- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- iPhone topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Mikrotik routerrel + Unifi AP-kkal szeretnék beállítani egy plusz Guest SSID-t az irodában.
Addig el is jutottam, hogy létrehoztam az ether2 (Ez az interface megy a switch-be, amin lógnak az AP-k és minden egyéb.) interface-hez egy VLAN-t, csináltam rá dhcp-t, poolt, NAT-oltam a tűzfalon, stb.
Unifi Controlleren belül is létrehoztam egy másik SSID-t, engedélyeztem rajta a Guest Policy-t és beállítottam a VLAN ID-t.Annyit elértem, hogy ha rámegyek a Guest wifi-re, abból a subnetből kapok IP-t, amelyiket a VLAN-ban állítottam be, viszont ugyan úgy látom a többi subnetben lévő gépet és eszközt.
A MikroTik-en automatikusan létrejön egy Route szabály, amit nem tudok kitörölni és így belelátok a Guestről az irodai LAN-ba.
Mi lehet erre a megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest