- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz
hobizoli #107491 üzenetére
Vagy törték előtte az autót oldalról amitől kapott a híd egy pofont, vagy az van amit írtam privátban, hogy a lengőkarban a belső (ez kapja a nagyobb terhelést) csapágy helye ki volt kopva/töredezve, így hiába raknak bele újakat, nem marad a helyén és ugyan úgy terpeszteni fog.
De ahhoz, hogy egy ilyen meghajoljon ahhoz többszörösen túl kell terhelni az autót.
Van a kert végében nálunk egy ilyen híd, ott áll közel 10 éve, veri az eső és a hó, de csak felületi a rozsda, szilárdságot nem érint.
De statikusként már azt sem tudom elképzelni, hogy
ez, úgy, hogy két szélén van a kasznihoz fogatva, megrogyjon anélkül, hogy a kasznin azt ne látnád. Ami kirohad ezeknél (ha nincs takarítva) az a rugó ütközőgumijának a helye, felülről megáll benne a sár, de ehhez is több év kell.Olaszországban amikor dolgoztam, minden utcasarkon állt egy-két Multipla, egy kollégámnak is volt valami ütött kopott munkásautónak használt példánya, de a hátsó kerék úgy állt mint Katiban a gyerek.
-
Integrale
veterán
válasz
Rick4 #107444 üzenetére
Rugotores egyszer volt, meg az elozo Dedraban, de az ultetett volt, annyira osszeult, hogy tizen ev alatt elkopott es eltort, ehhez kellett egy szarabb minosegu utszakasz is, de valoszinuleg elobb utobb ugyis bekovetkezett volna.
De, hogy a Multiolaban mit bsztak el ennyire, jo kerdes. Azt gondolnam, hogy elobb hajlik a lengokar vagy a kerek tengelye, mint az a cso.
-
Integrale
veterán
válasz
Rick4 #107419 üzenetére
Csak azt is értesd meg, hogy ugyan ilyen híd van a mi autóink alatt is, és nem rogyott. 6 fő + 400 liter csomag kb akkora súly mint 5 fő 500 liter csomag, közel 20 éves a Lancia.
Amit a rozsda leszokott enni erről a hídról, az a rugónak az ütközője, de hogy maga az a 0,5-ös acélcső meghajoljon sőt, előtte el is rohadjon, érdekes. Ahhoz, hogy az roggyanjon a kaszninak is kellene csavarodnia, mert a két szélén van alátámasztva, szerintem nincs akkora erőkar a felfogatástól a tengely végéig, hogy meggörbítse középen.
És ezt mind a két híd eljátszotta nálad? -
Integrale
veterán
válasz
Rick4 #107415 üzenetére
Az összes Tipo rokon modell alatt ez a futómű van (kivéve GTV, és részben 147,GT,156, Lybra), a Marengo pl kisteher tehát a terhelést bírnia kéne.
Nálunk megoldotta a Dedrán, a 145-ön még nem esedékes, de amíg faternak autószerelő volt az elsődleges foglalkozása, addig javított párat, mindegyik rendbe jött. -
Integrale
veterán
Hallottam olyanrol, nem tudom mennyire igaz vagy epp nem, hogy az 1.9 pd elemei csak egy oldalon vannak lefogatva ezaltal a vibraciok miatt kikopik, gyakorlatilag ket felujitast bir, utana hengerfejjel egyutt kell cserelni, na most erre orvossagkent egy ismerosom azt allitja, hogy megoldhato az, hogy ket oldalan is le legyen fogatva egy elem, igy nem kopik ki.
Velemenyek?
Ismetlem, hallottam errol, nem lattam, nem csinaltam.
-
Integrale
veterán
válasz
Rick4 #107401 üzenetére
Szoval vettel egy ketes eloeletu lehajtott autot, amire aztan kellett locsolni a vetelar tobbszoroset.
Ez nen kizaro ok, hogy mas Multiplaban is gondolkozzon.Bato0501: Ezekszerint hozza a Sharanok tipikus bizonytalansagat, eleg ingadozo volt a gyartasi minoseg, a megbizhatosag szinten kerdojeles, a faceliftesek mar jobbak, de az sem eletbiztositas.
-
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
LuckyL #107296 üzenetére
Azert az E36, Fl elotti Pug 406, Saab 900 torestesztje is kozel nulla.
Tegnap vezettem haverom Yarisat 2008-as, 1.0 automata, na az a belso nalam egyenrangu egy Dacia anyaghasznalataval es minosegevel, kopog, kong stb, eleg gagyi hatast keltett.
LuckyL az itthon gyartott elso Swift inkabb 30 eves fejlesztes, muszakilag megegyezik a kocka Swifttel.
-
Integrale
veterán
válasz
runner 125 #107233 üzenetére
Gratulálok a szép autódhoz!
-
Integrale
veterán
Az is hozzátartozik, hogy a mai gyártástechnológia sokkal pontosabb, fejlettebb mint anno. Jobbak az alkalmazott anyagok, jobb a kiegyensúlyozás az illesztések egyszóval minden, mint korábban egy utcai motornál.
2.4 JTD ből van 185 lovas is
-
Integrale
veterán
válasz
runner 125 #107125 üzenetére
Nem tudok róla, ismerem a családot, nem mondom, van az ajtók élén kis kezdetleges valami, de tényleg minimális és semmi komoly. Viszont az autó használata és karbantartása is ahhoz igazodik, hogy kell nekik az autó mint munkaeszköz, ha nem indul, vagy szerelni kell, akkor pénzkiesés az üzletnek. Mindig tiszta és ápolt kívül.
Pár háztömbbel arrébb zöldségesnél van egy fehér, az viszont ahol lehet rohad. Munkatársaméknak szintén egy fehér van az is rozsdásodik és folyton van valami nyűgje. -
Integrale
veterán
válasz
szőröscica #107099 üzenetére
Az ulesek tologatasat nem akadalyozza egy racs? Eleg dontottnek tunik a hatfal, az ulesek miatt esetleg hatrebb szerelt raccsal eleg keves hely marad az oszlopig.
-
Integrale
veterán
válasz
maggi1886076 #107030 üzenetére
De nem csak a PD elemekkel van baj a 2.0 PD eseteben. Pd elem problema az 1.9-es dizeleket is erintette.
Van kivetel, de konnyebb belenyulni a szarba ezekkel. Egy munkatarsamnak van 2.0 PD A4-e, gyakorlatilag a felsorolt hibak mindegyiket produkalja.
-
Integrale
veterán
Az első Jazz 15 centivel rövidebb a Multiplánál, kisebb csomagtartó és mínusz 1, de inkább két ülőhely, a 2. Jazz 1 centivel kisebb nála, de gyakorlatilag ugyan ezt lehet elmondani róla, szép meg praktikus kisautó, de nincs ilyen jól kihasználva a tér.
Az FRV nagyobb, de szűkösebb.
Nagyon lenézett autó szerencsétlen Fiat, a külseje pedig szerintem rányomja a bélyegét az erényeire is, kicsit elmossa szerintem.Így a legszebb
-
Integrale
veterán
válasz
#16514048 #106907 üzenetére
Ennyi erővel egy 6-os BMW is sportautó bizonyos motorokkal, sőt talán a legtöbb motorjával megeszi reggelire a 370Z-t. Klasszikus értelemben a Gran Turismo-k mindig erős és gyors autók voltak, lásd Maserati Granturismo és a lényegében első GT-nek Tekinthető Lancia Aurelia.
-
Integrale
veterán
válasz
szőröscica #106905 üzenetére
Alfa Brera, Peugeot RCZ, Audi TT, A5, 350/70Z, Accord coupe?
Szerintem a classic GT-k már kikoptak, vagy drágábbak mint a felsoroltak, BMW 6, Maserati GT stb
-
Integrale
veterán
válasz
!Overdose! #106806 üzenetére
Tudom, az Alfával vegyesben én is elrohangálok 7 liter körül, ami ahogy írod 1 literrel több mint egy dízel esetében (nálam ugye a Lancia is 6-ot fogyaszt átlagban) viszont ha hajtva van a Romeo, akkor 9 literre is fel lehet tornázni, míg a másikat nem, pedig közel ugyan úgy mennek.
nesa
Városban a Dedra valahol 8 liter körül eszik, gyári adat is 7,2 -9-et ír. Szívó Tiponak 6,5, ahogy írod. -
Integrale
veterán
válasz
AMD Power #106799 üzenetére
Ja, jobb mint a Calibráé (0,29)
Dorien: Pedig nem egy kategória (Tipo C szegmens, Swift B), a valóságban és fejben sem (kellene annak lennie). Igényesebb a Tipo, ráadásul jóval nagyobb minden irányba, biztonságról és felszereltségről nem is beszélve, főleg 1992-től. Mind a kettőt '88-tól gyártották, úgyhogy minden további nélkül összevethető a két autó.
-
Integrale
veterán
válasz
tresh #106717 üzenetére
Annyit írtam csak, hogy a Vivaroban Renault diesel van 1870cm3 ez kerül még anno az S40-be is. JTD (CDTI) nem kerül Vivaroba, csak személyautókba.
Volvokban az 1.6 HDi került, és szerintem a 2.0 sem Renault, legalábbis nem mindegyik. Van belőle 5 és 4 hengeres, a 4 az szintén PSA.
szerk: most látom lemaradt a C
-
Integrale
veterán
válasz
Criton #106697 üzenetére
Amiket tegnap írtak azokra keress rá, 1,8-ért már van belőlük bőven.
VW Sharan, Ford Galaxy, Seat Alhambra
Fiat Ulysse, Lancia Phedra, Peugeot 807, Citroen C8
Toyota Avensis VersoEzekből 2003-2008 közöttit kapsz ennyiért, az első generációs eurovanekbők pedig 600-900e között vannak, így marad pénz a kötelező szervizre, átírásra esetleges javításra is.
-
Integrale
veterán
válasz
honda 1993 #106432 üzenetére
15 napod van átírni, ellenkező esetben elég magas büntetésre is számíthatsz.
Eredetvizsga, majd miután a kezedben vannak a papírok, mehetsz megkötni a biztosítást
ezután átírás, ahol megkapod az új törzskönyvet és forgalmit. -
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
Csaby25 #106131 üzenetére
Egyébként szerintem autoja vélogatja, hogy milyen az automata klima vezérlése. Nekem a Lanciánké bejön, nagyon jól eltalálja, hogy mikor hova milyen erősségen és hőfokon nyomja a levegőt, az Alfáé már kevésbé.
Úgyhogy lehet, hogy aamit korábban használtál az jo volt, de az újé csalódás lesz. Persze használni nem muszáj, akkor sem ha benne van. -
Integrale
veterán
válasz
Kickass #106033 üzenetére
A 156 nem csatolt lengőkaros hátul .
A küszöb ezen már biztos javított, és valahogy az egész autó lepukkant hatást kelt, valaki ilyet vesz, akkor nagy eséllyel szopás lesz a vége, amellett, hogy szidni fogja az Alfát. Inkább néznék egy facelift utánit (2001), vagy ebből az évjáratból másikat, esetleg Alfa Amorén visszanézhető életű autót.
-
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Octavia 1.6 forgalmi szerint 101 lovas variánsnak ingadozik az alapjárata, sőt néha menet közben egyenletes gázpedálállásban is beránt, tehát nem csak az alapjárat a szar. Mi lehet az oka?
Egy haverom autója, ennyi tünetet tudtam meg, mihez nyúljon?
Új alkatrészek vásárlásáról első körben lebeszéltem, mert saját tapasztalatra alapozva (Alfa alapjárata) légtömegmérő és lamdaszonda takarításával orvosolható. -
Integrale
veterán
válasz
hobizoli #105801 üzenetére
Volt Tipo, Tempra SE es Tempra szedan is a csaladban, na meg nekunk a ket Dedra es a 145. Az utolso Dedra es az Alfa nem rohad a fent irt pontokon, de csak azert mert rendszeresen alvazvedo + takaritas, na meg a 145-ben mar van doblemezvedo muanyag, igy nem ul be az illesztesbe es az elbe a sar. Na a most futo Dedrankra utolagosan be lett rakva a 145 vedoje, igy abba sem rakodik le.
A tobbi mind elkezdett rozsdasodni,ha kivulrol latod akkor mar nagyobb a baj, viszont ha leszeded a hatso sarvedot akkor latod, hogy elindult. Toretlen volt a masik harom modell, igy ez nem ok egyik eseteben sem.
Leginkabb 92-es platform modositas ota nincs ilyen problema.
-
Integrale
veterán
Na ja, a Tipo legnagyobb ellensege a rozsda, az is jellemzoen a ket hatso doblemez, eleg ostoba modon van kialakitva, rendszeres uregvedelemmel es takaritassal elkerulheto az is, a ket sarvedo pedig par csavar kitekeresevel cserelheto. 5. ajto asszem a Tiponal is muanyag, de a Tempra SW-e biztos.
Elektronika is inkabb a digitalis muszerfalasnal szokott rakoncatlankodni, jellemzoen kontakt hibak, de semmi komoly.
A tunetmentes kilometereket pedig alatamasztom en isAz Unonak is inkabb az elso generacioja volt problemas, rozsda es a szar 1.7 D adott ra okot.
-
Integrale
veterán
válasz
Sutee89 #105758 üzenetére
Keress ra egyessevel a megjelolesekre, ugy kapsz egy megkozelito felszereltseget mindegyikre kulon-kulon. De ez nem veheto keszpenznek, mivel felszereltseguk ettol meg lehet eltero, pl.: valaki kert hatso elektromos ablakot az X felszereltseghez, es van olyan is aki nem. (csak egy hasrautes szeru pelda).
De hasznaltautot is atnezheted, ha jol kitoltottek akkor eleg jo kepet kaphatsz a felszereltsegekrol.
-
Integrale
veterán
válasz
Sutee89 #105756 üzenetére
5 ajtos vs kombi ertelemben? Szerintem minimalis, talan nem is merheto. Alapvetoen nem kedvez az aerodinamikanak a csapott hatu kialakitas, ugyhogy ez nem befolyasolja. Sulyban van elteres, nagyobb tengelytav, hosszab kocsiszekreny. Tenyleg max par decit mondanek a kombira, de cserebe praktikusabb, nagyobb a labter is stb stb
hdman-nak van ilyen Astraja, csak neki a Fiat motoros 1.9 nem az Isuzu eredetu 1.7.
-
Integrale
veterán
válasz
Tamás008 #105419 üzenetére
Szerintem eleg az 1.4, ha valoban annyi eves kilometerre kell, mint amennyit irtal. Ugyan nem tul jelentosen, de olcsobb az atiras es minden mas ilyenkor jelentkezo koltseg. Fogyasztasban is van kb 1-2 liter kulonbseg, hasznalat helyetol es modjatol fuggoen, de ha tenylegesem ~2000km az eves futas, akkor gondolom rovid tavokon lenne hasznalva hideg motorral, ebben az esetben a fogyasztas ugyis magasabb lesz.
Brobaljak ki mind a kettot, a Stilo valamivel tagasabb mint a Focus (1) szerintem is.
Varatlan kiadasok nagysagrendileg ugyan annyira erinthetik a ket modellt, nem kell rettegni a Fiattol. -
Integrale
veterán
válasz
tboy93 #105406 üzenetére
A Stiloval pont, hogy nem igazan szokott baj lenni, az 1.6-os motor sem rossz, ugyan az van Bravo csalad osszes tagjaban, plusz Lanciakban is, egyaltalan nem problemas ( legtomegmero es a lambdaszonda takaritasa szukseges lehet), 1.8-as ritkabb es komplikaltabb, de jobban megy cserebe pedig nem eszik jelentosen tobbet. De ekkora tavolsagra boven eleg lehet az 1.4-es is, azok raadasul 6 sebessegesek.
B oszlopig megegyezik az 5 ajtossal, (abbol tobbet adtak el, kaszni alkatreszek igy bontobol jobban elerhetoek)
A Stilo MW-k mar mentesek a 3 es 5 ajtos nyugjeitol, a csomagtarto es az uvegteto hajlamos lehet beazasra, de jellemzoen csak a torottek vagy az elallitott ajtosok. -
-
Integrale
veterán
válasz
Thome #105227 üzenetére
En a Puntot sem vetnem el, ujabbat kapsz ugyan azert az osszegert amennyiert a masik kettot venned.
Benzines motorjai modernebbek es erosebbek mint a Poloe vagy a Swifte, utobbinal varosban kevesebbet is eszik. Hely is nagyobb a Puntoban, ~5 centivel hosszabb tengelytav erezheto (akkora a tengelytavolsaga a GP-nek mint a 4-es Golfnak)
2006-ban volt egy AutoBild teszt, ott ugyan az ujsaghoz melto pontozassal a Polo nyert, de a tesztek alatt dicsertek a Puntot, sokszor a Poloval szemben nyerteskent jott ki.Megkeresem az ujsagot ha erdekel, es oda tudom adni, vagy csak a tesztet elkuldom.
Polobol ebben az evjaratban zomeben benzinesek vannak, es azok is nagyreszt 54 lovas 1.2 es 75 lovas 1.4.
-
-
Integrale
veterán
válasz
gzbotii #105117 üzenetére
Egy helyzetjelző nem akkora tényező szerintem. Nekem a dízel is hamarabb beindul mint ennek a szerencsétlennek az 1.6-os benzinese.
hobizoli: Egyik munkatársam értetlenkedett, hogy ez a funkció biztos, hogy nem gyári, mert az ő 2000-es évjáratú Focusában nincs ilyen.
(Már a Fiat Ritmo is tudta ezt)
-
Integrale
veterán
válasz
gzbotii #105106 üzenetére
Nem szandekosan kapcsolja fel, csak ha leveszi a gyujtast akkor lekapcsolja a lampat is, amikor meg raadja akkor felkapcsolja. Persze csak akkor ha te nem kapcsolgatod manualisan.
Szerencsetlen Dedrat lattam mar korabban, es egy idoben a hasznaltauton is volt, lepukkant 1.6 mpi
-
Integrale
veterán
válasz
honda 1993 #105070 üzenetére
Egy kutya, mas nevvel.
-
Integrale
veterán
En meg sosem talalkoztam automentovel, szuksegesen kivul pedig szerelovel sem.
Valakinek innen ugy emlekszem, hogy volt v6-os Alfaja, ha nem is 2.5, de 3.0 biztosan. Bemelegitesre es az olajra kenyesek, varosi fogyasztasara pedig a penztarcad lesz az. 8-20 literig barmi lehet.
tboy93: Tobb mint 20 eve csak olasz autok vannak a csaladban, legtobb problema a Prismaval volt, fokent elektronikai, (kp. zar nem huzta fel az ablakot, es be az antennat stb), de meg is volt tomve rendesen. 430e km-rel lett eladva.
-
Integrale
veterán
válasz
VegyesTamás #105003 üzenetére
Eddig csak Peugeotot tudtam úgy váltani, hogy nem használtam kuplungot, a két itthoni digó hintót nem sikerült, úgyhogy inkább nem is próbálgatom, üresbe viszont minden további nélkül.
-
Integrale
veterán
válasz
honda 1993 #104889 üzenetére
Akkor ott valami santit, ennyi futassal csak az olajcsere megvan 30. + vezerles, fek, futomu,ezek persze nem feltetlenul evente.
Egyebkent megy km-t ( nem kilometerert!)
-
Integrale
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
honda 1993 #104720 üzenetére
??
Másrészt, Golf 1-ben sem férnél el kényelmesen, nem is értem, hogy akkor honnan jött ez az ötlet.
-
Integrale
veterán
válasz
honda 1993 #104701 üzenetére
Szerintem kulturáltabb autó mint a Felicia, 200-ért már 90 utáni frissített, merevített bódésok is vannak, elég jól felszerelve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kikristályosodik a Razr 60
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest