- Apple iPhone Air - almacsutka
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Képeken a Huawei új Watch GT 6 órái
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #14067 üzenetére
Sikerült végül DHCP-n IP-t kapni. Valóban az addresses rész nem volt rendesen beállítva. Nem adtam prefixet a networknek.
Most a duckdns-sel küzdök (DDNS, mert dinamikus IP-m van otthon). Adnak egy szkriptet az oldalukon mikrotikhez, de nem akar működni. Próbáltam SSH alatt futtatni egy parancsot, ami talán problémás lehet benne:
[admin@MikroTik] > /ip address get [find where interface=wan1 disabled=no] value-name=address
[admin@MikroTik] >
Ez miért üres? A wan1 (gyakorlatilag az ether1 átnevezve) dhcp-n kap IP-t és az Addresses menü alatt rendesen látom is az IP-t, amit kap. Mindenhol azt olvastam, hogy ennek működnie kellene.
Egyébként már a belseje üres:
[admin@MikroTik] > /ip address find where interface=wan1 disabled=no
[admin@MikroTik] >
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Mr Dini #14067 üzenetére
web felületen is teljesen okay, nem szűkebb mint a Winbox, csak -szerintem- jellege miatt a Winboxba jobban lehet konfigolni.
Mert ott egyszerre több ablakot láthatsz egyszerre, ergo jobban végig tudsz gondolni egy folyamatot, mert a szükséges infó szem előtt vannak.Türelem, majd ha nem beta állapotban lesz az új RouterOS, akkor lesz csak, addig mintha nem is lenne.
IPsec-el lehet a legtöbbet kihozni a Mikrotik vasakból, második helyen a GRE tunnel over IPsec. Ezekkel kell beérned egyelőre, illetve L2TP vagy OpenVPN is van.Stabil kiadású 7-es RouterOS wireguarddal meg még nincs
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest