- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét!
Adott egy CaP AC és egy WaP AC. Mindkettő tökéletesen működik egy PoE-s switchen keresztül.
PoE injektorral viszont nem, mert fogalmam sincs milyen táp kell hozzá és interneten se találom.
Régi mikrotikek tápjával próbáltam, de azokkal nem megy:
12v 1.0A
24v 0.8A
24v 1.2A
Szóval milyen kell hozzá? Gemini 24V 1.5A-t mond, de annak meg nem hiszekEDIT: most találtam egy TP-Link-es PoE átalakítót, amit egy saját 12v-os 1.0A-es adapterrel megetettem és ezzel működik
Szóval a saját PoE injektorával nem megy (nem hibás, másikkal is próbáltam). -
SirRasor
addikt
válasz
lionhearted #22140 üzenetére
Mondjuk ez nem mikrotik specifikus, de sose bíztam az auto-csatornaelosztásban: wifi analyzerrel szépen végig kell mérni az egyes helyeket, hogy hol-mi szabad és úgy befixálni.
Egyébként kezdésnek kipróbáltam az auto-t még caps alatt úgy, hogy 1 órára állítottam a csatorna-újraválasztás idejét, de mindent vagy az 1-esre, vagy a 11-re akart rakni (2 GHz, 20 MHz) de nem zavarta, hogy a mellette lévő is ugyanazon voltEgyébként tegnap óta full stabil az egész, amióta a group key update időt 5 percről 1 órára állítottam. Gugliban találtam egy régebbi fórumban, de úgy néz ki még mindig aktuális
-
SirRasor
addikt
válasz
lionhearted #22136 üzenetére
A tegnapi babasírós álmatlan éjszakán pont ezen elmélkedtem
De azt azért tartanám furcsának, mert:
1. logban nem kéne megmutatkoznia?
2. egy capsmanes oktató videó alapján semmi extrát nem kell állítani ahhoz, hogy ne interferáljanak. Mármint elég messze vannak egymástól, azon kívül meg nem állított semmi extrát a manus. -
SirRasor
addikt
válasz
kis20i #22134 üzenetére
Hát ahogy egybehúztam, beállt az egész 2-4 mbitre úgy, hogy az AP alatt álltam.
Természetesen local forwarding be volt pipálva.
Nem nagyon értek hozzá, de azért megnéztem pár youtubes videót és az alapján 0-ról capsmanbe húztam őket. Mikor szembesültem az alacsony sebességgel és az ugyanolyan hektikusan leszakadó kliensekkel (akkor is a fentebb ecsetelt nem kap IP-címet probléma volt), akkor döntöttem el, hogy marad a szimpla AP mód. Ja meg amit fentebb is írtam, hogy több beállítás nem realizálódott az AP-ken.Az lehet gond, hogy relatíve régiek? Van 2 új, ami már 5G képes, de már azok is 2019-esek, a többi meg minimum 3-4-5 évvel még idősebb.
5G-n, alatta állva átjön 300 mbit
2,4 GHz-n 60-70 max, de 1 fallal arrébb már csak 10-15.
-
SirRasor
addikt
válasz
lionhearted #22132 üzenetére
"ha nem tudsz a capsmannal bánni"
Megpróbáltam, de 3 féle eszköztípusból van a 8db és egymás konfigjait eldobják pl: hiába állítok be 2,4 GHz-n only N-t, marad b,g,n,-en az AP
Az elődöm kókányolását láttam: AP-nkénti konfig volt készítve capssel, annak meg nem sok értelmét látom így.
Ráadásul panaszkodtak is (interneten is ezt olvastam), hogy ez az egész központosítás erős sebességvesztéssel jár és többek között a sebesség maximalizálása a cél.Home AP módban valami fura oknál fogva ha kézzel adok meg IP-t, akkor elhasal a kiszemelt teszt AP és resetelhetem ki.
WISP AP és PTP Bridge AP között a tesztelésem alatt semmilyen különbséget nem láttam se sebességben, se leszakadásban.
...ja, pont ezért át is nyomhatnám WISP AP-ba, csak éppen így maradtak.EDIT: köszi a tippet, gyorsan átállítottam mindegyiket WISP AP-ra, amjd hétfőn megnézem, hogy összeért-e a rendszer
-
SirRasor
addikt
Sziasztok!
Az miért van, hogy több mikrotik (modelltől függetlenül) AP is válogat?
Kapok IP-címet a tűzfal DHCP-jétől, majd eldobja és kapok helyette egy 169.254-eset, majd azt is eldobja és kezdi elölről.
Átvettem üzemeltetésre 8db-ot, aminek szétesett a capsman-je, ezért PTP Bridge AP-módba raktam őket faék egyszerű beállítással. Csomó Win10-es laptoppal, Androidos telefonnal tökéletesen működik, de pár szintén Win10-es laptoppal a fenti szórakozás van.
Videó a jelenségről.
Ötletek?
Ja többféle firmware-el is próbáltam, de nincs különbség.EDIT: ja log-ban az TLS firmware-vel semmi sincs. Az egyik firmware-vel ilyeneket írt folyamatosan:
"<MAC>..@wlan2: disconnected, received deauth: unspecified (1), signal strength -75"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest