Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Nekem ez úgy tűnik, hogy mindkét oldalnak támogatnia kell, olyat, hogy belül v6-kívűl v4, még nem tud, csak becsomagolja az IPv6-ot IPv4-be. Vagy rosszul értelmezem?
Ami régen működött nekem, de nem Mikrotik-en hanem valamilyen Linux+Squid esetén (a RouterOS proxy-ján nem működött) és lényegében a fordítottja volt ennek, hogy egy Proxy szerveren át, ami IPv4-es és IPv6-os nethez is hozzáfért, el lehetett érnie csak IPv4-es eszköznek az IPv6-os eszközt böngészőn keresztül. (The KAME project, ha táncol a teki, akkor IPv6-on érted el a szervert)NAT, van már rendes Masquerade is IPv6-hoz RouterOS alatt, valamint használhatsz netmap-ot teljes tartomány/prefix átírásához. Valamint az endpoint independent NAT-tal is lehet már mókolni IPv6 alatt is, csak abba még nem mélyedtem el.
Viszont, amit írtam is és a NAT-os példában nem úgy szerepel, pl. a böngészők nem szeretik az ULA-t, inkább v4-en érik el a szervet, ha caak ilyen címe van a gépnek, viszont a "publikus" db8-as tartományt nem veszik zokon, akkor kapásból kimennek v6 felé a kérések, ha lehetséges és a db8-as tartomány tuti nem ütközik semmivel az interneten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Varsapura - Ez lesz a miHoYo következő nagy dobása?
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold