- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
Egy 10km/fél órás próbakör bele szokott férni azért. Ebben lehet találni rossz utat, ahol kijön a futómű nyűgje és a beltéri zörgések is adhatnak támpontot töréssel (inkább annak javításával) kapcsolatban. Motorba nem látnak bele, az alap dolgokat tudod ellenőrizni te magad is (kartergáz, nem forralja-eszi a vizet). Kettőstömegű csattanását és a futóművet lehet kihallani, olajfolyásokat figyelni (jó zseblámpa aranyat ér!), aláfeküdni a rozsdát megnézni, de a használt autó a 25ezres átvizsgálás után is lutri marad. Féket rendbe rakni nem drága dolog, a motorba nem látnak bele, viszont az a legnagyobb lutri és költségtényező is, szóval felesleges túlaggódni, úgysem tudod kizárni az összes hibalehetőséget.
trassher: ez így van, amit leírsz. csak arra akartam rávilágítani, hogy nem kell túlmisztifikálni ezt a márkaszervizes átnézést. főleg úgy, hogy ott meg szeretnek huhogni, hogy vagy tőlük vegyél autót vagy náluk javíttasd és cseréljenek olyan dolgot is, aminek semmi baja.
-
rbalint88
addikt
válasz
Kalandor #111786 üzenetére
ez már akkor is piszkálta a csőröm, amikor bitpork írta, hogy milyen tulaj és főleg milyen kereskedő megy abba bele, hogy autókázz a kocsival 20-30km-t pályán meg itt-ott-amott, hogy ki legyen próbálva rendesen. mert magánszemélynél még el lehet játszani, hogy vigyük el ide-oda, de a legtöbb kereskedő szerintem nettó kiröhög, bármennyire is komoly vevőjelöltként állítasz oda.
én magánszemély eladóként megtehettem azt, hogy azzal a napi 1 vagy 2 vevőjelölttel elmegyek nagyobb útra, szervizbe, mert belefért időben, de másnál ez egyáltalán nem biztos, hogy így van, kereskedőnél meg főleg. nem fér bele neki, hogy 2-3 órára kiesik a melóból, amíg akár jöhet több olyan "madár" is, aki ránézéses alapon megveszi az autót. plusz a másik, hogy a 7 autómból kettőt ismerőstől vettem és egyet ismerősnek adtam el, de a többinél se volt márkaszerviz és egyiknél se tudták volna az átnézéssel kideríteni a később felmerült hibákat. -
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #111770 üzenetére
autóbuzulni teljesen alkalmatlan, fillérszekszuálni kiváló. ha a mosógéppel egyenrangú használati tárgy kell a közlekedési eszközök között, tuti vétel. ez egyáltalán nem fikázás, csak tudjuk elhelyezni az autópiaci erőtérben. btw ha megvan rá a 4M, inkább egy prius 3 szolártetővel, JBL-el. állítólag nagyobb tempónál zavaró a gumisurrogás, a jó hifi meg elnyomja
tudom, nem akarsz használtra 2-nél többet, de sokkal sokkal komolyabb autó az új.
-
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
Dare2Live #111520 üzenetére
általában a "nyakadba szakadó zsák szar" is csak kopó-fogyó alkatrészek cseréjét jelenti. igen, a kettőstömegű lendkerék is az. semmi sem garantálja, hogy nem egy pénteki darabot fog ki az új autóból és nem változik át torkosborzzá még a gari lejárta előtt. a piac beárazza a dolgokat, ezt ne felejtsük el.
egy friss típusnál még nem lehet tudni, hogy milyen típushibái vannak, nem gyűlt össze a tapasztalat, stb. Nyilván egy szívó benzines Suzuki viszonylag kevés buktatót rejt magában, de ott is előfordulnak váltógondok, kis ez - kis az. Ha új autót is vennék biztos, hogy egy régebbi típusból választanék, amiből már facelift van, ott már az első példányok nyűgjei is kezdenek kiderülni és ezeket javítják is sokszor, meg tudsz tervezni azzal, hogy mik a lehetséges beszopódások. -
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #111456 üzenetére
Hát, ez már csak ilyen sport. De nem tök mindegy, hogy azt a pénzt értékvesztésben vagy a szervizben bukod el? Akkor már olyan autóban ülj, ami kényelmes, kellemes, jó vezetni, stbstb.
nem tudom ki kérdezte, egy Avensisem van most, nulla autóbuzulás. Arra majd veszek egy Alfát, ha lesz miből. De ha lenne 4 millióm kocsira, biztos nem szarakodnék, vennék egy Priust az asszonynak, közlekedőedény funkcióra és valami játszós autót magamnak.
-
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #111434 üzenetére
persze, 2 millióért várja a csodát és csodálkozik, hogy nem jön. új nyunyukira 4+M zsenánt, használt "rendes" autóra szintén. Most ha valaki megadott feltételekkel keres használt autót, akkor valamilyen szinten kompromisszumot kell kötnie, új autónál gyakorlatilag az ár az egyetlen korlátozó tényező.
-
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #111285 üzenetére
Elvégre egy szépen becsomagolt golf4, az meg dízellel jó
Az optikai tuning biztos termel akkora leszorítóerőt, hogy tapadjanak a magas minőségű Triangle sportabroncsok... Eeeeekkora egy fost, szegény autó. Bár a tulaj csak igazodott a piaci elvárásokhoz, mert a 2. generácóból már volt gyárilag is dízel, amiért vérzik a szívem, mert oké, hogy a TT nem "igazi" sportautó, de azért sportos, nálam már az se fér össze a dízellel.
-
rbalint88
addikt
válasz
Kalandor #111237 üzenetére
ez már nagyon régóta így van
"Általánosságban: a kereskedőtól vásárolt autóra 2 év szavatosság jár, melyet szerződésükben a felek érvényesen 1 évre csökkenthetnek. Ezen belül a teljesítést követő első 6 hónapban vlelmezni kell, hogy a hiba oka már a teljesítéskor fennállt. Itt egy nagyon fontos különbségre hívnám fel a figyelmet: a "hiba" és a "hiba oka" közötti különbségre. A szavatosság arra vonatkozik, hogy a termék a teljesítés, azaz a vétel időpontjában mefelelt a szerződésben, vagy jogszabályban foglalt tulajdonságoknak, azaz a vétel időpontjában nem volt hibás, a később jelentkező hiba oka pedig még nem állt fenn. A szavatossági időben jelentkező/felismert hiba tehát nem minden esetben vonható az eladó szavatossági felelőssége körébe, csak akkor, ha olyan hibáról van szó:
- amely a teljesítéskor már fennállt, de arról a vevő a teljesítéskor nem tudott és nem is kellet tudnia, vagy
- amely még nem állt fenn ugyan, de a hibát kiváltó ok a teljesítés időpontjában már fennállt."KMT: de mivel itt már nyilvánvalóan szar a kocsi, ezért garantálható, hogy ő fog rosszul járni.
-
rbalint88
addikt
válasz
thomeef #111221 üzenetére
2. verziót semmiképp se, mert ugye törvényi szabályozás alapján fődarabokra fél év jótállás van, úgyhogy be fogod szopni és csináltathatod meg a kocsit másnak.
3.: bontott motor ugyanúgy lutri. ha megcsináltatod, ahogy az 1-es pontban is írod, akkor magadnak van megcsináltatva és nyugodtan autózhatsz vele újabb 5-10 évet. -
rbalint88
addikt
válasz
DeFranco #111185 üzenetére
Bazi nagy +1. Vannak olyan dolgok, amit ki lehet szűrni, de a mechanikába nem látsz bele. Lehet csökkenteni a kockázatot, de leginkább azzal, hogy ismert előéletű autót veszel, amiről tudod, hogy nem volt gombóccá törve és nem volt vele sok probléma. De ugye utóbbi se garancia arra, hogy nem nálad fog elfáradni minden, és ezért nem az eladónak a bárcabűvölő anyukáját kell emleget i, hanemelfogadni, hogy ez ilyen sport. Nekem is volt olyan autóm, amivel semmi bajom nem volt, a következő tulaj meg kéthetente járt vele szervizbe, a váltótól kezdve minden szétdőlt benne.
-
rbalint88
addikt
válasz
AMD Power #111125 üzenetére
bármiből lehet szart és jót is venni. ismerősnek volt* Audi 100 2.8, tartalékautónak vette, de ahhoz képest sokat járt vele. olajcserén kívül nem költött rá semmit, ment, tette a dolgát. oké, 2x7litert eszik városban, országúton, pályán viszont 8-9 között, ami nem akkora eltérés már. plusz azt ne felejtsük el, hogy nem neked kell hülyének lenni, defekt, vad és szembejövő hülye is bármikor előfordulhat, akkor meg cseszheted, hogy te szabályos voltál.
*: ellopta a kocsit egy kis drogos szarházi és rommá-fossá törte. 100 feletti tempóval kapott el villanypóznát, fát és tűzcsapot, nem lett semmi komolyabb baja.declare: kocsit lehet újat venni, másik lábat és másik életet nem.
declare újra: nem véletlenül van ilyen értékvesztése a prémiumautóknak. aki meg tudja venni, az fenn is tudja tartani és meg tudja venni az újat 3-5 év múlva is.
-
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #111109 üzenetére
147 1.9JTD 8V a barátod. Alfa vonalon annál kevesebbet semmi nem fog enni és van értékelhető példány olcsóbban is.
ne akarj benzinest, főleg ne jts-t. tegnap egyik helyen elmondták a dolgokat, ki is lőttem az összes benzinest. Ahogy Integrale is írja, 1.8TS, de az csak 156-ban van, 147-en 1.6 és 2.0 csak.
Btw, ez félig-meddig a reklám helye: [link] Ha így akarná eladni mindenki az autóját, sok felesleges utat és telefonálgatást meg lehetne spórolni a csodaváró embereknek. Tegnap amilyen jól fotózott romokat láttunk, ehh. De azért ebben vastagon benne van a hahu keze is, ilyen fossá tömörített szar képekről meg nem mondod, hogy milyen az autó irl. -
rbalint88
addikt
válasz
AMD Power #111054 üzenetére
ebben az árkategóriában már egész jó biciklit lehet venni. 150-ért nem kell autót venni. nem tudja fenntartani. csak a legalapvetőbb dolog: ha használni is akarod, havi 20ezret úgy tankolsz el - még ilyen 5literes mesefogyasztású autóval is-, hogy csak napi 10-15 km-t mész. 7-8 hónap alatt beletölti az autó árát a tankba. szezonváltáskor egy átgumizás hopp 50ezer. egész egyszerűen egy autó fenntartása havi 30-50e (+törlesztő), ezt nem tudja kigazdálkodni, ha az egész projektre 150-200 közötti összeget tud rászánni. én is bele voltam buzulva abba 17 évesen friss jogsival a zsebemben, hogy nekem márpedig autó kell, de nekiálltunk számolni és megértettem, hogy nem fér bele akkor se, ha a seggem alá teszik a kocsit.
-
rbalint88
addikt
válasz
bitpork #111012 üzenetére
Akarok kocsit venni, megvan a kiszemelt, úgyhogy most már aztán segítsetek: adjatok péééénzt!
tényleg megvan a kiszemelt, csak a keret 1,3x-osa, bdspcsbamiután megnéztünk 600 és 1,2 között néhány romot, elmentünk megnézni ezt 1,5-ért. nem kellett volna, mert tényleg kurvajó.
-
rbalint88
addikt
Meglepően azt mondják, hogy a 156-ból -és 147-ből is ennek folytán- a dízelek jobbak, mint a benzinesek. Mindegyik motor jó*, én 1.9 16v és 2.4 20V motorokat nézek, mert azokban van hatos váltó. 130-140-nél 2200 körül forog hatodikban, az zaj és fogyasztás szempontjából is eléggé nyerő. Ma voltam próbálni egyet, a 140 lóval kényelmesen lehet haladni. Nincs az a pdtdi-kre jellemző "dolgozik a változógeo és bezsibbad a nyakad" gumiköteles gyorsítás, lineárisabb, finomabb karakter. De persze megnyomorgatva húz rendesen, szeret forogni, nem ér véget az élet 3000-nél. Nyűgök: futómű nem szereti a fos utakat, de nem egyben locsolsz rá százezreket, hanem apránként kell ezt-azt cserélni, ez függ a használattól is, mennyire kerülgeted a kátyúkat.
Apróbb elektromos hülyeségek, plusz az immo elprogramozódása, ami bosszúságot tud okozni, de állítólag könnyű rutint szerezni az újrakódolásbólÓriási buktatói nincsenek a típusnak, 10+ éves középkategóriás autó, kell belőle venni egy faszát és vigyázni rá, megadni a kötelezőt, azon túl nincs benne semmi mágia.
*jó= nincsenek komoly típushibák, cr dízel, szóval a szokásos dolgok a km-ek múlásával benne vannak, mint mindegyikben.TaaT: Alfa, Hondák, Mazdák, hot hatchek, sportautók. Amik élményt is adnak, nem csak az A-ból B-be eljutás a létezésük értelme.
-
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #110787 üzenetére
Nem arról van szó, hogy ne akarna lebeszélni, csak már nem próbálkozik vele
tudja, hogy makacs vagyok, mint a szamár.
Apropó: Avensis? emnullán röfögni pont jó.Egyetértek Jay Lenoval, de a maradék embernek gyártják az alfát és társait. Régen a BMW is oda tartozott, de ma már eléggé steril autókat gyártanak
-
rbalint88
addikt
én:
lehet sok irányba nézelődni, de olyan autót szeretnék, amit szeretek, nem pedig a mosógéppel egyenrangú háztartási eszköz.
asszony:
ne értékeld le a mosógépet, én szeretem.
érzelmileg kötődünk egymáshozez a kis chat úgy made my day
mindjárt meg is mondom a mosógépnek, hogy féltékeny vagyok rá
ja, alfát akarok venni (147 v 156) és életem párja nincs annyira oda az ötletért. de így a nyolcadik autómnál már nem akar lebeszélni! -
rbalint88
addikt
válasz
smallmer #110527 üzenetére
ezek közül nekem egyedül az 1.7cdti astra. a többiben vagy a motor vagy a típus nem begyere. vagy az állapot.
Qru: az a 920e km-es Focus azért olyan szép, mert 92 van benne. Hirdetés címében írja is, 92T km, csak a számokhoz egy nullával több csúszott
úgyhogy nem fogják hazahozni azért, hogy előretekerjék 150-re
Kalandor: G5-G6 már nagyobb hátul, inkább olyat keress. Vagy golfplus, touran, Leon2, Altea. Octavia2 már elég hosszú, viszont hatalmas csomagtartója van. HA automatát szeretnél, akkor 1.9pdtdi dsg a barátod. Viszont ha megoldható a lopás elleni védelem és fel sem merül benned, hogy de jó lenne egy adott kanyart 5km/h-val gyorsabban bevenni, akkor Prius2. Tágas, megbízható, keveset eszik és nem kerreg.
-
rbalint88
addikt
válasz
Csaby25 #110514 üzenetére
lehet mindkettőben dpf. ha rendesen használod, nem jelent különösebb problémát.
mod: Qru: ki is lehet üttetni, de az kicsit balkáni eljárás.bitpork: érezd az iróniát az elején
c5 III és c6 szerintem is baba jószág, nekem a ds3 adja még nagyon. mondjuk én épp alfát készülök venni, ami az álmoskönyv szerint szintén nem jó ómen
-
rbalint88
addikt
válasz
smallmer #110513 üzenetére
"francia szar, nehogy vegyél!!!!4NÉGY!!"
"F-es autót nem veszünk: Fiatot, Fordot és franciát"Van még egy rakat ilyen életbölcsesség, veheted nyugodtan. Az átlagtól több pici elektronikai hülyeség lehet/szokott előfordulni, de amúgy semmivel nem rosszabbak, mint az átlag. 307 szereti enni a fényszóróizzókat, fél év után csukott szemmel, rutinból fogod cserélni. 1.6HDI-nél a turbo olajkörében van egy kicsi szűrő, arra kell figyelni. Több régebbi típusnál a hátsó híd bekötését kell zsírozni, mert ha berohad, akkor az 100e Ft-os tétel.
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #110388 üzenetére
Barátnőméknek van ilyen Saxo 1.5D, hamarosan ő fogja megkapni, úgyhogy nem véletlenül mondtam a BKV-t. Szerintem Suzuki árban fenntartható, viszont annyit se eszik, városban a gázpedálon állva se tud 5-nél többet megenni, egész egyszerűen nem tud többet küldeni az adagoló
"Após" kb 3,5-4 literből jár vele, bár azért azt hozzáteszem, hogy ő a fogyasztási skála Gerhard Plattnerhez közelebbi végén van, mint az átlagember.
Elmondanám az autóról, hogy 70-80 az az utazósebesség, aminél igazán kényelmesen érzi magát, felette már hangosodik. Szóval autópályázni nem vennék ilyet, 110 feletti tempó már gyakorlatilag a kínzás kategória, autónak és jóérzésű sofőrnek egyaránt. Széltében baromi szűk, két termetesebb ember rögtön intim viszonyba kerül egymással. Nálam leginkább nyári autóként működik, mert ha kidobom a karom az ablakba, akkor már egész jól férek, ez viszont rossz időben nem annyira kellemes.
Gyakorlatilag perfekt második autónak vagy anyának a városba rohangászni, de normál férfi testalkattal már erős fillérszekszuáló hajlam kell ahhoz, hogy valaki önszántából ilyet vegyen és ezzel járjon nap mint nap. Na ezért alternatíva a BKV. -
rbalint88
addikt
válasz
!Overdose! #110386 üzenetére
Bkv
-
rbalint88
addikt
válasz
!Overdose! #110322 üzenetére
Priushoz valami 8k/cellát mondtak, ha nem csalnak az emlékeim.
-
rbalint88
addikt
válasz
peter.tamas #110031 üzenetére
Azért az első üléseken elférés jobb helyeken nem korlátozó tényező elég régóta. Pl egy smartban úgy hátra tudod tolni az ülést, hogy el se éred a pedálokat kb. (legalábbis a 186 centimmel sikerült ezt kivitelezni.) és ugye a smart az pont fele méret egy rendes autóhoz képest.
Első körben Octavia 2-t mondanám, 1.9TDI-vel. 105 lóval lehet közlekedni, országúti előzéshez is elég az ereje. Ha kevesellnéd, akkor egy szolid chipet elbír, füstölni se fog tőle és szétdőlni se. Tempomatot lehet berakni utólag, gyárit, kb 50ezerből, viszont így nem korlátozó tényező a keresésnél. (Ne a tempomat hiánya miatt ne vegyél meg egy amúgy szép és jó autót, mert könnyen orvosolható hiányosság)
Más típusból nem tudok olyat mondani, ami jó szívvel belefér a keretbe, ha lenne legalább 2M a projektre, akkor biztosabban lehetne szép és jó autót venni 10 éves korig. -
rbalint88
addikt
Alfa 156-ból a facelift előttieknek van olyan típusbetegsége, amit a faceliftnél javítottak? Olyan érdekel főleg, ami sok költést vagy sok bosszúságot okoz.
Benzinesből 1.6TS 120 ló mennyire elég hozzá? 1.8TS-t most nem találtam, 2.0TS 155 ló mennyire nyűgös? Értelmes használattal megáll 10 körül a városi fogyasztása? Nem akarok dízelt, évi 15k km futásra, 40% város, 40% országút, 20% autópálya kb, de nem sértődök meg, ha viszonylag halk és nem eszi le a gatyám 130-140-es tempónál.
147 vs 156 pro-kontra? egyelőre 2 fő az átlaglétszám, de nem árt, ha az első gyerek érkezésekor nem kell eladni rögtön (nyilván ha hármasikrek lesznek, az más helyzet). 165 centis asszony mögött férjen el a gyerekülés. -
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #109785 üzenetére
azért az alfák általában nem a szar menettulajdonságaikról ismertek
Átlaguser szemmel a jót és a nagyon jót nehéz megkülönböztetni, a kirívóan szar viszont fel fog tűnni.
szerdán vezettem pug206-ot, sima 1.4 benzin, oké, 39ezer km-es újszerű darab, de a váltó pilinckaságán* kívül nem tudok belekötni az autóba napi rohangászós üzemre. jó, öt emberrel a fedélzeten, más kocsijával nem fogok nekiállni feszegetni a határokat, főleg hogy eléggé ijedős hölgyeményről van szó.*: nem tudom jobban megfogalmazni, könnyen kapcsolható, határozott is, de olyan, mintha nem lenne anyag a váltóban, vékony műanyag alkatrészek lennének a rendszerben, semmi fém.
-
rbalint88
addikt
válasz
hobizoli #109298 üzenetére
ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem az alkatrész árától lesz kint 4-5ezer eurós művelet, hanem a munkadíjtól.
haver is vett Írországban A4 B5 1.6-ot, kuplungcsere itthon 150+100eur lenne (alkatrész+munkadíj), kint meg 400eur, pedig az alkatrész ugyanannyiba kerül... -
rbalint88
addikt
válasz
parandroid #109205 üzenetére
Mini jó nagyon
Csak asszonynak nem a szíve csücske, mert egy állat vagyok azzal az autóval.
Haverék vettek, nálam volt az autó egy hétig, csodálkozom is, hogy nem jött csekk. nagyppályás gokartbérlet azzal az autóval közlekedni. Minden adja magát ahhoz, hogy elkenje a száját az ember. jó váltó, életteli motor, precíz kormány, játékos futómű. Ahh, imádom azt a kocsit, Isten áldja a BMW mérnökeit érte.
No, végignéztem a 900 és 1,2M közötti kínálatot ma, ABS-klíma-1700cm3 feletti benzin vagy b/g. Mondom miket találtam, amik tetszettek (optikailag és teljesítményre): Alfa 147 2.0 selespeed, 156 1.8, 2.0, 2.5 V6, Audi A4 1.8T 2.4 V6, 2.8 V6 (ezekkel tudom mire lehet számítani, kb passat árfekvés), Ford Focus ST170, Mondeo 2.5 V6 Ghia, Honda Prelude 2.0 automata, Mercedes E320 4matic aut. (ülésszellőztetéssel!!!), Saab 9-3 cabrio 2.0T aut.,Volvo V70, XC70, S80 2.5T AWD aut. Ezek azok az autók, amik a hideg racionalitáson túl érzelmi szálat is megmozgatnak valamennyire a jelenlegi kínálatból. Biztos van olyan típus, amiből van olcsóbban is jó, vagy csak olcsóbban van jó. Ma pl ültem Citroen C5 1.gen-ben, nem kellene, de megértem, aki olyat vesz. Nagyon kényelmes, puha autó. -
rbalint88
addikt
válasz
Mágus2 #109172 üzenetére
tudom, tudom. G3 cabrio is jöhetne, csak abból baromi ritka az abs-klíma-2.0benzin kombó.
a régi saab 9-3 meg egy A vectra, aztán mégis beleülnék olyanba is, na bumm. sőt, w124-be is, az is 30 éves autó már.
ha lenne 3-4millióm autót venni, akkor átülnék egy prius3-ba vagy G5 GTI dsg-be, aztán meg lenne oldva az autókérdés 10 évre, de most hajlandóságot sem éreznék annyit költeni autóra. (reprezentálni nem kell, gyerek még nincs, úgyhogy nem annyira fontos, hogy 4/5 ajtós, allrounder autó legyen, lehet kicsit hobbiautósabbra venni a figurát, amíg nem megy -nagyon- a pénztárca rovására) Inkább utaznék a többi pénzből az egymilliós "fosommal". -
rbalint88
addikt
No kábé ilyesmi állapot lenne a cél: [link]
-
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
superecneB #109160 üzenetére
tetszik. Egyszer próbáltam egy 300CE-t, abban valahogy nem lehetett teljesen leengedni az ülést, mert verte a fejem a tőt, de amúgy bejött a hangulat. Ez legalább stílusos, "lelke van" nagypapa autó, nem úgy, mint az Avensis.
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #109156 üzenetére
eleve túlmutat a kereten, de legalább külföldi papíros és jobb kormányos. ezt leszámítva tényleg fain, csak nem nekem.
1-1,2M értsd: alapvetően 1misi, de ha van valami übermegkímélt és/vagy friss nagyszervizes patika gép, akkor 1,2M.Mágus2: volt 1.8T 180 ló GolfGTI, 1.8T 150ló+chip tiptronic Passat, annyira nem fogott meg az a motor.
-
rbalint88
addikt
No, pörgessük fel a topikot és tereljük vissza eredeti medrébe:
csóróálmodozás, virtuális farokverés és társai. Ki mit venne 1-1,2M Ft-ból, ami értelmesen fenntartható, nem teljesen szopókudarc szerkezet, viszont van benne kis különlegesség, hangulat is. Pl Golf4 2.3V5 motorral. Egyéb feltételek: benzinmotor*, klíma, ABS, max 12liter városi fogyasztás, kompakt vagy középkategória.
*az autó méretéhez képest tisztességes teljesítménnyel, lehessen vele nyomatékból autózni, szóval a sikítós vtec nemköszi.
Évjárat és km megkötés nincs, napi használatra alkalmas jármű kell, ami félig hobbiautó státuszban lesz. Keveset lesz használva, garázsban tartva, megbecsülve.
BMW, Fiat és franciák nem nagyon jönnek szóba. -
rbalint88
addikt
válasz
aero. #109102 üzenetére
mannol motor doctor. nem drága és eddig aki vitte, annak hatékony. gépműhely előtt egyszeri vajákolásnak megpróbálom, legfeljebb beválik. ha 10e km alatt lemegy maximumról minimumra, akkor elégedett leszek.
egy srácnak felújított motorú g astra kezdte csipegetni az olajat olyan szinten, hogy hetente-kéthetente ugrott bele egy liter. múltkor rakott bele ilyen löttyöt, 3 hét után benne van az egész cucc. azért mondom, hogy egy próbát megér. -
rbalint88
addikt
Pistánál az "Lekszäsz"
Vettem olajat, 5W30 oem Toyota spec szerinti, meg a srác ajánlott hozzá egy kis cuccot, ami sokaknál segített az olajfogyás problémán. Holnap megyek reggel olajcserére, meg ha már, akkor az összes többi szűrőére is. Hétvégén Bp-Békéscsaba-Bp, úgyhogy lesz miből jósolni.
-
rbalint88
addikt
No, lecsattogtam megnézni, hogy mit adtak hozzá - többször nem bízunk meg a eladóban, hanem megnézzük a manuált és úgy kérünk olajat-, 10W40 van benne, a gyári előírás pedig 15W40. Jól sejtem, hogy a hígabb olaj miatt fogyhat az elvárhatónál jobban?
-
rbalint88
addikt
válasz
szőröscica #109039 üzenetére
a gyári előírás szerinti olaj megy bele. lehet, hogy most így hasból rosszul tudom és 5w40, lényeg, hogy a gyári előírás szerinti olajat kapta.
a kérdés továbbra is az, hogy számoljak azzal, hogy gyűrűzés-új dugó-hengerfej-turbófelújítás? -
rbalint88
addikt
válasz
AMD Power #109028 üzenetére
a pdtdi-k 1l/1000km-éhez képest bakfitty
volt turbós benzinesem, az fele ekkora futással, igaz chipelve is kérte az olajat.
az az igazság, hogy az eredeti terv szerint is legkésőbb jövő november-decemberben lecserélném az autót. viszont ha most rá kell költeni egy jelentősebb összeget, akkor az boríthatja a tervet és/vagy a költségvetést. márpedig ugye az Avensis Toyota lévén örök, mint a nyomorúság, így ha felújítom, akkor megint benne van 10-15 év, de azalatt felvágom az összes eremIgazából 2-3 év alatt is, amíg megint egálra ki nem jön a motorfelújítás.
-
rbalint88
addikt
No, ha már újra az olaj a téma: adott ugye az Avensis, 2.0 D4D, óra szerint 291e km, bontatlan motor, turbó. Két éve és 30ezer km-rel ezelőtt, mikor vettem, mondta az előző tulaj hogy 5000km-re kér kb egy liter olajat, ez számomra elfogadhatónak tűnik. Viszont most már 5ezerre 2liter olajat kér, illetve ismi jött mögöttem emelkedőn és mondta, hogy szaga is van, illetve hidegindításnál is van füstje, ezt látom reggelente. Kérdés: próbálkozzak vastagabb" olajjal (10W40 helyett 15W40) vagy ebből rövid távon is motorfelújítás lesz?
-
rbalint88
addikt
válasz
MunezXBK #108753 üzenetére
kezdésnek elég, ha nem valami lomot vesz. (de azt meg minek, ugye) feltéve, ha a 200k a vétel+átírás+első nagyszervizen felül van.
Jim-Y: én valami V6 benzinnel venném, de ha pörgeted bele a km-eket rendesen (évi 20k+), akkor 1.9pdtdi. 1.6 kevés hozzái, a V6TDI szimplán nem jó motor. sokat eszik, de legalább sokszor van baja, ami drága is. amikor jó, akkor nagyon jó, csak ez sovány vigasz
szerintem az optimális motor a 2.4 V6 benzin. nem tépi le a fejed, de kellően erős és nyomatékos, viszonylag kulturáltan is fogyaszt és szép a hangja. 3.0V6 sokkal erősebb, de többet is eszik arányosan, 1.8T pörgetve jól megy, viszont akkor sokat is eszik, alul meg erőtlenebb a V6-nál. 1.8 szívó-2.0 szívó a létminimum ebbe az autóba, vagy az 1.9 dízel, ott a nyomaték menti a helyzetet még 100 ló körül is. -
rbalint88
addikt
válasz
FrankMonzano #108709 üzenetére
az 1.6, mert az 1.4-et szét fogod rúgni, ha csak nem vagy leszedált nyugdíjas.
-
rbalint88
addikt
válasz
kovacsroli #108643 üzenetére
egy kaukázusi a kocsihoz kötve vagy garázs. esetleg próbálkozhatsz azzal, hogy a szomszéd kocsijára raksz kaját, hogy arra másszanak.
-
rbalint88
addikt
válasz
!Overdose! #108614 üzenetére
meg talán fixturbós, nem vgt.
-
rbalint88
addikt
válasz
MunezXBK #108485 üzenetére
Két személynek tök jó, de 180cm feletti ember mögött nem nagyon fér már el senki. baromi vastag az ülés, gyakorlatilag nem tudod besakkozni a lábfejed. inkább ugyanolyan motorú és felszereltségű s80-at néznék, ha árban és km-futásban is egy liga. szervize ugyanannyi, de legalább el is lehet férni benne.
-
rbalint88
addikt
ez arra jó, hogy a naptárban mérhető reflexű papáknak is oda lehet adni, mert ha véletlenül belemerevedik a lába a padlógázba, akkor is lesz elég ideje elugrálni a gyalogoknak. ismerősnek van 163 lovas 2.4D automatával, az olyan pont kellemesen erős, nem tép le a fejed, de lehet vele előzni. mondjuk városban nem lehet vele ugrálni a sávok között, mert ahhoz lassú a váltó.
-
rbalint88
addikt
a 3l-es lupoval egy baj van, hogy az a fillérbaszásnak az a foka, ahol a farkad hegye a seggedbe ér. és minél hosszabb útra mész, annál jobban tolod be.*
oké, excelhuszároknak megérheti, de városban az is 5 körül eszik, országúton tud 3litert és autópályán 4-4,5, így adja ki nedc szerint a 3,6-os átlagot. ezért cserébe alig van motorerőd, van pár speciális megoldás az autóban (=ha beszarik, nehezebb és drágább megoldani egy sima 1.4pdtdihez képest), és nincs semmi extra az autóban. ja de, az az extra, hogy kipakoltak belőle mindent.
szóval azonos körülmények között a lupo 4-4,5l-es fogyasztását hasonlítjuk a prius 5-5,5 literes fogyasztásához, szóval 1liter spórolásért mondasz le a helyről, kényelemről, klímáról, csendes és nem büdös működésről. emellé ott lesz a ritka 1.2pdtdi, amihez a specifikus alkatrészek drágábbak a kommersz változatok cuccaihoz képest, plusz a nyűgös váltó, amit ezek szerint már lehet értelmes áron is javíttatni.*70-es tempó felett már kevesebbet eszik az autó klímával, mint lehúzott ablakkal, a hatékonyságról meg ne is beszéljünk ugye, szóval engem nem vigasztalna a tudat, hogy dekurvakeveset fogyasztok, amikor tárgyalásra csatak átizzadtan érkezek meg, mert a
fillérbspórolás jegyében nincs klíma. jó a lupo 3L, faluk közötti nyammogásra Omának Észak-Németországban, ahol a nyár max 28 fok. -
rbalint88
addikt
válasz
oliwire #108427 üzenetére
Prius 2 városban 5-6liter klímától, távtól, gyorsításoktól függően. Ugye minél többet tud villannyal menni, annál kisebb a fogyasztás. Autópályán kicsit több, ott 6-6,5 között van, de egy barátomék megjárták vele Horvátországot 5literrel, pályán 130, klíma, szóval nem spórolósan, hanem rendes tempóban.
-
rbalint88
addikt
válasz
Csaby25 #108419 üzenetére
én magamnak biztos megvenném a drágábbat
ha szép és jó autót akarsz, sokkal egyszerűbb és olcsóbb szépnek megőrizni, mint a szarból építeni
várategy normálisat.
az a minimum, hogy a keeskedőnél levő autó "fel van készítve eladásra", azaza lemosva, kitakarítva várja az új gazdáját, de szerintem a magáneladóról is sokat elmond, ha nem képes rászánni egy órát arra, hogy lemossa-kiporszívózza-áttörölje és normálisan lefotózza. nem az igényesség jelképe, naszerintem mindenhol drága* egy sima 1.6 benzin bora 1millió felett, de jó állapot és felszereltség esetén megérheti. *a kínálat felső 20%-a. dízelmotorral vagy 1.8T, V5, V6 más a leányzó fekvése.
-
rbalint88
addikt
válasz
Csaby25 #108408 üzenetére
a drágábbikat, ne ezt a vásárhelyit. ez volt törve, lelakott és extrákból is kevésbé ésszerű, mint a másik. ez a régi nagynavi kb csak nyűgnek jó, a sima rádió helyére tudsz erakni egy rendeset, amiben bluetooth kihangosító is van. kb 500lejből már vannak jók, alpine ute-72bt-t (ebben nincs cd játszó) vagy jvc típusokat érdemes nézni, amikhez külső mikrofon van.
az általános állapot, ülésfűtés, szebb kárpit nekem megérné a felárat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest