Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz
Kristof93 #95409 üzenetére
Egyrészt önmagadnak mondasz ellent, mert ha kellenek még fixek is, akkor bizony nem helyettesít mindent a Sigma 24-70 2.8. És igen, rákerestem mekkora, és baromi nagy.
Emellett puszta paraméterek alapján sem helyettesít minden Oly pro fixet, épp az MFT haterek érve szokott lenni az ekvivelancia, hát egy f/1.2-es mft obinak a FF ekvivalense f/2.4. Persze, egy olcsó f/1.8 FF fixnek már nagyobb a fényereje, csakhogy optikai minőségben ami olcsó, az rosszabb minőségű, de nem lennék meglepve, hogy ha ebben jobb lenne egy zoomoa Sigma-hoz képest is ex Olympus pro prime.
A MFT rendszer előnye épp az, hogy ha kell, akkor kicsi tud lenni. Nyilván ez nem minden objektívre és vázra igaz. Eleve rossz a megközelítésed, mikor azt veted össze, hogy a pro obikhoz képest jobbat lehet kihozni hasonló áron full frame-re (az olcsóbban persze enyhe csúsztatás), mivel a pro objektívek nem feltétlenül azért vannak, hogy valaki csak azokból összhozza a profi felszerelését. Hanem azért is, hogy rendszeren belül legyen előrelépés, mondjuk hogy legyen egy fényerősebb fixed, nem biztos, hogy egy külön rendszerbe akarsz miatta beszállni.
Egyébként mit gondolsz, mit kellett volna másképp csinálnia az Olympusnak? A MFT rendszerbe csak olcsó obikkal beleállnia, és közben FF rendszert fejlesztenie? Mert nekem erős a gyanúm, hogy abba még hamarabb tönkremegy az imaging részlegük, tekintve, hogy messze nem olyan tőkeerősek, mint a Panasonic (vagy a Sony). Mellesleg a Panasonic is nyomul pro obikkal a M4/3 rendszerben.
-
b.vr
őstag
válasz
Kristof93 #95422 üzenetére
Hol írtam hogy összesen csak 1-2 prime kell? Portrézáshoz nekem igen, utazáshoz meg nem. Tudod, cserélhető objektíves rendszer, ahogy írtam. Azt viszont pont hogy Te írtad hogy mindent kivált. Csakhogy ez marhaság.
Folyamatosan, órákon keresztül a szemed előtt tartva, kézből végzed a fotogrammetriai munkádat? Legközelebb amikor a fórumhuszárkodás mellett demonstrálni is támad kedved szólj majd légyszi, ezt élőben is szívesen megnézem, meg amikor egy nehéz (neked persze könnyű) objektívet így órákon keresztül folyamatosan kitartani nem nagy erőfeszítés
-
b.vr
őstag
válasz
Kristof93 #95420 üzenetére
@Econ: Mondjuk nem hinném hogy rám vonatkozna amit írtál, mert én a magam részéről egész biztosan nem vagyok márkafanatikus (használok Olympus és Panasonic vázakat és objektíveket, Fuji vázat és objektívet, Samyang objektívet és Sony RX100 nagyszenzoros kompaktot), ellenben van némi tapasztalatom hogy mit és hogyan fotózok és annak megfelelően állítottam össze a felszerelésemet. Viszont a hsz-eddel szemben pont most itt egy példa hogy épphogy kívülről szeretné valaki megokoskodni hogy mi az egyenértékű.
@Kristof93: Szóval azt mondod 2-3 órákat tartod kvázi _folyamatosan _ _kézben_ a _szemed_előtt_ a 100-400-at? Mit is csinálsz pontosan?
Valamint a " könnyebben, praktikusabban" kapcsolatban úgy tűnik nem sikerült megértened amit írtam. Én a magam részéről a cserélhető objektíves rendszert az elnevezésének megfelelően használom, ennek megfelelően az adott fotózáshoz szükséges objektívjeimet viszem magammal, és az adott helyzetnek megfelelően cserélem őket. Mivel pedig pontosan tudom hogy mennyire fárasztó egy 40-150/2.8 méretű objektívvel 2-3 órán keresztül portrézni (és ahogy írtam, a Sigma 24-70 2.8 még nehezebb is) így pontosan tudom hogy bizony a 25/1.4 sokkal-sokkal praktikusabb (két vázam van, a másikon pedig a 42/1.2. Amúgy ráadásul ha FF-en lenne akkor se 24-70/2.8 és 70-200/2.8at használnék hanem 50/1.8at és 85/1.8at)
Ugyanígy külföldi utazáskor 12-40 és a 9-18 van nálam (ezt le se képes fedni az az obi amit írsz, arról nem is beszélve ahogy írtam repülőgépen mennyi helyet foglal, túrázás közben meg értelmetlenül húzná le a vállamat (ami helyett plusz vizet/kaját tudnék vinni) , persze ott kezdődik hogy bele se férne a kis oldaltáskámba, pakolgathatnám folyton ide-oda a hátizsákomba. Egyszerűen ez a 24-70/2.8 tökéletesen kivált mindent és milyen praktikus, ez egy marhaság. Természetesen ettől még van akinek pont megfelel a fotózási szokásainak (használják csak nyugodtan), csak éppen másoknak meg nem felel meg, nekik meg egyáltalán nem ez a jó és megfelelő választás. Ez van. -
b.vr
őstag
válasz
Kristof93 #95409 üzenetére
"Egy a7m3 vagy a7r3 és egy Sigma 24-70 2.8 komolyabb kompromisszum nélkül kiváltja az összes zuiko pro objektívet 12 és 40mm között, beleértve a fixeket, olcsóbban, könnyebben, praktikusabban."
Már megint tipikus íróasztal mögötti okoskodás. Az az objektív 835 g (!!!), nehezebb mint az Oly 40-150/2.8! Fotóztál már ekkora objektívvel folyamatosan mondjuk 2-3 órán keresztül? (portréfotózás, ahol kevés a megállás) Mert én igen. Íróasztal mögül jól hangzik hogy milyen szuperul "kiváltja" mondjuk a Pana 25/1.4-et (FF-ben 50/2.8 ami matek szempontjából bele is esik a tartományba), csak éppen a valóságban egész máshogy néz ki a "praktikussága".
Meg mondhatod hogy mellé még milyen jól "kiváltja" az Oly 12-40/2.8-at is sőt rendszerszinten nyersz vele két fényértéket, aztán menj egyikkel meg másikkal (más objektívek társaságában mert többel megyek, nem elég ez a zoom tartomány, főleg uwa oldalról) repülővel, kézipoggyászban külföldre, vidd egész nap, menj egész nap túrázni lentről a tengerpartról fel a hegyekbe, és rájössz hogy dehogyis váltja ki mert egyáltalán nem erre van ott szükség.
-
hibavissza
veterán
válasz
Kristof93 #95275 üzenetére
Kicsit utána néztem ennek a JIP-nek. Sajnos megbízható forrást nem találtam a weboldalukon kívül. [link] Valamilyen formában biztos tovább viszik, mivel úgy tűnik a JIP egy olyan cég ami a japán belföldi adóoptimalizációra jött létre. Nekem úgy tűnik mint egy cégdögkút. Nagyon lekopasztva visznek valamit tovább, hogy ne kelljen bezárni. Ennek az okát nem tudom. Valamiféle japán foglalkoztatási probléma áll a háttérben. Mintha többe kerülne elküldeni az embereket, mint tovább foglalkoztatni valamiféle minimál béren. Fura az egész sztori.
Az biztosnak tűnik, hogy nem tartják meg a nemzetközi értékesítési láncot egyik felvásárolt cég esetében sem. Az viszont tény, hogy Japánban tudsz új Vaio laptopot venni ma is. Már amit kihámoztam a japán site-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest