- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mar1boroman
tag
scope2007: Én az ASUS-ra esküszöm,de kéne az is hogy mennyit szánnál rá...
[ Szerkesztve ]
-
CoDWaW07
őstag
válasz teknős #19197 üzenetére
1.az LE-ben 2 DB RAM SLOT van
2. LE-ben 1db Pcie 2.0 van, a GXh-ban meg 3
3.sorolhatnám még,itt van a 2 lap:
M3A785GM-LE/128M
M3A785GXH/128M●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
teknős
csendes tag
Az érdekelne, hogy mi a különbség e között a két lap között?
AM3 M3A785GM-LE/128M
AM3 M3A785GXH/128Mköszike
TeKi
-
jakobinus
tag
Sziasztok. G31ről érdemes g41re váltani?
csokad: A tehén farka is lötyög, mégse esik le.
Egy mindenkiért - mindenkiért egy
-
CoDWaW07
őstag
hello
Tudnátok ajánlani nekem egy AM3-mas lapot amibe DDR3-mas RAM kell ,ATX-es és a 4 magosítás tuti megy benne?
előre is köszi!●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
scope2007
addikt
hali!
egy i7 930as procihoz milyen minőségi alaplapot ajánlanátok?
egy kártyás rendszerhez kellene... ami 4890 toxic.. bár idővel lehet lenne mellé még egy nvidia physx-nek besegítő.. ennek a párosnak nem kell teljes értékű két 16os foglalat igaz?CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
wody21
tag
válasz bati1989 #19189 üzenetére
Ez a Te lapod: http://ipon.hu/webshop/product/msi_760gm_e51/131458
Integrált VGA (ráadásul nem gagyi) 2 ide, nem elavult rendszer (ddr3, stb.)
Ha megoldható, akkor a lehető legjobb lenne Számodra! (785g E51 is van kb 17eFt körül, de a 760gm is teljesen korrekt lap)
Üdv w21[ Szerkesztve ]
-
csokad
senior tag
sziasztok. megjött az új alaplapom (GIGABYTE GA-770TA-UD3) csak lenne egy kérdésem vagyis problémám hogy középen a processzor melleti GIGABYTE felirattal ellátott hűtőborda mozog. le nem jön csak picit lötyög, mozog. ez normális vagy lehet baj belőle?
-
bati1989
csendes tag
Igen, ram is csere, az be van kalkulálva, viszont integrált vga-val keresem. Most már talátam olyat amin 2 db IDE van, de azon nincs integrált vga, amin meg van azon meg csak ugye egy db IDE van.
Jim74 a DVD-írója is IDE-s szóval ez a bajom:S
[ Szerkesztve ]
Foxconn WinFast NF4SK8AA-8EKRS, AMD Athlon 64 3500+, 1024 mb Kingston DDR ram, ATI X 1650 Pro 256 Mb
-
-
nagyúr
válasz bati1989 #19186 üzenetére
Szerintem nem nagyon van már olyan alaplap, amin két IDE csatlakozó van. A két HDD-t viszont tudod egy IDE csatlakozóra kötni, egyik master, a másik slave. Ha az ODD is IDE, akkor kénytelen leszel venni egy PCI-os IDE bővítőkártyát.
Vagy keresel használt lapot, de az zsákbamacska...
[ Szerkesztve ]
-
bati1989
csendes tag
Sziasztok!
Alaplapot és procit kell cserélnem egy ismerősöm gépében. A problémám annyi, hogy mivel elég koros a gép, IDE-es a régi alaplap. Két winchestere van, mindkettőre szüksége van. AMD-t akartam eredetileg, de már mindegy csak találjak egy olyan alaplapot ami 10 000 (max. 15) HUF környékén van és találok rajta 2 db IDE csatolót!
Megköszönném, ha tudnátok ajánlani egy párat!
Foxconn WinFast NF4SK8AA-8EKRS, AMD Athlon 64 3500+, 1024 mb Kingston DDR ram, ATI X 1650 Pro 256 Mb
-
Móci
addikt
-
bati1989
csendes tag
Netezésre használandó gépet kell összedobnom!
Szerintetek melyik alaplap lenne a jobb?http://ipon.hu/webshop/product/asrock_a780lm_s/128262
vagy
http://ipon.hu/webshop/product/asus_m2n68_am_se/31014
??
-
stratova
veterán
válasz Stevie68 #19181 üzenetére
lorcsi kollega által írt lapon van inegrált vga, ami már elvileg képes gyorsítani a megfelelő kódolású HD anyagokat, ezekbe a lapokba belepasszolna egy AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 vagy AMD Athlon II X2 250 3.0Ghz AM3 proci, ami ha nem tévedek már egymaga is elbír a HD anyagokkal (vgagyorsítás nélkül is).
Az energiatakarékos Athlonok kevesebbet esznek (e 45W u 25W a 65 helyett), de jóval többet kérnek értük, érdemes lehet alulfeszelni egy normál példányt ha nagyon érzékeny vagy a fogyasztásra.
2009 augusztusában az a hír járta, hogy a 785G-s lapok sem támogatják még a 7.1-es hdmi hangátvitelt csak az 5.1-et, de aki naprakészebb a témában majd kiigazít. A HD lejátszással kapcsolatos topikot erre leled. A témával kapcsolatban pedig cikk is született CPT.Pirk jóvoltából.[ Szerkesztve ]
-
Stevie68
csendes tag
Kedves Kollégák!
Gépvásárlás előtt állok. Egy olyan gépet akarok építtetni, amit (egyéb funkciók mellett) HDMI-n keresztül tudok full HD LCD tv-re kapcsolni. Ezen keresztül szeretnék filmeket nézni (blue ray, dvd, +egyéb formátumok). A hangot szeretném házimozi erősítőre is vinni.
Kérdezem az agytrösztöt, hogy szerintetek milyen alaplapra és ebbe milyen procira van szükségem (maradjunk a középkategóriában)? Akadásmentes jóminőségű HD képet szeretnék a TV-re, lehetőleg ne az eget verő áramfogyasztás mellett. A helyi boltokban úgy vettem észre nem naprakészek ebben a témában (az enyém is megállt kb. 2000-ben...). Nekiálltam teszteket olvasni, de a mennyiség meghaladta a befogadó képességemet és csak fokozódott a zavar.
Van valakinek tapasztalata?
-
kicsigi97
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e már PCI-E 2.1-es foglalatú alaplap?
Ha van, akkor kérlek, írjátok le a típusát/nevét. Ha nincs, akkor nem tudtok valamit mondani, hogy mikor jönnek ki, vagy mikor lesznek elérhetőek.Csupán azért kérdeztem, mert láttam az iPON!-on, hogy már előrendelhető a
Gigabyte HD 5870 Super Overclock VGA, ami PIC-E 2.1-es csatlakozókkal rendelkezik. Szóval, csak érdekelne, hogy van-e hozzá alaplap.Köszi szépen! Üdv mindenki!
-
Móci
addikt
válasz wody21 #19176 üzenetére
Szerintem az ASROCK M3A770DE nem lesz rossz választás.
Bios mindegyik lapon van, különben semmit sem tudnál velük csinálni.
Annyi bütykölés kell, hogy a biosban a telepítés előtt be kell állítani a bootolási sorrendet.
Driver cd-t biztos kapsz hozzá, szóval szerintem azzal sem lesz gond."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
wody21
tag
Hello!
AM3-as alaplapot keresek ATX méretben (inkább, xfx 4770 sokat foglal)
lényeg:
-keveset fogyasszon
-4db ddr3 slot (Geil value 1333mhz-mellé)
-nem szükséges tuningbajnoknak lennie
-usb3 kell nekem?
-x2 240 mellé... : )
-óccsó' (max 22?)
-ASROCK vagy MSI...pl:
MSI 785G-E53 vagy ASROCK M3A790GXH/USB3 vagy elég nekem ennél olcsóbb pl ASROCK M3A770DE vagy MSI 785GM-E51
Nemtom Segítsetek, melyik a legjobb!
Kösz w21ui: még egy kérdés: ha összerakok egy gépet, üres hdd stb, akkor bedugom a win7-es usb"kulcsot" bootolok USB-ről, és szépen feltelepül, normálisan fog menni? (tehát magyarul alplapon van "gyárilag" bios:S?) Utána meg felrakom drivereket (most otthon nincs net) és ennyi? Vagy valami plusz bütykölés fog kelleni :S ?
[ Szerkesztve ]
-
GeriSzán
csendes tag
válasz Sza_Sa #19112 üzenetére
gyomordzsák:
ATX , árakat összehasonlítva inkább ddr 3-at raknék bele, mindenképpen külön vga, vagy 4850 vagy a 70-es tesója.
925 mellé tettem le a voksomat a fogyasztás miatt, 35 wattal kevesebbel beéri mint a 945,
és ezt lapkát nézegettem eddig:ASUS M4A77TD PRO
A másik gyártó ami szóba jöhetne, a Gigabyte.
-
Móci
addikt
válasz G4m3b0y #19172 üzenetére
Még egy szavazat az Asrock mellett. Időtállóbb lesz, mint az Asus.
gdudas: újonnan csak DDR3-at szabad venni! Egyáltalán nem olyan drága már az...
A procit meg alul lehet feszelni, s máris jóval kevesebbet eszik. Ja, és a DDR3 is segít kicsit a fogyasztás alacsonyan tartásán..."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
G4m3b0y
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek melyik lapot válasszam? Teljesítmény és tuningolhatóság a fő szempont meg hogy menjenek stabilan az 1600-as ramok. Ha már ram akkor egy megbízható márkát illetve típust is mondhatnátok. Válaszotokat előre is köszi.
ASRock 890GX Extreme3
ASUS M4A785TD-V EVO -
stratova
veterán
válasz gdudas #19170 üzenetére
Újonnan nem javasolnék DDR2-es konfigurációt, most már kb. egy árban van a DDR2 és DDR3 s mivel a DDR2 kifutó így várhatóan (törvényszerűen) emelkedni fog az ára a 3-hoz mérten. Nézd meg mi most az egyel korábbi generáció helyzete árban (DDR1/2). Nálam most van egy X2 3800+os konfig 1 GB DDR2 rammal és ha be akarok tenni mellé még egy modult már lényegesen drágábban tehetem meg mint pl fél éve amikor 8e körül dobáltak 2GB DDR2-t.
[ Szerkesztve ]
-
gdudas
csendes tag
Tényleg nagyon jó ára van ennek a procinak. Próbáltam még abban is gondolkodni hogy minél kevesebbet egyen, ahogy látam a max fogyasztása ennek is 65W... sokat van bekapcsolva a gépem (napi ~10 óra), de javarészt inkább csak idleben van.
Most beszéltem egy hellyel, ahol azt mondták nem nagyon van értelme DDR3-as lapot venni, mert teljesítményre még egyelőre jobbak a DDR2-ők (időzítés vagy mit mondott), ezzel mennyire foglalkozzak? Tényleg csak azért gondolkoznék DDR3-ban hogy ha később szeretnék fejleszteni akkor még legyen lehetőség.
-
Móci
addikt
válasz gdudas #19168 üzenetére
Mondjuk egy Athlon II 240 sem rossz választás, ha olcsó kétmagos procit szeretnél.
13 körül megkapod újonnan, gyári hűtővel.
Ahogy az előtted lévő fórumtárs leírta, 20 körül valóban kapni igencsak jó lapokat hozzá.
Ez a Gigabyte lap sem egy rossz választás szerintem, s ráadásul a letiltott magok is bekapcsolhatóak, ha egy olyan procit szerzel bele.
Úgyhogy árban verhetetlen az AM3, s a jövőben is fog kijönni ebbe erősebb processzor."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
gdudas
csendes tag
Szia,
Köszi szépen! Sajnos E7200-at sehol sem találtam... Most hogy jobban körbenéztem lehet az alaplappal is bajban leszek, mert ma szeretném letudni a vásárlást, de készleten kb sehol nincs semmi, csak a 10e körüli lapok.
A procival kapcsolatban, tuningolást nem tervezek, kb akkor csináltam mikor még Abit BX133 és a Celeron processzorok futottak.
Ha nem találok sehol normális DDR3-as lapot (készleten), az lesz a vége hogy veszek valami olcsó de használható configot (Dual Core proci, 2 GB DDR2 ram), és nem foglalkozok azzal hogy mit és merre lehetne még bővíteni.
AMD-ből mi az ami kb megfelelne egy E6500 (vagy E7500), 2 GB DD3 confignak? Most is AMD-m volt ami beszart, de valamiért most csak Intelben gondolkodom.
Köszönöm!
-
Móci
addikt
válasz gdudas #19164 üzenetére
Szerintem jó lesz az az Asrock, ennyiért úgysincs újonnan jobb. Ez a Gigabyte lap versenyezhet még talán, bár drágább is pár ezressel.
Procikhoz:
Újabb gyártástechnológia, kevesebb fogyasztás (kevesebb hő ugye), jobb tuningpotenciál, újabb utasításkészlet...
Szerintem nézz egy E7200-at, s azt is nyugodtan fel lehet húzni az E7500 szintre.pitbull93: szerintem bőven jó lesz az a lap...
[ Szerkesztve ]
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
pitbull93
tag
Sziasztok!Érdeklődni szeretnék hogy Gigabyte GA-X58A-UD7 alapnál tudtok jobbat iylen árkategóriánál?És ha igen akkor mit??Köszi üdv!
-
gdudas
csendes tag
Sziasztok,
Core 2 DUO, vagy Dual Core-os procihoz keresnék alaplapot (még nem döntöttem el melyik lesz). Ebben gondolkodom: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P45TS-R
Mindenképpen olyat keresnék amibe már DDR3 megy, minimum 6 USB van rajta, és LGA775-ös procikból a későbbiekben bármelyiket bele tudom rakni ha esetleg bővíteni szeretnék.Milyen alaplap jöhet még szóba az Asrockon kívül, mondjuk max 20e -ig? Ami fontos lenne hogy megbízható legyen.
(Ez lehet nem ide tartozik, de a Dual Core E6500 és a Core 2 DUO E7500 között az L2 cachen kívül mi a különbség?)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Core i5 750 CPU és DDR3-1600 alá keresek jó minőségű, stabil lapot. Az eddigi infók alapján Gigabyte P55-UD3 lapra gondoltam... van-e esetleg ennél jobb választás 30k alatti ár kategóriában, illetve mit javasolnátok ha max 35k-ra nőne a keret?
-
Flashrider86
tag
Hello All !
Most,vagy a holnapi nap folyamán rendelnék alaplapot,meg procit. A proci: Intel Core2 Quad Q8300 Az alaplap meg: GIGABYTE GA-EP45-UD3LR lenne,vélemények? Jó kis lapnak tűnik,vagy tévedek?
Vagy esetleg más,mindenképpen maradok a 775-nél. MAjd pár év múlva meg i7.Köszi !
-
kpista
tag
válasz pepe363 #19151 üzenetére
"az eladó hátha jó fej lessz"
> Éppen ezért jöttem ide, mert az eladó összeárazott egy olyan gépet nekem (alaplap+proc+mem.+táp), ami elismerése szerint a legújabb játékoknak is megfelel. Nekem meg ugye - hiába mondtam neki párszor - nem játékra kell a gép.
Meglátjuk...
Üdv.: Pista -
buters
csendes tag
Sziasztok
Melyik alaplapot ajánlanátok phenom II 955 BE procihoz az alábbiak közül,és miért?
ASUS M4A79XTD EVO
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P
Válaszokat előre is köszönöm. -
-
pepe363
tag
válasz kpista #19150 üzenetére
Látod.Senki nem akar tanácsot adni:-(.De sebaj.Majd az eladó hátha jó fej lessz és
segít neked.Nincs baj szerintem a giga lapokkal.Azt hiszem ezek már mind dual bios-os ok
de nem biztos.Nekem van egy kis AMD gépem abban ilyen dual bios-os giga lap van
és soha nem kellet piszkálni a bios-át.Egyszer frissítettük azót az ég világon semmi baj vele.
Akik tuningolgatják azok frissítgetik állandóan.De te nem szeretnéd ahogy hallom.Egyszer belövitek oszt csókolom.Nincs azokkal baj.Ram Kingstone,vagy geil,vagy corsair.Ebből akármelyik örök élet megy egy nap.
Hát akkor sok sikert a vásárláshoz és bízom benne hogy egy atom stabil gép össze jön majd.Üdveti
"A Monitor vakablak a világra!!"
-
kpista
tag
válasz pepe363 #19142 üzenetére
Ahogy olvastam, a Giga lapokkal nincs nagy gond, csupán a frissítést kell követni.
Van egy gépünk - a fiamé most - ebben egy ~8 éves MSI lap van, pár éve kondikat cseréltek rajta, abszolút biztosan megy így is (a célnak megfelel:-)))). Sokkal jobban, mint az én mostanim: Asus A7N8x.Megmondom őszintén a Gigabyte topicokban leírtak alapján félek a sok Bios frissítésektől, ez nem OK, az nem OK, stb. Én nem vagyok egy turbó-man:-)) Egyszer lőjük be aztán menjen, ha levettük a polcról, s betettük egy házba...
"Win7 kompatibilis!!!"
> Ennek örülök! A GigaB magyar oldala a nem áll a frissítés magaslatán:-(Jövő héten belépek a boltba ott pontosítunk az eladóval, és jöhet a gép. Bele egy jó procit, meg vagy 2x4 GB memóriát, aztán jöhetnek a fotók:-))
!!! Abban még kérek / elfogadok segítséget, milyen memória modulokkal megy hibátlanul együtt az alaplap!!!
Van egy Terratech TV-tunerkártyám, azt lehet beleteszem.
Ahogy írtad, a legalább 1000 jobban hozzáértő nem járt erre:-)))
No, sebaj!Üdv.: Pista
-
sp@rtan
senior tag
Sziasztok!
Eközül a két lap közül melyiket vennétek?ASROCK 890GX Extreme3
ASUS M4A89GTD PROKülföldi teszteken mindkét lapról jókat írnak. Asrock-ban ami tetszik az a Reset-Power-CLR CMOS gombok, na meg hogy olcsóbban megkapom az USB3at is, amiért nem adnék ki plusz pénzt.
Vélemények?Hosszabb távra venném (1-2év), és egy Athlon X4 menne bele, esetleg később valami komolyabb Phenom.Asrock milyen ramokat szeret?[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz bluevoodoo #19135 üzenetére
Szerintem a GA-EG43M-S2H jó választás lenne neked, inteles integr. vga film nézésre elég, másra nem igen de ha jól tudom az ATI X1300 sem sokkal jobb.
-
audi100td
nagyúr
válasz Silencer83 #19144 üzenetére
Igen, ár/érték arányban nagyon jó a 785G, maga az északi híd tartalmazza a grafikus magot, ezért minden ilyen lapon van IGP.
-
pepe363
tag
válasz Nico Bellic #19136 üzenetére
Hello.
Asus nagyon jó,de drága.
Asrock-ot is az ASUS csinálja csak valamelyik teszten nem érte el azt a teljesítményt
amit egy asus-tól várnak,de ezt egy átlag felhasználó észre nem veszi.És árban sokkal olcsóbb.Jó lapok az asrock ok.De ha tuningolgatni akarod a gépet akkor Asus.Ha nem akkor egyértelmű szerintem."A Monitor vakablak a világra!!"
-
pepe363
tag
válasz kpista #19116 üzenetére
Hello.
Bocs a kési válaszért!!!
Giga sem rossz lap sőt.Igen jó lapok.
Win7 kompatibilis!!!
Qualified for Windows® 7
The motherboard qualified for WHQL (Windows Hardware Quality Labs) certification of Windows 7 from Microsoft®, setting the standard for future Windows 7 certified motherboards...moreEz a giga honlapjáról való.
És szerintem a két monitor sem probléma neki.
Integrated ATI Radeon HD 4200 graphics (DirectX10.1) ez azért szerintem
megnyugtató.:-)Nem lenne gond két monitorral sem hidd el.
-
audi100td
nagyúr
válasz Silencer83 #19140 üzenetére
Pedig a mostani lapjaik nagyon jók , de akkor ezt Asus-t tudom még ajánlani: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz Silencer83 #19138 üzenetére
Üdv,
MSI 785G-E53 illetve ha mATX is jöhet akkor MSI 785GM-E65 amit ajánlani tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Silencer83
addikt
hali!
mivel absz. nem kovettem az elmult evek/honapok uj deszkait, ideje lenne lecserelnem az
Asus M2N-E deszkamat!cput mar vettem, egy athlon II x2 255-os
kellene nekem vmi kozepkateg. lap, nincsenek komolya elvarasok tuning szempontbol...
ddr3-ra is valtanek
-
audi100td
nagyúr
válasz Nico Bellic #19136 üzenetére
Ezek közül az Asus, de annyival nem jobb, mint amennyivel drágább az Asrock-nál (ha egyáltalán bármiben is jobb).
-
Nico Bellic
csendes tag
-
bluevoodoo
csendes tag
válasz audi100td #19131 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Kérdezősködnék még egy kicsit,mert gyakorlatilag az utóbbi 5 év alaplappal,procival kapcsolatos újításai elmentek mellettem nagyjából,azzal tisztában vagyok,hogy mi a Core 2, Core i7,stb,de pl. az egyes chipsetek közti különbséggel nem. Ja,azt elfelejtettem írni,hogy mindenképp Intel procihoz és lapkakészlethez ragaszkodnék,mert az audio alkalmazások nem futnak vmi megbízhatóan AMD-s rendszereken. Nézelődtem picit a világhálón,és úgy tűnik,hogy a G41-es vagy G43-as chipset volna nekem ideális,de igazából arról már nem találtam számomra is sokat mondó tesztet,hogy teljesítményre mi különbség van a kettő közt. Azt látom,hogy a G43 több memóriát tud kezelni, de igazából mivel a szoftveres környezetem javarészt 32 bites XP-re optimalizált,ezért 4 GB-nál több RAM-ot úgysem tudok belepakolni,szóval a G41 ilyen szempontból elég lenne nekem. Ami számomra a Gigabyte GA-EG43M-S2H javára szólna a másik favorit GA-G41M-ES2L-lel szemben,hogy az előbbire van integrálva TI chipsetes FW port,így nem kell külön PCI bővítőt vennem hozzá, illetve hogy az integrált videokártyának van DVI kimenete,így nem kellene az ősrégi ATI kártyámat sem beletenni (bár őszintén szólva szeretem ezt a vezérlőt),ha az integrált GMA X4500 valóban hozza annak a szintjét.
Procinak mellé egy Core 2 Duo E8400-as Intelt néztem.
-
audi100td
nagyúr
válasz Nico Bellic #19133 üzenetére
Üdv,
ezt tudom ajánlani: [link]
-
Nico Bellic
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy kis segítséget kérni,épp lapvásárlás előtt állok. Olyan AMD am3-as lapot szeretnék venni amibe már elmennek az új 6 magos procik is, jó lenne ha már támogatná az olyan technikai újításokat ( usb3 ,SATA 6Gb/s ) előbb utóbb ezekre is szükség lehet.
Az integrált (alaplapi vga) nem érdekel ,és olyan 25000-33000 Ft közötti árra gondoltam.Minden tanácsot és segítséget előre is köszönök.
-
audi100td
nagyúr
válasz bluevoodoo #19130 üzenetére
Szia,
ahogy elnézem csak a Gigabyte lapokon van TI firewire, pl. ez jöhetne szóba: [link]
Hozzá proci: [link] + 2db 2GB RAM
A videókarid én nem tartanám meg, ezen a lapon annál jobb az integrált. A vinyókat meg lecserélném egy nagyobbra, a régi tipusok nagyon vissza fognák a géped, viszont adatmentésre tökéletesen megfelelnek.
[ Szerkesztve ]
-
bluevoodoo
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem. Tegnap reggel úgy döntött a számítógépem, hogy többet nem hajlandó elindulni. A tápra gyanakodtam először,de tápcsere után is ugyanaz a jelenség, nem indul be a gép,csak kb 1-2 másodpercenként felpörgeti a procihűtőt egy pillanatra,leáll,aztán újra. Kivettem az összes PCI cuccot belőle,a vinyókat egyből lehúztam,szóval gondolom az alaplap és/vagy proci ment gallyra, mert ha csak a proci/memória van az alaplapra csatlakoztatva,akkor sem indul be a rendszer. 5 évet kiszolgált ez a gép, olyan stabilan működött,hogy még oprendszert sem kellett 5 év alatt újratelepiteni. Szeretnék vmi olyan konfigot összerakni, ami hasonló szinvonalon ki tud szolgálni kb ennyi ideig (az elhalálozott gép egy sima egymagos Intel P4 volt Intel chipsetes Foxconn alaplappal, 1 GB Kingston DDR1 RAM-mal, Ati Radeon X1300-as videokártyával). Mit ajánlotok alaplap-proci ügyében olyan 70-80.000-ig? Vinyókat, videokártyát megtartanám,ha létezik még olyan alaplap,amin akad 2-3 mezei PCI slot. Alapvetően pro audio célokra használom a gépet, játék egyáltalán nem fut rajta, viszont mindenképp kell a gépbe a videokártya mellé egy jobb (TI chipsetes) Firewire port a hangkártya miatt, ezért van szükség a videokártya mellé még legalább egy PCI slotra. Köszönöm előre is!
-
lorcsi
veterán
sziasztok
a 775-ös konfigomat szeretném bővíteni egy normálisabb lappal(idővel majd proci csere is lesz)
használt p35 lapok között nézegettem...van valami amire oda kell figyelni iylen vásárlásakor?
ezek elég tuningos lapok, ha az előző tulaj jobban meghúzta mint lehetett volna mi romolhatott el benne?vagy a giga márkán kívül miylen lapok között érdemes még szétnézni, ha újat is számbaveszem ?
max 10-15k a keret
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
gépbővítésen agyalok és egy Phenom II X4 910e BOX procinak keresnék lapot, egy olyat ami a későbbiekben is kiszolgál, 4éve vettem egy Asus M2N-E lapot és a mai napig elégedett vagyok vele simán tudom fejleszteni a gépet, magyarul egy olyan lapot szeretnék ami még jó lehet a későbbiekben és termék támogatása is van.
köszönettel: Dzsolo
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
sziasztok
AM3-as processzorhoz - AthlonII X2 240 - keresek nVidia 8200 -as integrált vga-s alaplapot. eddig csak Asrockot találtam, ami a legújabb biossal már kezeli az AM3 procikat. elvileg. remélem maradéktalanul.
egyéb ötlet? a lényeg, hogy nV8200-as chipsettel AM3-as lap legyen. olyan 13-15e körül.
köszönöm!
(mondjuk rá lehet beszélni az AMD-re is, de az nVidia 8200 tudja a hybrid-SLI-t, amit szerintem biztosan kihasználnék)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
attiati
veterán
amd chipsetes (integrált vga-s) lapra rámehet később geforce kártya?
-
kpista
tag
válasz pepe363 #19113 üzenetére
Szia, kösz.
Azt tapasztalom, hogy a mostani gép már lassú, azért is csere. Ezt kapja a fiam...
Ránéztem egy Gigabyte AM3 MA785GT-UD3H-ra.
Elvileg minden lenne benne, csupán az nem tiszta még, hogy a Gigabyte oldalon már lapoknál ott a WIN7 kompatibilitás, ennél nincs. Most ugye az a kérdés: fog menni? Nem? Megy majd, csak ezt azt felismer, másokat meg nem...Aztán még ilyen is felmerült, 2 monitorra alkalmas-e egy integrált VGA? Pl. a fenti lapon lévő?
-
nagyúr
-
pepe363
tag
válasz kpista #19090 üzenetére
Hello.
Amd mellet szól az ár teljesítmény aránya,
Semmi baj az intel-el,csak kicsit elrugaszkodottak az áraik szerintem.
Nekem Volt mind a két gépem az AMD fele annyiba került mint az intel és semmivel nem
volt lassabb mint az intelem.Megbízható Atom stabil gépeket lehet összehozni.
A te géped már kicsit öregecske így nem is csoda hogy lassú.
Elég volna egy olyan lap és proci amit írtam és fényévekkel gyorsabb lenne.
De ez az én saját véleményem.Remélem azért egy picit tudtam segíteni,de ez igazából a te döntésed lessz.:-)
-
-
Terkk
tag
20ezer forint körül szeretnék, kijönni egy olyan lapot szeretnék amiben maximálisan kihozható a 2db HD5770 teljesítménye azaz 2db x16os pcie legyen benne és intel 775-hez az ASUS P5E jó hozzá?
~~~~~~ UK
-
Terkk
tag
sziasztok
Egy ASUS P5E x38 chipset, abban ugye 2db x16 on működő pcie express 2.0 van? HD5770 szeretném Crossfireben és olyan lapot keresek amiben van 2db x16 os pcie, intelhez.~~~~~~ UK
-
GeriSzán
csendes tag
Helló!
Phenom II 925-höz, vagy 945-höz milyen lapot ajánlanátok?
A keret amit az alaplapra tudok szánni 20-22 ezer Ft.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest