon X2 6000+t nem szerette
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Pantok #28447 üzenetére
Értem.
Én mondjuk nem tuningolok, alapon van nálam minden, a lényeg, hogy a CSS, COD4, DIRT menjen hang nélkül.
Az előző gépem egy ASUS P5QL-E, C2D E8400 volt HTX-2-vel, de játék alatt sem érte el az 55C° -ot. Alapon meg 35 volt a maghő (AIDA64)
Az új, Asrock 990FX Extreme4, AMD Ph II 1090T, AC Freezer 13PRO. Eddig amit mértem 26-27C° alapon maghő, 950-1000 fordulat, az első és a hátsó venti megy 40%-on vinyó miatt.
Hozzá tartozik, hogy egy NZXT Gamma házam van, 3 db 12 és 2 db 14cm-es ventivel.
Jövő héten lesz időm végre foglalkozni a "kicsikével" akkor majd adok neki.
-
reset
senior tag
válasz
Pantok #28436 üzenetére
az normális hogy a teljesen felfogatott hűtőborda még jobbra balra forgatható?
Nem lenne szabad neki. A hőtő talpának belső felén van egy fém tüske,olyan 2 mm magas. Előírás szerinti felhelyezéskor, annak a tüskének az "andráskereszten" számára kialakított öblök valamelyikében kellene parkolnia; mintegy elfordulás elleni biztosíték gyanánt. -
wd.taz
aktív tag
válasz
Pantok #28434 üzenetére
A pasztát csak vékonyan. Milyen pasztát használsz? Látom itt mindenki MX2-MX3 + MX4.
Nekem ezek nem mondanak semmit. Fehér hővezető amit a tranyókhoz találtak ki 150-300C°-ig biztosan bírja, van több féle.
A lényeg, hogy két év használat után sem kövül meg, de láttam már 10 éves elektronikát szétszedve és mit sem vesztett a viszkozitásából.
A Freezer13 PRO-ról is letoltam azt a szürke "glett" jellegű trutyit amit MX4- nek hívnak.
-
reset
senior tag
válasz
Pantok #28434 üzenetére
Érdekes dolog ez. Ma fölraktam a Freezer 13 hűtőt. Nem nagyon tetszett. Lefuttattam egy CPU-Cinebench tesztet. Fölment a proci-hő 64 fokra. Levettem a Freezert, visszaraktam a kis HTX3-at, Ciebench ismét: 60 fokig ment föl a hő...Visszaraktam a HTX3-at. A Freezer13-at talán nagyobb erővel kellene a CPU kupakhoz nyomni, elég gyenge az AMD-s felfogatása...No meg nem is fedi be a talpa a proci kupakját teljesen...
-
reset
senior tag
-
bsh
addikt
válasz
Pantok #28431 üzenetére
hát ha 1100-ig szabályozza le az alaplap, és még neked úgy is hangos a venti, akkor nem tudsz mit csinálni, hiába tennél plusz ventiket a házba, a lap annál lassabbra nem fogja leszabályzoni. tehát vagy venticsere, vagy egy fix osztó ellenállást bekötsz a ventihez. (de inkább a venticsere.) persze így meg nem lesz olyan jó a hűtési teljesítménye.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Pantok #28428 üzenetére
Nekem AC Freezer 13 van az 1200-1300-on nem is hallható, 2000-en van egy kis susogás.
A ház szellőzése milyen?
Én mikor felraktam először a hűtőt 44 fokosak voltak a magok, és 62-63 fokos volt ha hajtottam, úgy hogy csak egy ház venti volt.
Most van bent 2be-2 kifelé fújó venti és 34-36 fokos alapon, 52 hajtva. Mindez a változás csak attól hogy plusz hűtők kerültek a házba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged