- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35674 üzenetére
"Olcsó" (ha azt vesszük hogy a GIGABYTE G1.Sniper M3,ASROCK Fatal1ty Z77 Professional-M mennyibe kerül) viszonylag erős 6+2-es CPU táppal rendelkező CF/SLI képes lap szerintem ajánlott főleg ha 33K környékén megkapod.
(#35675) Casanova*
Szívesen!
(#35677) KaakukK16
Ebben a hsz.-ben össze vanak szedve a Z77-es lapok össze tudod nézni a bővítőhelyeket vagy épp a Feszültségszabályozók számát ...
De ha tényleg csak minimális tuningot akarsz és a leírtak kellenek csak,az olcsóbb lapok is megfelelnek.A Z77-es lapokban már natív USB3,SATA3 van a 4Ghz-et meg szerintem minden tuninglap tudja ...
(#35678) Casanova*
Ezért nem is akartam belefolyni ... Olyan nincs hogy egy gyártó szar .. legfeljebb hibás darab akár széria .. vagy felhasználó ....
Főleg hogy jelenleg durván fél év a tervezés gyártás ... normális tesztelésre egyszerűen nem is jut idejük és ilyenkor jönnek (szerintem) a "típushibák". Na meg a külsős cégek alkatrészeinek minősége vagy kompatibilitása mint pl. az Etron chipes USB3.De még itt is oszlik a felhasználók száma hiszen egy két eszköz tökéletesen működik vele.
Vagy a nem natív SATA3 némelyik lassabb,megbízhatóbb vagy éppen egyik sem ...
(#35680) Casanova*
Azért jó pár szaki tudja ám hogy mit beszél/ír.Jó pár hsz. arról szól hogy az egyik fél nem érti a másik gondját hiszen nála normálisan működik.És sem érteném ha azt állítaná valaki hogy az általam éveken keresztül használt lap "szar" amikor nálam jó
Soha nem lenne vége ennek a vitának ........ ne is kezdjük el szerintem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35683 üzenetére
Nem P8Z77-M PRO-ra.Az ASROCK Z77 Pro4-M 4+2 tápellátást kapott és 16X4X kiosztásban kezeli a 2VGA-t.
Ha megnézed az ASROCK Z77 Pro4-M-et már 25K környékén megkapod ...Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35683 üzenetére
Bocs ezt meg én néztem be te a Asrock Z77 Pro4-et kérdezted ...
De a lényegen nem változtat ugyan úgy 4+2-es CPU táp,16X4X kiosztásban kezeli a 2VGA-t.De van +3 PCI sín,+2 ASMedia chipes SATA3.A hátlapon 6USB2/2USB3 (az Asus-on csak 2USB2/4USB3) viszont nincs eSATA rajta.(Nem tudom honnan vennéd de pl. a PCX-nél szinte egy árban vannak.)
(#35684) Casanova*
Köszi![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Casanova*
veterán
válasz Faterkam #35687 üzenetére
egyáltalán nem gond és nem fog jobban melegedni,mint ATX lapon. Asus P8Z77-M PRO lapot vedd meg nyugodtan! egy minőségi,jól felszerelt,erős tápellátású lap.
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35687 üzenetére
Mi köze van a VGA melegedésének a laphoz?
De a több VRM előnye többek között a teljesítményelosztás ami miatt kevésbé melegednek.
Nem gond a mATX méret.Amúgy sincs akkora eget verő méretbeli különbség a két lap között az Asus P8Z77-M PRO szélesebb (4,3cm-el) 24.4 cm x 24.4 cm míg az Asrock Z77 Pro4 pedig hosszabb (6,6cm-el) 30.5 cm x 20.1 cm ...
Ha úgy vesszük az Asrock nem is teljesen ATX hisz a szabványos méretek ezek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35691 üzenetére
Ez bar..ság csak nézd meg a képeket .... közelebb van a Z77 Pro4-nél mint a Z77 Pro4-M-nél és a P8Z77-M PRO-nál.Pont az említett +4,3cm szélesség miatt.
Talán a CPU-hoz 1 foglalatnyival közelebb van a VGA de ha a 2.PCI-E sínbe rakod még messzebb kerül mint a Z77 Pro4-nél (a P8Z77-M PRO-nál ezt meg tudod tenni mert 2XPCI-E3.0 16X foglalata van).
"Saját tapasztalatom nincs, ezért próbálom vásárlás előtt körbejárni a témát!" Erre van a topic[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35697 üzenetére
Szívesen!
P8Z77-M PRO-et nem raktam még össze de pár napja P8H67-M PRO-t igen ... (ugyan akkora a borda).
De ez miért lényeg?
"tudom túlzásba viszem a parázást" Kicsit tényleg
De az említett fórumon gondolom erre a hsz.-re gondoltál :
"Nekem pont a VGA melegíti a chipsetet
Ennyire hülye helyre rakni és ilyen kis hűtővel Ez az egyetlen hibája Z77 E4 -nek... Igazából nem vészes, csak idegesítő, hogy kis odafigyeléssel mennyivel még jobb lehetne..."
Mindegyik lapon ott van a déli híd hűtője .... még a felsőbb kategóriás lapoknál sem nagy a mérete max. duplája .... elhiheted nem raknak rájuk szándékosan kisebb bordát.
Meg hát házhűtés GTX560Ti mellé kötelező mondjuk nem tudom mennyivel jobban melegszik mint az én GTX560oc-m mert azt nem nevezném vészesnek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Faterkam #35699 üzenetére
Egyértelmű hogy én is szívesebben látok akár túlméretezett bordát a lapon sajna a gyártók kicentizik a dolgot (olcsóbb előállítani).
Például az én ASUS P8H67-s lapomon tök nagy hűtő van de anno majdnem annyiba került mint most az általad megszabott keret ....
Pedig a MSI GTX560-Ti Hawk-ot sem mondják akkora kazánnak bár ahogy írtam hasonló kaliberű hardverekhez min +1 12cm-es házhűtő .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Politika
- További aktív témák...
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest