- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
válasz
Trolee #97288 üzenetére
Nálam is suzuki a nyerő eddig és az is lesz szerintem csak kérdeztem,hogy melyik lenne jobb választás de ezt megkaptam akkor
(suzuki)..
Milyen motorral vennél e36ot? 2ezres?
Illetve melyik kivitelt? Sedan v Compact?
#97289) MunezXBK: Van igen.. Mivel 5évig olyanunk volt ezért tudom,hogy van..
-
roberto211
őstag
válasz
Tsebacsi #97285 üzenetére
Hát azt sejtettem,hogy nem "Igazi" BMW de gondoltam hátha megéri suzi helyett.
A "papírból van" meg ahogy olvastam a compactra sőt az egész e36 szériára igaz az a baj.
Tehát akkor ahogy olvasom nem érdemes a suzuki helyett compactot venni.. Sejtettem amúgy de hátha..
Gyorsulásra szerintem meg nem csak érzésre hanem élesben is jobb a swift.. Ültem már suzukiban pedig az csak ezres volt és az is tudott aratni ha úgy volt, meg gázreakciói is jók voltak..
Szerk: Sima e36 al az a baj,hogy 1.6 szerintem kevés neki nagyobb motorra meg már több költség van. 1.6 fölött kezdőautónak nem szeretnék..
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Pár napja beszéltünk,hogy ideális első autónak a swift és végül abba maradtunk ,hogy akkor swift lesz..
Most még egy kérdésem lenne..
Melyik éri meg jobban úgymond vezetési élményre,komfortra,stb mert ahogy látom ez is hasonló árba van..
Egy 316i compact
vagy egy swift 1.3 8 vagy 16v?Az érdekel inkább,hogy ha valami elromlik akkor mind a kettőhöz van e rendesen alkatrész és normál árban vagy nincs? (swifthez tudom,hogy van).
Teljesítmény érdekel mert az egy dolog ,hogy 1.6 de ha néha előzésre kerül a sor vagy hirtelen kell majd gázra lépnem,hogy kijussak egy veszélyhelyzetből mennyire alkalmas erre a 316i(gázreakció-gyorsulás)?
Illetve a meghibásodás.. Milyen gyakran szoktak ezek meghibásodni függetlenül attól,hogy jó állapotú autót fogok e ki?
Meg összeségében mennyire "autó" ez az autó tehát mik a vélemények róla? Van annyi hely benne mint egy swiftbe bal1 be?
Egyelőre ennyi lenne a kérdésem..
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #97146 üzenetére
Hát azért de.
Ha nem is vág földhöz egy százas de pár hónapot kéne rá gyűjtögetni, jogsi után kocsi nélkül meg nem akarok sokáig maradni.. De most nézegettem és 400ért már lehet találni 98as meganeokat néha néha elég szépeket.. Igaz keveset de lehet..
Na mindegy ez majd kiderül.. Akkor a 2 jelölt.. Swift 1.3 és Megane lett.
Szerintem akármelyiket választom nem járok rosszul vele pláne kezdőautónak..
-
roberto211
őstag
válasz
trassher #97136 üzenetére
1.3as swifteket szoktam nézegetni ,1.0 nem mert tudom,hogy megy az ezres is volt anno nekünk anyám kezdőautója az volt de 1.3 alá nem adok swiftbe..
Attól,hogy elférek benne attól nem tartok mert ahogy mondtam volt már és tökéletesen elfértem benne.
Karbantartani mindenképp karbantartom majd ha már lesz, nem szoktam "lezúzni" a cuccaimat.
Mikor megveszem az első lesz ,hogy olajcsere,vezérműszíj csere,szűrők plusz akkor a te általad javasolt szelephézagokat is megnézetem majd..Kényelemről annyit,hogy nekem nem volt vele bajom. 150km-ert mentünk régi fapados, 1.0 94es swifttel elzsibbadtam egy kicsit de amúgy elviselhető volt. És ez a fapados volt , olyan üléssel amin nem volt külön fejtámla hanem egybe volt. Biztos vágod melyikről beszélek.
Extra az egy rádió volt.
Csomagtér az számomra egyelőre nem érdekes mert kb szatyrokat, vagy táskát fogok benne utaztatni az meg elfér az ülésen is.
Egyedül vagy max ketten fogunk benne ülni az esetek 90%ban .
Én is csak a biztonságtól tartok de most valamit valamiért.. Nem fogok vele száguldozni de ugye egy végzetes balesethez elég kb 50-60km/h is szerintem . Meg nem csak rajtam múlik, bármikor bárkibe belé mehet egy barom.
#97141) giigz : Melyik évjáratra gondolsz? Facelift előtti vagy utáni? Facelift előttit elhiszem lehet kapni 400ért de annak az elejét nagyon csúnyának tartom a nem tudom milyen motorháztetővel. A facelift utáni tehát a 99+ az nagyon tetszik, volt is ilyenünk sedaneba de ezt nem kapni 400ért sajnos .
Legalábbis én nem láttam/találtam "egészségesnek" kinézőt.
-
roberto211
őstag
válasz
molnarpeter #97134 üzenetére
Ezekből amit felsoroltál max a 106ba férnék be a 2méter, 110+ kilómmal tehát ilyen szempontokra is kell nekem gondolni ,hogy legyen azért bőven hely a bal1 be legalább. Suzukit leteszteltem ott befértem viszonylag simán bal1 be..
Más tipusok esetleg?
Az is szempont,hogy ha kell akkor azért tudjon gyorsulni is mert sokszor kitudja húzni az embert a bajból ha van alatta teljesítmény.. Ne 2 perc alatt menjen fel 100ra..
-
roberto211
őstag
Sziasztok...
Pár hónapja írtam ide de sajna csak most érkezik majd el remélhetőleg, ha isten is úgy akarja meg minden simán megy az ,hogy lassan jogsi lesz a kezembe. 8 nap múlva lesz a vizsgám ugye ha sikerül is onnéttól 2-3 hét tehát Decemberre lesz jogsim ha minden simán megy persze ismétlem.
Nem is ez a lényeg hanem az ,hogy a 2,5 m álom passatból semmi nem lesz valszeg és itt kérném a tanácsot.
Kezdő autónak mit vegyek olyan 400-410ig? Átiratás,stb,stb költségek külön vannak tehát ez a nettó amiből autót szeretnék venni.
Hát a b6 os passathoz képest nagyon leadtam a mércét de hát a pénztárca nagyúr ugye.
Egyelőre amivel szemezek az a 98-2000es évjáratú 1.3as swift a 68le-s.. 16 szelepest ritkán találok 400-410ig , azt hiszem az már 86 le.
Illetve a f Astra ahogy látom itt is(hahun) kilehet fogni 400ig normális állapotú autót.
Ti ehhez a két autóhoz tudtok még választható autókat felhozni ennyiből?
Lényeg nekem,hogy legyen benne szervokormány, meg elől egy elektr.ablak.. 1-1,5évig lenne meg addig gyüjtögetnék és vennék mást meg persze addig tapasztalatot szereznék..
a 2 autóból nekem a swift tetszik jobban mert ugye köztudott,hogy pörgős,fürge kis autó.. Ez meg nem hátrány, illetve megbízhatósága,olcsó fenntartási költsége miatt venném. De ha tudtok ez mellé mást ami jobb valamilyen okból akkor meghallgatom hisz ezért is írtam ide.
Szerk: meg a 6gen civicet néztem még de hát ebből ritkán találok 400ig normálisat sajnos..
-
roberto211
őstag
Nekünk 4eve(vagy tobb. Passz) volt egy meganeunk 2000-es, 1.4,16v sedan.
Egyszer volt vele gond ,leállt computer miatt (nem
Tudom milyen hibával ) kivették, es tökéletesen működött onnéttól fogvaKategoriabeli autókhoz képest sztem sokkal kényelmesebb komfortosabb, dizajnosabb,stb.
AAA autóba vettük (elvileg rossz a híre mi akkor is ket autót vettünk tőlük. Egyszer egy swift hibátlan volt ez is, utana meg a megane. Ennek egyszer volt baja es azt is javítottak az AAA autóba )
Es ezt viszonylag laikusként mondom mert nem értek olyan szinten az autókhoz mint ti.
Neg van az a mondás (persze néha vannak kivételek is ) rossz auto nincs csak rossz tulaj vagy valami ilyesmi.
-
roberto211
őstag
válasz
runner 125 #87483 üzenetére
Mennyiért vetted anno a hr-v t( ha jol emlékszem nem olyan rég vetted
) ha szabad tudni ?
Amúgy szép tenyleg.
-
roberto211
őstag
válasz
AMD Power #86239 üzenetére
Friss jogsi meg a hitel az ,hogy függ össze? sehogy..
Amúgy nem veszek fel 2m hitelt, ha nem tudok 800 kp-t összeszedni pluszba akkor veszek fel annyit a civichez ,ez a havi összeg meg zsebből előkapható (18-20k)..
Civicbe meg nem hiszem,hogy találok pd dízelt, meg vol taxis autót.
-
roberto211
őstag
válasz
szőröscica #86236 üzenetére
Erről van szó.
Ennek ellenére nem hiszem,hogy veszek passatot inkább hondát de ha lenne kp-ba 15m ft-om akkor tuti egy 7-es bmw vel kezdenék... Nem hiszem,hogy az adja meg a vezetési technikát,hogy 20éve vezetsz vagy 1 éve.. ez emberfüggő..
A rutint megadja de pont ebből van a baj.. A rutinos vezetőkből .. A friss jogsis meg mit csinál a normálisabb fajta? nézi a táblákat, kereszteződéseket kinek van elsőbbsége,mennyivel lehet menni itt milyen szaály van érvénybe stb.. 20éve vezető meg 1kézzel ,néha ide oda figyel és ennyi..
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #86234 üzenetére
Én így laikus szemmel úgy hallottam,hogy toyota,honda,suzuki,skoda,meg opel is(mostaniakkal nem tudom mi a helyzet) megbízható meg nem szervizigényes. Suzukit már tapasztaltuk mert régebben anyámnak volt egy 1.0 95ös swiftje még aaa autonál vettük.
semmi baja nem volt 4év alatt egy akksi +valami volt a féltengellyel 10rugo volt meg egy riasztó..
Apámnak a vectra volt az olajevő,valami iszonyat hulladék volt de ő nem is vigyázott már rá egy idő után.
Toyotát meg Hondát meg olvasgattam /hallotam,hogy jók.. Az 5 márkából kettő jön be úgymond "erősebben" a Toyota meg Honda..
-
roberto211
őstag
válasz
Mágus2 #86221 üzenetére
Mar mindegy ,nem valószínű ,hogy behitelezek mar Passatot mert 5ev sok idő es igy ujragondoltam/olvasgattam a dolgokat. Suzukiba bemernek vállalni 5evet vagy opelba ilyesmikbe de vw be nem.
Ahogy itt egyik fórumtárs ajánlotta ,7.gen civic lesz valószínűleg (eddig nem
Is nézegettem csak a 6ot) 5ajtosba néztem nagyon tetszik meg dinamikus is ahogy néztem azért ez se mindegy főleg elozesnel. Es van 500am (effektív 400 mert átírás ilyenek ) ha addigra nem
Sikerül annyi kp-t osszeszednem akkor sztem 800k hitelt nem olyan veszélyes felvenni havi 18-20kb törlesztője 3evig es ahogy hallom hondanak nem annyira vészes a szervizelese meg kevesebbszer van baja nem ugy mint vw nek de ettől függetlenül nagyon tetszik a passat . Tudom hogy hitel de megis 40helyett 18 es 1,3ert mar nagyon szépeket lehet kapni ahogy látom.Civicbe meg valószínűleg benzinest veszek.
-
roberto211
őstag
válasz
Typhoon47 #86214 üzenetére
"És/vagy simán fogyatékos ". Tudod kinek mondjad ezt. Nekem biztos ne.
Gondolkozzal mar mielőtt nyomod a billentyűdet,hogy mit írsz es kinek.
Milyen jogon fogyatekosozod le a másikat te nagyon művelt ember?
Szajkarateba te is jártas vagy látom.
Mokus1: mar lényegtelen. Valószínűleg nem lesz hitel vagy ha lesz akkor se 2m Ft.
-
roberto211
őstag
válasz
tboy93 #86205 üzenetére
Sedan se rossz de nem a sedan jön be nekem hanem az 5ajtós.
Főleg ez a váltóelhelyezes,hogy nem kell lenyúlni hanem csak előrenyúlsz ez tetszik.
Okés később írok.
Amúgy így,hogy megettem egy szendvicset most és lenyugodtam lehet tényleg rossz ötlet lenne 2,5m verdával menni hitelre.
-
roberto211
őstag
válasz
trassher #86191 üzenetére
10év és 950k kilométer az rengeteg de nekem is benne van a pakliban ,hogy valami elromlik.. Lehet 20ezres tétel lesz lehet 200 ezres.. Ha besz@rna a turbó mit csinálok? Nem tudom .. Lehet valami hídról beleugrok a dunába azzal az indokkal,hogy a passatomba tönkrement a turbo, és ez lenne a híradóba ,hogy egy fiatal fiú leugrott a dunába mert a passaton tönkre ment a turbo.. Viccen kívül nyilván megoldanám valahogy.. Nem dőlne össze a világ.. Max 2 hónapig nem járnék passattal hanem kölcsönkérném anyám/apám autóját néha vagy bérelnék itt Érden egy f astrát egy napra ha nagyon sűrgős és nincs itt egy kocsi se.. 4ezer/nap..
-
roberto211
őstag
válasz
tboy93 #86187 üzenetére
Hát jó átgondolom de nem lesz egyszerű döntés az biztos...
Átgonodlni mindenképp átgondolom és ha kérdeznétek most,hogy akkor megveszed a passatot majd vagy nem akkor nem tudnék most választ rá mondani.. Az lesz,hogy elmegyek majd valamilyen megbízható kereskedésbe beülök jópár autóba és amelyik megfogott meg jó állapotú azt megveszem.. És nem tudom,hogy az f vagy g astra vagy octavia vagy passat vagy mi lesz.. Majd kiderül..
Declaire 86181: Megmondom,hogy van.. Igen itthon lakok de egy 3 szintes házba lakunk ahol alsó szint enyém amit anno MEGVETTEM kp ra mert egyéb forrásból volt pár millióm(mostani fejjel nem így tennék de mindegy).. Így mivel tettem bele pénzt, külön szintem van, azaz külön háztartás nem kell gondolkodnom egyelőre lakásról... Van havi fix jövedelmem amit NEM ők adnak hanem szintén egyéb forrásból és ha ez mellé elmennék valami normális munkára és nem rabszolgamunkáraakkor havonta lenne kb 200-210k-m.. Ebből szerintem havi 40et plusz egy hónapba autózgatnék kb 500 kilométert az ami olyan 15 ezer ft de lehet kevesebbet ez 55. Rezsi kb 15,kaja mivel egyedülálló vagyok (és nem viszi el a csaj a pénzem max az autó majd
) max egy 18, másra nagyon nem kell költenem.. Tegyük fel minden hónapban elteszek 40et autóra az fél évben 240e ft. Ha több a kiadás így ameddig ez a folyamat megy, azt is kitudom majd valószínűleg fizetni csa akkor össze kell húznom a nadrágszíjat egy hónapig de nem halok éhen akkor se.. Ennél részletesebben nem tudom leírni az anyagi helyzetem/állásom/életem.
-
roberto211
őstag
válasz
trassher #86180 üzenetére
De gondolom ott nem 38 volt a havi részlet...
De ez a story nem csak passatról, e90-ről mondható el hanem kb minden autóról.. Mindegyikben lehet bukta nem? De.. BMW-t mondjuk nem vennék részletre kivéve ha újat vennek és csak 1-2 őt kéne behiteleznem de akkor valszeg már nem kéne mert lenne annyi pénzem,hogy leakasszak 12-t egy új bmw re minimum.
Akkor járjon mindenki g astraval,swifttel,f astrava, octaviaval, mert ott a javítás jó eséllyel nem lépi át az 50ezret....
"nevetek magamban".. Miért is? Mert nem párszázezres autóval jár hanem mérlegelt, megengedte hitelt magának és igaz több a javítása de minél újabb egy autó annál több a javítása..
-
roberto211
őstag
válasz
!Overdose! #86178 üzenetére
Szóval nem mondtam,hogy "ti vagytok ahülyék" hasznosak is egyben , de egyben kb ellentmondó is.. Magyarországon szted hány hiteles autó van? Szerintem minimum 60-70%.....
Csupán a napokban rájöttem,hogy nem akarok egy 250-500ezres valamivel járni ami 17-20éves és max 2-3 éven belül lekell cserélni .. Hosszabb távra akarok autót venni nem 2-3évre.. És akkor ugye még nem beszéltünk az alap kényelmi funkciókról ,mert valamelyikben még klíma sincs ..raczger: Ezt vágom is.. De látod te is észrevetted , és mivan akkor ha tegyük fel megveszed az s60at (hitelt most tegyük félre) és nálad is elromlik valami,ami 200-300k.Ilyenkor számít már az a +/- 40k nevezzük most hitelnek.. Akkor te is megoldod valahogy nem? Ha valamit megkell akkor azt megoldja az ember.
-
roberto211
őstag
válasz
Declare #86172 üzenetére
Ez miért van ,hogy havi szinten kötelező a szerviz az autónál? Miért van az előírva a nagykönyvben,hogy havi szinten kell szervizelni? Anyámnam van egy 2001-es Renault Scenicje ugye a "francia szar" mert fikázni szeretik a franciákat, lassan 5éve van meg neki és költött rá 5év alatt kb 200at.. Akksi csere volt, fényezés,és ilyen apróságok... Havonta szervizbe autót vinni az már nem valami jó szerintem.. Ezt kb egy évbe 3x visszük.. Ebből 1 a kötelező..
Lakhatásra egyelőre nem kell költenem , szórakozás , amennyit én szórakozok azt a havi 10ezret szerintem nem sok mindent befolyasol , az a minden egyéb mellet kb havi 20k rezsi+kaja de ha nagyon részletesen akarod akkor leírom szívesen mit veszek.. Pld csirkecombokat is szoktam venni, liszt,rizs,ilyenek..
És felelőtlenül nem vállalnám be a havi 40k hitelt +autót+tankolást.. Hidd el nem vagyok felelőtlen gyerek..8th: Komolyan mondom te nagyon poénos csávó vagy.. Ha erre van időd ,hogy ilyen ultravicces képeket tegyél be akkor neked sem valami komoly a munkahelyed nem??
-
roberto211
őstag
Automata váltósat nem veszek .. Lakást nem vennék hitelre mert az minimum 8m,erre eg 1,8at kell felvennem , és más kocsit nem törhetnek ,lophatnak,rongálhatnak stb? Akkor ne vegyen az ember 600 fölött autót? vicc.
Másik meg kimondta,hogy ha elromlik rajta valami akkor nem tudnám kifizetni?
Nyilván ha jó átnézetem nem hiszem,hogy 400k-kat rákell költeni de ha pld egy évben 2x 100-150et rákell költeni amit nem hiszek de mégis azt hidd el megtudom oldani.. Ha ennél többet akkor is mindent megteszek ,hogy megoldjam mert nem akarom elhanyagolni.. azt mondtam,hogy EGYBEN nem tudok kicsapni 2milliot.. Az nem ugyanaz..Szopóroller meg nem tudom a te szótáradba mit jelent de gondolom nem vmi jót.. Ha eltaláltam akkor sztem örülnének jópáran ilyen "szopórollernek"..
ÉS TISZTÁBA VAGYOK VELE,HOGY MINDEN AUTÓRA KELL KÖLTENI!!!!! De sztem minden autótulaj tisztába van vele és így is bevállalja.. Ha nem vállalná be akkor kb M.o 80%a bkv val járna.. Kényelmet megkell fizetni...
-
roberto211
őstag
válasz
tboy93 #86158 üzenetére
Addigra igen lesz.. Mivel nem szüséges most lakást vennem , ezért pár év múlva előre láthatólag lesz ..
(#86157) Declare v: De ezek 20éves autóra nincs meg most komolyan? Ott nem kell gumit venni? Ott is minimum 80e ft .. Javítás se sokkal kevesebb SZERINTEM kivéve ha suzukit vagy opelt veszek de ezt nem nagyon akarom ..
tboy: Értem iés jó is elolvasni mert egyérszt nem most lesz hanem talán pár hónap múlva esedékes, másik meg mérlegelni tudok ezek alapján is..
joshua: Na hát igen.. Őszintén .. 250e ft.-ért mit kapok? Egy jó állapotú a vectrát? Vagy egy 95' suzukit? Esetleg 2/3 as golf? É szerintem ezeknek több a szervizigényük koránál adódóan is mint egy újabbnál..
neduddki: Mi lesz ha most délután kimegyek utcára és elüt az autó?
Ez kb olyan.. Mindent meglehet oldani valahogy..
-
roberto211
őstag
válasz
bandus #86149 üzenetére
Fenntartást tudnám fedezni meg sztem jobb a fenntartás költségei mint egy 20éves autónak, és nyilván mielőtt megvenném az autót 2x megnézetem minimum,kímélném,normálisan vezetnék, így sztem nem sok baja lenne.. Kötelező szervizeket mindig elvégeztetném rajta természetesen, és ha közbejönne valami akkor nyilván azt is megoldanám.. A másik meg,hogy 9-10liter helyett 5.5et fogyaszt ami nem kicsi különbség szerintem..
Dluinet: Na lakás az, amit tuti nem vennék hitelre.. Mert ott nem 1,8-2m ról van szó hanem minimum 7 és azt jóval neccesebb visszafizetni..
-
roberto211
őstag
válasz
bandus #86140 üzenetére
a hsz-re amúgy: ha 500 k-ja van valakinek, ne akarjon 2 M+-ért autót."
Miért ne? Azért mert nincs a szekrényében 2+m ft, de a hitelt tudná becsületesen, pontosan fizetni.. Ezért ne?
És aki új/használt prémium autót vesz pld 10milliós bmw-t hitelre ott??
Manapság, főleg magyarországon szerintem nem szégyen a hitel.. Emberek milliói vesznek fel lakásra minden másra hitelt.. -
roberto211
őstag
válasz
tboy93 #86131 üzenetére
De az a baj,hogy nagyon tetszik az az autó, 1m körül meg nem kapok ennyi idős autót(5-6éves).. És 38-40et meg kibírok fizetni egy ilyen autóért. Ráadásul 2-2,5 et nem bírok kivenni a széfből
Max 500ig tudnék kp ba fizeti..
(#86133) tboy93 : Swiftet tuti nem veszek.. Nem azért mert suzuki mert sx4-et, kizashit, új swiftet vennék de a réginek a törésztesztjét megláttam meg maga az egész autó és sztem tuti halálfélelmem lenne benne.. Tehát ez tuti kilőve. Megbízható, meg strapabíró, meg nem lehet róla sok rosszat mondani de swiftet nem vennék..
(#86132) AMD Power : Ez miért baj? Ha normálisan megyek vele nem állatmódon akkor? Ez olyan,hogy a 20éves tapasztalattal rendelkező sofőr nem ülhet régi kocsiba vagy mi?
Ez egy elterjedt hülyeség szerintem.. Nyilván ilyen jampi janiknak én se adnám oda aki semennyire nem figyel , és padlógáz, padlófék de nem ebből a diszkópatkányokból kiell kiindulni mert 1-2 hét múlva úgy is összetöri magát..
-
roberto211
őstag
Azon gondolkoztam tegnap ahogy ülök a passat b6 taxiban meg beszélgetek a taxissal,hogy ugye ha minden igaz már augusztus fele szeptember elején ha sikerülnek a vizsgák is meg minden rendben megy akkor ugye már vehetek autót.
Na és ülök a b6-os passat kombiban nézek körül műszerfalat, hátsó üléseket, az,hogy tényleg tök modern bőr ülés, full nyugalom, full csend szinte elszigetelődsz a külvilágtól és én a 2méteremmel meg nagy súllyal is elférek anyós ülésen de egyszer a hátsó ülésen is elfértem csak más taxissal, teljesen megfogott az egész autó. Eddig nem nagyon néztem vw-ket de a passat által nagyon megtetszettek.
Kérdezettem a taxist mi körül mozognak ezek azt mondja 2-2,5m ft nem akartam elhinni és megnéztem hahun tényleg annyi 2,3ért már kilehet fogni szépeket legalábbis képen..
Ti mit tennétek a helyemben?
Vennétek kp-ra 500ért mindennel együtt egy 15-18 éves autót hiába,hogy karban volt tartva ,stb mégis csak 18 éves és amit én akarok e36,civic, ilyenek gondolom a teljesítményadója meg kötelezője is több (de ha nem akkor javítsatok ki) ,másrészt fogyaszt 8-10litert ahogy olvastam ,és kitudja mikor áll meg alattad nem érzed magad olyan komfortba se de ez ugye nem azt jelenti ,hogy rossz autók de értitek.. És kitudja mikor áll meg alattad.
Vagy 500k önerővel vennétek egy b6-os 5-6 éves passatot mellé felvennétek hitelt 5évre havi 38-40lenne kiszámoltam és van egy nagyon jó autom(szerintem) amiben jól érzem magam,nyugalomban,kényelemben..
Mire lejár a hitel lesz 10-11 éves ami nem annyira vészes és amúgy is 5-6 évre terveznék ilyen autót tehát megfelelne nekem..
a 15-18éves autót meg jó esetben is 3éven belül lekéne cserélnem..
Nem hajtanám szét a passatot mert mióta vége lett a kresz tanfolyamomnak kb egy hete teljesen más szemszögből nézem a vezetést/autózást ,"közekedéskultúrát" és nem az a célom,hogy vissza kettő padlógáz hanem normálisan emberiesen sebességet betartva autót kímélve vezetni.. Tehát nem ez a 20éves "kezdőjogsis király" diagnózisba szenvednék. Ezt az oktatómnak köszönhetem aki nem azt mondta,hogy ezt és ezt nem szabad mert ez van a nagykönyvben megírva hanem 5-10percen keresztül magyarázta miért,hogy, mi a küvetkezménye stb .. 40-45 éves tapasztalattal rendelkezik és pedagóűgus egybe stb.. Tehát hálás vagyok neki..
Na mindegy kicsit elkalandoztam a témától. Ti mit tennétek helyemben?
Kicsit hosszú lett.
-
roberto211
őstag
Tudtok linkelni egy oldalt ahol részletesen leírják(eu-n belül) a kinntről behozott autó költségeit? A regadót tudom igen de ezen kívül mennyi az összege vizsgának nkh-nál, rendszám,stb,stb.
-
roberto211
őstag
válasz
!Overdose! #82271 üzenetére
Azt veszem észre.
ami ilyen 300-380kozott vannak azok hulladekoknak néznek ki.
450tol kezdődnek a normálisak így kép alapján.
Mert 3ajtos corollabol 500ig alig van. Civicbol meg van pár azért.
-
roberto211
őstag
97-98as(asszem 6gen?) civic is jo választás lehet ha jót fogok ki? Most ahogy nézegettem corolla mellett az is tetszik.
-
roberto211
őstag
válasz
neduddki #82002 üzenetére
Aha. Szerintem nem rossz a tesztje egyáltalán.
A méretére panaszkodtak ezért kérdeztem itt meg mi a helyzet h beferek e mert ha igen akkor első választás a corolla.
Hat a dizájn meg valakinek tetszik valakinek nem. Nekem a 3ajtos igen
Hátsó ülések meg csomagtartó mérete nem nagyon érdekel mert ritkán fogunk benne ketten utazni azaz 2ember. En meg a kiskutyam fog meg egy hátizsák
ez meg(hátizsák ) szerintem egy corolla csomagtartóban is elfér
-
roberto211
őstag
válasz
neduddki #81905 üzenetére
Tudom ezért is válogattam/valogattuk ossze ezt a 3tipust
Akkor ugy fogalmazok hogy corolla nem annyira tömegauto mint a g astra.
es szerintem mutatósabb is. De ebben igazad van nem fullos presztízs autót keresek 500k ert hanem ebből az árból a legjobb választást . Az meg sztem 1:corolla 2: g astra. 3: Octavia
-
roberto211
őstag
Az király akkor
Lehet hogy ez lesz mert eddig tetszik eléggé legalábbis képen meg kinézetre is ,megbízhatóságra gondolom a gasztranal is megbízhatóbb meg olcsóbb is fenntartása,formája is sportosabb kicsit (3ajtosnal) illetve nem tömeg auto mint a g astra legalábbis szerintem
. Meg ismerek 1-2 Toyotást nem kímélte es szinte semmi baja nem volt.
Neduddki: nem e12 hanem e11 rol beszélek. E12 max az utód lesz
Typhoon47: vezetőülés nem próbáltam , anyósülésen viszonylag jol elferek.
-
roberto211
őstag
Múltkor beszéltünk h milyen kocsit kene nekem venni amibe be is férek kb 500ig aztan Octavia meg gasztra maradt fenn.
De most nézegettem használt autón toyotakat es nagyon megtetszett a régebbi corolla 3ajtos verzióban. Szerintetek elferek kényelmesen a bal1 be ? Mert ahogy olvastam nagyon strapabiroak meg fenntartása se vmi sok es minősége is nagyon jo csak hat ugye a kérdés h elferek e benne ?
eddig Octavia meg gasztra közül ez tetszik legjobban.
-
roberto211
őstag
válasz
Bdanyy #81193 üzenetére
A lenyeg az hogy en elferjek meg max mellettem.
meg altalaban kb2 ember fog utazni tehat nem lesz fullra kihasználva sztem soha legfeljebb parszor, legalabbis amig nem lesz csaladom stb de ez meg jopar ev akkor meg majd lecserelem egy roomsterre vagy espacere
1-2 vagy 3 szemelyre meg szerintem alkalmas..
en fogok utazni meg neha 1 -2 ember de altakaban a hetkoznapokon majd en meg mellettem jobb 1be a kiskutyam ha jon velem utazni
o meg egy 3,9 kilos csivava
-
roberto211
őstag
válasz
Bdanyy #81182 üzenetére
Ohhhhh,hogy a f@szom kivan h ekkorára nőttem.
és a 4 ajtósba se fernek be tehat ami nem compact?
lagunaba sztem tuti elfernek mertt hatalmasnak tunik elol , g astraba jobb1 be elfértem vezetoulesbe mar nem tudom,hogy elférnék, scenicbe is elfernek csak hat 500ig keves van ami jo is meg ami nem a "csunya motorhazztetos" octaviat meg nem tudom ... es fabia? Nem a kombi hanem az 5 ajtos ebbe mekkora a hely ?
-
roberto211
őstag
Ha szép meg jó muszaki es esztetikai allapotut kilehet fogni akkor erdemes meg 95-98as e36 ot venni? Ugye multkor beszeltuk hogy laguna meg g astra a jelolt de ez az e36 nagyon magaval ragad
1.6 ba vennek max a fogyasztas miatt tehat 316i v 316i compact a kiszemelt.
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
válasz
Takika14 #81010 üzenetére
Èn csak annyit tudok mondani ,hogy nagyon szép mint általában minden rönóó.
Illetve ez az "I-es megane motor probléma "rol annyit h, valószínűleg a francia előítélet beszél a szomszédodból mert nekünk volt I. megane. 2000 évjáratos(1.4 16v) és hibátlan volt. Meg azt hallottam (nem tudom mar ki mondta ),hogy a renault motorok nagyon jók. I . Meganenál a dizelekkel volt baj ha jol emlékszem de ugye egy 10eves példányokról beszélünk.
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
válasz
tomiii. #80994 üzenetére
És nem voltak komoly gondok vele ?
Mert a laguna 1 nagyon tetszik az h nagy meg mar kepl alapján is elferek benne meg a kényelem de fogyasztás miatt féltem (de így ahogy mondod ez nem vészes )
Meg az elektronikai plusz szerkezeti hibáktól felek. Pedig nagyon szeretem a renaultot anyámnak scenic je van es nagyon fasza meg tetszik csak a hibáktól felek.Haverod Lagunaja hogy üzemelt eddig ,nem tudod az előéletét voltak e vele hibák stb ?
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Szeretnek venni egy autót a jogosítvány megszerzése után(pár heten belül kezdem el ha minden igaz ) és utána ahogy említettem autót szeretnek vásárolni.
A keret nem olyan nagy max 500e.
Alábbiakat néztem ebben az árkategóriában:
G astra 1.4 98-2000
Megane 1.4 97-2000
Peugeot 206 1.4
B vectra 1.6
Es lagunat is néztem de ez nekem mar túl sokat fogyaszt ha jol olvastam 9-10et megeszi.
Illetve Suzuki ignis 1.3 (ha kapnék rá 200-250 hitelt akkor ez is szoba jöhet ).Tehát ezek között ti melyiket javasolnatok nekem ?
Főbb szempontok nálam : biztonság(itt a kasztni meg törésre gondolok ) ,fogyasztás ,es ha elromlik valami
ne 100e től kezdődjön..Amit tudni kell rólam : 2m vagyok eleg hosszú lábakkal meg ,"térfogatra" is eleg nagy
aztan ezt is figyelembe kell venni ugye. Nem akarok száguldozni nem ez a friss jogsis "gizda János " leszek aki e30-36 meg golfokkal/civicekkel szaguldozik életveszélyesen
Röviden ennyi. Hogy ezek az autók között ilyen szempontok alapján melyik lenne a legoptimálisabb nekem ?
Ha tudtok más típusokat is amit ajánlatok azt is fogadom szívesen. Ami kizárt az a régi swift. És nem azért mert rossz autónak tartom mert anyámnak volt s szerettük csak biztonsági szempontból ugye nem valami kedvező.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó KTM női bicaj!
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest