- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
oliwire #189206 üzenetére
Az olaj szintre is nézz rá és az olaj betöltő kupakot is vedd le, nézd meg nem
-ehabos-e az olaj, illetve a hűtővizet is, hogy nincs-e benne olaj. Ezzel kiszűrhető a hengerfejesség (nem jellemző probléma ezeknél de egy csekkolást megér).
Érdemes a motorblokkot is szemrevételezned, van-e valahol olajszivárgásnak nyoma (illesztéseknél, szelepfedélnél, vedd le a hangszigetelő panelt a motor tetejéről és nézz alá). Ha túl tiszta a motor az is gyanús, mert lehet pont egy enyhe olajszivárgás nyomait tüntetik el így.Munez:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #189175 üzenetére
Pedig most kell lecsapni rá aztán beteszed a garázsba és ha már OT lesz szép haszonnal tovább adni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rendo84 #189141 üzenetére
Átlag polgárként sztem sem érdemes belevágni, túl sok a buktató. Ha ragaszkodsz ahhoz hogy UDM autód legyen érdemesebb egy ezzel foglalkozó céget megbízni. Nekik megvan a kellő rutinjuk és kapcsolatrendszerük, hogy ne vegyél szemetet és a vám/áfa/műszakit is intézik. Érdemes inkább itt Európában fellelhető darabot megvenni szvsz. Svájcban nagy divatja van az amcsi vasaknak ott nézz szét.
Vagy esetleg a Litván piacon, oda sok autót hoznak be Amerikából és az EU-s tehát csak honosítani kell a kinti műszakit de óvatosan, ott is sok a rom (törött, vízkáros, stb) autó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Rendo84 #189013 üzenetére
Svájcban elég sok az amcsi vas, a helyi hasznaltauto-n nézz szét. Vagy német piac is elég nagy érdemes ott is körbe nézned.
Ha magad hoznád be az is járható út de egyszerűbb olyat megbízni aki ezzel foglalkozik.
Plusz vannak itthon fb csoportok oda lépj be akár itt helyben is lehet kapsz neked tetszőt. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
inf3rno #188949 üzenetére
Igen, kapu garancia van. Szóval aki nem ért nagyon hozzá az inkább ne fusson neki a dolognak, mert nagyon be lehet cumizni... Mi is majdnem lyukra futottunk az Volvo-val. Az első hosszabb út után az automata vészmódba rakta magát. Irány a szerviz: Szolenoid cserét javasoltak, az bőven GTK egy 600k-ért vett autó esetén. Végül egy átmosásos váltóolajcsere segített a gondon (azóta is elégedetten használja az új tulaja) de érted simán be lehet bukni egy ilyennel az egész vételárat is akár... Persze ez a szabadpiacon vett autókra is él valamennyire.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bernel #188933 üzenetére
Nem volt tolongás egyszer sem, elég kevesen vesznek így autót. De ha nagy az érdeklődés akkor volt már, hogy meghirdettek másik időpontot is. Nekik is érdekük, mert ha sok az érdeklődő akkor valószínűleg az ár is feljebb megy majd a liciten. Annyi a szabály, mint minden más licitnél: ne hagyd, hogy belelovald magad a dologba ajánlattételkor. Legyen egy max ár amit kijelölsz magadnak, olyan ár amit még ésszerű adni érte és ne menj fölé különben bukóban leszel.
Haverral egy időben ezt nyomtuk. Először vettünk egy Fiatot, aztán egy Renault, majd jött egy Volvo aztán még egy Renault. Tök random, ami éppen jó vétel volt. Megvenni és haszonnal tovább adni, ennyi volt a cél. Sokat nem fogsz rajta de 100-200k autóként a tiszta haszon, az azért rendes állás mellett nem rossz még ha csak évi 1-2-3 autó veszel.Nyilván kell típus ismeret, meg alapvető műszaki ismeretek, tőke meg szerencse is hozzá... Végül elengedtük, mert ezt cégként tudnád igazán nagy haszonnal csinálni (nem kell átírni, van P rendszám az autó mozgatásához, stb) de elengedtük mert annyira nem biztos bevételi forrás, hogy ennyi időt/energiát beleölj. Meg nem vagyunk nepperek, az utolsó autó már pl nagyon lassan ment el.
inf3rno: Nem feltétlenül Pesten van, az benne van a leírásban hol található a kocsi, volt amiért Zalába mentünk le pl. Viszont csak ott lehet megnézni ahol van nyilván és csak a meghirdetett időpontban. A részletes szabályok kint vannak a honlapjukon, az akutális kínálat meg itt van (ahogy nézem most éppen semmi értelmes nincs). Nem azt mondom, hogy aranybánya de ki lehet fogni jókat, nagyon változatos a felhozatal és folyton változik is. Érdemes ránézni időről időre.
A bankos visszavettekkel nem tudom hogy megy pontosan, olyat nem vettünk.Stylewars_kp: Erre nincs egzakt válaszom. Licit van, ha belelovalod magad a licitbe akkor akár többe is lehet így mint piaci áron. Ezért kell meghúzni a határt magadnak, mennyi a max amit ér neked.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #188888 üzenetére
Igen ez így van. Kiegészítve azzal, hogy biankó adás-vételit sem ajánlott aláírni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #188873 üzenetére
Itthon is megoldható, én pl úgy vettem autót itthon hogy friss műszakival névre szóló forgalmival kértem. Amikor ez megvolt felhívott nepper, majd mentem kifizettem az autót és elhoztam.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ádám16 #188860 üzenetére
Igen, volt egy B5.5 1.8T, azt szerettem. 372k km ment bele és a kopókon kívül egy turbó csere volt (bár az is kopónak számít?!). Kezdte enni az olajat és már öregecske volt, így jött az mk2 pfl Superb 1.8 TSI. Azt utáltam, ette az olajat és (mivel fapad volt) borzasztó puritán volt, ami még egy fapados japán autóból (saját) átülve is mellbevágóan gagyi volt. Amúgy praktikus a TwinDoor, a motorerő nem letaglózó benne, a fogyi közepes de ha nem tolod neki tud keveset is enni. Skoda ment (szerencsére) helyette jött a B6 Passat. Azzal semmi bajom nem volt (jó az EGR megreked nyitott állapotban és telekormolta a DPF-et) de 282k km alatt más hiba nem volt a kopókon kívül. Még a hexagon tengely sem, pedig az nagy rákfenéje ennek a régebbi CR TDI-nek. Most van az új Superb (mk3 fl) ez már vállalható (az mk2-től sokkal jobb a beltér minősége) csak eszi a vizet és random elektronikai nyűgök vannak vele.
Laguna 3 jó, 2 ismerősnek is volt egyiküknek sem volt gondjuk vele soha. Noha nem szeretem a francia autókat de én előre venném a listán a Skoda elé. A Skoda igazi anit-autó, egy MX5 után sugárban fogsz hányni tőle 5 km megtétele után. Ha nyugis utazó autó kell akkor inkább egy Volvo S60/V70 1000x jobb autó minden téren.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ádám16 #188818 üzenetére
Haveromnak volt IS250 meg autós topikban is van tulaj. Nincs velük gond nem nagyon kér alkatrészt de ha kér az sokba fáj (drága hozzá minden gyáriból). Nekem csalódás, mert sportosnak nem sportos (nehéz, nem megy olyan jól mint várnád), széltében szűk mert nagyon vastag a kardánalagút de amúgy kényelmes, voltunk vele Ausztriában is teljesen vállalható túrázós autó. De a IS -ből (mint Inteligent Sport) az utóbbit nyugodtan le lehet húzni. Havernak a 3 év alatt csak egy balos fényszóró csere volt (kanyarkövetős bi-xenon lámpatestben az állítómechanizmus halt meg). Vett egy utángyártottat és kész. A kipuff erősen korrodált volt és a difije sem volt már top formában de azok nem lettek megcsinálva már mert kapott céges autót, így eladta.
Viszont vezetési tréningen nagyon jól dobta a farát kikapcsolt ESP-vel, szóval a bugi azért benne van.Superb: mk2 pfl volt nekünk (1.8 TSI) az 0 km-esen jött és 50 ezernél már ette az olajat végül 100 ezernél gariban kapott motorgenerált (akkor lépte át a gyári 1 liter / 1000 km-es fogyasztást olajból). Kollégámnak 2.0 TSI volt, neki az M7-en előzés közben szakad el a vezérlés, az azért nem volt mókás... A TDI-vel viszont nincs gond, sok futott nálunk a cégnél belőle anno, 400k km feletti futás után sem volt semmi gond velük.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ádám16 #188808 üzenetére
Van tipp, az hogy ne írd off-ba ami a topik témájához tartozik.
Ha dízel kell az IS-t felejtsd el annak elég problémás a motorja. A 2.5 V6 viszont jó konstrukció.
Superb az egy olcsósított Passat, abból egy 2.0 CR TDI az elég strapabíró, viszont a benzines motorjait messze kerüld el. Pont ellentettje a Lexusnak.
mod:
Laguna III az jó, azt csak az előző generációk rossz híre ölte meg. De jó hír hogy emiatt az áruk is alacsonyan van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
footy #188720 üzenetére
Ha eldobós autó kell akkor a Passat az jó választás. Nagy, kényelmes de érdemes idejében megszabadulni tőle mielőtt jönnek a költséges javítások. Ha hosszabb távon gondolkozol akkor meg Auris TS. Azzal kb soha nem lesz gondod. Mi pont múlt héten néztünk meg egyet hátul tényleg kicsit szűkös a lábtér cserébe a csomagtartó jó nagy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stylewars_kp #188569 üzenetére
Ismeretlenül nehéz, de még ismerőstől sem garantált a jó fogás. Erősen felhasználás függő, ahogy írod. Hiába vigyázok a cégesre biztos nem venném meg egyiket sem, mert legalább heti 10x megy ilyen csak 2-3 km-es utakat. Azt meg hosszú távon semmi sem bírja (pláne nem ezekkel a 25-30 ezres olajcserékkel), főleg ezek a TDI motorok... És akkor megy a csodálkozás a flottások részéről, hogy miért eszik 11-12 litert az amúgy takarékos TDI. Adjatok hibridet majd akkor a fele lesz a fogyi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #188455 üzenetére
Egy Skoda Rapid volt. Sztem eleve nem volt tökéletes az a fűtés mert ennyitől tényleg nem kéne megmakkania...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LZs?! #188406 üzenetére
"Nekem valami olyasmi kéne, ami még 3 hónap után is izgalomban (sic!) tart."
Akkor maradj az olasz vonalon.
Alapmotor az a kompis 1.8-as, szóval nem megy kiemelkedően jól, főleg nagyobb tempónál ahol már van érdemi légellenállás. Próbáltuk haverral, igaz az egy CLK volt ami nehezebb mint az SLK de csodát nem tesz az SLK-val sem szvsz... Kompresszor ha megmakkan azt sokkal drágább javítani mint egy turbót azzal kalkulálj. Mélyebb típusismeretem nincs de a korabeli tesztek alapján nem egy játékos autó mint az MX5 , hanem a parton gyökketővel vonulós mint egy alap Z3.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #188353 üzenetére
Keyless ez is, tehát gombos. Megnyomom indul a motor aztán ha nem felejtem el akkor kitolatás után kinyomom a S/S-ot (ha igen akkor legkésőbb az első auto leálláskor off).
Ez legalább jól működik benne.Viszont menüben megtaláltam a kiegészítő fűtést (aktív alapból) és rájöttem, hogy ugyan a csomit tudom nyitni belülről de becsukni már nem lehet. Ki kell szállni hozzá, hogy becsukd.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cpt.Price #188348 üzenetére
Mindegyik autóban lehet kivetni valót találni engem az bosszant fel ha egy autó nem üzembiztos. De a koreaiak nagyon feljöttek, érdemes Kia/Hyundai vonalra ránézned legközelebb.
Start/stop-ot én is kilövöm ha nem felejtem el. Ez max az első alkalomig tart, amíg le nem állítja magától.
Nekem az első autóm is Skoda volt (120L), ott megtanultam ha magától leáll akkor k. nagy baj van, így akárhányszor leáll magától a motor összeugrik a gyomrom.
-
Qru
MODERÁTOR
A kollégám szólt, hogy az övé eszi a vizet és nézzek rá én is. A márkaker azt mondta tudnak róla ez ilyen. Amíg csekély mértékű a fogyás nem avatkoznak közbe. Most max fölé lett töltve ahogy ajánlották, egyelőre úgy tűnik csökken a fogyás mértéke. Na most azért mert kezd bejáratódni a kocsi vagy azért mert kevesebbet van városban használva (kevesebb hideg járatot kap így ugye) azt még nem tudjuk.
De összességében szvsz nem ér annyit ez az autó amennyit elkérnek érte a kasszánál. Komolyan egy 2008-as B6 Passatból átülve is minőségi visszalépésnek érzem, ami elég gáz mert 11 év a korkülönbség a két autó között...mod:
Volt 2. generációs Superbünk is, az mondjuk nem volt ennyire bántóan trágya minőségű (bár abban meg a motor volt szar, cserélték is gariban), szóval lehet csak a miénk ilyen "remekül" sikerült darab.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon #188186 üzenetére
Max kutyából.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kisza25 #188140 üzenetére
Attól kapok idegzsábát, hogy úgy szállnak be eleve hogy összerúgják a küszöböt. Miért nem lehet átemelni a lábát rajta. Kilincsnél tiszta karc ahogy a körmük hozzáér...
Szvsz onnan ered(het) a dolog, hogy ők nem annyira vezetnek sportosan. Jah csak kuplungon tartott lábbal mennek meg állandóan csúsztatják a kuplungot.
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt kell tudnod, ha használt autót vennél, vagy eladnál: https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2020/06/25/tulelokeszlet_minden_hasznaltauto-vasarlonak_eladonak/
Jó kis összefoglaló cikk.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Coyot #187667 üzenetére
Igen egy 120k-s turbó felújítás nem kéne hogy teher legyen, az 4 rendes gumi ára 16"-on. De hát amíg 2020-ban RS4-et árulnak 2007-es (gyári) gumikon addig ne csodálkozzunk ilyenen.
Tin: Meglépték bizony és a covid19 miatti forgalom leállás szépen meg is mutatta, hogy érdemben nem járul hozzá a tisztább levegőhöz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dare2Live #187657 üzenetére
Egyetértek veled teljesen. A 2008-as Passatunkban az EGR+DPF csere cca. 500k volt, szted hányan lépik meg ezt? Nincs rá hivatalos adat de tartok tőle, hogy erősen konvergál ez a szám a 0-hoz.
Meg mondjuk rendes, szabályos műszaki vizsga is kéne... Kezdjük ott, hogy ha ilyen esetben kb az autók fele kiesne a közútról.Amúgy pont most tiltották be az avarégetést országosan, szted a vidéki embereket hol fogja ezt érdekelni? Sajnos a fejekben kéne rendet rakni de az emberek többsége csak addig környezetvédő amíg nem kell lemondania a saját kényelméről és/vagy nem kerül neki túl sokba.
Tin: Azzal a sebesség korlátozással az a baj, hogy nem igazodik az átlagos autók váltóáttételezéséhez, így alacsonyabb fokozatban magasabb fordulaton kéne járatni az autót ami több károsanyag kibocsátással jár. Jó lenne ha ezekről nem egy olyan döntene aki nem hogy nem ért de még életében nem is vezetett autót.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #187640 üzenetére
Elmennek sokat ezek még így is. A Passat B5.5 1.8T-t 374k km-nél talált új gazdára végig 20k km/év volt a csereperiódus. Minden gyári volt benne egyedül 1 új turbót kapott ennyi km alatt (igaz a vége felé már eszegette az olajat).
Az utód egy 1.8 TSI Skoda volt, na az kb 10k km után ette a vizet, aztán az olajat is elkezdte enni végül 100k km-nél gariban kapott egy új fűzött blokkott, ment is a levesbe (szintén gyári csereperiódussal futott, bár itt a konstrukció vt eleve szar nem az olajcsere miatt).
Az utód egy Passat B6 2.0 TDI volt 282k km-ig volt nálunk, 20k km/év volt a periódusa, gari lejárta után 15k km/év. Ennyi idő alatt egyedül egy EGR szelep hiba jött elő (ami sajnos a DPF-t is magával vitte a sírba, mert menthetetlenül telenyomta korommal).
Az utód egy Skoda 2.0TDI, 10k km után eszi a vizet...
A történelem ismétli önmagát?Nyilván ez csak egy pici szelet/morzsa az összes típus azonos autó között de sztem remekül szemléltei, hogy ami jó konstrukció az tud tartós lenni akkor is ha nincs benne minden másnap cserélve az olaj.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vzsryl #187568 üzenetére
Nyúlik benne a lánc (ebben már cserélve volt ahogy olvasom) és erősen hajlamos hengerfejesedni (eszi a vizet és az olajat is). Nekünk ilyen volt csak Superb-ben, 0 km-esen jött és 50k km után már ette a vizet, aztán már az olajat is. Végül gariban cserélték a motort és kb azzal a lendülettel meg is szabadultunk tőle.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PeeterssoN #187561 üzenetére
Fussd át ezt a használt tesztet, leírnak róla mindent amit tudnod érdemes:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
PeeterssoN #187559 üzenetére
Itt írtam róla pont egy szösszenetet: [link]
mod:
Illetve ha 1.4T-re lőnél akkor kalkuláld bele, hogy abban DMF van, az önmagában egy kb 150k-s tétel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SzlobiG #187539 üzenetére
Igen, pontosan. De gond nála a gyakran meghaló gyújtótrafó és könnyen lekokszolódik az EGR illetve a pillangószelep, továbbá a katalizátor is hajlamos idejekorán tönkre menni. Ha sokat pályázol vele a túlmelegedés miatt átéghetnek a szelepek/hidrotőkék...
Egyszóval látszik, hogy nem VW motor, hanem a Skoda saját tervezése.Meg is szűnt utód nélkül ez a motor elég gyorsan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #187478 üzenetére
A Mazdával biztos nem fognak összebútorozni a közeljövőben, a Subaru beelőzte őket ugyanis.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
syIex #187376 üzenetére
Sima 1.4 TSI motor van benne és mellé a villanymotor. A szívósor tud kokszosodni de az tisztítható. A vezérlésre érdemes ránézni még. Illetve mindenképpen érdemes alvázszám alapján lekérdezni, hogy nem-e volt vízkáros vagy egyéb jelentős sérülése az autónak.
70% pályázásra én inkább dízelt vennék
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #187295 üzenetére
A pályákat nem sózzák ugyan de az állandó sós pára a levegőben megteszi a hatását.
A Mazda 5-el nincs annyi gond vastagabb a fényezés rajta de nyilván rohadni minden tud.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gaborbol #187291 üzenetére
Camry.
A Legacy is jó de ovijáratra felesleges az awd (azért egy megnézést megér hátha beleszeretsz pl). A Mazda 6 nagyon rohad azt kiejteném élből (pedig amúgy jó műszakilag). Kia-val nincs tapasztalatom sajnos de jókat hallani róla.Amúgy Mazda 5 nem hülyeség pl, nekünk van a családban egy 2.5i, az már motorerőben is elég (170 ló) és kellően tágas is. A tolóajtó meg tényleg nagy királyság.
-
Qru
MODERÁTOR
Elég lesz az offolásból. Ezt máshol vitassátok meg pl itt: Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SzlobiG #187111 üzenetére
Biztonsági játékos vagyok, amikor félig van a tartály már töltöm is utána. Amúgy nálunk a Skodában elég pontos a szintjelző de azért nem szeretnék ilyen miatt a trélerre várni.
Viszont külön csókoltatom a Simply Clever tervezőket, mert a csomiban az oldalzseb akkora, hogy az adBlue kanna pár centi hiányában pont nem fér bele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
frame>24 #187102 üzenetére
A megfagyás nem gond mert a tartály fűtött (általában eleve dupla falú a jobb hőtartás érdekében és vagy a hűtővíz melegít fel vagy külön elektromos fűtése van). A hűtés direkt elpárologtatóval felszerelt léghűtéses hűtőegységgel történik ebből a user kb semmi nem vesz észre. Betöltöd és mész. Egyedül arra kell figyelni, hogy ne fogyjon ki mert akkor letilt a motor vezérlése és 1 centit sem tudsz menni vele önerőből.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #187099 üzenetére
Bár csak az lenne, az legalább keveset eszik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #187091 üzenetére
2.5 boxerrel a gépem orrában elfogult vagyok azt vedd hozzá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid #187087 üzenetére
Jogos. 2.0 sorhat is szépen szól vagy egy picit nagyobb 2.5 V6. Vagy az egyetlen tényleg jó hangú 4 hengeresként ott a boxer motor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest