Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Mi is az oprendszer? Mer' ha XP, akkor a miki funkció asszem csak akkor működik rendesen, ha a kártya beállításainál az 5.1-es módot visszaállítod stereo-ba. (ha jól emlékszem legalábbis, akkor ennyi kehe volt a drivernek. Win2000 alatt már tök jó volt). Egy próbát megér!
-
DM-Fan
nagyúr
Tévedel, kérlek. A pick-up is egy mikrofon. Gondolj bele. Ha közvetlenül csak a gitárt kötöm a gépre, úgy, hogy kihagyom az effekprocit, akkor a gitárban nincs áramforrás, csak a pick-upok vannak a mikibemenetre kötve, közben nincs erősítés. És egyébként a pedál sem erősít jelet, azért kell erősítőbe dugni. (Jó, igaz, hogy annak már erősebb jele van és az már a line-in-be dugva is simán jó.)
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
Azért ennyire lámának nem kell nézni
. Jó helyre szexuáltam. 3 fejhallgatós mikivel is megnéztem, amivel már a torkomban volt a miki, de -25 -20 dB-nél többet nem bírtam kihozni.
MOD: a gitárban van előerölködő, vagy picköp, szóval az már egy erősített jel, tehát az nem csoda, hogy azzal falat bontottál.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Nekem anno semmi gondom nem volt vele, azon keresztül kötöttem a gitár-effektpedálomat a géphez és én is boost-oltam, le is bontottam vele a házat. Pedig nekem csak egy szar, noname kártyám volt. Lehet, hogy a Genius túl jó márka ehhez a chip-hez.
Persze, hogy nincs új driver. Minek? Nem igazán tudhatna többet új driverrel sem, a legutolsó meg tök jól működött.
Biztos, hogy nem a line-in-be dugtad, amit bedugtál? (a piros aljzat lenne a mic, a kék line-in). Egyébként mit dugtál bele?
[Szerkesztve] -
Blackmate
őstag
Már megpróbáltam egy csomó drivert. Innen is leszedtem, de a legfrissebb 2002-es
. Annak. hogy pedig nem az azonnali kérdésekbe raktam azaz oka, hogy ha megguglizod, hogy ''CMI8738 mic boost'' láthatod, hogy csak a problémák vannak, pl skype-nál nagyon halk, stb. Viszont konkrét megoldást sehol sem találtam, csak unix rendszerekre.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
A kérdésed szvsz mehetett volna az azonnali kérdések órája c. topikba is, na mindegy. Emlékeim szerint a C-Media chip tudja a microphone boost-ot, úgyhogy sztem tegyél fel a karihoz egy sima C-Media drivert és megoldódik a dolog.
Bővebben: link -
Blackmate
őstag
Egy nagyon apró, mégis nagyon bosszantó problémám lenne. Vettem egy Genius hangkártyát, amin CMI8738-as chip van. A mikrofon bemenete iszonyúan halk, és nincs rajta speciális beállításoknál mic boost, vagy mic gain, amivel hangosabb lenne.
Van erre valami megoldás? Driver, esetleg valami spéci mixer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest