- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
akos727 #47095 üzenetére
ilyen célra semmiképp se dízel...
tudom, most egy páran lehurrognak majd, de erre nem az való.
ide egy kis benzines kell, mint pl:-honda jazz 1.2, de 1.4 jobb
-toyota yaris 1.3(vagy nekem pl. splash-em van, város/országút használatra tökéletes, bőven 6 alatt van a nagy átlagom, ketten kényelmesen elférünk benne)
benzinesre kevesebbet kell majd költeni, nincs turbó, kettőstömegű, hamarabb bemelegszik, stb.
dízelnek a csak város egy gyilkos üzemmód, főleg rövid utakra.gázos autó szerintem lassan felejtős, kivéve aki határ mellett lakik, és 210 Ft körül tankol, lassan jön a 2. adóemelés is az LPG-nél, és nem nagyon fogja megérni, ki lehet számolni, 300 körül mennyire éri meg a plsu fogyasztás, és a plusz macera.
-
Kornel
veterán
388 Ft-ért tankoltam az előbb egy liter 95-öst
(#47057) giigz: lukoil, ecseri út. előbb írta szplötty, hogy jó a lukoil, meg tudom erősíteni, általában shell-t vagy omv-t tankolok, de csak simát, na annál biztos jobb, ha útközbe látok egyet, ott tankolok, ha nem, akkor ott, ami közel van.
-
Kornel
veterán
Valaki használt már hasonló hátsó ajtóra szerelhető kerékpártartót?
Kéne valami nem túl drága, de biztonságos tartó, mert nem szeretném, ha menet közben valakire ráesne 2 bicikli, aki mögöttem jön, meg a bicikli se 5 Ft-ba kerül
Ki mit ajánl, aki ismeri ezeket? (vonóhorog nincs, nem is rakok rá, az erre szerelhetőek kizárva) -
Kornel
veterán
válasz
latyak17 #46431 üzenetére
akkor hamarabb kell gázszűrőt cserélni, hamarabb égnek be a szelepek, etc.
lehet azt mondani, hogy ilyenek úgyse lesznek, de nem igaz, mert az átalakított autók alapvetően benzinre vannak tervezve, a gáz magasabb égéshője és kisebb kenőképessége miatt bizony előfordulnak ilyenek. -
Kornel
veterán
válasz
alienpapa #46421 üzenetére
elmondom neked, a második emelés után 300 körül lesz a gáz, szóval nemhogy megéri, de lassan nettó bukta lesz a benzinhez képest. 15-20% többletfogyasztással nyugodtan számolhatsz, akárki akármit mond is.
én ezért is adtam el a gázos autóm, mert ilyen minimális különbségért nem éri meg a macerát. -
Kornel
veterán
az egész környezetvédelmi besorolás egy marhaság amúgy... gázüzem kéne ide, ehelyett megadóztatja, hogy nehogy terjedjen egy kicsit itt.
a swiftem gázzal állítom, hogy euro 6 normát is teljesítette, mögé álltam, és letüdőztem simán, ami kijött a kipufogóból, ami fémtiszta volt 120k km-nél! és igen, nem tiszta gázüzemű nyilván, hanem vegyes, de télen -10-ben is rögtön váltottam gázra, simán bírta
lényeg, hogy vegyetek traktort, mert az jóamúgy nem neked ment, csak a témához kapcsolódóan
-
Kornel
veterán
válasz
Integra #46320 üzenetére
azért ha a 200 túlzás is, de ha "csak" kilóötvennel jött, akkor is szépen megvédte az utasokat.
valami ilyen?nem is olyan drága
ja és nem is 20 litert eszik...(#46322) bitpork : azért azok fák... és nem is egy... ahhoz kell lendület (m*v)
-
Kornel
veterán
válasz
nyogo83 #46318 üzenetére
ez durva.
de nem baj, a birka magyar majd benyeli ezt is, mint eddig sok mindentmás: a fentebb linkelt lexus azért szépen megvédte az utasokat. melyik típus ez így kép alapján, tudja valaki?
-
Kornel
veterán
válasz
zoo8800 #46072 üzenetére
szerintem egy ilyen benzinest az összes dízel fan elfogadna, nem?
ennek nem érdekelne a fogyasztása se(#46075) bitpork: persze, jobb is a ódi kottró
-
Kornel
veterán
válasz
blt.62 #46017 üzenetére
évi 4000 km-nél nem mindegy, hogy mennyit eszik?
ha nem, akkor ne vegyél autót, már bocs...40*7=280 liter benzin=112k HUF
40*9=360 liter benzin=144k HUFha bármi tökre megy a kocsiban, akkor miből csináltatod meg, ha ennyi különbség is számít?
(#46022) DeFranco : megelőztél, csak kicsit kultúráltabb formában
-
Kornel
veterán
válasz
Integra #45908 üzenetére
már a tömegközlekedési eszközöknél is van pár alternatíva, pl. hybrid busz.
de még jobb, ami CNG-vel üzemel -
Kornel
veterán
Mennyi a végsebessége? Mert 140 körül egy 1.2-nek már majdnem vége is van...
Splash: 1242 ccm, végsebesség: 175 km/h
ez gyári adat, de 3-ban megvan a 120 óra szerint, és van még egy hosszú 4-es, és még hosszabb 5-ös
itt egy videó, ha németországban járok, kipróbálom én is -
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
latyak17 #45362 üzenetére
ha mindképp cserélni akar, akkor vegyen egy ilyet.
elég jól fogyaszt
4 csillag se vészes... -
Kornel
veterán
válasz
Typhoon47 #45353 üzenetére
csak stift van 500k-ért?
(#45355) TaaT: viccesnek hangzik így magába, de előzménnyel együtt már nem az, 6M-s clio szerintem inkább siralmas, mint vicces
de nem kell messze menni, a nemrég emlegetett swiftek se fognak megállni 6M alatt, mire kifizeti, aki beszivta a CHF-el.
-
Kornel
veterán
én is egyetértek azzal, aki nemrég azt mondta, hogy hitelre kocsit ne. (kivéve, ha pénzt termel)
nekem is volt, de soha többet.
vegyen az ember olyat, amit megengedhet magának, ha meg nem engedheti meg, akkor ne gondolja azt, hogy majd valaki ezt megoldja helyette.
nyilván kishazánkban van olyan példa is, aki csak azért vesz fel hitelt egy kocsira, hogy az eltitkolt jövedelmére ne derítsen fényt a NAV, de sokkal több (volt) az, aki azt hitte, hogy most aztán eljött a kánaán, utána meg sírás van, hogy megszűnt a munkahely, nem tudja fizetni a kocsit. kell ez -
Kornel
veterán
légkondival 5,7-et evett az autóm
(#45314) zoo8800: így van
-
Kornel
veterán
Nem tudom miért érné meg ignis-t venni a swift helyett neki
-
-
Kornel
veterán
Na srácok, épp most tuszkoltam be egy biciklit a splash-be, a vicces az, hogy állva fért el csak, de ahogy nézem, így 2 is elférne, persze hátsó ülések lehajtva, első kerék levéve.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
Csak én néztem meg 8 47%
ezen pont eredménye alapján azért elég bátrak vagyunk srácok.
-
Kornel
veterán
válasz
DeFranco #44833 üzenetére
ha sok időd van, a zempléni végvárakat is érdemes megnézni, nagyon szép helyeken vannak.
-
Kornel
veterán
szerintem ilyen lesz a következő autóm, csak megvárom, amíg egy kicsit olcsóbb lesz
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
a_tesz #43758 üzenetére
ennyi...
ki kell kormolni...
1500-2500 között használtam eddig, lustult is sokat, 105k helyett 75k-nál gyertyát kellett cserélni... (nem volt vészes, de tiszta se)
és nálam lustult el, mert spóroltam.
most 2500-3000 között használom, többet fogyaszt pár decivel, de többet buknék, ha elkormolódna az egész motor.
persze ezzel nem kormolod ki, ahhoz kell néha egy kis pálya, vagy kettőbe végignyomni a hungárián 80-90-el, utána még a fogyasztás is csökken -
Kornel
veterán
először nem biztos, hogy többet, de amikor elkormolódik a gyertya vagy az EGR, akkor az sokba lesz.
én is így használtam a splash-t, le is cseréltem csereperiódus előtt a gyertyát most, mert nem volt már szép... benzinest pörgetni kell, ennyi. akinek ez nem tetszik, vegyen dízelt.
2000 rpm alatt benzinest ne használjatok! -
Kornel
veterán
szerintem már egy 6 éves gumi se használható biztonságosan, bár ez nyilván függ magától a gumitól, és a tárolás módjától.
amikor megvettem a régi swiftem 6 évesen 12k km-el, a gyári gumi (kleber) szinte új volt rajta, de 4 évet egy helyben állt! mivel sok pénzem nem volt, nem is gondolkoztam rajta, hogy azonnal cserélem. viszont egy kiélezett szituációban (hegyi kanyargós úton, 30 fokban hirtelen zivatar, az utat hirtelen lehűtve gőzölgő aszfalton) a gumi teljesen használhatatlan volt, kis sebességgel is irányíthatatlanná vált az autó, szerencsére nem jött szembe senki, és "csak" a padkát sikerült megfogni. másnap le is cseréltem, a padkázott felni szerencsére még pótkeréknek jó lett.ha engem kérdezel, 10 évesen azonnal eldobnám a gumit, veszteni nem veszthetsz semmit, sőt ha pl. hankook-ot veszel, akkor még a magyar gazdaságot is támogatod
(#43337) neduddki: legalább van itt egy hozzáértő ember is
-
Kornel
veterán
válasz
bitpork #43277 üzenetére
nem minden évben!
de szerintem 8 évnél simán meg lehetne húzni a határt.
nagyon gáz, amikor bmw-re van pénz, de szlik gumival járkál valaki... jelenleg ezt is csak papíron büntetik.
rendőr igazoltatáskor lecsekkolná a profilmélységet, és a dot számot... 2005-ös, vagy régebbi guminál meg rendszám le, a többit már leírtam. -
Kornel
veterán
én példám, hogy a téli, ami fent volt, az egyik pár 2008-as, a másik 2006-os volt... a 2006-os barum mállott szét, nem nagyon, de már látszott. ősszel még nem tűnt fel, és jobb volt a tapadása is, mint most tavasszal, ki is dobtam, pedig bőven volt még futófelület. arról nem is beszélve, hogy össze se lehet hasonlítani a nyári rainexpert-tel, amit most felraktam...
(#43275) TaaT: adok nekik tanácsot ebbe is, aki ~8 évnél régebbi gumival közlekedik, annak leszedik a rendszámát, és új műszaki, stb... mind extra bevétel. ezen kívül a megnövekedett gumieladások adóbevételei is a költségvetésben landolnak, ráadásul a közlekedés is biztonságosabb lesz, tehát mindenki nyer.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
srácok. az előbbi videó alapján szerintetek a ti kocsitok nincs veszélyben?
nem egyedi eset, akár 3, akár 30 milliós autóról van szó. -
Kornel
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest