-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
válasz
Tamarel #19275 üzenetére
Persze, mert ma egy RFC1918 belső hálózat olcsóbb. Nem olyan rég még több nagy cég is rendelkezett saját publikus /8 tartománnyal. (IBM-nek még mindig megvan a 9.0.0.0/8) Náluk nem volt szükség NAT-ra, mert minek. Alapvetően nem a NAT-tól biztonságosabb egy hálózat. Attól már igen, hogy az otthoni router dobja a kívülről érkező kéréseket.
Mondjuk, engem sajnos nem érint az IPv6, mert a szolgáltató semmi jelét nem mutatja ilyen irányú fejlesztéseknek.
-
válasz
Tamarel #19275 üzenetére
Most volt egy kis gixer, de a prefix translation több napja működni látszik RouterOS-en. Pont az általad felvázolt gond miatt is LAN-on ULA-ban gondolkozom és úgy néz ki működik vegyesen is a NAT, fő LAN tartományból a prefixet módosítva, más LAN tarrtományokból meg masquerade.
Amúgy cégnél én is proxy-val csináltam még rég, de a fő szolgáltatások csak v4-en mentek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Steam topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Búzasörrel nyitnak Európa felé a Xiaomi villanyautói
- Napelem
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 15C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro - 128 GB Space Black ajándék Pitaka tokkal
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3364
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Corsair K100 RGB Optix (CH-912A01A-FR)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest