- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsinPin
kezdő
válasz
Milka 78 #90616 üzenetére
Király én is e kettő között vacilálok
BIOS szinten van tapasztalat valakinek melyik jobb? Illetve BIOS reset CMOS vagy micsoda gomb van a CARBON-on tudtommal de a TAICHI-n nincs? Ez lehet előny most hogy a Ryzen 3xxx-hez jön BIOS update és ha esetleg valami félresikerülne akkor tudom "resetelni"
Köszönöm!!!
-
Yushchenko
őstag
válasz
Milka 78 #90583 üzenetére
Nagyon valószínűtlen, hogy cserélnék záros határidőn belül. így viszont olyan potenciált akarok, ami 3-4 év múlva is elvisz egy középkategóriás videó kártyát (játszani mondjuk így is csak szökő évente tudok max), és nem gagyi.
Ha nem tettem volna tönkre az alaplapomat (p67 pro3) csere közben, akkor most is i5-2500k-t használnék.
A két gigabyte között egyébként mi a különbség?
-
-
Beast007
aktív tag
válasz
Milka 78 #90501 üzenetére
Akkor ha figyelmen kívül hagyjuk a ram kitemet (megnézem majd mit tud a lapban ha nem megy cserélem legfeljebb) melyik az a lap(ok) ami jó vétel Ryzen 5 2600-hoz all core 4ghz-hez? Úgy tervezem, hogy marad a jelenlegi vgam is (1080ti) de ha nagyon fogná a 2600 akkor lejjebb váltok. Keret 40K+ is lehet ha nagyon indoklt 50k-ig engedem.
-
ahantos1963
kezdő
válasz
és Beast007.
Adatlapomon lévő konfigomnál - összerakás, pöcc-röff indul, UEFI/BIOS-ba be, XMP állítás és a G.Skill memók mentek egyből a gyári specifikáción (3000MHz CL16).
Úgyhogy véleményem szerint MSI B450-es deszkánál G.Skill rammal nem lesz probléma, pláne, hogy értelmes és bika proci kerül bele, aminek már normális az IMC-je.
3200 fölé nem érdemes a ramot kíntatni, ott lehetnek esetleges hisztik.Na meg ezt az RGB mániát nem értem. A régi kvarcórákon - 1985 környéke - minél többet nyomogattad a "light" gombot, annál hamarabb lemerült az elem.
-
Beast007
aktív tag
válasz
Köszi szépen a gyors és részletes utánajárást!
Ettől tartottam, hogy rammal gond lehet. Adatlapom tegnaptól nem up to date mivel elvitték a lapot + procit azért is keresek valami költségkímélő megoldást.
Ezért sem néztem megint intelt....
Amúgy nem olyan vészes az asus ára, csak szerettem volna 40k körül maradni 2-3 ezer ft miatt nem biztos hogy érdemes kockáztatni vagy eladom a ramokat is... -
válasz
Milka 78 #90438 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e olyan tulaj, igazából mind1 is, ha az a slot nem megy, csak mondom ha már van akkor abba rakom, hogy ne látszódjon az se, most e miatt még nem garanciáztatnám le. Volt bios reset is. Majd ha hazamegyek csinálok bios frissítést is rajta, de már tuti szét nem szedem a gépet emiatt megint, hogy megnézzem megy-e benne. Csak gondoltam lehet megint valami failt én csináltam mint múltkor, hogy pont azokba a sata csatikba dugtam a másik 2 ssd-t amit letilt az m.2.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90382 üzenetére
Igen első körben tuti 1.genes cpu megy 4/4 vagy 4/8-as, vagy esetleg ha jó áron jön vala aprón akkor lehet 6/12, és akkor egy jó darabig le van tudva, mivel csak a játék a leggépigényes alkalmazás nálam, ott meg bőven elég még a 4 vagy 6 mag.
Akkor lehet maradok az Asrock-nál. Egyébként az alaplapot csak úgy tudom kipróbálni, ha van benne cpu meg ram igaz? ezek nélkül nem jutok el még bios-ig sem.(#90383) Ciccuka: Igen tudom, csak azok már drágábbak is, meg itt ugyebár a méretkorlát is benne volt. Érdekes módon intelnél valahogy több féle méretben vannak lapok.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90379 üzenetére
A GIGABYTE B450M S2H, vagy a GIGABYTE GA-AB350M-DS3H V2 vállalható? VRM-en van is egy kis hűtés, számomra egész elfogadhatónak tűnik. Talán annyi szól a DS3H mellett, hogy 4 memó slot van, így később a 2x4 mellé elég egy másik 2x4. Viszont a másik meg 450 chippes.
Mindenképp 20K alatt kellene valami. -
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90379 üzenetére
Nos igen, elég sebbe nyúlós lett sajnos az itx, pedig korábban olcsóbban is ki lehetett hozni, legalább is volt amikor sikerült nekem. Bár most is lehet csak régebbi cuccokból.
Akkor kénytelen leszek matx-ben gondolkodni, előveszem a Jonsbo C3 házat vagy a Realan E-D5 és mehet bele más is. A szellőzésen meg majd segítünk. -
viperabácsi
addikt
-
hegegabi80
addikt
válasz
Milka 78 #90356 üzenetére
Valahol sejtettem, hogy ez a kettő lesz. És érdemes 4 memória slotosat venni vagy úgy is jobb a lapnak meg procinak, ha csak 2x4 vagy 2x8 van benne?
Akkor a 320 chipes felejtős? Egyébként azt elfelejtettem leírni, hogy elvileg általános felhasználás a fő cél (net, film, zene) és még egy kis játék.Még annyi segítség kellene, hogy milyen memót érdemes nézni hozzájuk? Az alaplap leírásánál mindig látni egy kis táblázatot, csak nem igazán értem mit takar.
-
-
-
dknight
tag
válasz
Milka 78 #90123 üzenetére
Korábban érdeklődtem b450 lapokkal kapcsolatban Ryzen 5 2600 alá. A mostani lapomban PCI hangkártya van, egy 5.1-es hangfalszettel használom, aminek 3 ki/bemeneti dugesza van. Mivel a PCI hangkártyát nem tudom berakni az új lapokban, akkor olyat kell választanom, amin nem 3, hanem 6-os jack pakk van, igaz? Ez esetben marad az MSI b450-a pro az ajánlottak közül? Sokkal rosszabb egy alaplapi hangvezérlő egy dedikált kártyánál? Nem vagyok whitefülű, általában fülessel játszom.
-
Szellem.
nagyúr
válasz
Milka 78 #90305 üzenetére
Szia!
Hozzád irányítottak személyesen.
Abban kérem szépen a segítséged, hogy egy komoly gépet szeretnék összerakni és két alaplapra esett a választásom, pontosabban az egyiket szeretném megvenni csak.
Asus Maximus XI Hero Extreme
illetve:
Gigabyte Z390 Aorus Xtreme.A proci 9900k lesz.
Te mit javasolsz?
Köszönöm.
-
fecaga21
senior tag
válasz
Milka 78 #90301 üzenetére
Sajnos vége lett annak az álomnak. Törölték a hirdetőt is, és a hirdetését is, valami nagy átb.szás lett volna gondolom. Marad az AM4-es konfig. B450 Mortar mitől annyira jó, hogy pl egy B450M Bazooka Plus-t ritkábban ajánlanak hozzá képest?A Gaming Plust is jobban ajánlják, pedig annak csak 2 ram slotja van. Én 2600X-hez keresek olyan alaplapot ami nem felesleges pénz kidobás számomra, mivel manuálisan nem tuningolnék, inkább ezt rá bíznám.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Milka 78 #90294 üzenetére
Üdv ! Nem régiben ajánlottál nekem egy inteles GIGABYTE Z390 I AORUS PRO WIFI deszkát 8700 - 9700k mellé. A kérdésem érdemes lenne -e nézelődnöm rizen oldalon ( rizen7 2700x mondjuk ) , ha igen akkor milyen ITX deszka legyen ? esetleg az inteles ajánlott amd verzióban ?
GIGABYTE B450 I AORUS PRO WIFI ?A két proci kb partiban van egymással.
Lapok árban 10k különbség a procikéban 40k az AMD javára. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Milka 78 #90257 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy belépő B450 tulajdonképp, de gondoltam, egy "közepes" ájemdével még elbír jól, és el is bír, mert most a proci a bukó a lottón, épp ezért nem hsizem, hogy sokáig marad, és épp ezért agyalok az elálláson és egy másik deszkán.
Nem, nem spórolok a deszkán. Egyszer már megjártam, seggszikla 970 Pro3, FX8320-al, rossz ötlet volt. (de az ugye "csúcs" proci volt. Most seggszikla Z77 Ext4 volt a 2500K-n, ami ráadásul GoldenChips volt, az nagyon ütős kombó volt, és hiányzik az az érzésAkkor ilyen 50-ig kb ezekben gondolkodjak? Az ASUS-ban is van LLC?
-
Humbucker
senior tag
válasz
Milka 78 #90261 üzenetére
Max 30-at. A ram meg kinézve G.Skill Aegis 2x8 gb 3000. Azt szeretném 3200-en futtatni, vagy inkább ezt a ramot
-
CalibRasta
tag
válasz
Milka 78 #90233 üzenetére
A lapra max 50k fordítok de ahogy látom mindenki MSI vagy ASUS lapot ajánl. Miért? A többiek annyira nem hozzák a minimumot vagy nem megbízhatóak? Utóbbiak amiket írtál /vagy az említett árban te szíved szerint melyiket vennéd? Egyébként a 450 vagy 470 chipset közt van érdemi különbség.....köszi
-
naja
aktív tag
válasz
Milka 78 #90220 üzenetére
Köszönöm, valszeg külföldi rendelés lesz ebből. Úgyis experiment ez az egész számomra.
1. Azt kérdezném, hogy az x79-hez ragaszkodjak, vagy a h61 is jó lehet az E5 2650 v2-höz? Mi a különbség amúgy?
2. Esetleg másik chipsetel szerelt alaplap jobb lenne?
3. Jól értem az x79 lapok a v1-v2-es procik alá valók, az x99-es meg a v3-as alá? Az x99 lefelé kompatibilis? Vagyis v2 proci mehet x99-be? -
bambano
titán
válasz
Milka 78 #90213 üzenetére
tehát 16 ethernet csatlakozáshoz 4 kártya elég, ehhez kell legalább 4 db. x4-et támogató pci slot. meg az is, hogy ennyi pcie lane ki legyen vezetve. na ehhez nem értek, hogy ez melyik alaplapon teljesül, aminek az ára nem szállt el az égbe. de azért ilyen alaplap nem lehetetlen.
a legnagyobb, amit múlt éjjel találtam, az 7 darab x8-as csatolót tartalmazott, meg két pcie-pcie switchet. csak 160 rugó... illetve vannak a több slotos szerver alaplapok, azokkal is az a gond, hogy az alaplap se két fillér, plusz a belevaló proci duplázott csillagászati ára...
bocs, ha nem fogalmaztam pontosan. a 16 ethernet kártyát az oprendszer szempontjából értettem, nem a fizikai darabszámra.
-
Szotyi05
újonc
válasz
Milka 78 #90210 üzenetére
Elméletileg a lapra kötött ventilátorokat a biosbol lehet állítgatni, és van olyan opció is hogy teljesen optimalizálja a ventiket így ha semmit nem csinálsz a gépen és nem érzi szükségesnek akkor akár le is állíthatja az egyik ventilátort. Így halkabb a gép. Viszont ha kell a teljesítmény fel pörgeti. De akkor úgyis füles van rajtam
-
Harsonás
tag
válasz
Milka 78 #90155 üzenetére
Bocsi kitöltöttem
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max 55eFt
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
2600x+ 16gb ddr4 ram egy vízhűtés 2 hdd plussz M2 ssd plusz egy sima ssd
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen
7. Használt, vagy új alaplap?
Új
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Igen szeretnék asus aura syncet -
kingpython
aktív tag
válasz
Milka 78 #90159 üzenetére
Szia!
Oké értem köszönöm az ajánlásokat!
A hálózattal nem hiszem, hogy probléma lenne, mert a 2 Gigabyte előtti alaplapokkal nem volt semmi gondom szóval lehet, hogy csak kifogtam, ahogy írtad.
Amúgy a Giga z390 Master nagyon szimpatikus, lehet, akkor megpróbálom még egyszer hátha most jó lesz.
Persze előbb meg kell várnom a folyamat végét azt mondták az üzletben ahol vettem, hogy ez KB 4-5 hétig fog tartani mire a hibás alaplapot küldik ide-oda, ez is vicc, hogy ennyit kell várni.
-
kelna91
senior tag
válasz
Milka 78 #90127 üzenetére
Köszi, viszont egyik ajánlottban sincs 4-nél több SATA, márpedig szeretném felkészíteni a gépet akár 6 HDD fogadására is. Egyetlen lap van, amit találtam, és megfelel specifikációban: GIGABYTE B450 AORUS M.
Az MSI Gaming Plusszal szemben ebben 6 SATA van, RAID vezérlő is van benne, és 64 GB RAM mehet bele. Ugyanazért az árért ez sokkal jobb.A kérdésem csak az, hogy nincs-e vele rossz tapasztalat, mivel az ajánlottak közé nem került be.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Milka 78 #90128 üzenetére
Egyenlőre i5 8400 vagy i7-8700 majd később i7 9700k esetleg , ha lesz 9700 non K akkor az.I9 biztos nem .Nem tuningolok sosem , inkább olyan hardvert veszek ami megfelel az igényeimnek.
Jelenlegi konfigom: Asus z87i-pro + i7 4770 + noctua NH-U9B SE2 + SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC + Samsung 250GB 860 Evo SSD + 1024 gb notebook winyo + FSP Aurum gold 500W + Kingmax Herkules Nano Gaming 2x4gb + BitFenix Prodigy ITX
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Háztartási gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest