- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunya72
csendes tag
október óta ismerkedek a Mikrotik cuccokkal, így nincs nagy gyakorlatom bennük, sőt még csak nem is vagyok informatikus, csak műkedvelő. Ezért ezeket a szabályokat a netről néztem le és írtam be.
Amit írtál azt megcsináltam, és most már valóban megy winboxxal az ip alapú elérés, sőt a Band teszt miatt készítettem egy hasonló szabályt a 2000 portra is, köszi a türelmet és a segítséget -
nyunya72
csendes tag
csak ezek a szabályok vannak aktiválva:
[admin@MikiCRS125] /ip firewall filter> print
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
0 D ;;; special dummy rule to show fasttrack counters
chain=forward1 chain=input action=accept protocol=icmp log=no log-prefix=""
2 chain=input action=accept connection-state=established,related log=no
log-prefix=""3 chain=forward action=fasttrack-connection
connection-state=established,related log=no log-prefix=""4 chain=forward action=accept connection-state=established,related log=no
log-prefix=""5 chain=input action=drop log=no log-prefix=""
[admin@MikiCRS125] /ip firewall filter> -
nyunya72
csendes tag
ok ,értem én, hogy kérdezni is tudni kell, és csak akkor tudtok segíteni. Én csak tippeket vártam, hogy hol keressem a hiba okát. Az IP service list -ben engedélyezve van a 80 porton történő elérés. Nincs firewall tiltó szabály arra lennék kíváncsi, hogy hol lehet esetleg még letiltva az elérés, merre keresgéljek.
-
nyunya72
csendes tag
Van egy bekonfigurált CRS 125 routerem, és ma szembesültem azzal, hogy ip címmel (böngészővel, winboxxal) nem érem el. Ha nem akartam volna futtatni egy Btestet észre se vettem volna, mert minden működik rendes. A winboxal mindig mac alapján lépekbe, így ezidáig ez fel sem tűnt.Nem jövök rá, hogy hol hibázhattam, hol kellene visszatenni a pipát, hogy böngészővel is elérjem a kezelőfelületet.
-
nyunya72
csendes tag
Sziasztok,
Először is elárulom, hogy kezdő vagyok a témában (,de lelkes), néhány hónapja ismerkedtem meg a Mikrotik termékekkel. Sikerült is beállítgatnom (alap szinten) egy CRS125-24g router-switch-et. Most elhatároztam, hogy megvalósítom otthon a wifi roomingot, és beszereztem 2 db hAP lite készüléket, majd próbáltam beállítani és vezérelni CAPsMAN segítségével az eszközöket. A beállításhoz az alábbi leírást link és youtubeos videót használtam. Egyszer fel is épült a kapcsolat a router és az AP között, láttam az általam beállított ssid-t stb.. de az újraindítás óta nem kapja meg az AP a certificate, és wifi adatokat. Független AP ként minden megy rendesen. Ki fogytam az ötletekből, merre keressem a hiba okát? Tudnátok tippeket adni? thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mozilla Firefox
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- World of Tanks - MMO
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Netfone
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged