Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
molnarpeter #147471 üzenetére
Mondjuk én nem látom az aláírást az asztali nézetben, sem, de mobilon szerintem alapból nem jelenik meg.
(#147470) Integrale: Köszi, így már értem, hogy Hondát akar venni.
-
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sztenly #147366 üzenetére
Kicsit visszaolvastam és írnék én is néhány sort, hátha segít. Volt/van a családban három F Astra is és volt Swift MK3 is. Volt egy 60 lovas 1.4, egy 90 lovas 1.4 (ez ette azért az olajat már 400k km környékén) és most meg van egy 75 lovas 1.6. Az utóbbi ugyan papíron gyengébb, de állítólag gyakorlatban kellemesebb, mint az 1.4-esek. Én próbálnék valami metál színt vadászni, mivel a legenda úgy tartja, hogy valamennyivel vastagabb festés miatt nem annyira könnyen rozsdál (a jelenlegi pezsgőszínű példány is egész jól áll -ahol ép, ott nem is rozsdás-, míg a két korább fehér már elég durván elvesztette egy-két helyen az anyagot a lemezeiből ugyanilyen idősen). Ezen kívül ahogy én észrevettem a faceliftes modelleknél (Classic jelzővel illetett példányok) mintha egy-két helyen spóroltak volna anyagvastagságban, meg felszereltségben sem lennének annyira eleresztve, mint a facelift előttiek.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
amargo #147356 üzenetére
Én már kaptam tőlük 5-6 sms-t. Sőt, fel is ajánlották, hogy házhoz hozzák a kp-t.
De egyébként én hagynám a helyedben, eddig eléggé rossz történeteket (itt egy példa) olvastam róluk.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sur1G #147203 üzenetére
Hirdetés alapján nem tűnik szörnyűnek. Vezetőülésről nem nagyon van kép, de talán nincs lelakva (legalábbis az egy belső kép alapján egész szépnek tűnik). Tetőablak, kékfog, kszenyon, meg még néhány finomság. Mondjuk a vajbőr egy kicsit kényes, én emiatt kicsit átgondolnám. De, ha valós a futás és szép állapotnak örvend élőben is, akkor én elgondolkoznék rajta. Mondjuk fenntartásra azért nem egy "Astra" lesz szerintem, de gondolom ezt azért számításba vetted.
Szerintem jöhet on-ba is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sur1G #147200 üzenetére
Szerintem nem. Azért egy S40-ben 2.4D-vel szerintem szedegeti a lábát rendesen. Csak találj nem lelakott darabot!
Kombi (V50) nem játszik? Nem tudom, hogy milyen időseket nézel, de mondjuk olyan ársávban (és 7-8 év körüli életkorral) én már azért különösen jó állapotút keresnék
-
BigBlackDog
veterán
válasz
vzsryl #147170 üzenetére
Ismerős Suzukinál (talán Tbálinton lévőnél) volt hasonló helyzetben, új Vitara vásárlás előtt szeretett volna beülni egybe, alaposabban kipróbálni. A környéken lehetett menni vele, oszt annyi. Autópályára is vihette volna, ha megveszi rá a matricát.Végül is alap, hogy a tesztautóra az ügyfél veszi meg az autópálya matricát.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #147166 üzenetére
Néha egyes autómárkáknál azt érzem, hogy az alvázvédelem tiltása és a gyári éppen elégséges alvázkezelés része a hosszútávú bevételgenerálásnak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Victoryus94 #147141 üzenetére
Én inkább F/(G) Astrát néznék. Szerintem fenntartásban, megbízhatóságban nem sokkal rosszabb, viszont kevésbé papír, kevésbé zörgős, ...
De nem rossz az 1.3-as Swift sem, csak vannak "hiányosságai".
-
BigBlackDog
veterán
válasz
humax #147003 üzenetére
tudóm> tudomA turbónak nem az a lényege, hogy erősebb lesz a kocsi. Ha röviden össze akarnám foglalni (a polgári autókban használt turbókat), akkor egy technológiai eszközként említeném, amely a motor nyomatékkarakterisztikáját alakítja át. Igen, tudomásom szerint fogyasztásra is jótékony hatással van, illetve alacsonyabb fordulaton lesz a "nyomatékhát" a szívóbenzines motoroknál magasabb fordulaton jellemző nyomatékcsúcshoz képest. Viszont +1 hibaforrás, +1 váratlan költségforrás (nyilván új autóknál, értelmes használat mellett azért nem ez a jellemző).
Nem vagyok szakmabeli, azért remélem nem írtam nagyon blődséget.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gyáliSanyi #146798 üzenetére
Szerintem elsősorban hahu (hasznaltauto.hu), esetleg jófogás. Amit még néha meg szoktam nézni a márkakereskedések használt autói (adott márkakereskedés honlapján belül). Bár általában azok is fent vannak hahun a saját tapasztalataim alapján.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
salieri. #146770 üzenetére
Igen, gondolom, hallottam már én is nem egyszer. De szerintem sok disznóság "bevett szokás" manapság, de igazából csak valaki félti a seggét, fél a felelősségtől.
Mondjuk amin elgondolkozok, hogy kint mégis milyen szerződést íratott alá a külföldi eladóval? Azon ki volt a vevő?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
salieri. #146766 üzenetére
Én mondjuk nem írnék egy olyan adásvételi szerződést alá, aminek az valóságtartalmáról nem tudok meggyőződni. Félnék tőle, hogy galiba esetén veszik az autó és a pénz is. Vagy kimennék érte/megkérnék-megbíznék valakit a kimenetellel segítéssel, vagy itthonról választanék.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sang66 #146759 üzenetére
2. Az, hogy merre húzott, erősen függ attól, hogy merre lejt az útfelszín. Ha teljesen vízszintes (ami a saját tapasztalatok alapján vártnál ritkábban fordul elő), akkor kéne egyenesen mennie. Egyébként -szerintem- egy futóműállítás azért sokszor megoldja (árban szerintem ez kb. 4-9e Huf körül lehet).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Revolit #146607 üzenetére
Első körben én H Astrát, vagy II. Focust néznék 1.6 szívó benzinnel. Ezek kényelmesen kijönnek a keretedből és marad még némi tartalék is. J Astrából normálisat annyiért nem fogsz kapni szerintem, illetve az általam tapasztaltak alapján nem is ad olyan sokkal többet egy H-hoz képest (ez csak saját vélemény
).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Sang66 #146327 üzenetére
Ha nem vagy gyakorlott, akkor ajánlok egy hasznos irományt a témában, illetve itt írtam a saját tapasztalataimról.
1. Alkudni szerintem mindig lehet, persze a siker nem garantált, de nem árt szem előtt tartani, hogy mi lehet a reális, piaci ára a portékának. Gondolom nem úgy mész oda, hogy mindenképpen kell az autó, így nem feltétlenül kell azonnal megegyeznetek. Egy tipp; ha látja Rajtad, hogy nagyon tetszik az autó, akkor kevésbé fog engedni.
2. Én telefonálnék előtte. Pl. azért, hogy egyáltalán meg van-e még az autó. Meg lehet kérdezni a rendszámot, esetleg alvázszámot, a rendszám alapján le tudod kérdezni a KEKKH-ból a regisztrált futásteljesítmény adatok, pluszba én utána is szoktam nézni, hogy az internet sűrűje nem-e rejt valamit az adott rendszámról, alvázszámról. Pl. alvázszámból kideríthető általában a gyártás helye, éve, hónapja. Ha ez nem stimmel a megadottal, akkor valami nem kerek.
3. Én nem szenvednék ilyenekkel. Ha van műszaki érzéked, akkor szerintem úgyis észre fogod venni, ha baj van. Olvasd át a fent linkelt irományt, aztán véleményem szerint sok mindent Te is le fogsz tudni ellenőrizni.
4. Teljesen mindegy, az állapotát nézd meg. Ha csak munkásautónak használták napi szinten, akkor 50k km után is eléggé lelakott lehet. De láttam már 220k km után is gyönyörű bőrbelsővel autót.
5. Hát, igen, meglátásom szerint nem egyszerű eset. Ha minden rendben van, nincs gond. Ha van, akkor viszont félnék azért. Célszerű együtt elmennetek eredetiségvizsgára szerintem, ha kereskedőnél maradsz.
6. Úgy gondolom, hogy ez megegyezés kérdése.
7. Papír-írószer boltban vennék egy indigós használt autó adásvételi szerződést. Azt mindenhol elfogadják, ha jól tudom. Én elvárnám, hogy ha a kereskedő adja a szerződés sablont, akkor abban is benne legyen minden, ami a hivatalos szerződésben benne van.
8. Nézd meg, hogy kitől veszed! Sokszor hiába szép az autó, de elbeszélgetve az eladóval (mindegy, hogy magánszemély, vagy kereskedő) inkább otthagytam a dolgot.
Persze a fent leírtak csak a saját véleményemet, tapasztalataimat tükrözik, ezt tessék figyelembe venni!
-
BigBlackDog
veterán
Toyota Camryról -XV40 (2006–2011)- ki mit tud? Vannak problémái, hiányosságai?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Atomgeszi #146223 üzenetére
Szerintem nem annyira egyszerű, átírásnál kérni szokták az addigi törzskönyvet. Ha jól rémlik, ilyenkor be kell jelenteni, majd a törzskönyv elvesztésének Magyar Közlönyben történő nyilvánosságra hozatalát követően 15, vagy 30 nap után lehet újat igényelni. Mintha régebben így lett volna.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
vapeti12 #146148 üzenetére
Hát, ha 300e Huf áll rendelkezésre a kocsira + átírásra, akkor 200-240e Huf körül nézegetnék autókat. Az átírás 50-55e Huf szerintem legalább és ilyen árkategóriás autónál szinte biztos kell valamit cserélni megvétel után (legalább olajat és szűrőket). Ennyiért mondjuk nem könnyű találni, de biztos lehet... Elsőre F Astrát mondanék, de ez csak saját tipp.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Atomgeszi #146143 üzenetére
Elvileg igen, nem kell, csak tudd igazolni a családi kapcsolatot (mondjuk az anyja nevét mindenki tudja igazolni, bár mivel az nem egyedi azonosító, így elvben még az sem egyértelmű). Ezért mondtam, hogy a legbiztosabb a kölcsönadási. Persze, az esetek 95%-ban nem fogják kérni jó eséllyel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
CsakEgySrác #146138 üzenetére
Nyugi, BKV-val jönni sem egyedi eset lenne.
Kölcsönadási szerződés legyen Nálad mindig, akkor szerintem nem lehet mibe belekötni ilyen téren.
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Motion_Blur #146082 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján nemcsak a Mazdát, vagy Hondát érinti. Hasonlót figyeltem meg pl. 6-10 év körüli Octáviáknál, Golfoknál, Astráknál is. Gondolom, ha belement már 150e km (ami akár nagyrészt városi forgalomban is belemehetett), akkor már sokan elkezdenek félni a kettőstömegű/DPF/turbó nyűgöktől.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
amargo #145981 üzenetére
Relatív jól felszereltnek tűnik, én megnézném. Ha vigyázva volt rá, akkor annyira nem jelentene nekem problémát a futásteljesítmény, de azt belekalkulálnám, hogy eladni azért nem lesz feltétlen könnyű.
Mondjuk az árat megnézve már nem lennék olyan biztos a dolgomban, turbó, kettőstömegű, egyéb dízeles nyűgök miatt is izgulnék és H Astránál a 6 sebességes váltóval kapcsolatban is szoktak valami típushibát említeni, ha jól rémlik.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
elistvan #145938 üzenetére
Szerintem amit minden autón is kell cserélni; pl. motorolaj, olajszűrő, fékbetét, féktárcsa, légszűrő, pollenszűrő, izzók, szervofolyadék (ha van), fékfolyadék. A motor láncos, ha jól tudom. Különösebb típushibáról nem tudok, viszont, ha jól emlékszem, volt pár visszahívás. A Hondás topikban találsz még infót ezzel kapcsolatban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel #145910 üzenetére
Igen, nálam is kb. ez van. Én gondolkoztam, hogy tavasszal, ha melegebb már az idő, belülről a kerékdobokat átkenem valami kenhető szigeteléssel. De az a bajom, hogy a siker nem garantált. Valaki írta fórumból, hogy tavasszal ő meg fogja csinálni, egyelőre a tapasztalatokra várok.
-
BigBlackDog
veterán
Mondjuk szerintem ezek az előítéletek nagyrészt amiatt vannak, mert nem mindenki rendelkezik naprakész ismeretekkel ezen a téren. Azért 8-12 évvel ezelőtt még bőven nem volt telepakolva a benzinesek jelentős része költséges finomságokkal (pl. kettőstömegű, direkt befecskendezés, turbó).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
SG3rg0 #145729 üzenetére
Akkor eléggé szelektíven választottál forrást szerintem.
Én legalábbis nem csak ilyeneket olvastam. Ha újabb TSI-ről van szó (pl. 1.4 TSI) és nem a régi láncosról, ráadásul alacsony futással, akkor az általam olvasottak alapján nem mondanám, hogy nem vennék, ha jót akarok magamnak.
De az eredeti kérdésre nem válaszoltál; mi a gond a szíjas TSI motorokkal (mármint konkrétan a motorokkal, nem pedig az arról szóló írásokból összeállítható világképpel)?
Akkor tegyél félre akkor 300-500e Hufot a turbó fenntartására következő 10 évben, válassz ennyivel kevesebbért egy autót. Ha a különböző hibrid/villany/turbós autók nagyobb számban ellepik az utakat (azért a következő 10 évben látok erre esélyt), akkor azért a forgalom ritmusát sem lesz olyan kényelmes felvenni pl. egy 1.6 szívóval. Egy turbós benzin kevesebbet forog, valamennyivel kevesebbet is fogyaszt, ahogy észrevettem. Ok, eggyel több dolog, amire figyelni kell, de szerintem "haladni kell a korral". Persze a Te döntésed, de J Astrát én nem vennék szívóbenzinnel, ha van más alternatíva is.
Egyébként én elmennék a helyedben és mennék egy kört egy ilyennel meg egy olyannal is.
-
BigBlackDog
veterán
Ezt vajon miért nem vihették még el? Egy ideje figyelem, de csak fent marad...
-
BigBlackDog
veterán
válasz
kelly416 #145485 üzenetére
3 évvel ezelőtt még gond nélkül elfogadták a kinyomtatottat is (legyen rajta az összes kötelező elem, pl. futásteljesítmény, tanúk adatai, !aláírása!). Mondjuk az igaz, hogy azóta csak indigós változatokat használtam/használtunk. Mindenesetre igen, az a legbiztosabb, amit Te is írsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
concret_hp #145468 üzenetére
Ha tartalmazza a kötelező elemeket (és csak sablont töltesz le, nem pedig előre kitöltöttet), akkor szerintem sem fog hisztizni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #145441 üzenetére
Mondjuk a hirdetésben szereplő email-el találtam ilyen hirdetéseket is...
-
BigBlackDog
veterán
Ezen valaki lát valami gyanúsat?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Jorus #145393 üzenetére
Szerintem pont, hogy szép, de ez csak saját vélemény.
Mondjuk 2.5m Huf egy -már- nem létező autógyártó 8-9 éves termékéért nem annyira kevés. Ráadásul 280 lovacska, turbó, automata váltó. A többség nagyon nem erre vágyik meglátásom szerint. Ilyen öregen ennyiért többek között a szívóbenzines
fűnyírókHondák mennek, amiknél azért jóval kisebb a kockázat. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Tothgera30 #144914 üzenetére
"Forgalomból ideiglenesen kivont, magyar okmányokkal" (bár gondolom gyorsan segítenek ezen) + műszaki 2017/4-ig van. Ha esetleg ezt nem vetted volna észre, akkor lehet, hogy számít.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
focvis #144860 üzenetére
Aham. Hát jó, esélyes, hogy az általam olvasott vélemények írói nem feltétlen figyeltek erre. Ismerősi körben volt Chevrolet, viszont az kisebb méretkategória volt. Újonnan vásárolták, csak "zörgött a váltója", amivel nem tudtak mit csinálni, típushiba volt. Lett belőle egy SX4.
Az, hogy nincs kraft, számomra bizonyos mértékben elfogadható. Nézegetek már 1.2 TSI-ket is (VI. Golf, Jetta). Elvileg forgatónyomatékban kb. azt tudják, mint a Civic, csak nem 4500-on, hanem 1500-4500 között, ha jól rémlik. Én meg pont ott használom 95%-ban a motort. Ezeknél is van láncszakadás?
-
BigBlackDog
veterán
Ezekről mi a vélemény? Tegnap belebotlottam egybe az utcán és rájöttem, hogy sokat még nem láttam ilyenből.
Népítélet, teszt, felszereltség, ár alapján eddig bejövős nálam.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ádám16 #144731 üzenetére
Miből gondolod az utolsó mondatodban leírt állítást? Én óvatosabban fogalmaznék és nem foglalkoznék az ilyen dolgokkal, rossz esetben akár fordítva is elsülhet a dolog szerintem (rágalmazás).
Egyébként a saját tapasztalataimat alapul véve nem gondolnék feltétlen a legrosszabbra. Lehet, hogy simán nem akart "vesződni" Veled, vár egy egyszerűbb, könnyebben lekezelhető vevőre, nem akar feleslegesen nagy energiát beleölni ilyen dolgokba. Előfordulhat, hogy csak behozott egy autót németből, kicsit kipofozta kijavította -vagy nem- a hibáit és tovább szeretné adni, értelemszerűen haszonnal. Nem akar időt fordítani arra, hogy egy-egy vevőnek bizonyítsa az állításait, ha talál olyat is, aki azt elhiszi elsőre is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MunezXBK #144694 üzenetére
Igen, számítottam az ez irányú aggodalmad miatt indukálódott kritikádra viszont, ha ilyen kontextusban történő használatot akarjuk szem előtt tartani, akkor véleményem szerint a 'M' jelölés sem megfelelő, mivel ez a "mega" SI prefixum jelentéstartalmát hordozza magában. Ebből kifolyólag illesztése nem a mérőszám végéhez, hanem a mértékegység elejéhez kéne történjen.
-
BigBlackDog
veterán
Erről mik a vélemények? Van valami negatív előjel?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Kornel #144666 üzenetére
Mondjuk az megint jó kérdés, hogy Seat vagy VW. Egyikben sem ültem még, tippem sincs, hogy abból a korból melyik a halkabb/kényelmesebb/problémamentesebb. Mondjuk talán a leglényegesebb, hogy Seatban van nem kék műszervilágítás, VW-ben meg látszólag fasza multikormány.
Szerintem volt az talán VW-ben is, csak eléggé ritka, ahogy látom.
-
BigBlackDog
veterán
Egyedi Golfot valaki nem szeretne?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mr.Csizmás #144635 üzenetére
Mondjuk a töréstesztekkel is átgondolva kell dicsekedni. Az rendben, hogy egy MK5 Swift is 5 csillag, meg egy Phateon is 5 csillag egy fix. tömör akadállyal ütköztetve. De, ha a valóságban egymásra találnak gyanítom, hogy a Phateon kevésbé sérülne. Ebből kiindulva azért a tömegekkel is szoktam kalkulálni.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
rbalint88 #144562 üzenetére
Igen, kb. erre az ársávra gondoltam (egy éves nyári garnitúra gyári alun, új téli lemezfelnin). Plusz azért 40e km van benne (nem zörög, nem nyöszörög). Szóval elkótyavetyélni semmiképpen sem akarom, örülnék, ha lenne gazdája a jövőben, nem csak tulaja.
Meg aztán nekem nem sürgős, őszig bőven ráér és onnantól kezdve sem élet-halál kérdés.
(#144563) focvis: Végül is, érdekes jószág az a Saab, én meg nyitott vagyok. De készülj fel, hogy nem egy "friccwágen".
-
BigBlackDog
veterán
Autó beárazós topik van?
-
BigBlackDog
veterán
Van valakinek tapasztalata az alábbi típusokkal kapcsolatban: IS220d, 407 2.0 HDI, 2008 utánni C5?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mr.Csizmás #144523 üzenetére
Ha annyit rá tudsz az üzemanyagon kívül szánni, akkor azért szerintem nem gázos annyira. Én mondjuk lehetséges, hogy várnék pár hónapot és kitolnám 400-500e Huf környékére a keretet. F Astra, Punto lenne a listámon, ha a Swift kiesik. De azért ezek sem jelentik a biztonság csúcsait az aktuális 6-10 éves kocsikkal összemérve. Olyan árkategóriás Volvokról sajnos nem tudok nyilatkozni, de ha kéne, az alkatrészárak utánaolvasásával kezdeném.
@Mindenki: Seat Exeo nevű csodáról mi a vélemény. Tudom, Audi A4, de ez érződik a szervizelésén, alkatrészárain is?
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest