Új hozzászólás Aktív témák
-
Szulita28
senior tag
Igazándiból nem az a fő kérdés szvsz, h hajlandó vagy-e cipelni a szeretett fotóscuccot. Ha nincs más, akkor persze. A súly onnantól kezd el mázsás teherként nehezedni az ember vállára, amikor rájön, h ugyanazokat a képeket, amiket elkészített az 5 kg-os cuccával, amit egész nap a tűző napon/-10 fokban a hátán cipelt, elkészíthette volna egy sokkal könnyebb, diszkrétebb valamivel is.
Ma már bőven van választék (mFT, Samsung NX, Sony NEX), jön a Nikon és Pentax (?), és a meglévő rendszerek is bővülni fognak. Az mFT (a GH2 és a G3 új lapkájával) már szépen felveszi a versenyt az APS-C szenzorokkal (a legjobbakkal is). Az mFT már elég jól kiforrott rendszer, ami a legtöbb fotózási helyzetre ad megoldást. Ha pedig hozzávesszük a 4/3-os rendszer elemeit is, elfogadva, h (AF-ilag) kompromisszumokkal, de használhatóak az obik a legtöbb esetben , akkor az obi téren 2 legfontosabb ellenérv, a fényerős alapzúm és tele hiánya sem állja meg a helyét (14-54, 12-60, 50-200). Az egy másik kérdés, h elég idétlenül néznek ki velük az mFT-vázak, de az elkészült képről nem mondod meg utólag, h hogy nézett ki a készítő szett. Természetesen még van miben fejlődnie az mFT-nek (jönnek a fényerős obik, és a 12-50-es alapzúm), a többinek meg főleg.
-
hegyimorc
senior tag
Valamiért sosem olyan helyeken találkozom ilyen mondatokkal, amik 10km-re vannak a legközelebbi parkolótól és legalább 1000m-rel magasabban :-)
Persze vannak olyanok tényleg akik nem autóval "cipelik" és tényleg felmásznak a sziklás hegytetőre is, szóval ne vedd magadra.
Nem is az a lényeg, hogy ki a fasza gyerek, hanem számomra inkább az, hogy kevesebb cuccal, jóval nagyobb távot megteszek. Ez is egy fajta kompromisszum, sőt az egyik legrégebbi amiben a két legkedveltebb időtöltésem üti egymást. (bringa, foto)
De ha nem a szélsőséges helyzeteket nézem akkor is óriási a különbség a pici, könnyű és a nagy/nehéz cuccok között. A GF1+20/1.7 akkor is velem van, ha csak kiugrom a szomszéd pékségbe kifliért. Mutass nekem egy Háry Jánost aki azt állítja, hogy ide magával vinné a Nodal Ninját, állvánnyal, vakuval, toronyóraláccal együtt, hátha épp ott jön rá a gömbpanorámázhatnék!
ps: Az ellentmodásokat én úgy oldottam fel, hogy van kétféle cuccom is :-)
-
FEDman
addikt
Tudod ha kell cipelem én, cipeltem is. Csak hát minek büntessem magam plusz kilókkal ha van más lehetőség is. Egy mFT-s cuccal 5 kilós táska nélkül én sokkal szabadabban mozgok, könnyedebben körbe tudom járni a témáimat és ez által sokkal jobban élvezem azt amit szeretek, a fotózást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged