- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Nekem nagyon bejön ez a lapos kivitel, rájöttem hogy sokkal jobban kézreáll, mint a "normál", kevesebb gépelési bakit követek el vele.
Már csak annyi kellene, hogy legyen belőle silent switch és magyar kiosztás..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Nézd, szerintem ezt az egészet célszerű megfelelő időtávlatban, folyamatában nézni.
A cégnél még mindig egy Logitech Cordless Desktop MX-et használok (pontosabban csak a billencs részét), ez egy abszolút felsőkategóriás cucc volt anno sok éve, MX700-as egérrel;csak 2 drágább volt nála a piacon (anno olyan 35K volt a kisker ára): a BT-os verzió, MX900-as egérrel, és a DiNovo, laptophoz kifejlesztve, 60K-ért. Érdekes módon tudtak belőle magyar kiosztást csinálni. A K800-ból anno volt magyar kiosztás. A G szériából sosem volt, ezért nem is vettem. Most is van egy csomó olyan nemolcsó cucc, amiből mégiscsak tudnak csinálni magyarított verzsönt, pedig nem vagyunk nagyobb piac nekik, mint a Logitech-nek."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz mrviceguy #77028 üzenetére
Meg mondjuk van ám speciális karakter is, a felkiáltójeltől kezdve a paragrafus karakteren át a + karakterig.
Jah, és ha mindenki elvtelenül becsicskul a billentyűzet gyártóknak ezen a téren, és megveszi az ún. "nemzetközi" kiosztást, akkor végképp nem fognak honosítani egyetlen klaviatúrát sem, és végeredményben az szív, akinek vannak normális elvei."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Most brown van a gyereknek, nekem van silver red, az max. azért lenne jó, hogy kevésbé hallanánk, ha nagyon veri a klavit a játék hevében...
Jah, értem, mit akarsz mondani, a brown is 2 mm-nél kapcsol...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Hmmm, úgy látom ez csak drágábban fog menni. Első körben ezt néztem ki: [link]
TKL-nél kisebbet mégsem szeretnénk, kellenek a kurzor gombok.
Van esetleg más ötlet, ennél nem drágábban, inkább olcsóbban?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Üdv! A gyerek nyüstöl, hogy szeretné cserélni a billentyűzetét, az alábbi igényekkel:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
- Jó lenne 30-35K körül megúszni, ha ennyiért nem lehet, akkor kicsit mehetünk feljebb.
2.Használt szóba jöhet?
- Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
- CM CK530 TKL, brown switch-ekkel. A csere oka: gyorsabb switch kellene.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
- Multi FPS
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
- Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél?
- Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
- TKL, esetleg kisebb
9.Extra igények :
- háttérvilágítás,
- minőségben ne legyen rosszabb mint az előző,
- gyors switch (jó lenne speed silver, de minimum red; esetleg silent red, ha van olcsón).
Előre is köszönöm a tippeket![ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Sajnos úgy tűnik, nem elérhető már ilyen cikkszámon (magyar kiosztással) egyik sem.
Csak CK-530-GKTM1-HU van. Az nagyon sz*r lehet? Leginkább a hangja zavarna, ha hangosabb mint a jelenlegi, akkor az asszony kizavar engem a világból is (a gyerekszoba a háló mellett van)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
A gyerek CK 550-ét cserélnénk TKL billencsre, hogy elférjen az asztalán egy nagyon egérpad a low sense-hez. Követelmények:
- red vagy brown kapcsolók (király lenne silent switchekkel, az egyszerű moddolástól sem zárkózom el)
- magyar kiosztás,
- világítás.
A Kumara szintnél kicsit minőségibbet szeretnék. Árat első körben nem mondanék, érdekelnek az olcsóbb és a drágább alternatívák is."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Kinek mi a kényelmes.
Nekem még mindig bejönnek a Logi egerei (persze nem az összes), viszont a Razer felsőkategóriás, jó drága egerei egyáltalán nem állnak kézre...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Thx a részletes választ!
Amúgy szeretem a Fnatic-ot, bevált végeredményben, de ha sokat kell írni,még mindig magas a profil számomra, nem tudtam megszokni, amit vélhetőleg az okoz, hogy mostanság elég sokat pötyögök laptopon, illetve a korábbi klavi (K8100) is viszonylag lapos volt.
Ha visszaülök az ezer éves Logitech Cordless Desktop MX-hez, még mindig jobban tudok írni, annak ellenére is, hogy a mecha gombok után jobban érzem a membrános problémáit."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
MX Low Profile Red-ből van/lesz majd silent verzió vajon?
És ha van/lesz, a szokásos kérdés: magyar kiosztással, világítós?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Én tanultam gépírást 2 vagy 3 évig a középsuliban, mégsenem gépelek szabályosan.
A vicces az egészben az, hogy sokkal többet tett a szabályos gépírásért a 3D Tetris vagy BL néven futó, ezeréves DOS-os tetris, mint a suli: a bal kezemmel gépelek szabályosan, amivel anno a qwe-asd gombokat kellett kezelni a fenti programban, míg a jobb kézre csak a kurzorgombok jutottak..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Domonkos #51291 üzenetére
Apropo az 'A' betut hogy irod? Azt is egy kezzel? Nem ugy kell
Ez így igaz, de a megszokás nagy úr. Én is egy kézzel írom, a Shift+Ins kombót is... Sőt: mocsok mód a Ctrl+Alt+Del kombót is tudom egy kézzel...
-
Egon
nagyúr
válasz enginev3.0 #51104 üzenetére
Rövid az útja a mechanikusnak?
-
Egon
nagyúr
Majd csinálok valamikor.
Első benyomások. A kinézet nagyjából rendben van. Szebbek, elegánsabbak a betűk, cserében világítás nélkül szinte nem is olvashatók. Az 5 világítási fokozatból az eredeti szettel elég volt az első, most a másodikat használom. Az F billentyűk világítása csak a két legmagasabb fokozaton látszik (az eredeti gombokon nem a gombok tetején, hanem az alsó oldalán vannak az elsődleges feliratok).
Gépelés meglehetősen szokatlan, mintha valami gumiszerű felülete lenne a gomboknak, picit tapadós, még sosem tapasztaltam hasonlót. A hang nagyjából rendben van, nem hangosabb mint a korábbi (az eredeti kupakok is vékonyak). Talán csak a nagyobb gombok hangja szokatlan, a Space-t vissza is raktam az eredetit."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Zizi123 #50915 üzenetére
a membranos slim HP toronymagasan a legcsendesebb. Egyik mechanikus sem kozelitette meg csendessegben....
Vélhetőleg nem volt kirakva silent switch-es Varmilo. Más magyarázatot nem tudok elképzelni.
-
Egon
nagyúr
Két alapvetés:
1. Silent switch-ekkel szerelt mechanikus billentyűzet (normális kialakítással, azaz pl. nem kongó házban) egyáltalán nem hangosabb, mint a membrános.
2. Mindenképp menj el a Pixelbe vagy az MM-be, és nyomkodd meg őket (előbbiben le is tudsz ülni melléjük, kulturáltabban ki tudod próbálni), mert nagyon jelentős a szubjektív faktor a választásnál."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #50886 üzenetére
Alapjában véve bírom az Asus-t, csak nem pont beviteli eszközökben...
-
Egon
nagyúr
Nem tudom, milyen kupakleszedő járt a Fnatic billentyűzethez, ha műanyag, akkor dobd el, és szerezz be egy fémet.
Lehet hogy nem néztem át a dobozt rendesen, de egyáltalán nem rémlik, hogy lenne kupakleszedő a Fnatic-hoz... Lehet ilyesmit kis hazánkban kapni? Mi a hivatalos neve? A kupakleszedő nem igazán hoz találatot...
-
Egon
nagyúr
Nem tudom miért nem tudom elforgatni, ezért elnézést.
1. A doboz, alatta a csomagolás. Normálisan becsomizták, még a "Törékeny!" felirat is ott virít.
2. A kibontott szett:
3. Csak a TKL rész, hogy jobban látható legyen:
4. Egy kupak (szerintem kapni fogja az ívet, elég vékony és könnyű, olcsó hatást kelt:
Az Ipon meg kapja be amit gondolok... A múltkor még azt írták ugye (pár napja), hogy nem várható a cucc.
Most jött a raktárfigyelőjükből értesítés, hogy megint van... 2K-t spórolhattam volna..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Megjöttek a kupakok, csináljak róluk pár fotót, van akit érdekel, hogy milyenek?
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #50789 üzenetére
Nem bírtam ki végül megrendeltem a Merlinnél a kupakokat.
Lehet őket ekézni (joggal), de ezt példás gyorsasággal intézték. 10:43-kor regeltem, utána rendeltem, 10:50-kor jött az automatikus értesítő a rendelésről. 11:18-kor feldolgozták a megrendelést, 11:37-kor már jött a számláról levél, illetve hogy átadták a csomagküldő cégnek. Ez utóbbi már 14:40-kor előzetes értesítést adott a küldemény érkezéséről (ami jó eséllyel hétfőn jön meg).
Már bánom, hogy nem rendeltem meg tegnap, akkor már a hétvégén élvezhettem volna az új kupakszettet...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
2KRO-nál többet csak gamer billentyűzeten kapsz, és ott is csak ott, ahol hirdetik, hogy tudja.
Lehet megint felhördülés lesz, de szerintem ez a kérdés (is?) túl van hájpolva.
Teszteltem anno 3-4 billentyűzetet KRO szempontjából, és szinte mindig az jött ki, hogy az elvileg 2KRO-s cuccok, csak bizonyos (a gyakorlatban egyszerre sosem lenyomott) billentyűzet-kombinációknál tudták csak egyszerre 2 billentyű lenyomását érzékelni (pl. a-s-y nem ment egyszerre), de ha egymástól távolabbi gombokról volt szó, minden további nélkül bevettek egyszerre 3-4 billentyűt is (egy olcsó Genius-t kivéve, amelyikkel pl. nem lehetett a Fifa-ban srégen szaladni, mert ehhez a w+fel nyíl+jobbra/balra nyíl gomb együttes lenyomásának érzékelésére lett volna szükség)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #50792 üzenetére
ennyiért van ck550 hu is, olyan helyről ami nem szürkeimportos 1 év garit ad.
Öööö, a 18K az tényleg egyenlő lenne 23K-val?
-
Egon
nagyúr
válasz CriticalHit #50790 üzenetére
Szerintem ennyiért igen, persze ez igények függvénye is: ha bejön a barna switch, kell a magyar kiosztás, a háttérvilágítás, és megfelelő (valamint számodra szükséges) a beépített csuklótámasz, akkor nem nagyon van más alternatíva ennyiért (még 10-20%-kal drágábban sem).
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #50780 üzenetére
Merlin akart lenni, nem tudom miért írtam Magicomp-ot...
Ez a "nem sokkal drágább" kitétel azért nem feltétlenül áll: az Iponban 5.5K volt, amíg volt. A Merlinben majdnem 7K, a szállítási költség 2K, ha jól láttam, az már 9K... Szerény matematikai képességeim szerint, az majdnem a duplája...
Persze ha az egész billentyűzet költségét tekintem, akkor mások az arányok, de azért mégiscsak durva."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Írtam az Iponnak a Glorious keycap szett elérhetőségével kapcsolatban, az alábbi válasz jött:
Tisztelt .........,
Jelenleg a termék nem elérhető és nem várt hogy elérhető legyen. Kérem kapcsolja be a termék oldalán található raktárfigyelőt. Ha megjelenik, értesítjük.
Tisztelettel,
...........
iPon Computer Kft.Ez a "nem várt hogy elérhető legyen" kitétel különösen tetszik, és nagyon bíztató... Kár, hogy csak a Magicomp forgalmaz: majdnem kétszer annyiba fájna tőlük megrendelni (a postaköltség miatt), mint az Iponos ár volt...
-
Egon
nagyúr
Azt azért nem árt hozzátenni, hogy a kapcsoló csak egy összetevő a billentyűzet hangjában, és ha nem kimondottan clicky kapcsolóról van szó, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a hangért leginkább felelős összetevőről van szó.
Ez mekkora igazság. Erre a Pixelben jöttem rá, a klavik nyomkodása közepette.
-
Egon
nagyúr
Egyszerű a megoldás. Ezeket a funkciókat nem használom. Ritkán nézek filmet, hallgatok zenét a gépen.
A funkciók közül egyedül a világítás erősségének szabályozását fogom használni, az meg az F7-en van, már megjegyeztem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz Ringman #50691 üzenetére
Köszi, ezt néztem én is, csak nem tudtam, hogy passzol-e.
a fn-billentyűk szitázása nem fog passzolni sajnos, mert az gyártóspecifikus.
Ezt nem igazán értem. A kupakszett részei a funkcióbillentyűk is (F1-F12), ha jól látom... Vagy nem erre gondoltál?
-
Egon
nagyúr
Kicsit próbálgattam az új klavit.
Szokatlan volt elsőre, hogy kb. 2 cm-rel keskenyebb a billentyűzet fő része (az F12-ig bezárólag), mint a régi Gigabyte volt, de ezen gyorsan átlendültem. Megfelelően halk is a cuccos, vetekszik a leghalkabb membránosokkal. A világítás átállítása kicsit bonyolult, de az alap narancs is tetszik, nem hiszem hogy sokat fogom piszkálni. Nagyon jó, hogy lehet szabályozni a világítás intenzitását is. Tetszik az is, hogy a kábele hosszabb vagy fél méterrel, mint a Gigáé volt, így normálisabban sikerült elvezetni (2 db USB csatit igényel a cucc: van rajta 1 db USB bemenet is - ezt USB 3-as csatiba dugtam az alaplapon, de csak a 2.0 sebességével (35 MB/sec) tudtam írni az ide csatlakoztatott pendrive-ra).Viszont olyan kérdésem lenne, hogy a kupakszett magyarra cserélésére van még valami értelmes alternatíva, a CM Masterkeys Lite L ugyanis csak US (no meg cseh, hehe) kivitelben kapható jelenleg...
-
Egon
nagyúr
Élménybeszámoló következik.
Végre-valahára eljutottam a Pixelbe, hogy megnyomkodjak pár billentyűzetet, és el tudjam dönteni végre: mi legyen a jelenlegi (szétesőfélben lévő) Gigabyte K8100 v2 utódja. Próbálgattam a kiállított darabokat, de nagyon hamar kikötöttem a Varmilo és a Fnatic mellett, lévén ezek voltak silent kapcsolókkal szereltek. Az előbbiből pont a tőlem legtávolabb álló, 70%-os kivitel volt ilyen kapcsolókkal szerelve. Az a konkrét modell, a szigorúan vett gépelési élmény tekintetében, 1 és 100 között pontozva, olyan 110 pontot kap tőlem. Sírtam-zokogtam belül, de végül - miután kiderült, hogy a full size kivitel korántsem olyan halk - elvittem az utolsó darab Fnatic Streak RGB-t (majd veszek a megfelelő CM donorból, hogy magyar kiosztásom legyen).
Summa summarum: most már megértem a Varmilo hájpolását, tényleg nagyon tuti cuccokat tolnak. Ugyanakkor nekem a Streak is tetszett: a kiaállított darabok közül szubjektíve egyételműen a második legjobbnak tűnt (ha a Varmilokat egy kalap alá veszem). Remélem beválik."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Csak a szemem csal meg, vagy a Fnatic Rush Pro tényleg laposabb mint a Streak RGB?
A képekről úgy tűnik..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
A Logitech-t itt nem szeressék. Én sem nem szeressem őket, de más miatt, pedig szintén az ő egerüket nyúzom. Ami közös nemszeretem, az az elborult árazás.
-
Egon
nagyúr
válasz smallmer #50598 üzenetére
Hol nyomkodtad?
Alapból nagyon szemezek ezzel a billentyűzettel, csak az szomorít el, hogy a Rush Pro hatszor jobban néz ki, szívem szerint azt venném, de a nem szabványos alsó sor miatt nem tudnám normálisan lecserélni a kupakokat magyarra..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz nyunyu #50577 üzenetére
Nem tudom milyen kezed van, de kipróbáltam, hogy milyen a hosszú í-t nyomni a Shift helyett - konkrétan alig bírom megnyomni, annyira közel kell raknom az a gombon pihenő gyűrűsujjamhoz...
Még az is kényelmesebb lenne, ha a bal Shift-től balra lenne még egy gomb, és azt kellene nyomni a futáshoz, mint a hosszú í..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz gaben22 #50462 üzenetére
Jah, elírtam, a slim az low-profile próbált lenni.
Természetesen vicc volt, pontosan tisztában vagyok vele, hogy már az alap 3 kritérium is nehezen teljesíthető (de azért csak félig volt vicc: számomra tényleg zavaró ez a magas kivitel). Wirelessben nem gondolkodom: klavinál nem zavar a drót, és az akkus kivitel nem passzol a világítással. Összegben rászánnám azt a 40-50K-t, amit a jelek szerint rá kell, de akkor ennyiért az legyen szubjektíve kompromisszum-mentes..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Szerváltam kölcsönbe egy kék kapcsolós klaviatúrát (olcsó kivitel). Elég vegyesek az érzéseim, a hangjától eltekintve is. A legnagyobb problémám a magasságával és a relatíve hosszú lenyomási úttal van: időnként (elég gyakran) beleakad az ujjam a lenyomottal szomszédos billentyűkbe gyors gépeléskor. Ránézésre (ami a képeken is feltűnő szinte az összes mecha billencsnél) is "túl magas" a billentyűzet, és mivel ehhez pont nincs csuklótámasz, a különbség még feltűnőbb.
Ezt lehet vajon szokni, vagy az eddigi kívánságlistát (magyar+világítós+halk), bővítsem ki a slim kivitellel?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz pengwin #50286 üzenetére
A CMYK kupakok mellé kapsz sima szürkéket is, de már jó párszor el lett mondva.
Sorry, ez kimaradt. Mindenesetre akkor sem tetszene, mivel a zöme kupak fehér. Max. a "Charcoal" verziókat tudnám esetleg elképzelni az asztalomon (bár jobb lenne az elterjedt, fekete alapon fehér billentyűk), de az meg nincs silent verzióban.
A billegés meg nagyon túl van lihegve. Az átlag billentyűzeten, amihez hozzá vagy szokva, sokkal jobban billegnek a kupakok.
Jó lenne erről valami konkrétabb. A jelenleg előttem levő, céges f*stalicska K120-nak, talán 1 mm holtjátéka van (a gomb tetején mérve). Ha tényleg ennél kisebb a billegés, az jó (bár nehezen tudom elképzelni, elnézve hogy mennyivel magasabbak a mecha gombok).
-
Egon
nagyúr
válasz Ringman #50207 üzenetére
Azért tartok tőle, hogy játéknál, amikor "lebegtetem" az ujjaim mondjuk a WASD billenytűk felett (pl. fps-t játszva), akkor érezhető lehet a billegés.
Más. Nézegettem a Pixel kínálatát. Lokalizált, háttérvilágításos, silent switch-es Varmilo-k:
[link]
Lássuk sorban, balról jobbra haladva:
1-2. Női. Fiúban miért nincs? Jah, az 1.még kicsi is.
3-4-5. A hátán kellene kettétörni, a törött darabokat pedig akkurátusan a testnyílásaiba tömködni ezeket a klavikat annak, aki kitalálta ezeket a hányadék, színes kupakokat... Ennél még a csillámpóni világítás is jobb.
6. Végre egy vállalható darab. Már ha imádod a minimalista stílust, és a bútoraidat is vonalzóval tervezték. Szolid 70K-ért, csuklótámasz nélkül, csak fehérben. Gratulálok nekik. Ennyiért inkább veszek 10 db Logitech K120-at, és ha félévente szétverek 1-1 db-ot mérgemben, a minősége miatt, még akkor is jobban jártam, minden szempontból (legalább nem sírom el magam, ha ránézek).Summa summarum: ez a világ tényleg megérett a pusztulásra.
-
Egon
nagyúr
Most jött el az a pont, hogy eldöntöttem: nem veszek semmit, amíg le nem tesztelem a különböző switcheket.
Elég rosszul hangzik ez a lötyögés, szerintem zavarna. Ugyanakkor a "reszelés" sem lehet kellemes az MX switchek vonatkozásában."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Ringman #50190 üzenetére
A gateron hogyan viszonyul az MX silent-hez, vagy ugyanarról beszélünk? Lassan kezdem elveszíteni a fonalat...
Egyébként (ha már itt tartunk, a kérdés nyilván nem neked szól) hogyan lehet összerakni ezt a billentyűzetet? Gondolom forrasztani nem kell, akkor egyszerűen be kell pattintani a keycap-eket a házba, vagy hogy kell ezt elképzelni?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Köszi az infókat, nagyon hasznos számomra.
Ha jól számoltam, innen rendelve cca. 35K-ra jönne ki a bill+kupakszett+szállítási költség, ez rögtön barátságosabb (mondjuk a csuklótámaszt kihagytam, az még hozzájön). Most már "csak" olcsó silent kapcsolót kell valahonnan találni, és meg is van a cucc..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz FuRiONight #50165 üzenetére
Mesélj, várom az olyan alternatívákat, amelyek ennél olcsóbban teljesítik az alábbi elvárásokat:
- magyar kiosztás,
- háttérvilágítás,
- MX silent kapcsolók."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Ide is beírom, hátha más is hasonló cipőben jár (azaz igényli a magyar kiosztást, világítást és csendességet), mint én.
Csuklótámasszal és postaköltséggel kb. 136 dollárra jön ki ez a cucc keycap nélkül, erre rájön az ÁFA (vám szerencsére nem). A nyunyu által régebben linkelt MX Red Silent developer kit 40 EUR, plusz 10 EUR a postaköltség. Ez így összesen kb. 65K-ra jön ki (ebből durván 5K a csuklótámasz, ha valakinek az nem kellene).Biztos jó a cucc, de személy szerint nagyonmax. 50K-t szánnék erre a projektre (az sem kevés, nem akarok demagóg lenni, de sokan fél- (vagy akár háromnegyed) gépet vesznek ennyiből.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #48544 üzenetére
LOL. Menjünk szép sorjában.
1. Nyunyu hozzászólásában, amire válaszoltam, magyar kupakokat említett, szó sem volt világításról (bár tény, hogy az eredeti, kinduló háeszben volt). Tök gáz, hogy Magyarországon, egy magyar fórumban, lassan elnézést kell kérnie annak, aki - minő meglepetés! - magyar kiosztással keres billentyűzetet. Azt hiszem, ebben "kicsit" fordítva ülünk a lovon. Szerintem az a sok igénytelen, aki megveszi az US, UK, De meg ki tudja milyen egzotikus kiosztásokat (aztán ír ékezet nélkül a fórumra, fennen hangoztatva, hogy a fenti kiosztások tökéletesen használhatók - ez ugyebár már alapból ROTFL...) tehet arról, hogy a gyártók nem honosítanak - hiszen minek, azt látják, hogy a birka magyarok így is megveszik a cuccot, az a pár tucat szerencsétlen, aki emiatt ignorálja a termékeiket, nyilván nem elég a honosítás megtérüléséhez. Ellenben ha senki nem venne nem honosított klaviatúrát, más lenne a leányzó fekvése... Egyébként azt is megírtam már, miért ragaszkodom a magyarított billentyűzethez: nem fogom keresgélni a paragrafusjelet, meg pár hasonló speciális karaktert. De nem gondolnám, hogy ezért magyarázkodnom kellene...
2. A példád olyan szinten nem releváns a billentyűzetekre, hogy zongorázni lehet a különbséget. Egy hasonlóság azért mégis akad: a napi használatban, sem a billentyűzeten, sem a sebváltón nem tartom rajta folyamatosan a kezem. Csak míg a váltónál elég megragadni a gombot, addig próbáld meg nem a billentyűzetet nézve, egyből rárakni a mutatóujjad az f illetve a j karakterre, töksötétben... Ugyanaz, ugye? Pár napja leírtam ezt részletesen.
3. A kettes pont következtében, amióta világítós billentyűzetem van, megtanultam szeretni, értékelni. Vajon miért van az, hogy aki már használt ilyen klaviatúrát, az csak olyat akar venni, és fordítva: általában olyanok kérdőjelezik meg a hasznosságát, akik sosem próbálták?
4. A "csendes" kitételt is legalább olyan fontosnak gondolom, mint a világítást, vagy éppen a magyar kiosztást. Nem értem, miért nem lehet ezen igényt is elfogadni. Sokat (köztük én is) vagyonokat költünk arra, hogy a gépünk csendes legyen: ne nagyon hallatsszon ki belőle se szélzaj, se a vinyók zúgása. Nem értem, miért "alapértelmezett" a billentyűcsattogás. Lehet jönni irodazajjal, meg fejhallgatóval-hangfallal, de ez attól még egy negatívum lesz, ami ellen (ha lehet) nem árt tenni.Ebben a fórumban is nagyjából ugyanaz megy mint majdnem minden máshol: kialakult (esetebnként 1-2 fórumnáci hatására) egy "mainstream" vonal, amit mindenki szajkóz - aki nem, az közellenség. Tiszta egeres topic. Még írtam volna pár dolgot, de szerintem már így is besértődnek majd páran.
Akinek nem inge, ne vegye magára.[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Egy kicsit félek a red switchtől. Általában tbs vagy fps játékokat játszom. Előbbinél tökmindegy a klaviatúra milyensége, utóbbinál viszont nem. Mintha azt olvastam volna a red switch-ekről, hogy nem igazán ajánlottak fps-re, vagy rosszul tudom?
-
Egon
nagyúr
válasz Domonkos #48512 üzenetére
Ezt már olvastam, köszi, de nem ilyen leírásra gondoltam.
Lehet hogy felületesen futottam át az írást, de ha jól emlékszem, a nagy része arról szól, hogy keresed a (számodra) ideális kiosztást.
Egy tized ilyen hosszúságú írást látnék szívesen, aminek esetleg egy része a számotokra vélhetőleg triviális, azok számára, akik először hallottak custom billentyűzetről, vélhetőleg korántsem egyértelmű: konkrétan milyen összetevők szükségesek egy custom billentyűzet összerakásához, és ehhez milyen alkatrészekre van szükség. Pl. azt nem tudom, hogy billentyűzet "háznak" kell egy "donor" billencs (bármilyen lehet, vagy van, ami nem alkalmas?), vagy lehet kapni "üres" "billentyűzet házakat" is?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Domonkos #48485 üzenetére
Nem igazán vagyok képben ez építéssel kapcsolatban (jó lenne valami step-by-step leírás arról, hogy miképp működik). Ha forrasztani kell, akkor számomra felejtős. No meg azért csillió forintot nem akarok elkölteni klaviatúrára (eddig az jött le a topicból, hogy meglehetősen drága dolog az épített billencs).
Szerintem rengeteg előnye van a full size kivitelnek: rögtön ott a numpad, és ezzel a nagy mennyiségű szám gyors bevitelének remek lehetősége. De erről megintcsak nem akarnék hitvitát nyitni (szerintem egészen nevetséges érvek szoktak elhangzani a TKL mellett, miközben teljesen egyértelmű, hogy funkcióvesztés történik azzal a kivitellel - ez kb. olyan értelmezhetetlen dolog számomra, mintha valaki arra "büszke", hogy nincs optikai meghajtó a gépében).[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #48479 üzenetére
Vélhetőleg a barna lenne nekem is ideális, de ha jól láttam, silent kivitelben még a silent red-nél is ritkább (pedig az is kb. fehér Zorro), és ha még az egyéb szempontjaimat is nézem (HUN, világítás, nem TKL kivitel), akkor végképp Impossible Mission...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Thx a linket.
Szerinted miért van ekézve a K120 a fél éves lejárati idejével a topikban? Az a billentyűzet az újonnan sem túl jó, cserébe gyorsan felkeményedik és püfölni kell eset mintapéldánya, és ennél már csak rosszabb lesz.
Oké, de a HP is ugyanolyan volt...
-
Egon
nagyúr
Az a membrán korától erőteljesen függ
Milyen értelemben: az új keményebb, a régi puhább, vagy fordítva?
Pakolj a billentyűzetedre 5 forintosokat , hogy hánytól nyomódik le a billentyű, egy érme súlya 4,2 gramm.
Érdekes. A cégnél kipróbáltam egy Logi K120-at, meg valami HP billentyűzetet (a Logi kb. egy éves, és azért nincs egész nap püfölve, viszonylag újszerű, de ismerjük be, nem egy minőségi cucc). 8 db ötforintost tudtam összeszedni, egy egy horvát váltópénzt (10 lipa; kisebb és könnyebb mint az ötös), ezt mind rápakoltam, és pluszban 2 db százforintost a tetejére, de nem nyomódott be. Még ráraktam 2 tízforintost, mire sikerült lenyomnia a súlynak. Ezek szerint több mint 60g-s egy átlagos membrános?
Szerk.: a két link ugyanaz...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #48464 üzenetére
Valaki írta nem is olyan régen (most persze nem találom), hogy nem minddel jó játszani, mert ha sokat kell nyomogatni valami gombot úgy C64-es módra valami játékban, az valamelyik switch-el nem ideális.
Egyébként ez a 45 vs 60g hogy viszonyul egy átlag membránoshoz viszonyítva?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Cyberbeni #48456 üzenetére
Jó ez a szemléltető gif, de némi szöveges infó sem ártana hozzá. Pl. hogy melyik ajánlott játékra, melyik gépelésre, és miért; melyik kattog, melyik nem stb.
Pl. én sosem tudom, mi a különbség a red és a black között: csak annyi, hogy előbbit könnyebb lenyomni?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
Egon
nagyúr
válasz BlindMind #48322 üzenetére
Én elég sok billentyűzetet nyomkodtam az évek során (mondjuk mechát alig, mx silent-et egyáltalán nem).
A laposabb kialakítású, ollós vagy gumidómos cuccok között lehet azért eléggé halkakat találni, de teljesen néma nem lesz sosem.
Nekem jelenleg egy (már nem kapható, és egyébként nem nagy durranás) Gigabyte K8100 v2 van, ami igazából akkor halk, ha rajta van a billentyűzet takaró szilikon, ami nyilván rontja valamelyest a gépelési élményt, de korántsem annyira, mint azt gondoltam régebben. Ha vehemensen és gyorsan írok, akkor néma szobában annak is van hangja, de kis odafigyeléssel elég halkan lehet rajta gépelni."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Csinálsz majd egy képet sötétben, háttérvilágítással?
Szerk.: ehh, vak vagyok, no meg a céges monitoron lejjebb kellett volna görgetnem..
Ha az összes mechának ilyen a háttérvilágítása, akkor inkább maradok a membránosnál...Egyébként látom, van ebből normális (sötétszürke) színben is...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #48182 üzenetére
Ragaszd le pillanatragasztóval...
Egyébként az ilyen emberek lebuktatásának talán legjobb és egyetlen eszköze a rejtett kamera...
-
Egon
nagyúr
válasz Zsiráfnyál #48177 üzenetére
Nap végén kihúzod, és bezárod valami fiókba/szekrénybe nem játszik?
Egyébként jobban belegondolva agyrém, hogy egy normálisabb klaviatúra ára annyi, amiért egyesek majdnem komplett konfigot vesznek... Tudom, hogy #régenmindenjobbvót, de tényleg: anno 35K körül megállt az egyik legdrágább, tényleg minőségi, wireless billentyűzet+egér kombó ára is (mondjuk az nyilván membrános volt), nem voltak ilyen eszement, elszállt árak...
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #48150 üzenetére
Leginkább silent red-re + magyarított és világítós kivitelre gyúrok, o-ring a világítás miatt nem játszik, de majd még megálmodom - egyelőre leginkább fogggalmam sincs, hogy mit is veszek majd.
Még az is lehet, hogy (a fentebbi háesz alapján, miszerint mindenki arra szórja el a pénzét,amire akarja), megveszem azt a 30K-s Asus membránost, amiről a minap volt cikk: világít is, magyar is, membránoshoz képest eléggé minőséginek is tűnik, és jellegéből adódólag vélhetőleg halk is - ha már egyszer az összes többi gyártó magasról tojik az igényeimre, Asusék kivételével, akkor ők lehet hogy megérdemlik a felárat..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #48147 üzenetére
Nem, én a membránosra szavazó (vagy legalábbis azt az előnyei (halkság, szebb háttérvilágítás) miatt talán jobban preferáló) "ellenség" vagyok itt (tehát még rosszabb, mintha a romer-g-re szavazó lennék... ), még sosem próbáltam romer-g switch-t.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Domonkos #48145 üzenetére
Az egérnél szvsz a szenzornál fontosabb a kézreállóság (legalábbis a júzerek 90%-ának - a versenyzőknek esetleg más lehet a véleménye), ez megintcsak szubjektív.
A monitoroknál is szubjektíve szokták kizárni vagy elviselni a TN-paneleket, és abban, hogy IPS vagy VA panel, megintcsak többnyire szubjektívumok döntenek (pl. hogy mennyire igényli az illető a "feketébb" feketét, mennyire zavarja az IPS glow stb.).
De tény, hogy ezeknél legalább van 1-2 mérhető, ezáltal objektív paraméter."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Laffesz #48142 üzenetére
A magam részéről annyit fűznék hozzá a fentebbi okosságokhoz, hogy a "tökéletes bilentyűzet" mint fogalom vagy mint kategória, kb. ugyanannyira szubjektív, mint a "tökéletes nő" - ergo se az eladói marketing bullshitet, se akár az itteni "mainstream" véleményeket nem feltétlenül kell készpénznek venni...
-
Egon
nagyúr
Silent red switch-el szerelt verzió várható valamelyik kalviatúrátokból a közeljövőben?
Persze ha már lúd, legyen kövér: a fenti kombó magyar kiosztással + háttérvilágítással esetleg?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Amúgy ilyen felállásra kötelező elvárás nálad a vezetéknélküli billentyűzet?
Nem, az egérkábellel ellentétben, a klaviatúrából jó nekem a vezetékes is, az nem zavar különösebben.
"Mindössze" világítós+magyar kiosztásos+halk+minőségi billentyűzetet szeretnék, lassan ott tartva, hogy az ára sem számít, de így sem kapok..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Én is vakon írok, mégis kell a világítós billentyűzet.
Sokszor előfordul, hogy már alszik a család, és töksötétben ülön a gép előtt a nappaliban, csak a monitorom világít (az is bevilágít némileg 1-1 szobába (mivel több tényező miatt is nem szoktuk kilincsre becsukni az ajtókat, csak behajtjuk), és plusz fényforrást nem fogok felkapcsolni, kicsit sem). Többek között ez miatt is tök feketa a hátterem a gépen.
Olyan asztalom van, aminek kihúzható billenyűzettartója van, így a monitor talpának síkja alatt helyezkedik el, maga a monitor nem világítja meg.
Gyakran előfordul, hogy csak netezem, kényelmesen hátradőlve a székemben, csak az egeret fogva. Ha ilyenkor be akarok írni valamit a böngésző címsorába, meg kell keresnem - nem az F és/vagy a J betűt, amin a kis vonás van, hanem magát az egész billentyűzetet is, az meg minimum kényelmetlen...
Mondjuk nem is értem az egész értetlenkedést: szerintem a fentebb vázolt (vagy ahhoz nagyon hasonló) forgatókönyv kb. mindenkivel rendszeresen előfordul, aki naplemente után a gépénél tartózkodik, szóval egy abszolút valós igényről beszélhetűnk (nem véletlenül raktak lámpát a komolyabb céges laptopokba is, billentyűzet-megvilágítási célzattal).Egyébként úgy tűnik, nem volt még ilyen klaviatúrád. Általában aki egyszer ilyet vesz, annak többet már nem kell "nemvilágítós", vélhetőleg nem véletlenül...
-
Egon
nagyúr
Hát nem tudom.
Az a Varmilo bill olyan randa, hogy ha ez elé kellene minden nap leülnöm, már a látványtól sírva fakadnék. Még a Corsair klavik néznek ki ebből a hármasból valahogy, de ott meg elriaszt a kupakmizéria.
Tényleg nem tudom, hogy mitévő legyek, de annyi biztos, hogy az igényeimből nem akarok engedni (legfeljebb továbbra is használom a széteső K8100-at, és ha berágok, veszek egy alap membránost, és az összes gyártó menjen a fenébe)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Sziasztok!
Van valami elérhető klaviatúra mx silent+világítás+magyar kiosztás kombóban?
-
Egon
nagyúr
válasz FireLord #45875 üzenetére
Kb. a fele igényed felejtsd el sajnos...
1. 15K-ért nem kapsz minőségi klaviatúrát.
2. Magyar kiosztással alig van billentyűzet.
3. Nagyon kevés a minőségi membrános, így a halk kitétel is necces.
4. Minőségi világítás is ritka mint a fehér Zorro.A magam részéről, nagyon hasonló igényekkel, odáig jutottam, hogy használt, magyar kiosztású Logitech K800-ra vadászom (ez sem tökéletes, sőt; de a fenti igényekhez ez passzol a legjobban), addig marad a (lassan széteső) Giga K8100, és (ha megszorulnék) az ezeréves Logitech Cordless Desktop MX...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Beretvás #45677 üzenetére
LOL.
Azonos (normál, közepes) erővel ütve, ég és föld a hangja, mondjuk egy Logitech K800-nak vagy egy Giga K8100-nak, kb. bármely átlag, olcsó membránoshoz képest - és akkor hol vannak még a mechák.
Igenis van halk klavi a feltekerhetőkön kívül is. Persze nem árt, ha az ember már látott (neadjisten használt) ilyet.
Mondjuk a struccpolitika is lehet kifizetődő...[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Beretvás #45284 üzenetére
Érdekes ellentmondás, két mondaton belül. A második mondatod maganak írtad, vagy azt nem flémelésnek szántad, szimplán személyeskedtél?
Amúgy, ha már itt tartunk: off gomb, az megvan?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Domonkos #45278 üzenetére
A nappali (ahol a gépem van) mellett van a háló, az ajtó behajtva (ha becsukom, akkor az ajtónyitással fel is keltem az asszonyt, amikor lefekszem, és akkor morcos), és az asszonynak túl jó a hallása...
Ez van sajnos, ehhez kell alkalmazkodnom. Egyébként ha gyorsan írok, szerintem még engem is zavarna 1-1 hangosabb mecha - azt ne mondd, hogy az a normális, hogy 30-40 dB-os géppuskaropogásnak "kell" lennie gépeléskor, mint az ősi mechanikus írógépeknél (én még azon tanultam gépelni, két évig...)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz ribizly #45276 üzenetére
Nekem nem kell bemutatnod, hogy milyen egy jó membrános billentyűzet. Évekig toltam igen nagy boldogsággal egy Genius KB-21e-vel és az is azért lett akkor lecserélve, mert olyan anyag került bele, amit nem kedvelt szegény (hozzátenném nem én követtem el a bűntettet).
Nem akarok trollkodni, becsszó. Az a Logi cucc, amit én használtam, bill+egér kombó, becsületes nevén Cordless Desktop MX (még MX700-as egeret adtak hozzá), kiskerára cca. 35K bruttó volt, tizensok éve - ez a Genius, ahogy nézem, max, 5K körül volt kapható, amíg elérhető volt. Ha Bp-i vagy, egyszer szívesen bemutatom, hogy milyen. Persze lehet hogy szubjektívum a jó gépelési érzés, és nem is fogod annyira tutkónak találni, de nekem nagyon bejön.
Nem kell feltétlenül mást belelátni abba, amit itt írnak a topiclakók. Arról van szó, hogy ma már nem nagyon kapni olyan membrános megoldást, ami technikailag és minőségben felvenné a versenyt akár a belépőkategóriás mechanikusokkal.
Észrevettem, sírok is emiatt rendesen. Az egy dolog, hogy nincs, de hogy eltűnt a magyar kiosztás, egyre lebutultabb darabok vannak (nekem kell a numpad…), és a csuklótámasz is szökőévente egyszer fordul elő, már igazán bosszantó.
Arról nem is beszélve, hogy ahhoz képest nem is nagyon drága és van halkan járó darab (Fnatic Rush Silent Red ~18k huf).
Kösz, ránézek majd, és ha még magyaríthatónak is bizonyul, lehet hogy megfontolom a vásárlást.
Sorry az iménti kifakadásért, de enyhén frusztrált vagyok, a fentiek miatt...
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45275 üzenetére
Ez most nem tudom miben cáfolja azt, amit fentebb írtam. Max. az ár vonatkozásában, de ahogy nézem, az a 10K alatti K70, egyszeri akció volt, szóval nem hinném, hogy ebből kellene kiindulni.
100K-t semmilyen billentyűzetért nem adnék (és ezzel messze nem vagyok egyedül), legyen az membrános vagy mecha.Az én igényeim egyszerűek, nem elszálltak, mégsem találok megfelelőt. A család igényli a halk klavit (ha már lefekszenek, én meg írogatnék még), én megszoktam és szeretem a világítást, és a speciális karakterek gyakori használata miatt nem vagyok hajlandó lemondani a magyar kiosztásról. Szerintem teljesen normális elvárások, ennek ellenére nem nagyon gyártanak ilyet (max. az alsó kategóriában), pedig nem hiszem hogy erre ne lenne igény (mondjuk lehet hogy tévedek: elnézve a mai trendeket, lehet hogy előbb van igény az RBG világításra, mint a csendes használatra... ).
-
Egon
nagyúr
válasz ribizly #45272 üzenetére
LOL.
Nem nehéz megfigyelni, hogy kb. minden topicban van éppen valami divatból agyonhájpolt cucc, amit egy-két fórumnáci tol ezerrel, leugatva és elüldözve mindenkit, akinek esetleg akár tapasztalatból is, de más a véleménye, és hozzájuk birkaként csatlakoznak többtucatnyian, a nyájeffektusból kifolyólag (köztük olyanok is, akik csak képen láttak még hasonló technológiát). Így aztán a topicok szép lassan kiürülnek, a "renitensek" inkább eltűnnek, az ottmaradók pedig egymás h*lyeségét erősítik - így aztán persze mindegyik meg van győződve róla, hogy övé a megfellebbezhetetlen aranyigazság.
Próbáltam pár mechát, nem volt akkora truváj egyik sem. Ha az ősöreg Logitech billencsem világítana, meg nem hangosodott volna fel az idők folyamán, eszem ágában nem lenne klavit keresni (most az van a gyerek gépén, akárhányszor leülök elé, mindig rácsodálkozom, hogy milyen élmény gépelni rajta (hja, ha már szóba került a tartósság: wireless cucc, vagy tizensok éve vettem (nem kevésért, az tény), újszerű - miről is beszélünk??? ). Átlag mecha-hívő agyában fel sem merül, hogy mekkora különbség lehet membrános és membrános között - de inkább nem is folytatom, mert vallási fanatikusoknak tök felesleges a billentyűzetet koptatni).[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #45270 üzenetére
No akkor még egy érv (a csendesség és az ár mellett), hogy a membránosokat favorizáljam...
Kár, hogy nem kapni normálisat olyanból sem."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz Solymi81 #45268 üzenetére
Tipikusan itt is csak a gombok felső részén látszik a megvilágítás, így a számok kicsit halványabbak
Azért ez very LOL, nem csak ezen klavi vonatkozásában. Még a "fostalicska" Gigabyte K8100 v2-mön is meg bírták oldani, hogy gyakorlatilag csak a karakterek világítanak, a billentyűk alól szinte semmi fény nem szivárog ki (nyilván ha oldalról, nagyon kis szögben nézed, akkor lehet látni valamit, de felülről tényleg semmit), ehhez képest egy csomó drága cuccon nem is a billentyűk, hanem a közök világítanak...
Kicsit gagyi videó (jobbat hirtelen nem találtam), de a lényeg látszik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Logitech K800-on (esetleg 740-en) lehetséges kicserélni a kupakokat magyar feliratozásúra, lehet kapni megfelelő kupakszettet? Amennyiben nem, matricával megoldható a magyarítás oly módon, hogy szép (gyári hatású) legyen?
Sajnos úgy látom, a nekem fontos szempontoknak megfelelő klaviatúrát hiába is keresem, talán inkább az ahhoz legközelebb levő billentyűzetet kellene átalakítanom, ha lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Apple notebookok
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autóhifi
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest