- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Íme, a One UI 8.5 újításai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Alteran-IT #17659 üzenetére
Meg mikrotiknél is lehetne fejlettebb tűzfal is. Manapság már egyre több helyen kell applikációkra szűrni.
Ubiquity-nél nem tudom,hogy van a tűzfal. De más gyártóknál már láttam applikációs szűréseket már.
Szerintem is egyre rosszabb irányba haladnak. Wifi6 még mindig sehol. Inkább ipari felhasználás felé mennek el,otthoni kis irodai felhasználásban meg akig van rendes eszközük -
Mr Dini
addikt
válasz
Az a baj, hogy már eleve van 2 hálókártya a gépben (1 normál és egy IPMI, ami nem is érhető el a futó rendszerből), még egy PCIe-t foglalna (ez a kisebbik gond), illetve a pincébe jó lenne csak egy kábelt levezetni a kettő helyett. De akkor marad szerintem, hogy a mikrotiken építem fel a második PPPoE-t és statikus NAT-tal megoldom.
A 2 PPPoE kapcsolatot meg ahogy adika4444 írja. De tudtommal 2 Gbit/s csomaghoz eleve adtak kettőt pl.
-
adika4444
addikt
válasz
A Telekom új TV platformjának mindenképpen kell a net (nem elég a belsős VLAN). Ezért született az a megoldás, hogy minden PPPoE felhasználóval kétszer lehet belépni, így az egyik munkamenet az ONT-on, másik egy saját eszközön.
HA viszont az ONT-on nincs felépítve, akkor két saját eszközre is mehet, a mutatvány a Sagem 5655 v2 összes LAN portjával működik, úgy egy éve próbáltam.A drágulásra meg csak nagyon röviden annyit, hogy amikor tápot kerestem az ac3-hoz (talán hétfőn vagy kedden), akkor kíváncsiságból megnéztem, találtam 35900-ért, viszont tegnap előtt már 47000 volt a legolcsóbb helyen. Én tavaly nyáron vettem 32k-ért. Annyit bőven megért, de 50k-t nem, annyiért két éve simán tudtam volna venni RB4011-et, és most nem küzdenék vele, hogy WireGuard-on egymásba ágyazva két tunnel-lel nem bír el.
Ja, két tunnelt pedig azért raknék egymásba, mert a DIGI peering-je netcup (Anexia, Németország) irányba borzasztóan rossz, viszont egy WireGuard-dal van összekötve a routerem a root server-emmel. Ha cloudflare-en át érem el az rs-t, akkor a max. 80 Mbps helyett felfelé és lefelé is hozza amit a csomag kínál (FTTH 1000/300), csak a router ezzel már nem bír, Debian-on viszont megy faszán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro BONTATLAN // Számla+Garancia //
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest