- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
Aktív témák
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha elmondanád, hogy mi értelme van egy 24"-os monitort WQXGA módban használni egy gyártónak, és még meg is tudnád őket győzni, akkor szvsz Neked egyedileg is gyártanának egyet - de nem 100-120e Ft-ért!
Egy VGA kártyának nem az a lényege, hogy a maximális felbontásban használd, az csak egy alternatíva!
Ahogy említetted "egyéb extra nem kell" - de ez már azon is túlmegy! -
old_artist
addikt
válasz
bigdigit #1828 üzenetére
Üdv!
Amit én mértem, az 21-26ms közötti intervallumban mozgott, de a teszt eredmények is hasonlókat mutatnak.
Egyébként ez a HP már H-IPS panellal szerelt, ami már egy fejlettebb technikai és technológiával párosul!
-
old_artist
addikt
válasz
bigdigit #1824 üzenetére
Üdv!
Tudtommal 1920x1080-as felbontású IPS monitor jelenleg nincs a piacon 24"-osban, talán 1920x1200-asban keresgess, s találsz is egy kiválót, pl. HP LP2475W-t még elfogadható áron!
... de hátha valaki még hozzá tud tenni egy IPS-t a HP-hez, - jöhet!
-
old_artist
addikt
válasz
SteadyMan #1820 üzenetére
Üdv!
Igen, 1920x1200 felbontásban 60Hz-en megy!
Még nem kaptam vissza a monitort a fiamtól, mert nagyon belezúgott ebbe a HP-be, de mindenképpen ki fogom próbálni, kis türelmet kérnék!Esetleg mások, akik rendelkeznek ilyennel, hamarabb megnéznék a DisplayPorton való 75Hz-es működést?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha jól tudom, akkor a legújabb firmware verziókkal árusítják manapság, amiben minden "riasztó" dolgokat kijavítottak! A teszben szereplő még lehet, hogy a régebbi rev.-vel készült, és gyári beállításokkal, ahol minden 100%-on szerepel, viszont egy kalibrálással, ahol az élességeket, a kontrasztot, a fényerőt, a színt és geometriáját is be lehet állítani, nagyon sokat segíthet, és mindenképpen ajánlott a DVI-n való használata!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Örülök, hogy a HP LP2475W táborában léptél!
Remélem nem bántad meg a választásodat!
Igen, a HP külön is tudja kezelni a DVI portokat, ez azért is érdekes, mivel a vezérlő egység külön állítási lehetőségeket nyújt, egymástól függetlenül - ezt el is felejtettem mondani - még, elnézésedet kérem!
A kalibráció eredményeit nemsokára küldöm! -
old_artist
addikt
Üdv!
Itt 22"-os HP LP2275W és itt 24"-os HP LP2475W lehet pixel tesztre átvételkor ellenőzízni, az első és második hsz.-ben van monitor-teszt link-re mutató oldal, ahol olvashatsz róla!
A lenovo-t sajnos már sehol sem adják pixel garanciára tesztelve, mivel elég sok példány megbukott a teszt során, csak bontatlanul juthatsz hozzá - ami erősen rizikós! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ha megveszed a HP Care Pack-ot, akkor 5 évre teljes körű garanciát vállal a HP!
A helyszíni kiszállás meg azt jelenti, hogy bárhol tartózkodik a monitor, helyben kiszállnak - ingyen, és ha nem javítható, akkor elviszik, és hoznak helyette egy újat, bármi legyen is a hibája!
De erről bővebben majd a szeva000 fog tudni minket tájékoztatni! -
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, ha TN-esben gondolkodsz, akkor a Samsung 245B+ a legjobb választás ~0e körül!
A 24"-os *VA/IPS panelek kategóriájában most jelenleg a legjobb választás - árban - a BenQ FP241W és a HP LP2465-ös! Hasonló árkategória, ha a pénzügyi helyzet is javulna, és visszaálna a HP LP2475W ~130e alatti árkategóriába, akkor már el lehetne gondolkodni ebben a kiváló alternatív lehetőségben!!!
-
old_artist
addikt
Üdv!
... hogy megnyugtassalak, az új 22" és a 24"-os HP-knek már szvsz új vezérlő egysége miatt is magasabb az ára, s a HP LP2465-öt is azért vitték le szinte a 22"-os árára, mivel több mint 2 éves széria, és mivel megjelent igen kedvező árral a 2475W, ezért is kénytelenek voltak leárazni - amig kifut a széria, viszont igy még vonzóbb lett az árverseny ebben a szegmensben!
Ha valaki ebben a HP LP2465-ben gondolkodik, akkor nem fog benne csalódni!!! -
old_artist
addikt
válasz
clayman #1738 üzenetére
Üdv!
Csak annyit tennék hozzá, hogy a feketéjét még gyári beállítás (minden max.-on volt) alatt láttad, kár, hogy a kalibrálás után nem néztük meg - mert az már más lett volna ám!
Itt küldök a topiknak egy tegnapi kalibrált eredményt, amit szaturáció nélkül és ATI HD4870 Gigabyte-os VGA-val végeztem:
GIG032 rev. HP LP2475W monitoron:
Szaturáció: nem volt bekapcsolva
Fényerő:25
Kontraszt:82
R:252
G:234
B:251
deltaE min. 0,3
deltaE max. 0,6LaCie Blue eye Pro v4.2.2 koloriméterrel kalibrálva!
-
old_artist
addikt
válasz
clayman #1731 üzenetére
Üdv!
A HP LP2475W-t, ha meg akarod tekinteni, akkor ha ma 16 órára eljössz a Hexaa-hoz (cím), akkor többet is láthatsz!
Amúgy szinte mindenre nagyon kiváló egy monitor, ez köszönhető a H-IPS paneljének és a vezérlő elektronikájának! Játékra, DVD+filmre, netezésre, kiadványszerkesztésre, képfeldolgozásra a leg-ideálisabb globális monitor! Az input-lag-ja és az utánhúzása ideális minden olyanra, amiben szeretnéd használni! -
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1723 üzenetére
Üdv!
Majd várom az értékelésedet róla!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Az előttem szólókhoz még csak annyit tudnék hozzátenni, hogy létezik egy lenovo L220xcW, ami S-PVA panelos, ami FullHD 22"-os BestBuy monitor, egyedül a sub-pixeleire kell figyelni, mert elég sok hibás példány van belőle, viszont igen kitűnő alternatíva lehet az előbb említett monitorokhoz csatlakozva!
Teszteket róla itt, itt, és itt találsz róla! -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1703 üzenetére
Üdv!
Igen, a designerek "nem álltak a magaslatokban kreatívitás szempontjából" ezzel az igen fura HP LP2475W-vel, külső benyomása egy kicsit elriasztja a vevőket (de hisz nem egy szobadísznek vásároljuk), a hátsó illesztés design megoldása viszont ötletes - nem csavarozott, az egyik legstabilabb készülék, a pivot módot egyszerűen "kisújjal" lehet kezelhetővé tenni, de ellensúlyozásként kapunk egy sokkal jobb elektronikát és egy nagyon jó panelt, mint a Dell, ... és az input-lag-ról nem is beszélve, hogy a Dell ilyen szempontból nagyon is alulmarad, még a többi monitorral szemben is!
Igen, még pixel, sőt sub-pixel hibáról sem beszélhetünk - eddig - a HP monitorokkal kapcsolatban is, ilyen szempopntból is egy igen megbízható kijelzőt kaphatunk! -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1698 üzenetére
Üdv!
Igen, bizony - hogy megjelent az LP2475W -, már le is vitték az árát majd 50-70e-rel!
Ha jól tudom, akkor csak ez az ezüst-fekete színben kapható! -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
válasz
pinnacle #1693 üzenetére
Üdv!
Igen, nálam is élesek a betük, bár XP-t használok, és még nem volt módom a Vistában való lehetőséget megnézni/megvizsgálni!
Az biztos viszont, hogy a GIG030 és GIG031 rev.-ben voltak elég sok hibák (mint láthatóak a linkelt oldalakon), amiket már a GIG032 rev.-ben kijavítottak, sőt van már GIG034 és GIG036-os verzió is, de ezek után már érdeklődtem, hogy milyen úton-módon lehet elérni és frissíteni, remélem a jövő héten már választ is kapok (végre) a felvetésemre a HP-től, és megírom a lehetőségeket!
Akinek már GIG032-es verziójú rev.-je van, az már lényegében jó rev., abban már a legtöbb kellemetlen hibákat már kijavítottak, a GIG034-ben és a többi verziókban már csak finomítgatták - ha jók az értesüléseim! -
old_artist
addikt
válasz
SteadyMan #1681 üzenetére
Üdv!
Igen, mint minden monitor igényelte a hardveres kalibrálást, és mint láthatod, elég szép eredményre jutottam: deltaE max.0,4, és egy fórumtásnak is sikerült: a deltaE max.0,8 alatti értékre állítani a kalibrált eredményeket (ami már igen csak jó), de minden kalibrálás VGA függő is!
-
old_artist
addikt
válasz
SteadyMan #1679 üzenetére
Üdv!
Igen, ha valamelyik monitornak már 40ms alatt van az input-lag-ja, akkor az már igen jó, a kiválók meg 20-25ms alattiak!
A Dell 2408wfp-nek, ahogy a tesztekben is olvashatod (a vége felé a grafikon megerősít), igen magas (60-80ms között).
Az S-PVA és a H-IPS közötti különbség a kiváló feketéjében és még nagyon sok minden másban mérhető le az IPS panel javára, de itt olvashatsz róla bővebben! -
old_artist
addikt
válasz
zaragosa #1674 üzenetére
Üdv!
Igen, mivel megjelent a Hp LP2475W, ezért le is vitték az árát, mivel már nem ér annyit, de nagyon jó alternatíva annak, aki egy HP LP2465W 6ms g2g 24"WS Samsung S-PVA (LTM240M2) panelos monitort akar venni!
Igen, a Hp LP2475W nagyon-nagyon kelendő, mivel szolgáltatásaival és H-IPS paneljának köszönhetően az egyik legjobb a 24"-osok között, de esetleg itt még állandóan kapható, sőt egy kis felárral pixel hibára tesztelve vehető meg! -
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1667 üzenetére
Üdv!
Ha majd kalibrálok egyet (valamikor
) a Gigabyte GeForce 9600 GT 512MB-os kártyá(d)ra, akkor elküldöm Neked az eredményeket és az icc profilt is, bár ez csak egy alternatíva lehet a számodra, mivel ahány monitor és VGA, annyi kalibrálási lehetőség, de még mindig jobb, mint egy gyári vagy szemre való beállítás, és biztos vagyok abban is, hogy a "piros" színed is "helyreugrik"!!!
-
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1665 üzenetére
Üdv!
szvsz azért tiltották le, mint sok mindent általában (hogy ha DVI-n használod), mivel digitális jelen jön, ezért a VGA kártyára hagyatkozik (állítgatást illetően), mivel onnan kapja a digit jelet - bár nem mindegy, hogy milyet és milyen szoftver lehetőséggel!
Lehet, hogy az új rev.-ben már lehet a szaturációt állítani - bár kétlem, de ha prof. kalibrátorral bekalibrálod, akkor a koloriméter kiszűri a szaturációból adódó hibatűrést is! -
old_artist
addikt
Üdv!
Ah, egy shop-ban vásárolt HP LP2475W tulaj, akinek pixel hibamentes a monitorja, de ez nem azt jelenti, hogy eddig lett volna valami (pixel) hibás HP ebben a 24"-os monitorban!
Gratula hozzá!mod:Hát még ha be lenne kalibrálva, mennyire jobb/szebb lenne a vizuális élménye!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1658 üzenetére
Üdv!
Minden új típusa a 24"-os Lenovo L2440x, L2440p, és a 22"-os L2240x, L2240p is 5ms TN Film paneles, viszont az áram fogyasztásuk kiváló (29 és 35W-osak !!!).
-
old_artist
addikt
válasz
TrendWatcher #1650 üzenetére
Üdv!
Nem ismerem az újabb A01-es verziójú Dell-t (esetleg linkelheted a cikket), de azt tudom, hogy a HP LP2475W-nek nagyon-nagyon jó (21-26ms, saját mérés) az iput-lag-ja! A különbséget feltűnően a feketéjében látom, mivel ez H-IPS panelú, ami egy igen jó továbbfejlesztett LG display-nek köszönhető!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1648 üzenetére
Üdv!
Ha grafikázol, és fontos a monitor feketéje, akkor mindenképpen a H-IPS HP a jobb, és ha 24"-ban és árában, akkor is a HP!
Viszont ez az új EIZO mégis csak TN-paneles, ... jó..., de még mindig jobb, mint a többi TN-es, abban biztos lehetsz! Grafikázáshoz és képfeldolgozáshoz elengedhetetlen a *VA és az IPS panel - megfontolható! -
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1646 üzenetére
Üdv!
Igen, az EIZO, az "csak" EIZO!
Ha meg grafikai, képszerkesztési és minden egyébre, akkor
- ha 22"-osban gondolkodsz, akkor EIZO S2231W - S-PVA (143e) és a HP LP2275W - S-PVA (102e),
- ha 24"-osban gondolkodsz, akkor EIZO S2431W - S-PVA (199e) és a HP LP2475W - H-IPS (149e) között lehet váloghatni - ár szinten is (jelenleg)! -
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1644 üzenetére
Üdv!
Mire is akarod használni?
Ha grafika és minden egyéb, akkor a HP!
Az EIZO-ra még nincs rálátásunk és teszt se róla, de biztos, hogy nagyon kitűnő lesz, ... de lehet, hogy Te leszel az első Mo.-on, aki "számvetést készít" majd róla?Nehéz a döntés!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1641 üzenetére
Üdv!
Lehet, hogy nem is kell külhonba menned érte, mert hasonló árban itthon is megkaphatod holnaptól "forintért"itt!
-
old_artist
addikt
válasz
mimi_bacsi #1637 üzenetére
Üdv!
Külhonban 520-560€ körüli az ára!
A megtérülésről: ha azt veszed, hogy 5 éves a világgaranciája és az elektronikára 30 000 óra időtartam garanciát vállalnak, akkor el lehet képzelni egy hasonszőrű TN-eshez képest, aminek ~10e órát garantálnak csak! -
old_artist
addikt
Üdv!
OK - rendben, várom majd a fejleményeket, ... és ha tudod, akkor hozd el a szgépedet is, mert a kalibrálást a VGA-ddal együtt végezve, jobb, szebb, kiválóbb eredményre lehet számítani, az adott szg-es környezetében, pláne, hogy HIS IceQ4 Radeon HD4850 512Mb-os VGA-d van!!!
Majd szólj, hogy mikor aktuális pü-ben! -
old_artist
addikt
Üdv!
Hát igen, a pénzügyi válság miatt már nem tudja követni az ember a forint változásokat! ... de keddtől megint nagy változások várhatóak, ha felmegy a forint 280 fölé az €-hoz képest!
Elvileg a divx és a dvd-rip videóknál lehetnek problémák a tömörítésükből adódóan, a pixelesedés, de bizonyos távolságból már elviselhető! Egyébként a DivX probléma csak közelről (50-60 cm) zavaró, dehát egy ekkora képernyőn filmet nem is ilyen távolságból kell nézni - ugyebár. De még így is, ha DVI-n használod majd - mért is ne, még mindig jobb lesz a képe, mint D-sub-on!
A TN panelesekkel ellentétben, a dvdrip és dvd filmeknék sokkal jobban fest natív felbontásban is, mint egy TN paneloson. Különösen, ha pl. DivX filmeknél (manapság egyre divatos) *.mkv kiterjesztésű tömörítetteket használsz, - HD ripeket vagy eredeti FullHD-s blu-ray alkalmazásokat -, akkor mindenképpen érdemes natívban megjeleníteni!
Talán, az EIZO 10bit-es színkódolása jobban alkalmazkodik ezekhez! -
old_artist
addikt
Üdv!
Az biztos, hogy jobb az EIZO, mivel 10bit-es a színkezelése/színmegjelenítése, és a vezérlő elektronikája verhetetlen a monitorok között, és 1.06 billió szín közül oldja meg a színpalettát! A Hexaa-nál próbáld meg, mert ha jól tudom, akkor nála mindkét monitort még olcsóbban is megkaphatod (az EIZO S2431W-t~190e körül, a HP LP2475W-t 150e alatt), mint a jelenlegi árak, és pixel hibára tesztelve!!!
Igen, nehéz a döntés, mivel a HP H-IPS panelú, és bizony a feketéje jobb, mint az S-PVA-nak, és 24"-os, viszont csak 8bit a színmegjelenítése, és majd 40e-el olcsóbb is! A HP input-lag-ja jobb valamivel!
Nehéz a döntés, de ha grafikára használod, akkor szvsz mindkettő kitűnő választás!
Keddig kell eldöntened, mert mennek, de mennek fel az árak! -
-
old_artist
addikt
Üdv!
Egyértelműen a HP LP2475W, H-IPS panellel, ami pont egy 100-assal kevesebb, mint 150e-res kereted - és itt!!!
... és van pixel tesztelési lehetősége is egy kis felárral (ha lól tudom, akkor 5e), de az eddig eladottak azt bizonyítják, hogy ez eléggé megbízható HP, mivel tudtommal még nem volt ebből pixel/sub(al)-pixel hibás a linkelt kereskedőnél!
Amiket eddig kalibráltam, kb. 15-20db-ot, egyiknél sem tapasztaltam - eddig - még egy sub-pixel hibát se! Nagyon megbízható, kiváló monitor! Csak ajánlani tudom! Az input-lag-ja, méréseim szerint 21-26ms között mozgott, ami elég jó/kiváló!
Ha jól tudom, akkor még van belőle neki 2 db, de ha elfogy, akkor már növelt árral jönnek az új darabok, ... (gondolom) tudod, hogy miért! -
old_artist
addikt
válasz
mindfreak #1621 üzenetére
Üdv!
A linkelt oldalon csak a csatolófelületnél 15 tûs D-Sub-ot olvastam, ezért írtam, de a megerősítésed, hogy van, csak előnyére változik!
Már később kételkedtem is benne, hogy nincs rajta, de nem volt időm utánanézni, tudom, soha sem higgyünk a kereskedői oldalaknak, mert megbízhatatlanok, és megtévesztőek a vásárlók számára, különösen a hazai! Kösz, a helyesbítést!
-
old_artist
addikt
válasz
KubanitoS #1618 üzenetére
Üdv!
A négy monitorról:
1./ LG: szvsz a legjobb választás, jó betekintési szög, DVI, HDMI, HDCP, sőt FullHD
2./ 2493HM: van DVI, HDMI, pivot, viszont csak tápkábel van hozzá
3./ 245B: nincs DVI, viszont jó az input-lag, de az ára drága
4./ T240: van DVI, HDMI, HDCP támogatás, gyenge fényerő és betekintési szög, ára tudásához képest borzasztóan magas, ezért már szinte egy *VA-s panelút kapsz, ami FullÍHD (lenovo L220x)
szvsz én az LG-t választanám, ár/érték/tudása szerint is! -
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1607 üzenetére
Üdv!
Sőt, nem csak jobb, hanem észrevehetetlen!
-
old_artist
addikt
válasz
i are robot #1601 üzenetére
Üdv!
Igen, csak ne felejtsük el, hogy ez a teszt még a GIG031 rev.-ben volt észrevehető, amit a GIG032 rev.-ben már kijavítottak, és jelenleg is ezen verzió érkezik hazánkba is! Nekem is GIG032 rev.-es van, és nem vettem észre hasonló interpolációt, mint a tesztben van különböző felbontásoknál!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Általános használatnál szvsz nem olyan kirívó a különbség!
Az Eizo S2431W S-PVA és a HP LP2475W meg H-IPS panelú! Ez csak képszerkesztési és garfikai munkáknál válnak észrevehetővé! Jelen két monitor közül az EIZO-nak sokkal jobb a vezérlő elektronikája, viszont a HP-nek meg a feketéje fantasztikus, viszont a vezérlő egysége minimális technológiai és technikai paraméterekkel rendelkezik!
Mivel fontos a panelvezérlő elekronika szvsz, ezért pontosabb, precízebb beállításokat lehet elérni vele, különösen az EIZO-nál a precíz színvezérlést, mivel a szín-megjelenítés vezérlése egy belső 10-bites LUT (Look-Up-Table) segítségével történik. Ez a szín-információk pontosabb árnyalati fokozását teszi lehetővé, mint a különben szokásos 8 bites LUT-ok (jelen esetben a HP). A beépített színkezelés révén a színhőmérséklet 500-as fokozatokban 4.000 és 10.000 K között, a gammakorrekció pedig 0,2-es lépcsőkben 1,8 és 2,2 között beszabályozható. Emellett a színtelítettséget és a színintenzitást az RGB-színekre külön be lehet állítani.
Ezért tehát az EIZO-knak jobb a színintenzitása, szín-megjelenése, viszont a panelok között az S-IPS és a H-IPS még mindig jobbak mint az S-PVA, viszont ha a HP is jó/kiváló vezérlő egységgel rendelkezne ezen olcsó monitoroknál, akkor talán versenybe szálhat az EIZO-val, mint már talánmeg is tette a HP DreamColor LP2480zx professional kijelző típusával, de itt is ár kérdése a minőség és a technikai/technológiai különbség!
-
old_artist
addikt
válasz
KubanitoS #1592 üzenetére
Üdv!
"Van valami tuti favorit? Kérlek ajánlajot TN paneleset, + a drágább panelű monitorból is, olyat, amilyet Ti is szivesen hazavinnétek (márkától függetlenül)."
Igen van, szvsz EIZO, NEC, HP és mostanában a *VA panellal szerelt LG-k megbízhatóak.
Az, hogy a samu jobb, mint az LG - erre csak azt tudnám mindani, hogy a samu monitorokba mostanában szedett vetett panelokat raknak, amik szvsz nem annyira kompatibilisek a samu vezérlő elektronikájával (búgnak, zümmögnek, ciripelnek), viszont az LG kompatibilisebbek a saját paneljükkel!Sohase egy eladót kérdezz erről, mert néha fogalmuk sincs a monitorokkal kapcsolatban, ezért vagyunk mi itt a topikban, hogy akinek van valami tapasztalata, azt megossza másokkal is, és nem PR dumával/dumákkal!
Ha megírod, hogy mire akarod használni (mik azok a szempontok, ami alapján választani kell) a monitort és mennyit költenél rá (tól-ig), akkor bátran fogunk ajánlani a részedre is!
-
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1589 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen nem meggyőzni, hanem a tényeket mellette vagy ellene akarom leírni, hogy esetleg könnyebb legyen a választás!
Videoszerkesztésre az EIZO és a Hazro a legjobb szvsz, de ezekből is csak a célirányzottak! Nem tudom, hogy a HP mennyire felelne meg videoszerkesztésre, de lehet, hogy valaki erre is használja, és véleményt tud majd mondani róla!
Mint már a mindfreak is írta, hogy van HP Display Assistant, ahol lehet állítgatni!
Igen, a Hexaa-hoz érdemes benézni, ..., és köszönöm!
Pü-ben küldöm a janiS vélaményét. -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1587 üzenetére
Üdv!
A janiS vettt a Hexaa-nál HD2442W-t, ő tudna mit mesélni róla, ha gondolod, akkor elküldöm Neked a vélemény nyílvánítását, mivel engedélyezte, hogy továbbküldhetem/idézhetem, de a hosszúsága miatt inkább priviben!
Itt, ebben a tesztben (a vége felé) láthatod pl. az input-lag-ot, hogy egy HP-nél (35ms) és egy Dell-nél (64ms) mértek! Persze ez mindig egyedi/egyéni, de megerősíthetem a HP mérését, mivel most tesztelem az LP2475W-t, és 28-36ms között mozog az input-lag-ja, és mivel ez már GIG032 rev-es, és nem mint a tesztben, ezért sok mindent már javítottak! A kalibrációs eredményéről meg csak ennyit!
A HP-t élőben esetleg egy vásárlás alkalmával meg tudod lesni a Hexaa-nál, mivel ott pixel hibára tesztelve árusítja, és helyben a vevő előtt történik a tesztelés! -
old_artist
addikt
válasz
Icewind #1577 üzenetére
Üdv!
A helyedben mindenképpen az EIZO-ban gondolkodnék, esetleg a már említett HD2442W-t ajánlanám - tudom, hogy nem egy olcsó, de a minőséget meg kell fizetni, amit ilyen szinten a Dell sohasem fog elérni - szvsz.
Ha az anyagiak döntenek, akkor a H-IPS panellal szerelt HP LP2475W-t ajánlanám ATI HD4870-es VGA-val. A szaturáció ezáltal beállítható + egy jó/kiváló koloriméterrel - kalibrálásssal. A betü olvashatóság miatt meg nem kell parázni, ha szoftveresen nem babráljuk!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen (olvastam), azért tettem OFF-ba, hogy csak ne alkoholossal (a többi topikos olvasónak), mert ha az alkoholos, akkor a kijelző felületét megsértheti/megmarja, felitatja a védőrétegét, és foltossá válik - esetleg, vagy "bemattul" tőle, ami az élességet befolyásolhatja!
A monitor nem is, de a panel védő megsérülhet! -
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1559 üzenetére
Üdv!
Ez érdekes ez a pixel szineződés a betüknél, nálam csak ha nagyon odalról nézem a kijelzőt, akkor látok valami "szín-árnyékot", amúgy szemből nem látható! ... de mivel 20-a után lehet, hogy lesz egy komolyabb HD4870x2 VGA-m, leellenőrzöm én is különböző állítgatásokkal is a VGA driverében!
-
old_artist
addikt
válasz
szeva000 #1547 üzenetére
Üdv!
Igazad van!
- ezt el is felejtettem leírni, de mivel először zavart, ezért azóta is ott van a "tapasz", csak később, mikor már elbíbelődtem a menüjével, akkor esett le nekem is a tantusz, hogy van rajta ilyen is az OSD-ben, de azóta is rajta van - már majd el felejtettem, kösz, hogy szóltál!
Csak itt ennyi monitor között már néha elkalandozok!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Örülök, hogy elégedett vagy vele!
A szaturációról csak annyit, ha legközelebb VGA vásárlást tervezel, akkor a szaturációt is lehet majd a VGA LUT táblájában beállítani, mivel a monitor vezérlőjében nem áll mód sajnos a korrigálására, de szvsz a koloriméter sokat segített rajta, de még lehet majd belőle faragni egy jobb VGA-val és driverében!
A power led-et én is egy áttetsző matt kis fóliával leragasztottam, mert engem is irritált.
Igen, én is a wacom táblát ott tartom alatta, gyönyörűen elfér, sőt a "talp-tálcába" méretes post-it-es jegyzettömböt raktam egy tollal is, ami mindig kéznél van, és nem foglalja a helyet az aztalon, és még keresgélnem se kell!Ja, a kendők közül ezt ajánlanám én is, mint sok mások!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, lenne változás, de rosszabb irányú, ha TN-esben gondolkodol!
szvsz ülj le egy TN-es elé, és vesd össze a jelenlegi Belinea CRT-ddel, egyből elmegy a kedved a TN-estől! Nem hiába még mindig a régi nagy colos monitorok a legjobbak minden tekintetben egy TN-estől, jobban szeretik a gamerek és a grafikusok is! -
old_artist
addikt
Üdv!
szvsz ha filmezésre és netre használod csak, és nincs nagy igényed egy monitorral szemben, akkor megfelelő egy TN paneles, viszont szvsz ülj le elé és egy *VA-s paneles elé, és eldöntheted, hogy számodra van-e különbség!
Az biztos, hogy a TN-es ára barátságos, de technikailag/technológiailag már nem az! (pl. bevilágítás-ok, filmezésnél csak szemből nézhető, betü élességek, input-lag, stb.) -
old_artist
addikt
-
old_artist
addikt
Üdv!
Csak egy kis infó a monitor vásárlóknak, hogy 10 20%-al majd minden monitornak felmegy az ára a jövő héttől, a gazdasági és bankcsődök miatt, mert a gyártók sokkal magasabb hiteleket kapnak a bankoktól, és ezért drasztikusan emelik az árakat! Most, ha valaki teheti, akkor nagyon gyorsan vásároljon be!
A HP ára is 20-25e FT-tal fog feljebb menni, és szinte minden számtech hardver!!!!
-
-
old_artist
addikt
válasz
pinnacle #1460 üzenetére
Üdv!
Hát igen, ha Neked szimpatikusabb egy 20"-os akkor semmi gond, különösen, ha *VA-s panellel szereltet választol, mint pl. az EIZO S2031W (még egy link róla) és a NEC MultiSync® 20WGX²Pro 6ms g2g, "WS LG Philips AS-IPS (LM201WE2) panellal szerelt monitorokat!
Szinte hasonló mindkettő, de én, mint EIZO elkötelezett, nem kétséges a választásom!
Sajnos Neked hagyom a döntést, mindkettővel jól járnál - bármelyiket is választod! -
old_artist
addikt
válasz
zaragosa #1461 üzenetére
Üdv!
Eddig nem vettem észre semmi zizegő, ciripelő, búgó és sípoló hangot, pedig még azt is kipróbáltam hogy különféle felbontásban és extrén fényerő és kontrasztnál is figyeltem, de semmi "szösszenet" sem hallatszik - egyenlőre, pedig én is féletm attól, hogy a teszkós műanyag burkolat miatt esetleg érzékelhető majd valami nem odaillő hang/zörej, de nem!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #1458 üzenetére
Igen, mint a fentebb említett NEC, ami TN-es panelú, a gyári honlapja szerint is, viszont itt is a panel vezérlő elektronika nagyon döntő, hogy hogyan és miként kezeli a panelt, hogy majd' tökéletes legyen, mint pl. az EIZO TN-eseknél is, ahol pl. az S2201W és S2202W-nek is a TN panelt egy kitűnő szinte verhetetlen vezérlőpaneljének köszönhetően kitűnő teljesítményt mutat - vizuálisan!
-
old_artist
addikt
válasz
Cyberpunk #1456 üzenetére
Igen, nagyon jó szempont, ha látja is az ember!
szvsz 22"-oson felül már egy TN-es panelú monitornak a megvétele (ha csak nem 178°-os a betekintési szöge, és a vezérlő elektronikája is szépen vezérli a panelt), nagyon megkérdőjelezhető, különös tekintettel a megvételénél, hogy akarunk-e rosszabbúl járni?
Igen, szvsz is a Hp befutó lehet ilyen ár/éték/tudás színten - különösen! -
old_artist
addikt
Üdv!
Eddig meggyőzőek az eredmények, különösen a hardveres kalibrálás után, egyenesen meglepődtem, hogy mennyire színhelyes lett a kijelzője! A jövő héten készítek egy Cromalin/proof-ot, hogy összevessem a látható monitoron való képet a proof-al, hogy mennyire lehet egy grafikus számára megbízható a monitor kijelzőjén látható színvilág!
Már több mint 70 órája üzemel egyfolytába, és semmi pixel/sub-pixel hibát nem vettem észre, és a kalibrált eredményt láthattad a #1439-es hsz.-ben, ami eléggé meggyőző volt eddig!
Az input-lag is meglepően nagyon jó, jobb mint a lenovo L220xcW-nél és az EIZO S2231W-nél is. Mértem, és egy CRT-hez képest átlagosan a legjobb 16ms, a legrosszabb 39ms volt!!!
Bármilyen felbontásban kiválóan működik, bár én is észrevettem egy "hangyányi" interpolációt (amit csak nyagyon nehezen venni észre), de nem akkorát, mint amit említenek a fórumokban és a parad-on, bár ez már a GIG 032-es firmware verzió, amin lehet, hogy kijavították a paradon is említett GIG 031-es verzió betegségeit!
Filmeknél gyönyörű a képe, és tényleg a feketéje, az fekete, vetekszik az S-PVA panelesével (mondjuk a professzionálisabb kategóriájéval)!
Csak azon csodálkozom még, hogy ezt ilyen olcsón árulják!
A külcsinnyel kapcsolatban, bár én nem ezt tekintem elsődleges szempontnak, nem akarom, hogy a szoba díszévé váljon, mint egy "ferraris TN-es" (ami szvsz semmire sem jó, csak foglalja a helyet), nem üti meg a design alsó kategóriáját se, borzasztó kreativ szegény, bóvli hatású teszkós termék, de ami benne van, az első rangú! Lehet, hogy ezért is olyan olcsó, de a mi örömünkre, mert kapunk cserébe egy kiváló kijelzőt!
Egyenlőre ennyi, de készülök egy logout-ra, majd meglátom mennyi időm lesz, hogy minél hamarább összeszedjem az ezzel kapcsolatos elemzéseket! -
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1450 üzenetére
Üdv!
Ja, bocs, arra is akartam volna válaszolni, de a "NEC elvitt az erdőbe"!
Tudtommal azért ilyen "drága" (különösen az "X" típusú) lenovo, mert valami "kezdetleges" LED háttérvilágítása van, és kb. harmadával kevesebb áramot eszik, mint a 24"-os társai!
Bár nam sokat tudhatni róla, hogy ez mennyire jön majd be a madeinchina lenovo-k esetében, de várjuk a fejleményeket! -
old_artist
addikt
válasz
fi:zi'k #1445 üzenetére
Üdv!
Igen, megnéztem a mailemet, és nagyon jókat mondott, összefoglalva:
- az egyik legjobb HDTV 1080p FullHD-s hybrid monitor ebben a 24"-os kategóriában és árában!
- a design szerinte tökéletesre sikeredett, elegáns
- a feketéje véleménye szerint ahhoz képest, hogy TN-es monitor, és látószöge 178°-osak (bár nem olyan mint egy *VA-s kijelzőjé) nagyon kiváló
- felszereltsége és vezérlőpanelje kiváló, könnyű eligazodni a kezelőszervekben
- OSD menüje egyedi és mindenre kiterjedő állítási lehetőségeket biztosít, és könnyű a kezelhetzősége
- stereo 3W-os hangszórója integrált és frontról is irányítható
- nagyon jól lehet kalibrálni, és kimondottan szép/kiváló képe van e művelet után
- szintén CAD-re használja, de ...
- hah, jelenleg ő is gondolkodik a HP LP2475W monitor megvételében, németben nagyon ráharaptak e monitor paramétereibe!
- küldött egy linket, ahol egy kisebb teszt van a NEC-ről.
Amit régebben linkeltél, azt ő is linkelte, és nagyon jó támpontokat közölnek benne!Hát, most már ember legyen a talpán, ha kiigazodsz, hogy milyet vennél!
... én a lenovo és a HP között gondolkodnék a megvételt illetően! Az döntő viszont, ha FullHD-set akarsz venni, akkor a NEC tűnik jobb vételnek!Hát, ennyit sikerült, a többi rajtad múlik!
-
old_artist
addikt
válasz
Vadgesztenye #1441 üzenetére
Üdv!
Hah, egy éjjeli bagoly - mint én!
Ha a monitorodom már ugyan azt látod, mint egy fényképen, akkor a nyomtatódat is be lehet kalibrálni, csak az már sokkal macerásabb, különösképp, ha nem PostScript nyomtató!
Ahhoz, hogy egy monitorhoz, vagy egy fényképhez hasonlítson egy nyomtató, elsődleges a kiváló festékezőmű megbízhatósága, és a technológiai/technikai megfelelése.
Bár nem tudom, hogy milyen nyomtatóval rendelkezel, de a kalibrációt végzők is csak egy bizonyos típusokat hajlandóak aránylag színhelyesre beállítani, mert sok típusnál az a probláma, hogy nem egyenletesen a papírvezetés, az egyenletes színeloszlás, terhelés és a kompromisszum mentesség!
Csak jó minőségű nyomtatókat érdemes megvenni ahhoz, hogy szín- és a papírra kalibrálásával kiváló eredmények tükröződjenek! -
old_artist
addikt
válasz
donpeter84 #1438 üzenetére
Üdv!
Ezeket csak vagy a gyártóktól (ha elárulják), vagy a gépmesterektől lehet tájékozódni, hogy milyen festéknek milyen a terülési, színtartósági mutatója, vagy a gyakorlatból, hogy egy adott papíron hogyan viselkedik évek elteltével a nyomott szín - ha erre gondoltál!
-
old_artist
addikt
Üdv!
A fényerőt (20-körül) és a kontrasztot (60-70 közé) leveheted, nálam sokkal jobb eredménye lett ezáltal a kijelzőnek!
Íme, itt van két kalibrációs eredmény a HP LP2475W-ről!
Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Filmgyűjtés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Samsung Full HD LED Monitor
- Hibás LG 27GR95QE-B Oled Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest