- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee3000
tag
válasz
cousin333 #186240 üzenetére
Van ráció abban is, amit Te mondasz, illetve azt megelőlegezem, hogy a többség inkább így gondolkodik, és nem úgy, ahogy én. (Pl. Én mostanában nagyon ritkán mozdulok ki a városból, de ha megyek, akkor nem a szomszéd megyébe, vagyis 200-300 km-es hatótávú autóval nem mernék elindulni csak úgy, mert egy töltéssel nem tudnám abszolválni. De ez én vagyok.)
Meg látom, Te azért jobban beleástad magad az EV-témába. Ami engem illet, még kell pár év, amíg fejlődik ez a technika (mármint az akkumulátor), globálisabban elterjednek ezek az EV-k, és árban sem lesz ekkora szakadék köztük és a hagyományos hajátsúak között, hogy tényleg elgondolkozzak a váltáson.
Amúgy tény, hogy nem írtam le minden mondatomban, hogy "szerintem", de nekem enélkül is természetes, hogy minden amit írok, csak a saját véleményem.
-
prsq
aktív tag
válasz
cousin333 #186240 üzenetére
"hanem azt, hogy EV-ből én csak kisautót vennék kis akksival"
Ez sem így hangzott el eredetileg"
De, én is pont ezt mondtam. :-)"EV-ben újonnan ez kb. eladhatatlan lenne. Pont azért, mert a felhasználó nem fizeti meg a borsos árát, mondván ez nem elég szinte semmire."
Lehet. Egyelőre. (Meg azért is, mert nem számol, hogy mennyit is jár vele valójában, csak a hatótávpara van, júj nagy akku kell, mert mi van ha.) Aztán majd ha újra szigorítják a városokban a környezetvédelmi normát, és csak Euro 8-as dízellel lehet bemenni, mert papíron csak az teljesíti, de az meg olyan bonyolult technika lesz, olyan drágán, hogy a városi sok megállás, rövid út durva javítási költségeket eredményez már rövid távon is, majd újraszámolnak.Véleményem szerint a villanyautó elsődleges és ideális terepe (jelenleg) a nagyváros. Illetve annak kéne lennie. Itt jönnek ki legjobban az előnyök, erre kéne koncentrálni. És ha elég sokat adnának el, akkor az ár is lejjebb mehetne. (Ez nem azt jelenti, hogy ne csináljanak nagy akkus EV-ket meg PHEV-eket, kell az akkutapasztalat a kicsikbe. :-))
Én meg kifizetném. Mert az ára ugyan magas, de a szervizköltségek alacsonyak, az üzemanyagköltségek szintén, csendes, tiszta, én még halványzöld vagyok valahol a lelkem mélyén, nemcsak a forintok mentén gondolkodom.
"Az általad említett kicsi hatótávra ott vannak a használt, 1. és 2. generációs EV-k, amik az eredeti 15-20 kWh-nál is kevesebbet tudnak, viszont elég olcsón beszerezhetőek. "
Igaz, ezeket is néztem. de ezek jellemzően mind nagyobbak (Kivéve a már említett veterán czero/ion/miev). Meg mi is van a Leafen kívül? ;-) -
zolee3000
tag
válasz
cousin333 #186229 üzenetére
Miért pont 6-700 km a limit, amit meghúzol?
Csak mondtam egy számot, de valóban egyértelműbb lett volna, ha úgy írom, hogy amíg nem lesz a most kapható e-autókénál 2x-3x nagyobb a valós hatótáv, addig nem gondolkodnék EV-ben, ha egyetlen (mindenre IS alkalmas) autó vásárlását tervezném, mert egy hosszabb útra nem mernék nyugodtan elindulni vele, csak akkor HA van hatótávnövelő, vagy HA úgy tervezem meg az útvonalat, hogy érintsek töltési helyeket, vagy HA eleve vonattal/repülővel megyek és helyben autót bérlek etc. A hangsúly a kényelmi faktoron van, ahogy Te is írtad. Szerintem, ha az ember kiad ennyi pénzt egy autóra, jogos elvárás részéről, hogy ne kelljen azon görcsölnie, hogy hogy oldja meg, ha ne adj Isten el kell hagynia a városhatárt, amikor egy benzines/dízel autóval ilyen nincs: beül, jön-megy, kész.miért ne lehetne 4-5 napig elég a hatótáv, miért csak egy oda-vissza távban gondolkodsz?
Hol írtam ilyet? Azt írtam, hogy: jelenleg csak azoknak ideális egy ilyen EV, akik pontosan/közel ennyit autóznak ki egy nap átlagosan. A többségnek a mindennapokban feleslegesen sok (egy hétig vagy tovább is használják egy töltéssel), de ha messzire kell menni, akkor meg éppen kevés (megkötések nélkül nem tudja abszolválni).
Aki általában napi 25-45 km-t autózik (a statisztikák szerint a legtöbb ember ilyen, ezt Te is írtad, és egyébként nem véletlen, hogy ha jól tudom, kb. ennyire lőtték be a PHEV-ekbe rakott akksik méretét is), annak miért is ajánlott megvennie a 200-300 km-es hatótávra képes EV-t (jó drágán)?
Ha x összegből vehetek egy 30-60 km valós hatótávú (értsd: a katalógusban nagyobb érték szerepel) kicsike EV-t a városba és mellé egy benzines/dízel utazóautót VAGY kb. ugyanannyi pénzből egy 200-300 km-es hatótávú EV-t, én az előbbi opciót választanám. De mintha Te is írtál volna ilyesmit, mármint hogy ezzel mások is így vannak.Szerintem az emberek többségének jó választás lenne egy mai 2-300 km hatótávú EV, akár elsődleges autónak is.
Igazából én csak ezzel a meglátásoddal nem értek egyet: szerintem ez a hatótáv még ahhoz kevés, hogy elsődleges autó lehessen. Aki sokat megy, annak a benzines/dízel/PHEV lehet jó– hogy melyik, az a konkrét helyzettől függ), de annak is felesleges megfizetnie a nagyobb akksi miatti felárát egy kompakt EV-nek, aki keveset autózik és/vagy ritkán megy hosszú utakra (nekik a HEV az ideális, vagy egy pici EV+benzines/dízel kombó).Nyilván mindenki helyzete más, és még n+1 tényező van (pl. hogy úgyis van második autó, mert az asszonynak is kell), ami árnyalja a képet. Mindenki eldönti magának, hogy neki mi éri meg, mire van szüksége. Én senkit sem akarok meggyőzni, Téged sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest