- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
raczger
őstag
válasz
Typhoon47 #70996 üzenetére
Átlagra írtam, hogy max 8.5-et egyen. Nyilván 10-11-et is tud enni városban, de mivel ritkán mennék városba, ez nem opció. A Pug kicsi? Igaz, kombiba még nem volt szerencsém belülről is látni, de elvileg picivel nagyobb a csomagtartója, mint a Mazdának.
Külföldről behozni autót mennyire lehet húzós (Németország)? Pl egy 3500 eurós autó mennyiből lenne itthon az én nevemen, plusz szerviz, meg ami kell?
(#70997) footy: Ha jól tudom a hátsó sárvédőnél hajlamos leginkább a rohadásra? Igen, láttam mikor aláírásodban ott volt a Mazdád (mikor eladó volt).
-
-
raczger
őstag
válasz
#10726912 #70984 üzenetére
Én ott a benzinesekre értettem (2 literes benzinesre 9,5 átlagot írnak). Az 1.6 gyenge lenne. 4 ember, cuccok, 4 bringával felfelé az autópályán az osztrák Alpokban, ott jönne ki igazán, na meg persze még fiatal vagyok, tehát néha elmennék egy-egy körre itt a Visegrádi hegységben
(#70985) tomcsi23: Ja értem, ilyesmi már nem lenne rossz, bár nemrég egy ismerőstől hallottam negatívat az octaviaról, bár neki octavia rs-e van, nem nagyon szereti, sokat jár szervizbe (a szerencséje az, hogy céges kocsi).
-
raczger
őstag
válasz
tomcsi23 #70979 üzenetére
Néztem, ugyan az a baj, mint a focussal, erősebb kéne és kicsit fapad. Jó lenne olyat találni, amiben pl esp, tempomat meg egyéb finomságok is vannak.
(#70980) bitpork: Max 8.5 lenne a megcélzott fogyasztás, ezt a három értéket tudja a 3 kiszemelt autó (spritmonitoron néztem az adatokat). Haver 406-osa 8-as átlaggal elmegy, míg spritmonitor szerint 8.4 az átlag.
-
raczger
őstag
Lassan szeretnék autót venni, ehhez kérném ki a véleményeteket.
Benzines kombi kellene (kb évi 10k km) max 1.3 milláig (össz 1.5 lenne rá átírással, első szervizzel együtt). Jó lenne azért, ha nem 10 litert enne. Nagyrészt vidéki utakon használnám, meg évente párszor külföldi vagy itthoni autópályán (mondjuk nyáron gyakrabban, tehát szempont lenne, hogy autópályán jól bírja megpakolva a 130-as tempót és Ausztriában se essen hanyatt az Alpokban), ritkán városban. 2000 utáni legyen és valahogy nézzen is ki
Eddig ezeket a típusokat néztem, ezeket találtam megfelelőnek a legtöbb szempontom alapján:
-Mazda 6
-Peugeot 406
-BMW 318i
Mindegyikből kb 10 éves, 2 literes benzineset néztem. Legszívesebben Mazdát vennék, az tetszett meg a legjobban, csak alig van itthon benzines kombi (így még lehet szóba jön a dízel is majd, de azon is gondolkoztam, hogy megnézném majd azért a 2.3 GT-t is, mondjuk annak sajnos 9,5-es a fogyasztása, az már lehet sok lenne nekem).
Egyéb típusokat tudtok ajánlani? A4, Passat, Opel kilőve, előbbi kettő elég sokat eszik, az Opelek pedig nem jönnek be (ahogy a Mercik sem).
Focusokat nézegettem, de azok eléggé fapadosnak tűnnek, illetve gyengék is. Mondeo nem rossz, viszont ott a beltérrel nem tudok kibékülni, illetve az is szinte megeszi a 9-et. Alfákból csak a 159-es tetszene, viszont az már más árkategória.Tudnátok esetleg más autókat is ajánlani (vagy már kizártam az összeset?
), vagy hogy a fenti 3 kiszemelt közül melyik lehetne a legjobb döntés?
-
raczger
őstag
válasz
Dluinet #67812 üzenetére
Nem tudom, ő dolga, de eddig 600.000 km alatt 3-4x volt (pontosan nem emlékszem már mennyit mondott, de kb ennyiszer volt cserélve) cserélve benne kuplung, ami elég jónak mondható egy oktatásra használt autónál.
(#67810) neduddki: szívesen elolvasnám amit írtál, csak sajnos neduddki szótár nélkül esélytelen, ha szeretnéd, hogy mások is értsék a gondolataidat, dobod Rejtőt
(#67815) !Overdose!: köszönöm sajnos a tolmácsolásért nem tudok fizetni
-
raczger
őstag
A prímet akkor is a mezei dízel golfon lévő GTI felirat viszi
(#67800) giigz: Az oktatóm is úgy tanítja, pirosnál megáll, kuplung be, kicsit nyomni a féket, hogy ne guruljunk hátra (vagy előre) és már 1-be berakom, így várom a zöldet. Nekem is ez a logikusabb, 5-10-30 másodpercre minek húzogassam a kéziféket?
-
raczger
őstag
válasz
Laraxior #61613 üzenetére
Ez szerintem így egy baromság. Attól, hogy nem büntethet annak hiánya miatt a rendőr, attól még kötelező! Sok idióta cikk átvett egy címet, hogy nem kötelező, holott leírják a cikkben az ellenkezőjét, hogy kötelező tartozék, ám nem büntethet miatta a rendőr (kivéve persze baleset esetén).
Ha elmennél KRESZ vizsgára és előjönne a kérdés, hogy mi a kötelező tartozék az autóhoz,akkor az a helyes válasz, hogy az EÜ csomag és elakadásjelző háromszög. Írhatnak bármit bárhol, de arra nem tudsz hivatkozni egy esetleges büntetéskor...
-
raczger
őstag
válasz
kalapacsolok #61366 üzenetére
Kötelező: elakadásjelző háromszög, érvényes EÜ doboz
Bármi más az maximum csak ajánlott (pl amit itt is írtak: ízzókészlet, kukás mellénny).Hogy pontosan miért büntetnek azt nem tudom, de akkor lehetsz nyugodt, ha minimum a kötelezők megvannak.
-
raczger
őstag
válasz
zolikaDB #61216 üzenetére
Üres sáv, tehát csak föld? Ha igen (burkolatlan részre), akkor oda szabad állni, még ha megállni tilos tábla is lenne, vagy akármi.
Ja és nem 7.5 méternek kell lennie, hanem ha bal oldalra állsz, akkor még legalább 5.5 méternek. Küldd el kreszre az öreget(És lapátold be a lakásába az összes falevelet.)
-
raczger
őstag
válasz
vendingo #61044 üzenetére
Haveromnak van TT-je, kívülről nekem az első nem annyira szimpatikus, de ez az egyetlen negatív, amit el tudnék mondani. A 230 lovas verzió, 9-10 liter körül van az átlagfogyasztása (akkor már 10 fölé ment, amikor 240-el suhantunk). Érdemes megnézni, most becsületesnepper is árul egyet.
Amik az én szemszögemből még tetszenek (nálam ennyi pénzért bmw e46 lenne a befutó, egy szép m pakettes kombi):
RX-8
A4
BMW 320
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Eladó KTM női bicaj!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Amazfit GTR Mini okosóra / Számla / Garancia /
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest