- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joco73 #11803 üzenetére
szerintem az e-pl1-nek jobb képminősége, picit. de igazából az összes 12 mp-es pana és oly váz nagyon hasonló végeredményt ad (naná, azonos a szenzor alapvetően). viszont az oly jó jpg-ben, a pana pocsék, illetve az oly vázakban van stabi. nem a leghatékonyabb, de van. cserébe a pana vázak af-je sokkal biztosabban működik, és gyorsabb is.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
joco73 #11749 üzenetére
Akkor fogod tudni, hogy mivel járnál jól, ha már tudni fogod mire van szükséged.
Az objektív minden rendszerhez drága. Mármint a jó, ami meg nem annyira, azt a használtpiac beárazza érdemeinek megfelelően. A vázak pedig gyorsan elavulnak elkörcsileg, de ezt lehet úgy is nézni, hogy ha nem mindig a legújabb kell, akkor olcsón megveheted azt ami 1-2 éve volt a "legjobb".
Tegnap a bringaversenyt fotóztam Pana G3-mal. Hát, ezt nem erre találták ki! Baromi lassú. Nem az AF, mert az már OK, de rövid sorozatok után is kell neki viszonylag hosszú idő, amíg feldolgozza, kártyára írja. D300-zal sem nyomtam ész nélkül az expo gombot, de ezzel sokkal jobban kell figyelni, hogy mikor és mikor legközelebb. Ami jobban hiányzott az egy rendes vaku. (ami van, az nem tud nagysebességű szinkront, deríteni pedig nagyon jó lett volna)
-
válasz
joco73 #11749 üzenetére
képminőségre az összes nagy szenzoros gép elég hasonló. az obik minden rendszerben drágák. a vázak mindenképp elavulnak. magyarán, ha bármiből össze tudod rakni olcsón a nagylátótól teléig tartó tartományt, van (ha kell) kereső, van váz, akkor jól jártál.
a legegyszerűbb használtan venni egy d3000 duplakitet vagy ilyesmi, néha pedig újonnan is vannak jó vételek, lásd e-pl1 + 14-150, vagy e-pl2 + 14-42. ám az előbbihez nincs kereső, csak külön és drágán, az utóbbi a teleobival van így.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
joco73 #11744 üzenetére
"Éppen ezért néztem először a belépő dslr-eket,de úgy látszik nekem még az is gagyi lenne"
Ezt miből gondolod?
Ha valaki egy ilyennel csak gagyit tud gyártani, az semmivel sem fog normális képet készíteni.
(Én D300 mellé vettem egy D3100-et, aztán egyre többször vittem magammal a kicsit inkább, mert sokmindent nem tud amit egy félprofi váz, de sokmindenre nincs is szükség, csak ritkán, cserébe a kicsi sokkal könnyebb. ... Más kérdés, hogy hasonló okból ma már a D3100 helyett is inkább MFT-t viszek, mert itt az obik is sokkal kisebbek és könnyebb az egész cucc.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged