- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zeus_2k14 #186428 üzenetére
Megnéztem a képeket. Ezt 150-200-ból csak taknyolva csinálja meg valaki. Kb 7 elem, csak a fényezés több mint 200e Ft és akkor lakatos munkáról még nem beszéltünk. Ha jó munkát végez valaki akkor ez inkább 3-400 között fog megállni, ha nem több. Én eladnám így, ahogy van. Fos pénzt fogsz érte kapni, de hát ennyit is ér ilyen állapotban. Ezen az autón egyébként már 2.5 éve vásárláskor is látszódnia kellett a jeleknek.
-
válasz
molnarpeter #186417 üzenetére
Persze, lehet lendületből autózni, de amikor meglátsz egy kis helyet a szomszéd sávban ahova beugranál és hiába taposod bármilyen fokozatban a verdát akkor engem elkap az ideg
Tavaly amikor egy rövid ideig a céges dízel hatvan x lovas punyesszal jártam majdnem agyvérzést kaptam tőle. (Mondjuk az is rátett egy lapáttal, hogy vagy random dudált az autó vagy elment a tompított egy-egy pillanatra vagy a km óra hülyült meg)
-
válasz
Djuice #186404 üzenetére
A4, Accord vagy akár Mazda6 esetén is hipertérugrásra lehet számítani a 3-as Golfhoz képest a fenntartási költségben. Nem megvenni drága egy autót. Nézegetted az alkatrész árakat?
Mazda6 GH esetén az 1.8-al lehetnek olajevős problémák, a katalizátor mehet tönkre, meg az el. ablak és tükör állító kapcsolók meghibásodása
szokott előfordulni.Accord 8gen-nél ahogy már mások is írták, inkább a 2.0 benzin vagy a dízel amit érdemes nézni, a 2.4 olajevős. A kisebbik benzinessel hűdenagy menésre ne számíts, ebbe a kasztniba már nem elég ez a szívóbenzin.
A Lancer egy Accord/Mazda6-hoz képest is atom fapad beltérben (is), nemhogy egy prémium márkához képest.
-
válasz
molnarpeter #186383 üzenetére
Türelmes ember lehetsz
-
válasz
BigBlackDog #186280 üzenetére
És még olajat is kell benne cserélni képzeld
-
válasz
BigBlackDog #186060 üzenetére
Ismerem, csak sose jut eszembe használni.
-
-
válasz
szabonagyur #185331 üzenetére
1.4 16v jó, ha az előző tulaj nem 30 ezrenként cserélte az olajat.
-
válasz
marcusa #185184 üzenetére
Szia! A 8. generációs accord nem rossz autó, de már egy fokkal kevésbé jó minőség mint az előtte lévő széria. A motorral nem igen szokott gond lenni, nem rossz az az R széria, csak kapja meg a megfelelő (0w20) olajat max 15 ezrenként. Ha elsusmákolták és ilyen 30 ezres periódusokat tartottak, akkor ez is tönkre tud menni, akárcsak a 10w40-től. A 2.4 az sokkal érzékenyebb, ott a nem megfelelő olajcsere miatt mára szinte már mind eszi az olajat, jelentős mértékben. Nagy aszfaltfeltépésre ne számolj, a 8-as széria már nehezebb mint a 7-es és ez érződik is a menetdinamikán. Némelyik tud rohadni a hátsó sárvédő ívnél, illetve a Hondáknál viszonylag jellemző probléma tud lenni a klímakompresszor döglődése is. (Több típust érint, nekem a Civicben és az Accordban is volt cserélve)
-
Sosem fogom tudni feldolgozni, hogy vannak akik kiadnak 5-6-10 millió Ft-ot egy új autóért, de az már nem mindegy nekik hogy 6 vagy 8 litert fogyaszt százon
2 liter benzin különbség évi 30.000km-el kb 230k Ft, ennél az értékvesztése több egy új autónak...
-
válasz
cafat #184493 üzenetére
1 hétig használtunk ilyet, nekem ami ez idő alatt lejött:
- klímával gyötrelmesen gyenge
- két felnőtt férfi nem fér el kényelmesen egymás mellett elölanyóson hozzáér a lábad az ajtókárpithoz és a középkonzolhoz is
- beltér minősége ótvar, mind a műanyagok tapintása, mind a zajok tekintetébenSosem kéne ez az autó.
-
Használt auton uj gumi nem jelentos arkepzo. Ha nagyon szar, alkudnak miatta, de ha jo, nem fognak tobbet fizetni az autóért. Ugyan igy az alufelniert sem fognak 100.000-el tobbet adni egy 22 eves auton...
Elso korben aruld lemezfelniken es vidd le 500 korulre. Meg legyenek jó képek, legyen tiszta az autó es a hirdetes ne legyen tele felesleges bullshittel.
Ha meg mindig nem erdeklodik senki, egy het utan vidd lejjebb az arat.
Arulni lehet akarmennyiert, de ha el akarod adni, tenni kell erte.
-
A helyzet ugye nálunk az, hogy van az Accord sedan, amit én használok minden nap munkába járásra és van asszonypajti C corsája, ami ugrálós autó, nem megy bele évi 5.000km (boltjárat, hétvégente nagyszülők, gyerekdoki stb.)
Az Accordot ha lecserélem teszem azt egy CRV-re, akkor az a Bp.-i dugózós körülmények között meg fog enni 13-14L benzint, cserébe nem is fog menni. Évi 12-15e km-el számolva ~200.000Ft-al lenne több a benzin, ami nem a világvége amúgy, nem emiatt nem akarok magamnak CRV-t. Sokkal inkább azért mert lomhább, kevésbé sportos a futómű, kevésbé tetszik a forma, nem férek le normálisan a garázsba.
Ha a Corsát cserélném le egy CRV-re, akkor ahhoz hitel kéne, amit nem akarok, illetve az Accord mellé fenntartásban már soknak érezném minden téren (gumi, alkatrész, tankolás a legkisebb gond arra az évi 5k km-re).
Valószínűleg fenn tudnám tartani egyszerre az Accordot és a CRV-t, csak nem akarom hogy az autók ekkora összeget emésszenek fel a családi kasszából. Van egy olyan dilim, hogy mindig próbálom a legjobb és nem a legolcsóbb megoldást választani, ami az autóim karbantartását illeti.
-
Nem ulnek at Avensisbe. Jo auto, de nekem nem tetszik se a forma, se a futomu hangolasa, az Accord egy fokkal sportosabb. 8gen Accorddal az a bajom, hogy nincs nekem tetszo motor. A 2.0 ahhoz a sulyhoz mar keves, a 2.4 zabalja az olajat hacsak nem orok eleteben 0w20-al etettek, dizel meg nem kell. Marad ez, meg a tetobox ha nagyon nem ferunk el
-
válasz
kisza25 #182770 üzenetére
Napokban fogalmazódott meg bennem, hogy ha már jön a második poronty akkor váltani kéne CR-V-re, de aztán átrágtam a dolgot és azért az évi 3 alkalomért amikor szűkös az Accord, nem fogok:
- ráfizetni 1.5 millát a mostani kocsira
- 10 helyett 13 literrel járni fixen
- lomhább autóba ülni
- átpakolni a garázst hogy leférjen
- elengedni a 140e km-es hibátlan vasatSzóval marad a sedan, max veszek tetőcsomit és kölcsön kérem após tetőboxát
-
válasz
blu79 #182755 üzenetére
szia... a magyar kereskedő valószínűleg nem hazudott... németből van... csak a német nepper meg Dániából hozta... gondolom párszor megtekerték az óráját... nem mintha számítana... állapotot veszünk, nem km-t... vidd el márkaszervizbe átvizsgálása ha komolyan érdekel...
...
-
válasz
simii16 #182515 üzenetére
A Legacy szuper auto, nagyon patent beltere van, a keret nelkuli uveg is meno, a boxer motor nagyon finom, a futomu zsirkiraly. A vezerles csere ami eleg koltseges, vagy 3-400e Ft 60.000km-enkent, illetve a benzinesekben is van kettostomegu lendkerek.
Alkatrész elerhetoseg ugyileg nem mindig egyszerű auto.
-
Ha ismerned a motort, tudnad hogy ebbol kb semmi nem igaz a K20Z2-re (azon kivul, hogy varosban tenyleg sokat eszik). Egyreszt I-VTEC, a valtas eszrevehetetlen, masreszt 3000-tol mar dinamikusnak mondhato, harmadreszt leforgatva sem uvolt. Az Accord szerintem kifejezetten kulturalt, elegans autó, boyracerek nem ezt keresik
-
válasz
vzsryl #182492 üzenetére
Miklosrol jarok be BP-re, napi 2x20km. Bemelegszik, neha el is forgatom rendesen, de nagy atlagban 4000-ig hasznalom es igy is tobb mint eleg a dinamika. Altalában a tobbiek tartanak fel, nem ram kell varni. Az nem kerdes, hogy 10L-t elker Bp-en, nekem 9,5 az atlag a sok dugo miatt, de itt most ugye orszagutrol volt szo foleg, ahol szerintem brillirozik ez a 2.0 szivo. Oda szantak ezzel a motorral az autot. Varosban ugye sokat eszik, palyara meg jobb a 2.2 ctdi, de orszaguton csendes, dinamikus es meretehez kepest nagyon keveset tud fogyasztani. A rendszeresen ilyen korulmenyek kozott hasznalt benzines accordok 6.5 ala is siman be tudnak menni. Varosba lehet ennel takarekosabbat venni, van akinek a dizel jobban is fekszik (ami ugye megint csak egy erdekes kerdes varosi korulmenyek kozott mennyire is jo a dpf-nek stb), de pl nekem speciel nem tetszett sem a 2.0tdci, sem a fiat punto dizelmotorja, sokkal jobban szeretem a szivot, idetlen turbolyukak nelkul (egyeni preferencia).
-
válasz
Laraxior #182392 üzenetére
De 5-bol nem veszed meg azt a kategoriat, ami 12 evesen meg mindig 3 Milla. Sarkitva kapsz egy xc90-et 14 evesen 3M-ert vagy egy zsir uj Renault Clio-t. Nagyon nem ugyan az a ket autó es van aki sokkal szívesebben ul a 14 evesbe mint az ujba, ami kategoriakkal alatta van.
-
válasz
molnarpeter #182277 üzenetére
Nem lett végülis leírva itt egymilliószor, hogy szóba se szabad állni velük
-
válasz
Drughi #180259 üzenetére
Mennyire vállalható a Dacia 2019-2020ban?
Hát ezt abszolút nekik kell eldönteni. Számomra vállalhatatlan az az autó, de sokan szeretik. Technika nem egy ördöngősség, az olcsosítás legjobban a beltéren érződik. Clio Grandtour nekem szimpibb, de nem tudom így hasból megmondani, hogy belefér-e a keretbe. A sima szívó motorral talán igen, nem lesz egy szélvész, de minőségben azért jobb mint a Dacia. (Viszont méretben szerintem kisebb)
El kell menni szalonba és bele kell ülni, én ezt tudom javasolni.
-
válasz
aero. #179815 üzenetére
Pont az ilyenek (is) tántorítottak el a Subaru Legacytól is. Kasztni elemet vagy féken kívül kb bármit nem evidens, hogy azonnal tudsz szerezni. Fila táska Accordomhoz meg hazafele bemegyek a Csepeli bontóba és leakasztanak nekem bármit a polcról amit kérek (bontott kuplung, bontott fék
)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest