- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz
xEon1337 #138432 üzenetére
ezt a használatot pont nem köszöni meg egyik motor sem, szar a kenés. meg mondjuk Győrben egész más a közlekedés, mint Bp-n. itt ötösig csak akkor jutsz el, ha előtte lepadlózod kettesben
megmutatod neki az ötödiket és lehet is fékezni...
nekem 45-nél még a 4-est se szereti az autó (elmegy, de nem szép a hangja) -
rbalint88
addikt
válasz
z123456789 #138429 üzenetére
milyen körülmények között kellene ezt a fogyasztást produkálni? pályán nem gondez 2liter fölött sem, de ha városban is ilyen parádé fogyasztás kell neki, akkor vagy valami kisturbós csodát vesz vagy dízelt, esetleg hibridet.
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #138388 üzenetére
kb ilyesmit nem vettem meg (csak az 150 lovas 1.9 cdti volt) 2010-ben 5 évesen, mert egyszerűen az alap nem elég jó. és mondjuk egy 1.6 szívóbenzin, közepesen felszerelt autónál nem szívod fel magad azokon az apróságokon, egy ilyen karácsonyfa-editionben már pont zavarnak azok a hülyeségek/gagyiságok
pl. a balfék könyöklő, a fullfullban is gumi váltógomb, nincs vízhőfokmérő, a hülye indexkapcsolás, a gagyi nyomási érzetű kormánygombok, ráadásul a scroll el is szokott romlani. -
-
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
haddent #138304 üzenetére
13,8, azért annyira nem olcsó
4-5 évesen max 4 misiért bevállalnék majd egyet én is
nálam elv az, hogy fapadot nem veszek. egész egyszerűen sajnálnám rá a pénzt. a toyotát leszámítva (ami egy komoly lelki válság- a passattal való irdatlan szopás- eredménye) az összes autómat úgy vettem, hogy a fontos extrák benne legyenek, mert használtan nem voltak annyira árképzőek, viszont a mindennapi használatban bőven meghálálták az esetleges felárukat.
alaptételek: ahány ajtó, annyi villanyablak. tempomat. jó zene. lehetőleg ülésfűtés (ez most nem jött össze, de valószínű kerül majd bele egy fűtött garnitúra idővel, a mostani úgyis eléggé rottyon van). legyen élmény vezetni, ez ugye elsősorban futómű, másodsorban motorerő.
amikor kezdett körvonalazódni, hogy csúnyán költeni kellene a Toyotára, akkor elkezdtem nézegetni, hogy nagyonmax másfélig, de inkább 1M-ig mik vannak, amiknek normális minőségű beltere van és lehet belőle jól felszereltet találni normális állapotban, aztán végül a 156 lett a befutó a vezetési élmény miatt. a második helyen az Audi A4 B5 facelift volt (1999-2001) 1.9 pdtdi vagy 1.8T vagy V6 benzin motorral. -
rbalint88
addikt
válasz
haddent #138301 üzenetére
ezzel az a baj, hogy ugye lehet adott pillanatban költségmentes, viszont lehet két hét múlva beszarik valami. plusz én néztem a túlárazott autókat is minden vásárlásomnál és egyik se volt költségmentes.
amikor a b5.5 kombimat vettem, kb 2M körül volt az átlagár, 2,3 a teteje és volt egy-kettő 2,5 felett. volt egy nagyon fullos 2.9-ért, elmentem megnézni és helyből volt rajta 100e Ft költenivaló egész egyszerűen a korából adódóan. az utóbbi két saját autómnál a legolcsóbbat vettem meg, elsőnél (Avensis) azért, mert ismerőstől volt, tudtam, hogy karcos, de karban volt tartva, az Alfánál meg a beszopódással kalkulálva is jobban megérte ez, ami szintén csúnya, de mechanikailag rendben volt a vételkor. Alapvetően szépet akartam, de 850-1,6M (+átírás kb 80e) között megnéztem az összes olyat, ami telefon alapján nem volt kuka helyből, meg az összes pestit, mert közel van, végül névre írva 760-ért vettem meg a mostanit és eddig nem csalódtam benne. plusz legalább nem kapok agyvérzést, ha végigkarcolják a bokrok az oldalát, amikor a telefonozó fasz leszorít az útról, mint ma... találkoztam az 1,6M-s autó vásárlóival, arra is ráköltöttek hamargyorsba' 200-at vétel után. -
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #138280 üzenetére
no, én megnéztem 2 hónap alatt NEGYVEN autót (csak Alfa 156), megvettem a legolcsóbbat, mert a drágák se voltak jók műszakilag. eddig bő egy év alatt -beleszámítva a téligumit is már- 550ezret költöttem el rá úgy, hogy nem volt baja, ez kvázi csak karbantartás.
ezek voltak:
diagnosztika, veszteségmérés
vezérléscsere vízpumpával
motorolaj, váltóolaj, hűtőfolyadék
izzítógyertyák
szűrők (levegő, olaj, gázolaj, pollen)
xenontrafó csere, fényszóró műanyagozás (kemény 5k)
összes izzó cseréje elöl [2x(d2s, h7, w5w)]
bal oldali kormányösszekötő+kormánygömbfej+futóműállítás e-h
4 új nyárigumi (205/55r16)4 új téligumi (195/65r15)
gátlófelújítás -keményített, erősített
meg amit még találnak a futóműben...ja és ez volt az egyetlen autó, amit nem magyarázkodva mutatott be a tulajdonosa...
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #138273 üzenetére
ez a része neked: azért azt tegyük hozzá, hogy sok szerelő van, aki szeret drámázni, hogy ez meg az van és jujjuj, főleg márkaszervizben, mert valamivel meg kell fogniuk a kedves ügyfelet, hogy miért akarjanak náluk elkölteni három zsák pénzt. kaptál rá egy 463e+munkadíjas ajánlatot, amiből tippre a kormánymű kb 300e és simán lehet, hogy egy nem lehúzós szerelő azt mondja, hogy ezt még nem érdemes piszkálni, aztán 5 évig elketyeg, csak néha rá kell tölteni. Szóval szerintem új gumival együtt max 300-ból meglett volna a szervizes sztori, de könnyen lehet, hogy a felét se kell mostazonnalderögtön rákölteni. Ha van valami papírod róla, esetleg elkérném privátban.
ez úgy en bloc mindenkinek, aki használt autót keres: nincs költségmentes autó. ne keresd, nem létezik. plusz senki nem jövőbelátó, ha veszel egy MOST költségmentes autót, lehet egy hónap múlva esik szét a váltója vagy a futóműve (akár azért, mert mondjuk olyan kátyút fogsz). Inkább azt kellene nézni, hogy a fő költségpontokkal mi a helyzet, szerintem sokkal fontosabb, hogy a motor(+dmf, turbó, befecskendezés), váltó jó állapotban legyen, mert ezek nélkül menetképtelen az autó. egy kiszopósodott gömbfej vagy gyengülő gátló miatt nem kell feltétlen azonnal lerakni az autót, meg egyszerűbben és gyorsabban is javíthatók, mint a motorhibák. sokszor egy ilyen hibával még a biztonságot nem kockáztatva elmehetsz a következő időszakos szervizig, nem kell pluszban letenni az autót. amúgy meg nézegetik sokan itt az újonnan 8-1millás autókat 10 év körül másfél meg két milláért, aztán összeszarják magukat, amikor jön egy komolyabb szervizszámla (ami mondjuk 500km-re nyugatra már 2-3x ennyi lenne!), akkor lehet, hogy hallgatni kellett volna azokra, akik azt mondták, hogy egyszerűbbet vegyél. el kell fogadni, hogy egy magasabb kategóriájú autó fenntartása 10 évesen se kiskategóriás, akkor se, ha már ráállt a típusra a háttéripar és a maszek szakik.
-
rbalint88
addikt
válasz
Viperator #138215 üzenetére
eléggé gyengén felszerelt, én ha elköltenék ennyi pénzt autóra, tempomat, ülésfűtés és tolatóradar alá nem adnám. oké, ebbe a tempomatot kb bármelyik sarkon berakják 40ezer körül...
km vagy valós vagy nem, mindenesetre ha nem "kéthetente lemegyünk a balatonhoz" üzemben használták, akkor full kokszos-kormos az egész szívórendszere, ezt érdemes tisztíttatni. csak gépre dugás után venném meg, különös tekintettel a DPF állapotára. törésnyomot is keresnék, valamint érdeklődnék arról, hogy miért ad el valaki egy 8 évesen 27ezer km-t futott autót (haláleset?). 2.0pdtdi hibáit gondolom tudod, mondjuk ekkora futással semmi baja nem szabadna legyen és sok gond eddig se szabadott legyen vele. -
rbalint88
addikt
válasz
Tothgera30 #138212 üzenetére
totalcaron a csalószoftveres vs frissített passatos összehasonlítóban is eléggé romon volt a városozós ülése, pedig abban is csak 120ezer körül volt.
-
rbalint88
addikt
válasz
Tothgera30 #138121 üzenetére
olcsóbb kint a gázolaj a benzinnél és sokkal többet mennek, mint errefelé, náluk az évi 50ezer tök átlagos futás, arra meg hülyeség lenne a drágábból többet evő benzinest venni
főleg, hogy abban is van CR rendszer, turbó, minden drágán javítható szar.
-
rbalint88
addikt
válasz
spiky03 #137913 üzenetére
Helye valogatja. Ez a max husz azert alaposabb. 10-12 az csak atnezes+gep, en csinaltatnek vesztesegmerest kb 5ezerert, meg elvinnem razopadra es fekhatasmeresre, szinten 5k.
Amig VW-m volt, addig Cseke Zoliekhoz hordtam, kb az mondhato el roluk, mint az Alfasokrol. R-lineclub.hu-n talalsz elerhetoseget, M0 mellett Csomor hataraban vannak kb. -
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137900 üzenetére
Nem fehercsempes-titkarnenis-jonapoturam-keregykavet-huszezerlesz szakszerviz, hanem olyan, ahol ertenek is hozza. Lasd Termi esete a Fiat szalonos Lineaval... Amugy sem realitas egy ilyen koru/erteku autonal a markaszervizbe jaras, hogy egy olajcserere otthagyj 70ezret, amikor gyari szurokkel es jobb olajjal megvan 40ezerbol, szamlaval egy ilyen szakmuhelyben. Azert javasolnam inkabb ilyenbe vinni, mert itt atnezik rendesen, nem csak feluletesen, leszarva, mint egy markaszervizben, ha nem vagy protekcios. Amit meg erdemes megejteni, az egy mondjuk kwikfitben (ott biztos van) fekhatasmeres es lengescsillapito meres razopaddal. Max 5k, de sokat lehet vele sporolni, ha kukasak a gatlok.
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137897 üzenetére
Grosz Feri (Integrale ismeri) vagy DZ tuning&service (en ide jarok) megcsinalja, csak kezdj el idopontot egyeztetni mar most. Ok Alfa/Fiat specifikus maganmuhelyek, ertenek hozza es nem huznak le. Szerintem max huszezer egy atvizsgalas, amiben hibakodolvasas, szemrevetelezes es veszteseg/kompressziomeres van, esetleg endoszkoppal megdugjak.
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137828 üzenetére
Hajrá! Turbóból is lehet gyári hibás, ami a QC-n még átment, elketyegett x ezer km-t, majd szétesett. KM mondjuk ha olaszból lett hozva, akkor kérdéses, ott is nemzeti sport sajnos a tekerés. De alapvetően az órállás csak egy szám, ha a szervizét rendesen csinálták, akkor részemről inkább legyen benne tutifix 300ezer km, mint kétséges 100-200
-
rbalint88
addikt
válasz
Kornel #137811 üzenetére
Dolgoztam kereskedesben, egyszeruen egy kereskedo olyan pofatlanul alkudik, hogy nagyon. A legalacsonyabb piaci ar ala iger ket-haromszazezerrel, hogy biztos ne bukjon a kocsin. Mondok konkret peldat alfa 159-cel. 2,4-ert hirdette az ember az autot, telefonban kapott egy 2,2-es ajanlatot, hogy hozza ki, megnezzuk. Kihozta, probakor stb, volt par hibaja az autonak, kollega bemondott ra 1,9-et. Ember lesapadt, hathogynem, mit kepzelunk stb, ennel azert tobbet tud az auto. Masnap jott vissza, 2-ert otthagyta az autot, 3 nap mulva kozmetika utan kint volt 2,6-ert... Egy kereskedes nem a tuti vetelt keresi, mint egy maganszemely, hanem csak jol eladhato kocsit. Sok embernel bejon az a pszichologia, higy nem erdeklodnek nagyon a kocsira, aztan a kereskedo barmi szart is ajanl erte, elfogadja, mert az legalabb keves, de biztos penz.
-
rbalint88
addikt
válasz
Acheron #137789 üzenetére
Toyota klub foruman biztos tudnak beszerzesi forrast es szakit is mondani
BLACK: ha a szervizes atvizsgalas nem mond semmi rosszat, bele lehet ugrani. 2.4-es motor karbantartasa kicsit cifrabb, de ha azt megkapja, akkor nem szokott beszarni cserebe. Szervizes atvizsgalas nelkul nem vennek 2.4 automatat...
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137769 üzenetére
En is ket honapig kerestem az alfat, mig vegul nagy meglepetesre a legolcsobb! autot vettem meg, mert ez legalabb oszinte volt... 1,5 misiert lett volna meg jo, de 1,2-ert meg kivikszolt hullak voltak, ez meg kb 680-ert muszakilag jo volt es nekem az az elsodleges.
-
rbalint88
addikt
válasz
haddent #137724 üzenetére
mármint mire nem lenne szükség? 5-10 éves távlatban (és már most kiröhögöm magamat, 7 év alatt a 8. autónál járok) egy mindennapokban is használható épített autót akarok csinálni belőle. 210-220 lóig fel lehet vele menni úgy, hogy nem okádja magából a kormot és nem lesz üzemórás sem. Így az a terv, hogy amikor bármit cserélni kell fáradásból, kopásból adódóan, akkor nagyobbat, erősebbet kap helyette. Majd ha oda jut a dolog, kap egy lakatolást és telifényt is, rendes alvázvédelemmel, stb stb, de amíg ez az egyedüli -és ráadásul erősen kutyázós- autó, addig az esztétikára nem költök, a mechanikára meg eddig szerencsére nem nagyon kellett.
-
rbalint88
addikt
válasz
haddent #137720 üzenetére
rendesen bemelegítve, jó olajjal semmi baja nem lesz a fordulattól
meg nem úgy kell ezt elképzelni, hogy bedobok egy téglát a gázpedálra és folyamatosan tiltáson használom... 1.9 jtd bírja a pörgést szerencsére, gyárilag is "forgatósra" van hangolva, 4500-ig simán érdemes elforgatni gyári programmal is, de egy jó chippel meg lehet írni úgy, hogy 5000-ig nem fogy el. baja nem lesz tőle, motul olaj van benne, hűtőrendszere jó, utóbefecskendezéssel meg lehet oldani a dugattyúhűtést is. üzemanyagból sem a kannás meg bele, hanem omv maxxmotion, szóval az elvárható dolgokat megkapja ehhez a terheléshez
btw ajánlom ezt a cikket: [link]
-
rbalint88
addikt
ezt sokan, sokszor írják, de csak azt tudom rá mondani, hogy hangolás kérdése. a szívó
benzines ereje azért tűnik jobban beoszthatónak, mert ott alul csak a nagy halál van. a turbó miatt csak alul lesz használhatóbb, de Tomcsi leonja a példa rá, hogy fent se kell elfogyjon. de dízelben is meg lehet csinálni jól, hogy fokozatosan erősödjön, ne pedig 2000-nél hátbakúrás-kormányrángatás, 3000-nél meg halálos kókadás legyen az erőleadás. nekem most a csipszelés is arra ment rá, hogy még simábban, lineárisabban adja le az erejét, már 1300-tól lehet vele közlekedni, nyilván 2000-től jön meg az ereje rendesen, aztán 4200-ig érdemes is elforgatni. majd ha a jövőben lesz még finomítva, akkor ki lehet tolni ezt 5000-ig is, csak azt nem olyan egyszerű megírni, kb napos program. most meg rohantunk és az egr kiírása volt a lényeg, a kis optimalizálás csak a bónusz.
-
-
rbalint88
addikt
válasz
huliganboy #137639 üzenetére
for evribádi, aki 2M körül nézelődik passatok között:
egy korai cr gyakorlatilag csak a befecskendezésben különbözik a pdtdik-től.
az olajpumpa és a többi simán ott van ugyanúgy.
plusz a problémás pd elemek már valószínűleg úgyis cserélve voltak, azokkal meg már nem nagyon lesz probléma. egy ilyen szintű, bonyolultságú autónál könnyen lehet, hogy az elvben problémásabb konstrukció megfelelően karbantartva, leinformálhatóan jobb vétel, mint az újabb, elvileg problémamentes, amin lóg a levegőben, hogy mi fog hamarosan beszarni, mert még a gyári. -
rbalint88
addikt
válasz
blt.62 #137599 üzenetére
ennyi pénzből erre a felhasználásra a priusnál nincs jobb autó. oké, egy csúnya budi, nem pedig egy szép fekete limuzin, de kb tizedannyi szopási lehetőség van vele, mint a szuperbélával, emellett pedig fele annyit fogyaszt, mert ne aggódj, a superb be fogja kapni a 10-12 litert városban simán.
-
rbalint88
addikt
válasz
Speeedfire #137593 üzenetére
fekete, a matricázás f1 teames sárga-kék.
Vilike eléggé le volt törve 25i meg 28i próbája után, ezek ugye 192-3 lóerősek, 30i meg 231 lovas, de nehezebb, mint a megane, meg csak fent megy, szívómotor. és akik beleásták magukat a típusba, azt mondják, hogy inkább 3, mint 2 millió egy tisztességes példány. -
rbalint88
addikt
válasz
blt.62 #137585 üzenetére
ha 1.9pdtdi lenne, akkor hevesen bólogatnék, hogy hajrá, hajrá. így a V6tdi-vel azért óvatosságra intenélek, bár ez már egy javított verzió, de még azért lehetnek benne aknák és eleve komolyabb összeg a fenntartása és bajosabb konstrukció.
Speeedfire: elektronikai tréfákon kívül nagy gond nem kellene legyen vele. szomszédban van egy f1 team dizájnos cup csomagos (brembo fék, recaro székek, komolyabb futómű) darab jópár éve, szereti a tulaja.
-
rbalint88
addikt
válasz
Jakab66[hun] #137546 üzenetére
rámennék egy E61 535xd-re, automatával szigorúan. 272 ló, hegyomlásnyi nyomaték, AMG-hez képest békésebb fenntartás. (AMG kb 2x szorzó a "kommersz" Mercihez, BMW-hez képest) összkereket azért javasolnám, hogy télen is tudj közlekedni, vizes úton is elforgatja a hátsó kerekeket 100 körül padlóra, főleg chipelés után vagy kicsit is szar gumival. Ebből keresnék egy 2007 utáni faceliftest, sok hibát javítottak, beltér is finomabb lett, aztán egy M-pakett nélküli 535xd-vel lehet pirítani az emberkedők ellen
-
rbalint88
addikt
válasz
Jakab66[hun] #137538 üzenetére
E55 AMG T or GTFO
A teljesítményt kivéve mindenben visszalépés lenne a C32 AMG T, szerintem arra nincs értelme lecserélni, hosszú távon nem lennél vele elégedett. -
rbalint88
addikt
válasz
Speeedfire #137529 üzenetére
ha belefér, akkor vedd azt. én 2,5 évig jártam olyan autóval, amit a fenntartási költségek miatt választottam, valahogy nem sikerült mosolyt csalnia az arcomra annak egy-egy út végén, hogy "most de jót spóroltam"
utána jött az Alfa, ami eddig nem kért több törődést, viszont szeretek beleülni és hajtani.
-
rbalint88
addikt
válasz
Speeedfire #137526 üzenetére
Ezek közül mazda és leon
Mindkettőre kell költeni majd, Mazdánál kasztni, Leonnál a motor lehet necces, plusz mindkettőnél ami a korából adódik és nem volt mostanában cserélve. De kettőből már beleférhet a Fiat Bravo és adott pénzért fiatalabbat és jobb állapotút fogsz kapni, mint a többiből. a 1,5-2 az csak a kocsira van vagy benne van az átírás, első szerviz is? Utóbbira legalább 200ezret érdemes számolni, de a teljes nyugalom érdekében legyen 300.
footy: mindenhez is!
-
rbalint88
addikt
válasz
Speeedfire #137520 üzenetére
unalmas, hogy mindenkinek soha el nem romló, az üzemanyagot termelő seggrakéta kell
el kellene fogadni, hogy jót dugni és szűznek maradni nem lehet, valamiben engedni kell.
talán két régi szívóbenzin, két "egyszerűbb" turbóbenzin (VAG 1.8T 2x), és 4 turbódízel autó után (ebből kettő CR) van némi üzemeltetési tapasztalatom ahhoz, hogy megalapozott véleményt mondjak ebben a kérdésben. Elárulom neked, hogy csak egy autómon volt gond a turbóval, azon is leginkább azért, mert valami pék elbaszta a geometriát.
Nagyjából 4 opció közül lehet választani, ha nem csak az alap igények vannak:
-Veszel új autót és buksz az értékvesztésen kurvasokat, garancia lejárta után eladod.
-Veszel fiatal (3-5 éves) használt autót, amiben azért már benne van a kockázat, viszont még mindig nagy értékvesztése van.
-Veszel idősebb (7-10 éves) használt autót és fizetsz a szervizben előbb vagy utóbb, sokat. Emellé még mindig lehet milliós nagyságrendű értékvesztésed pár év alatt.
-Veszel öreg autót, amire kezdettől fogva folyamatosan költeni kell.Azt számoltam, hogy az Alfára kb egy év alatt ráugrott kötelezőkre, gumikra és egy 30ezres futóműszerelésre 350ezer, most lesz megint futómű meg pár apróság 100-150 körül, aztán téligumi 50-80 ezer... És baja még nem volt, ez csak az elmúlt 13 év és 300e km amortizációja.
-
rbalint88
addikt
na jó, de az azért nagyon nem polgári használat, amit ők művelnek
+1bar egy nagyon chipelt autóhoz képest. és a nagyon chipeltet úgy értsd, hogy 1500-4000 között tol akkorát, mint Tomcsi Leonja
Speeedfire: nem akartam a lelkedbe gázolni és nem kimondottan neked szólt a dolog, nagyon sokan jönnek sírni, hogy jajjjaturbó, holott sokkal nagyobb szopások lehetnek annál.
amúgy azt is leírtam már, hogy szerintem ilyen modern tfsxcgdbhi benzinest nem éri meg venni, mert ugyanolyan bonyolult, mint egy dízel, viszont többet eszik. ahogy Qru is írta. az évi 45k-t hagyjuk, a felénél már bőven megérheti. de aki spórolni akar üzemanyagon és szervizen is, az vagy vesz régi egyszerű kismotoros technikát vagy hibridet vagy jár busszal. -
rbalint88
addikt
Aki egy turbo miatt aggodik, annak lehet nem kellene autoznia. 150-200ezret elmegy a levfosabb is barmilyen botlabunal, 120-150-bol maximum felujitod es utana hawaii. Baszki a 13 eves, majdnem 300ezret futott automban a gyari van, chipelve es rohogve tolti az 1,4 barokat... Aki csinalta a chipet, az oveben 470ezer km van, 1,6-on fut az auto legalabb 100e km ota es gyari a turbo... Egy ertelmesebb autora egy, max 2 garnitura gumi ara a turbofelujitas. Vagy atszamolhatjuk 7 tankolasra is... Aki ruppotlankodni akar a kocsival, az uljon husz eves szopobenzinbe, amig ki nem tiltjak oket. Akkor nem lesz gyujtotrafo, nagynyomasu uzemanyagrendszer, kettostomegu, dsg, dpf, turbo baja es vidaman autozhat bele a naplementebe a fillert baszva.
-
rbalint88
addikt
válasz
haddent #137333 üzenetére
Stump Bandini irt tc-n par eve egy cikket, hogy a benzineseken is turbo, cr rendszer meg kettostomegu van, ezek utan nem csoda, ha mindenki dizelt vesz, mert ugyanannyi hibalehetoseg van (oke, dizelnel meg ott a dpf), de legalabb a dizel 1-3 literrel fixen kevesebbet eszik.
Hat sajnos egyet kell ertsek vele. Egy sima szivocso befecsis turbo benzinest siman bevallalnek, ot-tizevente egy turbofelujitas 100-150-ert birhato, de a kokszosodas, cr hibak gazak amelle, hogy tiporva ugyanugy zabalnak -sot jobban-, mint egy azonos teljesitmenyu szivo. Oke, hogy finoman menve az 1.4T 150lo 1.4 szivokent fogyaszt, de ha sprolni akar az ember, akkor hibridet vegyen. Vagy skyactiv mazdat, azok tenyleg jol fogyasztanak, de abban is benne van a csimbummcirkusz, aztan lehet fejet vakarni, amikor majd beszarik.Declare: futaruzemre pl azert mondjak a regi szivodeket, mert a benzin jobban lemossa a hengerfalrol az olajat, mint a dizel. Nyilvan egy modern motornal a kiszolgalo egysegek jobban megsinylik az ingazast, de a blokk kevesbe kopik egy dizelnel.
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137306 üzenetére
Igen. Ami nincs benne: az idod, a kockazat, kaja-szallas koltsege, ismeros koltsege(ha ker penzt). Tomegkozlekedessel/repulovel kimenni szerintem nagy szopas, mert ha kimesz egy konkret autora es beszopat az elado vagy szar a kocsi, akkor ott allsz megfurodve. Helyhez vagy kotve, helyi kozlekedes atom draga es naluk 2-300km az nem tavolsag, van aki annyit jar ott munkaba naponta. Kocsit berelni szinten nem olcso, szoval en nagyon nem ajanlom ezt a modot. Ja es benne van hazafele a lerohadas, a treleres se epp annyi, mint itthon, hanem 2-5x dragabb...
Passatot meg 1.4 tsivel nem eroltetnem. Golfhoz oke, Passathoz mar nem lesz kellemes.
-
rbalint88
addikt
válasz
Elektrosokk #137290 üzenetére
Ha szomszedod nem keres havi fel millat legalabb, amibol hajlando havi 2-300-at az autora kolteni, akkor engedje el az almokat. Egy ilyen kategoriaju es bonyolultsagu autonal a sima mezei karbantartasba is bele szoktak rokkanni az atlagemberek. Kell hozza egy kattanas, hogy valaki ilyen vasat tartson fenn. Es egy semmiextra gatlo is 2x annyi, mint egy "kommersz" a6-ba valo, csak azert, mert ez a8-ba megy. Dizelnel a hengerszamok miatt sem olcso a fenntartas, 3.0v6tdi vezerlescsereje is 500k, v8tdi vagy nagyobb fenntartasa meg huzosabb es ott mar azert a fogyasztas se annyira kicsi. Ha ezeket jozanul atgondolva is ilyen kell neki, csak akkor vegye. Ha a problemakat majd valahogy megoldja, meg nala ugyse romlik el, meg vigyaz ra, akkor ne.
-
rbalint88
addikt
-
rbalint88
addikt
válasz
Tothgera30 #137219 üzenetére
lehet, hogy ha 6-7-8 éves autókat nézegettek, akkor lejjebb kellene adni az igényekből. vagy ha az igények adottak, akkor a kereten emelni és beballagni egy szalonba új autóért. no offense, csak eladói oldalon meg nagyon könnyen fikáznál egy olyan vevőjelöltet, mint amilyen képet eddig mutatsz magadról, hogy ez egy 6-7-8 éves autó, ennyi idősen mit vár.
-
rbalint88
addikt
szerencsére az enyém kéziváltós volt, viszont 4motion. becsületére legyen mondva, soha nem hagyott ott, csak a pénzt kellett bele vasvillával lapátolni
159 nem hiszem, hogy szóba jönne, tágas autóra van szükségük
2.4 jtd polgári használatra minden szempontból sok, az 1.9 16V bőven elég és érezhetően kevesebb manna életben tartani.
Volvot pártolnám én is
mondjuk EZZEL elég komoly közúti mészárlást lehet végrehajtani
-
rbalint88
addikt
válasz
huliganboy #137173 üzenetére
'14-ben jött be, akkor lőtték vissza 161-re, aztán lehet, hogy most csak megszokásból
azért aki felmegy mobilére és elkezdi összenézni a kinti kínálatot az ittenivel, annak feltűnik, hogy amit ide megéri behozni, abban mindig több a futás, mint az itthoniakban. Amiket itthon ilyen évi 20-25ezer km körüli futásokkal próbálnak elsütni szervizkönyv nélkül, abban legalább a duplája van.
2011 utáni Volvokba ástam bele magam mostanában, egy-két elszigetelt 130-140ezer körüli esettől eltekintve a legtöbben 170 fölötti futás van. és itt 3-4 éves autókról beszélünk, nem 8-10 évesekről. Ezekben a Passatokban 300 alatti valós futás már azért a kínálat felső felét jelenti. Hozzáteszem, én mernék akár félmilliós futású autót is venni, ha az állapota jó. -
rbalint88
addikt
válasz
Revoltek #137149 üzenetére
350-ig nézd az autókat. 420 már nem fér bele, alkuval sem. Cakk-pakk 60 legalább kell az átírásra, az első szervizkor illik vezérlésszettet is cserélni, azt olajjal, szűrőkkel 70 alatt nem úszod meg és akkor még a szerelő nem talált semmi s.o.s. elhárítandó hibát és nem kellett gumit venni az autóra. Egy 420-ért hirdetett autót meg ha jó, nem fogsz elhozni 400 alatt, ha meg adják olcsóbban sokkal, akkor azt az alkut kétszeresen kell rákölteni...
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137140 üzenetére
motorkódból biztosan. VAG topikban biztos segítenek ebben. lekérni tök felesleges, tavaly hozták be, nyilván még előtte tekerték meg, ha okosított az órája. amúgy nem tűnik rossznak, legalább tényleg highline (krómozott hűtőrács, nem csak a keret), de az utólagos xenonért jár a fekete pont.
-
rbalint88
addikt
válasz
B-L-A-C-K #137129 üzenetére
Tok realis lehet. Nalunk 7400 es 5200 az atlag futasok, viszont ha eladjuk es megveszi egy boyracer, akkor siman kerulhet ra sportdob. Sot, meg az is elkepzelheto, hogy lerohadt a gyari dob es a papa nosztalgiazni akart, hogy milyen meno volt mar a zsigan a koppany, legyen ennek is olyan hangja. Vagy a sportdob volt olcso.
-
rbalint88
addikt
válasz
Revoltek #137098 üzenetére
500-ból mindennel együtt nem nagyon lehet ugrálni, korrekt Swift vagy F Astra, ha használni szeretnétek és nem szerelni.
Passatos témához: a linkelt barna kombi nem lehet crtdi, mert 2008-as, akkor még csak pd volt. 2009-10-ben volt a váltás, ami crtdi, az mindenképp facelift műszerfalas, ez meg még régi. Amúgy a crtdi se egy matyóhímzés, azokban a blokk szeret repedni, plusz az olajpumpa ugyanaz a fos konstrukció. egyedül a PD elemekkel nincs szenvedés, de azok meg már valószínű úgyse a gyáriak, szóval nyugodtan lehet ilyen szempontból a PD-t is venni. úgyis lesz vele szopás gazdagon
amúgy titkos tipp, a 136 lovas 8 szelepes a legjobb választás, ha az 1.9-ben kevés a ménes. Mondjuk ez inkább csak az elején, 2005-2006-ban volt. Viszont ennek megfelelően két mihályból már értelmes állapotút és felszereltségűt is lehet kapni ebből az évjáratból, motorból.
-
rbalint88
addikt
válasz
Speeedfire #137041 üzenetére
csak elsőre ezt nem úgy kommunikáltad le, hogy neked nem szimpatikus, hanem hogy biztos csak szar lehet. Ezután nem kell csodálkozni, ha a másik fél is belefeszül kicsit a válaszadásba.
nem tudom 2M-ba belefér-e, de Volvo C30 T5 is mókás jószág. keveset nem fog enni, viszont menésre ösztökélés esetén se nagyon kérdez. -
rbalint88
addikt
válasz
z123456789 #136968 üzenetére
Koksz, gyenge, sokat eszik. Amugy fasza
-
rbalint88
addikt
válasz
Elektrosokk #136817 üzenetére
gyere már el a mai talira
kíváncsi vagyok a vaZSra
-
rbalint88
addikt
válasz
xEon1337 #136805 üzenetére
Kb hisz perce sikerult a Bocskai uton egy akkora katyuba beesni, hogy amekkorat csattant az auto, azt hittem kiesett a futomu. Mindezt kb husszal... Palya azert nem olyan gyasz, jartam rajta en is sokat, teljesen vallalhato. Nemeteknel se varazsszonyeg, pedig ok tempot is mennek rajta, megse hallasz onnan nyusszogest, hogy feszt szetkurja a futomuvet. Bezzeg a jo pesti utak, azok adnak a pofajara...
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #136802 üzenetére
Kb ket eve az uj s500-ban mar van dpf. Identol jon az uj tsiben is.
A varosi hasznalat az auto minden elemet 3-5x annyira veszi igenybe, mint a palyazas. Kerekcsapagy sem a forgastol megy szet, hanem a katyuktol... Talan a fek kap tobbet a palyan, de az is csak ha allat modjara mesz es 250-nel tolod aztan satuzni kell allandoan.
-
rbalint88
addikt
válasz
z123456789 #136774 üzenetére
napi mininimum 70km-es ingázásra már pont dízelt vennék. Volvoból főleg, D5 oszt csokinyuszi. de ha fél-egy misivel feljebb tud menni 2,5-2,6-ig, akkor lehet gondolkozni D3-D4-ben is (az újabb, 5 hengeres 2.0 150-163-177 lóval) 2010-től. Ha mindenképpen benzines, akkor csak 2.0 fölött, lehetőleg turbóval. #másfarkávalcsalánverésajó
-
rbalint88
addikt
válasz
#94529552 #136769 üzenetére
ühüm, aham. nem a millió kilóméter számít, hanem a karbantartás. 1.9 jtd kurvára stabil motor, 4-500ezer km-ig pisszenés nélkül kell mennie, ha jó olajat kapott megfelelő gyakorisággal és nem okos gázolajjal tankolták.
a többi részére meg csak annyit, hogy nekem a 297ezer km-es, most már chipelt motorral semmi gond nincs, lengéscsillapítót is most kell a gyárit cserélni 13 év után... tök mindegy milyen márkáról van szó, a kocsi legnagyobb ellensége a tulaj, nem a magas futás. -
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #136644 üzenetére
13 év az semmi, unokatesóm astrája is annyi idős, nincs vele semmi baj, csak hogy fapados.
nekem az alfa is, lassan 300e km felé sincs különösebb baja. -
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #136638 üzenetére
én nem cserélném le. ha nem szalonautót hoztok helyette, akkor csak önszopatás, nem előrelépés.
-
rbalint88
addikt
válasz
Vidual001 #136615 üzenetére
Egy ilyen v6 varosban 12 alatt nem all meg, de talan erdemesebb 15-tel szamolni. Bmwbe jobban beferne a ketrec, a 156 nem kimondottan pakolos auto... Eletstilus-kombi. Lexus is300 sportcrosst nezz, az megbizhato japan technika, talan hasznalhatobb csomagtartoval, hatul is hajt es a legtobb automata. Bmw e46 kombija se rossz, 5er szeriat nem vennek egy ember plusz kutyahoz, meretileg baromi nagy ehhez. Ahol sikba dol a hatso ules es befer a ketrec, az boven jo. Ismerosok adnak el most kimondottan kutyazos autot, de az egy dizel multipla, szoval nem nagyon talalkozik az igenyeiddel
hahun ranezhetsz azert.
-
rbalint88
addikt
válasz
Vidual001 #136607 üzenetére
Elso korben azt kellene tudni mekkora a kutya es miert akarod racsozni. Megfeleloen kellene rogziteni (biztonsagi ovbe dugva hammal vagy rogzitett kennel), mert a racsod meg egy kicsi szobacirkalo is kiviszi a francba, nem hogy egy rendes nagymeretu kutya.
A linkelt alfat nem is nepper arulja, hanem mozigepesz, akkorat vetit a leirasban. Ahogy Integrale irta, nem a legjobb sajnos ez a 2.0JTS. Mondjuk ha van valami tuti vetel, siman vennek ilyet, de ez az auto nem az.
JTD nagyon jo, faceliftes 16V vagy 20V jol feszerelve kijon ebbol a penzbol. De ha nagy kutyad van, akkor nem a 156 a megfelelo valasztas. Mondjuk enywmben is utazott mar a hatso ulesen harom kutya, de igazabol egy full size agarnak vagy melle max meg egy whippetnek kenyelmes. (Ilyen fajtakat szoktam szallitani gyakran) Csomagtartoban nem fog elferni az eb, hatso ules jatszik leginkabb. Nalam mivel szedan van meg ugye csak az ules johet szoba. -
rbalint88
addikt
válasz
Elektrosokk #136591 üzenetére
#csakav6!!! szívesen kimegyek veled a linkelt példányért
fikusz=focus, semmi szleng kérem. -
rbalint88
addikt
válasz
Tothgera30 #136589 üzenetére
ha csak ezek vannak, akkor a fikusz.
-
rbalint88
addikt
válasz
huliganboy #136562 üzenetére
Nem, ez a fos 2.0pdtdi ahogy a neve is mutatja. Ilyet ne nagyon akarj, csak ha szereted az oralis szexet a rossz oldalrol.
-
rbalint88
addikt
válasz
Luck Dragon #136469 üzenetére
Vezettem ma H kombit 1.7cdtivel, messze sokkal jobb, mint vartam a G utan. Valtoja fos lotyogos, de amugy rendben volt.
Szerk: tekeros ablak ne mar pls... Pedig szep lenne. Mint egy frissen csiszolt pad. FApad
-
rbalint88
addikt
válasz
Tsebacsi #136420 üzenetére
70-80km-en biztos
ha magyon ugyes vagy es annyira plattnerezel, hogy mindenki anyazni fog rad, akkor talan a 7liter meglehet szazon varosban. De a 8-9 realisabb, foleg otomataval. Nem kell azt se sajnalni tole, a fizikat nem lehet megbaszni.
Ja most, hogy kiugrottunk Erdelybe es nyugisan jottem, 700km utan negyeden all a tank (60lityis). Majd holnap tankolok es szamolok, csal a mero kicsit. Kb 50 km varos, kb 600km E60-as orszagut (sok telepulest tartalmaz), 55km autopalya. Vegig tempomattal, lakott teruleten 60, kint 100, palyan 140-re rakva ora szerint, ami eleg pontos, 3-4-nel tobbet nem csal meg palyatemponal se. -
rbalint88
addikt
válasz
kovacsroli #136392 üzenetére
A tipus jo, de nem azzal a motorral. 1.8T, 2.0T is sokat eszik, de legalabb mennek es csak egy turbo a plusz hibaforras. Vagy vegyed dizellel. Ott valaszthatsz a jo es nem megy (1.6, 1.9) vagy a szar es megy (2.0) kozul
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest