- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz
!Overdose! #110089 üzenetére
Volt belőle 90 is szerintem, a GTI TDI viszont kivétel nélkül 110lovas volt.
-
TaaT
nagyúr
A vezess.hu a 272Le-s 1.0 TSI beharangozásához berakta ezt a gif-et, szakadok.
[link]
-
TaaT
nagyúr
válasz
DeFranco #109919 üzenetére
Ahogy declare is írta, többet fogunk megtudni a motorok valós futásteljesítményéről, kevesebb lesz a beszart a szarfosh dízel pedig 170e km-t mutat az óra (ami a valóságban lehet vagy 600e km) vélemény.
De persze az lenne az igazi ha ezentúl csak úgy lehetne honosítani ha a külföldről behozott autók eredeti óraállása is bekerülne a rendszerbe.
-
TaaT
nagyúr
A skyactive egy gyűjtőnév, és többek között mind2 motor oda tartozik
Az 1.8T korszak olyan régen volt hogy az auto bild már el is felejtkezett róla.
(#109747) bitpork: A karbonosodás nem egy egetverően nagy probléma (tény hogy ha nem szüntetik meg akkor tud galibát csinálni) de álljunk meg egy szóra, a hiperszuper skyactive mocikban is van EGR?
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
válasz
DeFranco #109688 üzenetére
Annyira én sem merültem bele a témába mert onnantól hogy full szintetikus az olaj és tudja ezt a kettő szabványt (VW 504.00/507.00) konszernen belül nem kell "jobb" olaj átlag felhasználásra. [link]
"kis guglizással van találat full syntheticre és semi syntheticre is."
Ahogy a gumigyártók úgy az olaj gyártók is mindig változtatnak a keveréken.
-
TaaT
nagyúr
válasz
DeFranco #109678 üzenetére
"akkor nem vásárolt be vele ismerősöm"
Egy olyan motorba kb bármilyen olaj jó lehet, meg merem kockáztatni sűrű cserével még a teszkós is
"legközelebb én is valami spéci olajjal támadok szerintem."
Ahogy bizonyos autóknál a magasabb oktánszámú benzin, úgy a méregdrága "spéci" olajjal sem nyújt többet az autó.
De ezt nagyon szépen kifejtette Over
-
TaaT
nagyúr
Van egy tippem milyen anyagból lesz az az olajteknő.
[link]
-
TaaT
nagyúr
Amúgy haver lekérdezte az olasz szerviztörténetét a kocsijának (ezért is jó ha van ismerős a márkakereskedésben), a honosítás előtt pár évvel volt utoljára szervizben 300e km-el, a magyar nepper 167e km-el adta át neki a kulcsokat.
Szerintem 10év múlva sem lesz sokkal több km a 2000-es gyártású autókban
-
TaaT
nagyúr
válasz
2thletme2day #109602 üzenetére
Egynégy nagyon nem ajánlott. Nyugodtan válogathatsz az egyhatosok közül.
-
TaaT
nagyúr
válasz
bajnokpityu #109567 üzenetére
"majd hátsó hid gallyra ment."
rallyt olvastam először.
-
TaaT
nagyúr
Nekem a 11 és 15 nem ment, azokat még sosem láttam.
-
TaaT
nagyúr
Ide is bedobom
Felni kvíz
-
TaaT
nagyúr
Nagyon csajos [link]
#notmycar
-
TaaT
nagyúr
válasz
runner 125 #109462 üzenetére
Meg van rá az esély hogy roller legyen, de ezt képről nem sokan mondják meg.
-
TaaT
nagyúr
válasz
parandroid #109413 üzenetére
"ha sok a lassítás-gyorsítás"
Ilyen tempónál már nem kell lassítani gyorsítani hogy magas legyen a fogyasztás.
[link]
-
TaaT
nagyúr
A filléres TC neppertrükkben a bal oldali klímatisztító habot vettem anno [link] nagyon büdös vegyszer szaga van. Gondoltam megosztom.
-
TaaT
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Nya én most olvastam el a Bmw vs Lexäs tesztet. Fu hogy mennyire "le van rúgva" esztétikailag a bömös.
És némelyik javítás mennyire jól sikeredet rajta.
-
TaaT
nagyúr
válasz
#16514048 #109089 üzenetére
A japán lekszászozik, az amerikai meg lekszuszozik, minálunk utóbbi terjedt el, hiába erőlködik a palóc pista.
-
TaaT
nagyúr
válasz
#03969024 #109070 üzenetére
Felsoroltál pár motor fajtát, az nem lehet hogy ezek a konstrukciók a te szívóD mociddal karöltve valami 40-50évesek? Azoknak tényleg nem igénye a "spéci" olaj.
"Azt be kell látnunk, hogy a viszkozitás az olajoknak csak egyetlen, s nem a legfontosabb tulajdonsága."
Teljesen igazad van, az első és legfontosabb az olaj specifikáció. Ami a valóságban kizárja az ilyen 15W-s olajok alkalmazását a 2000 utáni motorokban. Persze a gyári kiskönyv néha tud vicces dolgokat is írni. [link]
"Szóval, még mindig úgy gondolom, hogy az olajtémában azért ott van a nem mindig őszinte marketing is..."
Lehet hogy van aki túlspilázza ezt az olajtémát, lehet hogy az enyém is elketyegne 10W40-el.
Aztán vannak sokan akik autójába nem az az olaj kerül bele ami kellene és amikor megkotlik a technika jön a szar a vw stb duma.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Morris #109060 üzenetére
"Alapszabály, hogy ásványi olajat nem öntünk hidrotőkés motorba. Ha épp olajválság van és csak 15W-t kapni, akkor nagy szájhúzás közepette menjen, de amúgy semmi képpen se!"
Pedig benne van a könyvben
[link] Sőt ott a VW 500 00 szabvány, amihez már nem is írnak viszkozitást sem.
"Én adnék egy lehetőséget mondjuk a 10W60-nak"
A meleg oldalon sem jó a túl sűrű olaj
-
TaaT
nagyúr
válasz
rbalint88 #109052 üzenetére
A 2 olaj melegen kb egyformán híg, gondolom az olajfogyást nagy részt melegen szenvedi el az autód.
Nem tudom mikori az autód, de az az olaj és olaj szabvány amit most használok az enyémbe még nem is létezett amikor az autómat gyártották, tehát ha a gyári előírásról beszélünk akkor a frissítéseket is érdemes figyelembe venni.
Az enyémbe pl bele lehet önteni a 0W30, 0W40, 5W30*, 5W40, 10W40**, 15W40, és papíron a 20W40 olajat is.
*ezt használom most
**valószínűleg ezzel jött ki a gyárból -
TaaT
nagyúr
válasz
#03969024 #109046 üzenetére
Mi ebből a tanulság? Az hogy a szívóD nem igényes annyira az olajra mint turboD.
Vegyen mindenki szívóD-t, topik zárható.
Mondjuk abban én sem hiszek hogy a 15k km-enként ledobott 10W40 annyival rosszabb legyen mint egy 15k km-enként cserélt 5W40. Persze azt feltételezzük hogy a 10W40 is teljesíti az előírt olaj szabványt.
-
TaaT
nagyúr
válasz
rbalint88 #109027 üzenetére
"mondta az előző tulaj hogy 5000km-re kér kb egy liter olajat, ez számomra elfogadhatónak tűnik."
Sokan már akkor a hajukat tépik ha 2 csere között (10-15k km) lemegy minimumra.
"Viszont most már 5ezerre 2liter olajat kér. próbálkozzak vastagabb" olajjal (10W40 helyett 15W40) vagy ebből rövid távon is motorfelújítás lesz?"
Esélytelen a "vastagabb" olaj téma, ez felújítás lesz.
-
TaaT
nagyúr
válasz
#10726912 #109020 üzenetére
Alpine Longlife 5W40
Ilyenről sem hallottam még.
"1.6 benzin 1999"
Jól sejtem hogy 8V?
"Mit tegyek e helyett bele? 10W40 félszintetikust? Márka, javaslat?"
Ez [link] meg ez [link] jó lehet pl, de nagy a választék.
"gondolom a 4000 feletti fordulat óránként a terheléssel együtt nem a kedvence"
Ezeket a motorokat (beleértve a 16V-s változatot) a rövid váltóval nem pályázásra találták ki igazából.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Criton #109003 üzenetére
"De itt megint erre kapok majd választ és nem a konkrét kérdésemre, de már nem is kell, elnézést..."
Itt sokan nem látnak tovább hogy 2.0 vw dízel.
"Az ESP mennyire érdemes használni"
Nagyon.
"valamint mikor van kikapcsolva? Ha a műszerfalon sárgán világít?"
Igen.
"Mikor a "P" bol a "D" be rakja az ember, akkor a feket nyomni kell igaz?"
Igen. Javaslom ennek az áttekintését a hasonló kérdések megelőzésére.
[link]
-
TaaT
nagyúr
válasz
belaazallat #109004 üzenetére
"Persze lehet ő nyult mellé."
A fenét minden dízel VW szar, ezt már rég kitárgyaltuk.
-
TaaT
nagyúr
Mondjuk 500e-ért jó négyesgolfot is nehéz lesz találni.
[link]
-
TaaT
nagyúr
válasz
runner 125 #108968 üzenetére
Simán kinézem bizonyos emberekből.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Kickass #108953 üzenetére
"az élet sehol nem ennyire fekete vagy fehér..."
Ha árulok itt a PH-n egy telefont és megkeres valaki hogy kell neki azért az árért amit kérek érte, csak vigyem át a szomszéd városba, aztán a személyes találkozónál kinyögi hogy csak a felét adja a megbeszélt árnak tuti hogy bejelentkezek ebbe a topikba egy fekete pontért az illetőnek.
-
TaaT
nagyúr
válasz
tresh #108945 üzenetére
"Valamiből nekik is meg kell élni..."
Ez kb legalja amit egy nepper vagy cég csinálhat, ez a stílus Csonti alatt van bőven.
Amikor elvittem helyben az Auto Dual-ba ott a szemembe mondták mennyit adnának a kocsimért, sőt nem is adnának érte semmit, csak bizományos értékesítésre vennék be.
-
TaaT
nagyúr
válasz
!Overdose! #108793 üzenetére
Majd írd meg mennyit kér érte ha eladja külön.
-
TaaT
nagyúr
válasz
!Overdose! #108770 üzenetére
A rajta lévő BBS felni eléggé ritkaságnak számít, alsó hangon megér 60e-t, vagy még többet.
Ha 5x100-as lenne már ostromolnám a neppert érte. -
TaaT
nagyúr
Az Auditól jön az igazi bioüzemanyag
Az hagyján hogy nincs benne ásványi olaj de hogy növényi sem
-
TaaT
nagyúr
válasz
FrankMonzano #108714 üzenetére
Sokkal több rosszat hallottam az 1.4-ről mint az 1.6-ról.
-
TaaT
nagyúr
válasz
FrankMonzano #108709 üzenetére
Azt nem szabad elfelejteni hogy 2féle* egyhatos van, de bármelyik jobb az egynégynél.
*a harmadik verziót nem forgalmazták idehaza.
-
TaaT
nagyúr
"Vajon a külföldről behozott autókra miért nem kötelező az eredetiségvizsgálat?
Mindez aligha történhetett volna meg, ha a külföldről behozott autókra is kötelező lenne az eredetiségvizsgálat."
"Természetesen külföldről behozott jármű esetében is szükséges, hiszen a magyarországi forgalomba helyezéshez illetve átíráshoz ez elengedhetetlen az okmányirodában."
eredetisegvizsgalat.autohitel.co.hu
"Fontos tudnunk, hogy az eredetiségvizsgálatot külföldről behozott gépjárművek esetében is el kell végeztetni, mert addig az átírás nem történhet meg."
jarmuugyintezes.hu
Valaki szóljon a TC-seknek
Vagy felesleg? Úgyis innen gyűjtik az ihletet?
-
TaaT
nagyúr
válasz
!Overdose! #108492 üzenetére
Ezt passzolom.
-
TaaT
nagyúr
válasz
runner 125 #108385 üzenetére
Én megfújkáltam a sok éves levegőszűrőmet nagy nyomású levegővel de nem lett teljesen tiszta úgyhogy inkább cseréltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest