-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dolphine #98899 üzenetére
A próbálni szó, egy kicsit megkavar!
Nem biztos, hogy elfér?
Tuti elfér, még a ramokkal sem lesz gond, egyszerűen csak erre a procira teljesen overkill. A DIMMA2 slotban lévő modult biztosan kitakarja majd, de a másodikra nem fog rálógni. [link] De feltételezem ez nálad nem probléma, mert nem RGB ramokat használsz.
Ha akarod, veheted. Nekem is egy overkill hűtőm van (Thermalright Phantom Spirit 120 SE), hang nélkül lenyomja az 5600x-et. Egyfelől ezért is, meg egy jövőbeli fejlesztés miatt is vettem.
Bár mondjuk én már megbántam valahol, hogy megvettem. Apróra legutóbb is raktak fel 5k forintért egy 6 hőcsöves batár (valószínűleg Deepcool) ikertornyos bordát. Csak a bordát és a felerősítő készletet. Veszel rá két valamilyen ventilátort, aztán 8-10k forintból van egy patent hűtőd, ami évekre előre kiszolgál. Használt piacon mindig megéri szétnézni.
Nem, azt mondom, hogy határ a csillagos ég, de ha ára van annak, hogy halk legyen, akkor legyen halk!
Jól szellőző gépház, jól beállított ventiprofil, stb. több dologtól is függhet, de ezekről írtam a topikösszefoglalóban is, ha érdekel a téma, ott úgy gondolom van pár érdekes bekezdés, amibe érdemes lehet beleolvasni.
-
válasz
Dolphine #98897 üzenetére
Ha nagyon a csendességre hajazol, akkor egy ikertornyos hűtőt is rá lehet próbálni, azzal biztosan csendes lesz.
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18k
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 20k
De igazából ezek mind elég combos hűtők, az Arcticot kivéve, viszont az meg ár-érték arányban elég jó választás most.Akkor ezek szerint a gyári ennyire gyenge?!
Kicsi alumínium borda, 92 mm-es venti, amivel 1-1,5k fordulaton teker. Azt lehet hallani. De, ha nagyon ki akarod spórolni, akkor már egy akármilyen 4 hőcsöves toronyhűtő is elég lehet. Pl.:
ID-COOLING SE-224-XTS Black (SE-224-XTS-BK) - 8-9k -
válasz
Dolphine #98895 üzenetére
Szia,
Jóval kevesebbért is van olyan hűtő, ami csendesen hűteni tudja. Pl.:
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 11-12k
ID-COOLING SE-226-XT BLACK - 14k
ID-COOLING FROZN A610 Black - 14-15k
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 14-15k
Thermalright Burst Assassin 120 - 15k
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18k
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 20k
Deepcool AK500 120mm Black (R-AK500-BKNNMT-G) - 20kÁrban ennél fentebb már nem igazán van értelme menni ezzel a procival, ha a középmezőnyből választasz egy hűtőt, az bőven elég lesz.
-
Potzee
addikt
válasz
Dolphine #52011 üzenetére
Hangban IDLE nincs nagy különbség közöttük, terhelés alatt talán a T4 hangosabb, de a T4 már nem éri meg az árát...korábban 5 5.5k környékén mentek és a legolcsóbb 120 mm-es ventis cooler volt a piacon, mára ez megváltozott..7-8 ezret szerintem nem ér a cucc.
(#52012) neko18: a belinkelt 4 hűtőtől jobb az AC Plus ill. a Pro Rev.2.
Az EKL Cold Tower valóban jó alternatíva, de az anyagi kereten felül van és LGA 775-re már elég ritka (ami Merlinnél kapható, csak AMD-re jó) Egyébként az EKL Cold Tower és az Arctic Freezer 7 Pro bordázata teljesen megegyezik, csak a ventilátorban különböznek. -
kromatika
veterán
válasz
Dolphine #51353 üzenetére
Szia .A gyári hűtő nem igazán tartozik a halk kategóriába.Mint előttem is irták Ninja 3 jó választás mondjuk én nem passzivan használnám,mert a ninja 3 hoz adott venti potméteres,tehát kézzel is tudod állitani nagyon finoman a pörgési sebességét a ventinek.Akár 500RPM re,az hangtalan már.
Mennyi pénzt szánsz a hűtőre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest