- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Apple iPhone 17 - alap
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hozzászólásodon meglepődve, csináltam egy gyors tesztet.
Laptop : Dell 7710 , Intel i7-6820HQ , 32GB RAM , 2db NVMe SSD , Intel Dual Band Wireless-AC 8260
NAS : Synology DS218Play
AP : MikroTik HapAc és HapAc2
Sebesség mérés : egy több gigás fájlt másoltam a NAS-ról a laptopra.
Etherneten keresztül : 95-100MB/s.
Wifin keresztül (866,7Mbps link esetében) : 19-20MB/s.
Hát ez akár hogyan is számolom, nem több mint 150-160Mbps :-((
Not too much -
brickm
őstag
Szerintem ha 50-100Mbitnél nagyobb sávszélességet szeretnél wifin alapból ne is kombinált eszközben gondolkodj.
Azért a wifi elég sok powert kér, meg melegít is. Ezt bezsúfolni a 2magos CPU meg a RAM mellé....
Én mindig is arra utaztam, hogy a Router legyen egy önálló eszköz, ami a routingot cisnálja, meg a natolást, tűzfalat, sávszélesség elosztást. A Wifi legyen külső eszköz, ha elég egy low power tp link AP, akkor azt kötök rá, ha meg kell egy Ubiquity highend spot antenna, akkor azt.
A mikrotik meg köszöni szépen 30 fokos, oda teszem, ahova csak akarom.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak szerintem a hardver kevés hozzá, mert a soho cuccaik elég picik, ennyi fért bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest