- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sayen
tag
Sziasztok !
XIAOMI Mi Box S 4K
CPU Négymagos Cortex-A53
GPU Mali-450
Xiaomi MI TV STICK 4K
CPU Négymagos Cortex-A35
GPU Mali-G31 MP2A kettő közül melyik hardver az "erősebb"?
Köszönöm -
gabka86
csendes tag
válasz
Exelsior24 #9326 üzenetére
Hali!
Pár éve nagyon sokat nézegettem ezeket a boxokat aztán vásároltam egy Mecool valamit de mára ott tartok, hogy szaggat a menüje is és mire elindít egy filmet... 8-10 perc mire eljutok az indításig és eleinte még akad is szóval itt a csere ideje.
Most nincs időm nagyon beleásni magam így picit visszaolvasva látom hozzászólásodban a 4 ajánlást amiből kiesik 2 mert én szívesen kötök rá usb eszközt és utp-t.
Marad a [STRONG SRT-401 LEAP-S1] és [Thomson THA100].
Nagyrészt DLNA-t használnám és Netflix, HBO Max, Disney+, Youtube,... Ezeket szerintem mindkettő tudja. Igazából van bármi szempont amit még figyelembe vegyek vagy teljesen mindegy melyiket veszem?Esetleg bárkinek más javaslata?
Köszcsi -
-
Beni2360
félisten
-
neilszab
őstag
válasz
neilszab #9311 üzenetére
Infra (IR) távvezérlés
Azt tudjátok esetleg hogy a Mecool KM2 / Thomson THA100 / Strong LEAP-S1 box-ok milyen infrás távvezérlővel tudnak együttműködni?
Van egy tanítható univerzális távirányítóm URC 7935, amit sehogy se bírok belőni a box-hoz. Addig már eljutottam, hogy a box kontrol ledjénnek villogásán látom, hogy érzékeli a jelet, de a funkciók sajnos nem működnek.
Donor IR-es távvezérlőm sajnos nincs, hogy betanítsam... a kódlistában pedig csak Mecool BB2Pro szerepel, de azzal a kódjával szintén nem megy. Tudtok esetleg más olyan Streamer / TV Box modellt (vagy kódot), aminek a távirányítója tudja kezelni a fenti box-ok valamelyikét?
Vagy esetleg vmi setup, vagy app kell a boxra, amivel beállíthatom az IR vezérlést?
Köszi Szépen!
-
RAiN91
őstag
válasz
Somatom #9334 üzenetére
De nekem ehhez nem kellene HDMI. Ugyanúgy szeretném, mint ahogy böngészőben vagy Android telefonon belépek a Vodafone tv alkalmazásba és nézem a tv műsort. tehát itt nekem nem kell vodafone tv eszköz, csak online.
Ezért gondoltam, hogy ha telefonon működik a vodafone tv alkalmazás akkor majd ugyanúgy fog tv-n is valamilyen Android eszközzel működni.
-
Somatom
veterán
Úgy tudom, hogy a Voda nem támogatja a HDMI kimenetet, ahogy a TVGO sem. Az utóbbit eleve nem lehet kijelző nélküli eszközre telepíteni. Ha ilyet szeretnél, akkor sztem a Yettel tévéje a megoldás. Annak nincs otthoni tévé szolgáltatása, aminek konkurencia lenne, ha tévén néznéd a mobilost. Ezért nem is korlátozza az ilyen módot.
-
RAiN91
őstag
válasz
fatalista22 #9328 üzenetére
A vodafone Tv egyébként fut a TV stickeken? Vagy csak olyanon, ami nem Android TV rendszerű?
-
real777
tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék venni 2 db tv okosítót, mivel megszűnik a "földi" kábel-tv szolgáltatás náluk.Igazából nem szeretnék sokat áldozni rá (se netflix, se youtube, nem lényeg, egyik tv Full Hd, másik HD Ready).
Lényeg hogy TARR Mobil tv alkalmazást le lehessen tölteni rá, mivel nekem ott van előfizetésem és tudnák nézni az én előfizetésemmel.Köszönettel
-
RAiN91
őstag
Ez nálam azért nem érvényes, mert a voda előfizetés nem az enyém, csak használhatom. A Tv szolgáltatás pedig Digi, amit le szeretnék mondani, és a Vodafone Tv-vel helyettesíteni valami Android megoldással.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
két kérdésem lenne, amikre nem találtam választ az összefoglalóban.
Meglévő TV szolgáltatásomat vissza szeretném mondani, mivel van mellette Vodafone TV online hozzáférésem is, ezért ezt szeretném használni. Emellett Netflixet is használok.
1. Néha letöltött filmeket is nézek. Ezeket úgy szoktam elérni, hogy a routerre van kötve egy HDD, ehhez hozzáfér a TV is. Gondolom ha pl. egy Mi Box S-et veszek, arra is rá tudom kötni a HDD-met, de nem vagyok vele előrébb gyorsaságban (film rá másolás a lassú). Illetve ott a torrentet sem tudom visszatölteni, tehát mindenképp kell a filmletöltéshez is a laptop?
Ez azért kérdés, hogy kell-e nekem pl. a Mi Box S, vagy elég egy Mi Stick 4k?
2. Pár eszközre írtátok többen, hogy gyengébb a minősége a Netflixnek / külső forrásból származó filmeknek. Gyengébb, mintha a TV saját Netflix alkalmazását használnám?
3. A TV saját távirányítója továbbra is szükséges a bekapcsoláshoz, vagy be lehet kapcsolni majd az új eszköz távirányítójával is?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
rothadt #9325 üzenetére
Szia!
Nekem is van Mi Box S-em, és igen sajnos ezt sokan nem szeretik benne, hogy ha kikapcsolt / alvó állapotba teszi az ember akkor a WiFi-jét is kikapcsolja, így például felébreszteni sem lehet távolról vagy mobiltelefonról a beépített Chromecast-al. Ettől függetlenül nem rossz eszköz, csak már kissé koros, de vannak róla pletykák, hogy hamarosan érkezik egy frissített újabb verzió belőle.
A Xiaomi TV stick (sima 1080p Full HD-s), és a Xiaomi TV stick 4K-hoz például van távirányító, de csak egy micro USB csatlakozó van rajtuk amin keresztül a tápot is kapják, így ha pl külső merevlemezt, pendriveot, vagy egyéb USB-s eszközt hozzájuk akarsz kötni akkor szükség van még USB hub-ra és egy usb átalakító-elosztó kábelre is pluszban.
Esetleg ott van még a Google saját eszköze a Chromecast with Google TV, ahhoz is van távirányító is már, a korábbi Chromecast-okhoz ugye nem járt, azokat valóban mobillal lehetett csak kezelni, irányítani.
Belinkelem ide neked árukereső asztali médialejátszóit, a legkeresettebb a TOP1 eladott, itt tudsz nézegelődni, keresgélni igényeidnek megfelelőt:
[Asztali multimédia lejátszó]Én jelenleg várok, hogy valóban jön-e majd ki valami Mi Box S utód, de amúgy ha vennék most, akkor ezek közül válogatnék:
[Xiaomi Mi TV Stick 4K]
[Google Chromecast + Google TV GA01919]
[STRONG SRT-401 LEAP-S1]
[Thomson THA100]
Ennek a 4-nek rendes AndroidTV rendszere van, nem kell őket mókolni, vagy esetleg még sokan szeretik az Amazon stick-jét, de annak valami saját rendszere van (Amazon Fire TV), nem ismerem:
[Amazon Fire TV Stick 4K] -
rothadt
aktív tag
Sziasztok!
Van egy fél- és egy másik, régebben negyedokos tv-m. A másodikat megokosítottam egy mi box 4s-el, a6mvel sok bajom nincs, csak ugye az állandó indításkor nem talál hálózatot....namost gondoltam egyet, az elsőtv-hez rendeltem alzától egy kibontott chromecast ultrát, mit sem sejtve nagy ostobán(18k)....kibontottam, megpróbáltam, visszacsomagoltam. Szükségem lenne még egy okosítóra ezutóbbi helyett (egyben érdeklődésre eladó!), aminek van távirányítója (nem telefon,stb.!!!), rendszere, hdmi, 4k, disney+, hbo képessége és stabilitása: Még egy mi box, vagy van vmi ami nem apple árban mozog? Semmi mókolás, már kinőttem belőle -
Félix66
csendes tag
Sziasztok!
A meglévő Mi box s 4k-s berendezésem kiakad, mióta lecseréltem a monitoromat 4k-s ra.
Pontosabban közvetlenül működik, de AV erősítőn keresztül nem. Az erősítő 4k-s, és egy Dune real vision simán megy az új monitorral.
A kérdésem, hogy milyen kütyüt ajánlanátok beszerezni? A régivel nagyon meg voltam elégedve, nem is kellene több, de nem tudom, hogy csak az enyém a hibás, vagy minden Mi box s 4k idegen az erősítőmtől? (Egy Mi stick HD megy most. de...)
Fontos a 4k, a Netflix, a Tidal. Ezeknél a kép is, a hang is stabil kellene legyen, gyors működéssel. Fontos a mikrofonos keresés is!
USB, játék, egyéb ketyere nem kell, az igényeket kielégíti a Dune.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Csenkesz
csendes tag
válasz
Somatom #9322 üzenetére
Szia!
Digis vezetékes => wifi ,Sam.Galaxy A13, vodás bejelentkezés
Sam.Galaxy A13 Quick Share => Lg (4k) Quick Share
laggol, pedig az eszközök között max 2 arasz a távolság.
(( török sorozatra, akár jó is lehetne ... ))
De egy gól közeli ismétlésnél nem az igazi(Különben meglepően jó kép és a hang is csak ne laggolna időnként)
-
Somatom
veterán
válasz
Exelsior24 #9320 üzenetére
Valamint, hogy támogatja-e a külső mgjelnítőt. Sanszos, hogy nem.
-
Csenkesz
csendes tag
válasz
Exelsior24 #9320 üzenetére
A Digin néztem a vodást régen, és a most telefonon is megy.
Akkor csak azt kéne tudni, milyen box amin menne,
ill melyik android or linuxnak is be lehetne-e adni? -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Csenkesz #9319 üzenetére
Na így már mindjárt érthetőbb. Horizon GO az valóban megszűnt, pedig azt lehetett böngészőből vagy Microsoft Store-os windows applikációból is nézni, és lett helyette ez a Vodafone TV applikáció.
Ez a Vodafone TV app csak sima hagyományos Android rendszerekre telepíthető, AndroidTV rendszerre hivatalosan nem, de nagy kérdés, hogy nézi-e, hogy rootolt-e az eszköz, mert a legtöbb kínai box sima Android rendszerű, de sok rootolt, és azokon bizonyos appok nem indulnak el.
Ezt olyan tudná megmondani aki esetleg használja ezt a Vodafone-os applikációt valamilyen TV box-on. -
Csenkesz
csendes tag
válasz
#46824192 #9316 üzenetére
Szia!
A Vodafone-nál van előfizetés (( net+tv )) eddig ment böngészőben is
Horizon go
Szerintem jó volt. (nem tom miért kellett ...)
Most csak ez van a play -ba :
Csak androidra van
és ezt szeretném futtatni egy androidon
ami a win10-en, virtuál-boxban futna.Melyik android lenne alkalmasabb ... ?
(telefonra rátettem, de mivel wifin megy, (( a telepen 34 elérhető wifi van, sztem egymást zavarják)) laggol ezért gondoltam, majd a fa alá veszek valami android boxot amin van lan+hdmi, de addig is valaki mást néz ... & én + only foci vb vasárnaptól ... )
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Csenkesz #9314 üzenetére
Eskü legalább háromszor végigolvastam, de egy szót se értek belőle még mindig.
Húzósabb, stresszesebb napokon nekem is jól jönne ebből amit szedsz, vagy szívsz.Szerintem felesleges a virtual box, ha PC-re szeretnél androidot telepíteni, vannak ilyen PC simán feltelepíthető android kliensek, pl: BlueStacks, Android-x86, .... , nem igazán vagyok már otthon ebben, régen szórakoztam ilyenekkel.
Szerintem egyszerűbb ha keresel és veszel egy normális tv box-ot, és ott bőven tudsz válogatni, van egy csomó mindenféle márkájú sima Android-os rendszerű, meg van egypár hivatalos AndroidTV rendszerű is, ki melyiket szereti. -
Csenkesz
csendes tag
Tudom, Tudom .... (Hy!)
Lassan én is vennék valami ilyesmit.
De addig 1 virtual boxba gondoltam belekényszerítek 1 androidot, hogy a fordított vörös 6-os rávigyem a tv csatornák vehetők legyenek. (vínre nem írtak ...)Szójáték:
téli fehér csapadék, fehér gabona féle a kinaiak fő ... első 3 karaktere, kémiai elem vegyj: sn, szóköz gyerünk or kinai 4k years gamea kérdés ti melyiket (androidot) tennétek fel ?
-
Beni2360
félisten
válasz
balazs8907 #9312 üzenetére
A ZIDOO Z9X-t miért hagytad ki?
Na meg ott van még az UGOOS is. -
balazs8907
tag
Sziasztok! Gondolkozom egy médialejátszó beszerzésén.
Nálam a legfontosabb tényező a minél szélesebb Dolby Vision kezelés, illetve a hang.. (Atmos, veszteségmentes zene stb)
A jelöltek
Nvidia shield pro 4k
Dune real vision 4k
Segítsetek dönteni... -
neilszab
őstag
válasz
neilszab #8803 üzenetére
Végül brutál lusta voltam és vettem bagóért egy Google Chromecast 3-at és bevallom nagyon meglepett, hogy mennyire jól működik és mennyire nincs szükségem se menüre, se távirányítóra, meg applikációkra, meg a többi sallangra... és milyen egyszerű szimplán telóról vezérelni.
Aztán annyira bevált, hogy a barátnőm le is nyúlta
, így újra keresek... már majdnem megrendeltem vmelyik Meccol KM2 klónt, amikor megláttam, hogy már van Meccol KM2 Plus.
ami változás a simához képest:
- Andorid TV 10 --> Andorid TV 11
- Amlogic S905X2-B (A53 CPU) -- > Amlogic S905X4-B (A55 CPU)
- 8GB ROM --> 16GB ROM
- Bluetooth 4.2 --> Bluetooth 5.0
- AV1 support -
Beni2360
félisten
válasz
Georgbob #9308 üzenetére
Pedig egyszerű a válasz, a tv-d egy márka míg ezeken a boxokon egy kiherelt a boxra igazított Android fut.
Egyébként nem is nagyon videó barát az ilyen Android. A 100 ezres zidoo-n is csak egy spéci lejátszó tud jól működni, míg a KODI már nem sem a saját fejlesztésű kodi fork a ZDMC sem az igazi. Na ha olvasol egy jó Androidos box 150 $ felett kezdődik. A te két boxod meg a nem ajánlották közt szerepel.
Több videóval próbáld és látni fogod, hogy van olyan aminél menni fog, ha? -
Georgbob
lelkes újonc
válasz
Beni2360 #9304 üzenetére
Szia!
Kodi-n belül teljesen mind1, hány csatornára állítom, sőt, 5.1-nél csak gerjedő hang hallható.
Eddig sima mezei olcsó andrid 9-es Magicsee N5 NOVA volt, KODI Leia 18.9-cel, semmi mást nem kellett tenni, csak a hangtovábbítást engedélyezni és az AVR váltott is 5.1-re. Pontosan ezért gondolom azt, hogy valami árulás van a 10-es androidoknál és a gyártó-kereskedő oldalról jövő homályos infók miatt. A kadenciahelyesség nem igazán lényeges számomra. -
Beni2360
félisten
válasz
Georgbob #9303 üzenetére
Használd a válasz küldés gonbot, hogy lássuk kinek válaszolsz.
A hang beállításnal a hang kimenetet állítsd 7.1-re ha az AVR tudja ha nem akkor 5.1-re.. I dket boxod az Alviner + a Rockchip nem igazán jó választás volt, bocs. Az android meg nem igazából tud meg kodin keresztül sem kadenciahelyes én lejátszani, nem használok egyik ilyen jó omon androidot. Egyedül a ZIDOO ami Androidon fut de ott spéci lejátszó van drága pénzért. 3 amlogic boxom van mindegyiken CE fut.
Milyen kodi van fent? -
Georgbob
lelkes újonc
Ugyanazokkal a beállításokkal mint eddig.
Android hang beállítás lehet automata, kézi, HDMI kiválasztva. Kodi-val, hangtovábbítás engedélyezés, amikor is semmilyen hang nem jelenik meg az erősítőn.
Minden létező opciót kipróbáltam (annak ellenére hogy eddig elég volt a hangtovábbítás engedélyezése). -
Georgbob
lelkes újonc
Minden beállítási opció kipróbálva. Pcm-et ír az erősítő, de hangtovábbítás engedélyezésekor semmi nem szól, ellenkező esetben 2.0.
Ugyanezen a bekötésen (HDMI a tv-be, onnan digit coax az erősítőbe) az xbox 5.1, tv-be dugva a merevlemezt 5.1. Egyértelműen a box a hibás.
Az ár egyáltalán nem magyarázza, 2 éve 16 dollárért vettem az android 9-es boxot és működött, mellesleg jeltovábbításról beszélünk, nem dekódolásról.
A magyar forgalmazó valami jogdíj dumával magyarázta...technikai adatlapon támogatja az 5.1-et, jelentsen ez bármit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- 9. Gen Gamer // i5-9400F // 16GB DDR4 // GTX 1650 OC 4GB GDDR5 // 240GB SSD // 1TB HDD // WiFi //
- Eladó félkonig! R9 5900X / X570 / 32 GB RAM / 1000W / Lian Li
- Erős Fujitsu Esprimo P710, (32GB RAM), hibátlan állapotban, garanciával eladó!
- Eladó komplett PC i7-4790K, 32 GB RAM, vízhűtés, Seasonic táp dobozokkal
- Gamer pc eladó! i5-7500/16GB/1060 6GB
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest