- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnoldx17
csendes tag
válasz
#70234880 #11980 üzenetére
Cambium-okhoz a kontroller szoftvert (cnMaestro) lehet lokálisan is hostolni egyébként, úgyanúgy mint az UniFi-nél. Van hozzá ha jól emlékszem valami célhardver is egy rahedli pénzért, de rá lehet pakolni egy mezei Linux distro-ra is. Tanúsíthatom, hogy nagyon pöpec a Cambium, mi konkrétan WiFi4EU-s projektekhez használtuk az e500-asokat illetve 510-eseket, és nem semmi lefedettséget tudtak biztosítani.
-
arnoldx17
csendes tag
Történt a minap, hogy egy CCR1009-7G-1C-1S+PC Mikit 54,5V-al szerettünk volna betápolni. Szerettünk volna. Kb 2 másodpercig bírta a feszkót, aztán megadta magát egy nagy villanással
Pedig mikrotikék szerint 18 tól 57 voltig be lehet őt tápolni a datasheet alapján... Az eszközre viszont a DC jack alá már csak 18-56 van írva... Lényeg a lényeg, jobb ha maradunk a 48 voltnál.
-
arnoldx17
csendes tag
-
arnoldx17
csendes tag
válasz
Pyttawrx #7438 üzenetére
Persze, a combosabb boardok kiviszik nyers erőből probléma nélkül, ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a NAT-nak is van erőforrásigénye. Plusz ha még ehhez hozzáadjuk a shapinget, plusz a fentebb említett klientúraszámot, ja és még azt is, hogy mindezt 5Gbit sávszélnél kéne csinálnia, 72 mag ide vagy oda, lehet hogy megnyekkenne.
-
arnoldx17
csendes tag
válasz
bambano #7436 üzenetére
Én úgy tudom a NAT is eléggé erőforrás igényes feladat, főleg a RB-nél mivel nincs hw NAT.. Persze rá lehet segíteni fasttrackal, de akkor meg nem lehet shapelni pl.
Gigabites konnektivitásnál pl. az én hEX S-em sem bírja kihajtani a gigabitet natba fasttrack nélkül (kb 3-400Mbit a vége), pedig a specifikációk alapján elvárható lenne.
PC-n is gondolkodtam már, ismerkedtem a pfSense-vel. Egyelőre ez még egy hosszútávú projekt, majd még kiokoskodom mi lesz a legjobb megoldás.
-
arnoldx17
csendes tag
Helló, sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, akinek esetleg volt tapasztalata vele, hogy a 1072-es körülbelül maximálisan mennyi klienst képes kiszolgálni abban az esetben, ha ő egy PPPoE szerver, ő csinálja a traffic shaping-et, és a NAT-ot is egyben.
-
arnoldx17
csendes tag
RouterOS v6.43 már tölthető!
-
arnoldx17
csendes tag
Kedves urak!
NAT szabály beállításánál a "same" miben különbözik a "src-nat" tól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Vigneau interaktív lokálblogja
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest