- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
amargo #14248 üzenetére
Vélhetően mindenki úgy próbálja megadni a gyerekének a legjobbat, ahogy tudja
persze
Az esetek többségében ez úgy néz ki, hogy beíratják kommunikációs vagy skandinavisztika szakra, ahol végigbulizza az akárhány évet, aztán mehet a mcdonaldsba, ahol az a volt gimnáziumi osztálytársa lesz a menedzsere, aki nem tanult tovább.
a végigbulizással nincs baj (az szaktól független
)
-
_BM_
senior tag
válasz
amargo #14248 üzenetére
"Vélhetően mindenki úgy próbálja megadni a gyerekének a legjobbat, ahogy tudja"
Az esetek többségében ez úgy néz ki, hogy beíratják kommunikációs vagy skandinavisztika szakra, ahol végigbulizza az akárhány évet, aztán mehet a mcdonaldsba, ahol az a volt gimnáziumi osztálytársa lesz a menedzsere, aki nem tanult tovább.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
amargo #14245 üzenetére
Más az, ha kitanulsz és tudsz egy szakmát professzionális szinten (mondjuk 14-20 éves korodig tanulod először az iskolában aztán mester mellett, mire önállósodni tudsz) meg megint más, ha valamivel foglalkoztál egy nyáron, vagy OKJ-n szereztél egy papírkát.
Nekem ebben az olvasatban, amiről most beszélünk, az előbbi szakma, a második fele viszont nem az.
És igen, úgy tartom, hogy ha valaki szakmunkásként szakmát szerez, utána nemigen megy egyetemre. Nem is kell neki, semmi baj nincs ezzel, tisztelem-becsülöm, csak azt mondom, hogy a kettő nem megy együtt. Sem időben, sem tanulmányokban, sem szociológiai okokból. 1000-ből 1, esetleg.
-
Ringman
félisten
válasz
amargo #14245 üzenetére
egyetem mellett is lehet dolgozni. részmunkaidő, gyakornok, stb.
Mert annak több értelme van, hogy 1-2 diplomával 24-30 évesen még egy percet sem dolgozott?
úgyis min 70-75 éves koráig (vagy élete végéig) dolgoznia kell majd. egyébként ilyet én sem írtam.
azért másoddiploma mellett nem jellemző, hogy valaki nem dolgozik.
-
_BM_
senior tag
válasz
amargo #13588 üzenetére
"a fiatalok fejében nincs meg az a tudás"
A mai öregek is hülyén kezdték anno. Nonszensz, hogy tízezrek vannak "visszafoglalkoztatva", közben meg fiatalok tízezrei nem dolgoznak. És egyre több fiatalt tartanak el a szülők, nagyszülők. És egyre idősebb korig. De nem csak a fiataloknál van probléma: van olyan 50+ éves ismerősöm, aki a 80 éves apja nyakán él. Nem segíti, ELTARTJA. És egyre több ilyen esetről hallok.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
amargo #13501 üzenetére
Szerintem a következőkre kéne rákérdezni:
1. Ki lesz a pályázó?
2. Ha a pályázó az ismerősöd lesz, akkor amennyiben elbukik a pályázat, mi történik a megvett ingatlannal? Ismerősödnek kell rendeznie, vagy a cég megoldja? Illetve ilyenkor az öntőkével mi a helyzet? (ugyebár ha az ismerősöd pályázik, elbukik a pályázat, a cég magára hagyja, akkor ott lesz a nyakán az 50 millás ingatlan, amit neki ki kell fizetnie)
3. Ha a pályázó a cég lesz, akkor nyertes pályázatnál hogy kerül az ismerősöd tulajdonába az ingatlan? (hiszen akkor a cégnek kell megvennie) Illetve vesztes pályázat esetén mi lesz az öntőkével?Ha ezek közül bármelyikre nem válaszolnak egyenesen, vagy nagyon hangoztatják a "de biztos nyerni fog" dolgot, akkor vagy átverés, vagy pontosan tudják, hogy hatalmas kockázata van, csak nem akarják reklámozni.
90%-os támogatást mindenféle közhasznú dolgokra szoktak adni, nem egyszerű céges fejlesztésekre, ingatlanvásárlásokra (ezek tipikusan 30-50%-osak inkább).
Továbbá nincs olyan, hogy 10x-es haszon kockázat nélkül, vagy akár csak mérsékelt kockázattalHa lenne ilyen, mindenki ezt tolná (és bullshit a meghívásos dolog is, ha ez tényleg így működne, akkor mire átlagemberekhez eljut, addigra már hülyére keresték volna magukat rajta a nagyok, és ki is merítették volna a keretet). Amúgy annyira nem vagyok benne én se a témában, de napi szinten kapcsolatba kerülök vele, és belegondolva én még nagyon nem hallottam még ilyen meghívásos - ajánlásos alapú pályázatról
Ezek nyílt pályázatok, a pályázói kört feltételek meghatározásával szablyák meg leginkább (de mondom, ebben tévedhetek... de azért akkor is gyanús pont ez is).
Agyzuzo:
Mondjuk azért tudnék szépségeket mesélni a pályázatok elbírálásáról...De nem tejjel-mézzel folyó kánaán akkor se.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
amargo #13497 üzenetére
Kérd meg, hogy mutassa meg neked KONKRÉTAN, mik ezek a pályázatok, mondjuk linkelje be innen:
http://ted.europa.eu/TED/main/HomePage.do
vagy
http://www.kozbeszerzes.hu//nid/KE01/lid/ertesito/pid/0/ertesitoProperties?objectID=friss&topPosition=1De valóban, a zárt pályázatok meg tényleg csak meghívásos alapon működhetnek, másrészt meg valóban brutális nagy önerő szokott ezekhez mindig kelleni (ráadásul a kifizetés sem úgy megy, hogy megnyered és dől a lé, hanem ha tudod igazolni JOGÁSZOK előtt, hogy te mindent betűről-betűre végigvittél, akkor megkapod a pályázati összeget - az elején többnyire egy elég alacsony %-át szokták kifizetni előre).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
amargo #13495 üzenetére
Igazából nekem a 10% a gyanús. Elég sok pályázat van, amire ezt rá lehetne húzni (igaz, ott is olyasmiról lehet szó, hogy az adott cég veszi meg a lakást, mivel ezek szinte mindig céges pályázatok, magánszemélynek nem sok van, főleg nem magas támogatottsági aránnyal), viszont ezek rendre inkább 50-60%-os támogatottsággal rendelkeznek, már a 70% is jónak számít, a 90% csak kiemelt dolgoknál, vagy nagyon nagy pályázatoknál szokott lenni... Ráadásul én ezt a zárt dolgot se nagyon értem. Ami zárt, az meghívásos alapon működik, szóval nem tudom hogyan akarnak külsőst belevonni (vagyis akkor tényleg csak úgy lehet, hogy megveszik tőle / neki, viszont akkor később hogy kerül az ő tulajdonába?).
Szóval nekem önmagában gyanús. Másrészt valamennyi svindli mindig van a dologban (hisz nyilván nem arról szól a pályázat, hogy magánszemélynek vegyünk lakást), és innentől meg van az esélye, hogy elbukik vagy már a pályázat, vagy egy ellenőrzés során, és akkor meg úszott a pénz, illetve hát a lakás (na most ez lakáshitel kiváltásnál főleg gáz... ). -
Agyzuzo
addikt
-
g@bo
nagyúr
válasz
amargo #13484 üzenetére
az citti egy alja....
" Befektetési jegy vásárlással kombinált betétlekötés ajánlat " és igy 8%
KOCKÁZATFELTÁRÁS: A befektetések nem lekötött betétek, sem a Citigroup Inc, illetve leányvállalatai, sem az állam nem vállal kötelezettséget a tőke- és/vagy a kamatgaranciára. Ezen befektetések befektetési kockázatoknak vannak kitéve, beleértve a befektetett összeg lehetséges elvesztését. A befektetési ajánlatok csak olyan befektetők részére elérhetőek, akik nem állampolgárai és nem állandó lakosai az Egyesült Államoknak.
az axa-nál már nincs 10% akciós 8.x van 2 hónapra min 500k.
magnet, vagy gránitbankot is érdemes meglesni.
-
lajafix
addikt
válasz
amargo #13449 üzenetére
az nem megy semmilyen államnál, hogy csökkenti az adót de fenntartja a transzfereket mint az ltp-t. hosszú távon kétlem hogy az ltp támogatás fennmaradna. aminek eltörlését én egyenesen kívánatosnak is tartanék egyébb állami transzferek megszüntetésével együtt.
Szóval te ennek kockázatát viseled. Spekulálsz!
-
MaciG
addikt
válasz
amargo #12943 üzenetére
Most lehet én értelmezem rosszul ,de én több olyat látok ahol negatív a hozom (tehát az bukta), mint ahol pozitív. Magyarán ha szerencséd van akkor persze nyersz vele (csak az a baj, hogy ez se annyi, amiért megérné kockáztatni a pénzt) , ha nem akkor meg buksz. Olyan ez mint a szerencsejáték. Bár mivel engem már megpróbáltak átverni az OVB-sek, rajtuk keresztül akármit is ígérnének nem kötnék semmit...
-
stangli
senior tag
válasz
amargo #12938 üzenetére
Itt tudod megtekinteni az OVB termékek múltbeli teljesítményét... csak akkor érdemes befektetni, ha tudod, hogy min10évig fizeted, és nem sajnálod a tanácsadótól a több 100e ft-os jutalékot, annak tudatába, hogy az első 1-2évben az ő díját fizeted...
egyáltalán létezik olyan hosszútávú megtakarítás, aminél nem kell az első pár évben kifizetni az egész fenntartási költséget?
Igen, csináld magad megtakarítás. Tbsz, hozampláza, questor éstb... ahova havonta átutalod a fizetésed 10-20%-át és az általad kiválasztott termékbe helyezed, ami nyereséget termel, vagy veszteséget, mint ahogy ezek a biztosításhoz kötött befektetési alapok is...
-
MaciG
addikt
válasz
amargo #12844 üzenetére
Szerintem a nagy részük nincs tisztában vele, csak hallják, hogy ezzel milyen jól lehet keresni, részt vesznek ilyen 1-2 napos okításon (ahol persze elhiszik azt amit mondanak nekik, mert mér ne hinnék) és ők azt adják tovább az ügyfeleknek, és a legszebb benne az ,hogy még ők se tudják ,hogy átverés, így teljesen komolyan elő tudják adni. Szóval ott csak azok keresnek jól akik magasabb pozícióban vannak az ilyen kis emberek (ügynökök) nagy része csak veszít a dolgon.
-
MaciG
addikt
válasz
amargo #12841 üzenetére
Az OVB az egy átverés. Biztos fura ezt tőlem hallani, mert régebben még én is szimpatizáltam vele, de aztán alaposabban utánajártam a dolognak és hála az égnek még veszteség nélkül ki tudtam szállni belőle. Nem ajánlom senkinek, akármennyire is meggyőzőek, mert engem is sikerült meggyőzni, pedig én elég szkeptikus vagyok.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
amargo #12596 üzenetére
Én is béreltem lakást. Ennyi.
Nem siránkozok, hogy mások jólétét kell megfizetnem, pedig perkálok a közösbe én is, mint a katonatiszt. Nem csak Te fizetsz adót. Ennyi erővel mondhatnám, hogy saját megsegítésemre teszem mindezt. Azért ez nem ilyen egyszerű.10M hitelt vettek fel 20 évre, azzal a tudattal, hogy majd egy fillért sem kell fizetni.. - ezt végképp nem értem miért / kire írtad. Amikor még nem szállt el az árfolyam, már akkor is több mint kétszeresét fizettem volna vissza a felvett összegnek a teljes futamidőre levetítve, amit anno vállaltam is. Mára már tudjuk hová eszkalálódott ez az egész.
Örülök, hogy Te nem követted el ugyanezt a hibát. Én pedig okultam / okulok belőle, sajnos a családom kárára is.
Kifejtettem a véleményem, miszerint ez a történet nem fekete és fehér, túl sok tényező játszik közre és nem lehet csak az egyik szereplőre ráverni minden felelősséget.
Ami számomra elkeserítő az az, hogy sem a nemzetközi folyamatok, sem a hazai történések nem kedveznek a helyzet rendeződéséhez.
-
_BM_
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
amargo #12211 üzenetére
Beza, nagyon látszik, hogy ezek életükben nem küzdöttek meg igazán semmiért, és sose a saját* pénzüket kockáztatták.
Ezt a videót amikor láttam nem tudtam, hogy ezek tényleg a középiskolás gyerekek szintjén állnak, vagy csak hülyülnek, de sajnos egyre inkább az előbbire tippelek* A lenyúlt pénzt kevésbé érzi a sajátjának bárki is, mint azt amiért megdolgozott akár fizikai, akár szellemi munkával. Nem, a mutyi az nem munka azt már rég rutinból nyomják
-
g@bo
nagyúr
válasz
amargo #11696 üzenetére
arra utal, hogy elvárnánk, hogy a polgárnak az állam adjon lakást.
nem értem mi a gond, nem lakást ad, nem "piaci" rabóáron bérelt lakást biztosit.
amúgy világpiaci áron vehetünk gázt, áramot, benzint, élelmiszert, ruhát... miközben a bérek balkániak.
ja nem, bocsánat, a minimálbér emelésünk a fél világ haragját kiváltotta, nem lehet kitermelni.... az mellékes, hogy megélni se lehet belőle.
-
degu
senior tag
válasz
amargo #11694 üzenetére
Mivamma?
Visszakoszon a Kadar szoclager/blokkhaz epitesi nosztalgia?
Amikor egy fiatal beadta a berlakaskerelmet/vagy szov.lakas kerelmet,es-igaz ugyan,hogy evekig vart,de kapott lakast!...most sajat erobol,hogy lakas tudjon venni...a feltamadasig kene sporolnia! /De lehet,hogy Isten akkor is elobb megvizsgalna a bankszamla-egyenleget.../ -
attiati
veterán
válasz
amargo #11334 üzenetére
Ha jó minőségűen van berendezve, akkor sajnos előfordul. Nagyon elszálltak ott az árak.
[Siessetek, jan 25-ig 10% akció:]
cirka 1m ft/nm áronA terasz egész tűrhető:
Délután a kisebbik teraszonmeghitt környezetben lehet élvezni a nap utolsó sugarait
-
g@bo
nagyúr
válasz
amargo #10702 üzenetére
a dodó félelmetes lové, aki nem követi. megveszed 250 lezizzen 180, bepara elad. hosszútávon kell vele számolni, és lehet is, mert az euró nem pálya, ilyenformán nem.
de csak dollárban rothasztani se üzlet, bár egy ilyen forintesésnél lehet hasznot realizálni, de utána tuti, hogy még jobban romlik a pénzünk. forex-en meglehet pörgetni a pénzt, de az nem ideges embereknek való, az egyik veszt, a másik nyer...forintban megtakaritást tartani nem szabad, ez -az utóbbi- évek alatt bőven bebizonyosodott, és mivel nem várható, hogy itt, egyhamar rend, munka, és ipar lesz.... csak a csodán és az mnb alapkamaton -és némi bizalom- múlik az árfolyam.
-
válasz
amargo #10424 üzenetére
Magyarul ez a levél azt jelenti, hogy December 30-31.-i dátummal további 1300milliárd Ft-nyi végtörlesztést szeretnénk végrehajtani a magyar bankok terhére. Ugyanakkor az 1300milliárd Ft-nyi kifizetés után az adott munkavállalók semmilyen járulékot, adót nem fizetnek, így ezek a bevételek kiesnek a költségvetésből.
Már csak azt nem értem, miért nincsenek tele a hírek ezzel a témával?
-
Mercutio_
félisten
válasz
amargo #10143 üzenetére
Ezekből a dolgokból látszik, hogy mennyire balkáni kisstílű az egész hazai politikai paletta és holdudvaruk.
Tőlünk nyugatabbra van annyi esze a politikusnak, hogy ha megy is a színjáték a választók felé, azért a lényeges dolgokban nem egymást b*sztatják, hanem a mindenki számára fontos hosszútávú cél is létezik.
Már az EU-csatlakozás előtt rá kellett volna állítani hozzáértő cégeket, hogy minél nagyobb %-át a lehetséges forrásoknak igénybe vegyék (phare projektek, a 30-50%-át ha kihasználtuk, a megvalósult dolgok hatékonysága és fontosságát már ne is említsük), és olyan lényeges fejlesztéseket valósítsanak meg ami a fejlődés lehetőségét adja meg.
A másik dolog amit elcsesznek, hogy nem fogják fel, ha tisztességes - na jó picit magasabb áron - megvalósítanak projekteket, de civakodás helyett az egymást fúrás energiáját a hatékonyságra fordítva, akkor mindenkinek jutna munka dögivel, a politikusoknak meg a nagyobb lehívott pénzből ugyanannyit lehetne csorgatni, csak %-osan kevesebb menne el korrupcióra. Azt már meg se említem, hogy ha még a kivitelezés minősége is olyan lenne, mint amit papíron vállalnak, akor az mennyit segítene az országon... -
attiati
veterán
Persze, hogy rá fogsz.
Ha beindul a végtörlesztési nagyüzem, akkor 2-3000 mrd veszteség keletkezik a bankszektorban ----> 0 hitel --> recesszió esetleg bankcsőd, betétesek vagyonvesztése, jelenlegi bármilyen jellegű ft eszközöd értékvesztése
Az államadósság refinanszírozása 2-300 stb. bázisponttal többe kerül, ismét csak repülnek ki a 100 mrd-ok kamat többletteherre ---> magasabb adók, megszorítás, stb...
Mindezt miért? Hogy a tehetősebb réteg zsebből kifizesse a hitelét, a többiek meg egy életre lefixálják a magas törlesztőrészletet jó drága ft hitelkamaton.
Azt még nem látom, hogy milyen monetáris és gazdaságpolitikai lehetőségeket nyit nekünk, miután megszabadultunk a devizahitelektől.
-
föccer
nagyúr
Érdekes jelenség, hogy a nagyobb lakásokat sem lehet sokkal drágábban kiadni. Ezért is kell a legolcsóbb, legkisebb lakásokat. Nagyságrendileg ugyan azt a pénzt hozza, viszont a négyzetméter árban alig jön ki többre.
Másfél éve foglalkozom a témával, és ez az észrevételem.
üdv, föccer
-
attiati
veterán
-
Ha csak 1-2 szazezer forintos havi utalasok, akkor tartsd siman a szamlan, kar vele veszodni. Esetleg kosd le hetire. Sok okossagot nem hiszem hogy lehet ajanlani, a fennmarado osszeget kell jo helyre tenni. en a 200ezer forintra csucskamatra 45napra 1500 bruttot kaptam, es ez a csillagok szerencses egyuttallasanak volt koszonheto, gondolhatod hogy mit kapsz hatodannyi idore negyedekkora kamatra ezert, ugy hogy neha fel is torod.
-
lajafix
addikt
-
MaciG
addikt
Én nem értek hozzá, de nekem ebből az jön le, hogy ha nekem most van 3millám (ez ér most 10k eurót, 300 forintos árfolyamon) és ezt "megforgatom" a B este szerint és fél év múlva erősödik a forint annyit, hogy 280huf lesz egy euró, akkor én fél év alatt ezzel kerestem 2 380 000ft-ot? (adózás nélkül)
-
attiati
veterán
-
lajafix
addikt
Én volnék a legboldogabb ha cáfolni tudnál. egy ország a következőkből fejlődhet(akarom mondani élhet jobban mint korábban):
1. van ásványkincse amit eladhat. Ez a ruszki/arab olajgázos modell mostanában jól bejön nekik. Ez nálunk kiesik. A ruszkik és az arabok sem optimálisan használják ki...
2. A szellemi hozzáadott értékből, emberanyagára alapozva termel javakat. Ehhez kell emberanyag(aha demográfia...) ,nagyon jó oktatás(nem, ne áltassuk magunkat, maygarországon sülthülye képzések folynak, ennyi ráfordításból ennyi telik, de igény sincs rá túlzott), EÜ, gazdaságot támogató környezet(irígyfalván?, már akkor leköpnek ha 400 bruttót keresel, ha meg a tőzsdén szeded meg magadat, esetleg bankban dolgozol akkor te vagy a lopcsalhazudik) és példamutató ELIT().
-
törölt tag
"Az, hogy ha nincsenek lefedezve a pozíciók valós bankközi rendelésekkel, és ha mi trader-ek sokat nyerünk nála, akkor a broker kényszerhelyzetbe kerül, mivel nem tudja kifizetni a pénzünket"
most már értem mit írtál, lassan oszlik a köd
én csak most értettem meg az egész plus500as kereskedés valódi kockázatát...Így tényleg nem mernék egy fillért se beletenni.Egy ilyen gap (időnként látni a trading felületen) nagy bukót tud csinálni.
van ez ellen megoldás?direktben kereskedni pl?
illetve:
"extrémen nyitjuk a spread-et (20-30pip), " mi ez a pip?Van köze az árfolyamkövető stoplosshoz?
próbálok egyszerre kevés hülyeséget kérdezni és nem szétoffolni
-
attiati
veterán
Hát amilyen minimális pénzbefektetéssel hatalmas előnyre lehet szert tenni... Tuti a nyelvtanulás az elsők között van. Sajna ott nem is a pénzbefektetés a sok, hanem az idő. Ha már órabért is számolnánk (mennyi lóvét lehetne keresni, amíg tanulunk), akkor már nem olyan fényes a helyzet.
Mindenesetre jól megfizetném, ha valaki egy csettintésre odavarázsolna a fejembe egy perfekt kínai, angol, arab, spanyol, hindi, orosz nyelvtudást
Mekkora lenne már úgy jelentkezni állásokra, hogy az önéletrajz pár sorból állna: "anyanyelvi szinten beszélem a világ 5 leggyakrabban beszélt nyelvét. Ha kö' valami, hívjá'." -
Ivan15
senior tag
"...akkor részemről egészen mind1, hogy a kormány "miként teremti elő" x év múlva azt az összeget, ami jár, mert annak akkor is járnia kell, ha 2 ember tartja el az országot vagy akkor ..."
itt a nem szamonkerhetöseg alatt azt kell erteni, hogy az allam pl. a teljes (ill. az alatala es nem altalad meghatarozott mindenkori aranyban) a nyugdijbefizeteseidböl allamkötvenyeket vesz majd sajat magatol, es igy jut a penzedhez -igy az allamkötvenyek kockazati kamatlaba -a neked fizetett elvart hozam (ami piaci ertekesiteskor nagyobb orszagkockazatnal növekedhet) nem növelendö kenyszerüen, alacsonyabb hozammal(kamattal) is ertekesithetöek maradnak majd az allampapirok. Nem mondhatod, hogy nem veszel ilyen es ilyen aranyban allampapirt, mert "nincs" hozama
Igy tompithatoak a piaci hatasok (allamkötvenyek ertekesithetöek maradnak) , de hogy milyen mertekben...ha csak 3 millio befizetö van -
attiati
veterán
1. 20-40 év múlva biztosan többet kapsz mnyp-ból, mint államiból.
2. Mnyp a tiéd. Nem osztozol senkivel, csak a tiéd. Az államiból meg akkor és annyit kapsz, amennyit az éppen aktuális politikai erő adni kíván. Ha elnézed a demográfiai folyamatokat, akkor aggasztó a helyzet. Ezt az aggasztó helyzetet most nem a nyugdíjkorhatár emelésével kezelik, hanem tőled elveszik. Ezzel pár évig betömik a lyukakat. De amikor a te aggasztó helyzetedet kell majd kezelni, akkor már nem lesz kitől elvenni. Vagyis neked marad a nyugdíjkorhatár emelés, nyugdíjcsökkentés.
Egyértelmű, hogy megszívatnak. Ezt lopásnak hívják mindenhol.Olvasd át ezt a cikket
-
-A magánnyugdípénztár egyik legfontosabb tulajdonsága az egyéni számla. Ez azt jelenti, hogy a te neved alatt befizetett vagyon örökölhető és mindenképp te rendelkezel felette, tehát nem vehetik el tőled vagy a családodtól. Abban az estben sem, ha nem éred meg a nyugdíjkorhatárt, vagy ha nem tudod teljesíteni majd az általuk meghatározott feltételeket.
-Ismert, hogy Magyarországon az elmúlt 20 évben rengetegen elmentek nyugdíjba.
-Összesen kb. 2,8millió nyugdíjas van magyarországon, ezen kívül még 0,5millió fő kap rendszeres havi ellátást egyéb jogcímeken.
-ebből 800ezer rokkantnyugdíjas (Szlovákiában 70ezer van, nálunk jó részük orvosok lefizetésével vásárolt magának ellátást az államtól)
-2008-ban a GDP 11%-a 2800milliárdFT ment el az ellátásokra.-A fenti számokat a jelenleg 20-45éves generáción ki kell kompenzálni. Hogyan tudják csökkenteni a nyugdíjkiadásokat majd? Úgy, hogy szigorítják a nyugdíj feltételeit:
-szigorúbb orvosi ellenőrzés, orvosi bizottságok a rokkantosításnál
-40-42 év ledolgozott munkaviszonyt írnak elő
-megemelik a nyugdíjkorhatárt is 65-70 év közé úgy, hogy emellett a várható élettartam kb. 69-70év körül alakulTehát ha átlépek, akkor nem lopnak meg, ez kicsit védelmi pénz szagú..
Tehát amikor a Selmeci Gabriella felajánlja, hogy lépj vissza az állami rendszerbe, akkor kapsz egy ígéretet rá, hogy majd a 2030-2050-ben érvényes feltételek mellett elmehetsz nyugdíjba, ha pedig nem tudod teljesíteni ezeket a feltételeket akkor az állam jól járt a befizetett pénzeddel.Ha viszont nem lépsz át akkor meg azért fogsz rosszul járni, mert az állam szándékosan nem foglalkozik majd a magánynyugdíjpénztárak továbbfejlesztésével valamelyik európai mintát követve. Nekik az az érdekük, hogy mindenki a vagyonával együtt lépjen át egy egyéni számlákkal nem rendelkező, ömlesztett, nem számonkérhető állami rendszerbe, amelyből azonnal elkölthetőek, felhasználhatóak ezek a források.
-
attiati
veterán
"miért ne lépnék át - milyen hátrányom származhat, azonkívül, hogy..."
Mert ami eddig a saját számládra gyűlt, és saját magadnak gyűjtötted, azt ezentúl berakod a közösbe, és eltűnik a nagy kondérban. Te meg majd reménykedhetsz, hogy 20-40 év múlva az utánad érkezők raknak be elég pénzt a közösbe, amiből meg majd te elmehetsz nyugdíjba.
"mi lesz azokkal a munkahelyekkel, amelyek most a mnyp miatt léteznek"
Majd kiderül, mennyire tartós változást lesz ebből. De szerintem sok kicsi mnyp fog beolvadni nagyobbakba.
Ha ugyanazt a vagyontömeget kevésbé "bonyolult" portfólióba fektetik, akkor kevesebb szakember kell.Ha ugyanazt a vagyontömeget kevesebb nyugdíjpénztár felé osztják szét, akkor is kevesebb szakember kell. Ha meg nem osztják kevesebb felé, és nem olvadnak össze a pénztárak, akkor rosszabb költséghatékonysággal, magasabb díjakkal tudnak dolgozni. -
-A magánnyugdíjpénztári rendszert át kellene alakítani, hogy alacsonyabb költségszint mellett működhessen, erre vannak működő másolható modellek Európában, ezekről a MNYP topicban linkeltem infókat.
-A fő probléma, hogy a kormány által emlegetett "nem működik jól" "nincs biztonságban ott a pénz" lózungokat azért mondják, mert nem akarják továbbfejleszteni, javítani a jelenlegi rendszert, hanem a benne levő pénzt kell felélniük.
-Vissza is kérdeznék a Matolcsynak, hogy ha az emberek pénze náluk van biztonságban, akkor a jelenlegi 45-60 éves korosztálytól miért nem szednek be mondjuk 10-12 milliárdot havonta? Ja, hogy ezek a megtakarítások nem léteznek, mert már elköltötték.
Pont, hogy az MNYP által megőrzött források adják az utolsó elkölthető pénzeket amelyeket el lehet lopni még Magyarországon."Na most ezt nem értem a mnyp-ba befizetett összeggel mi lesz?
Lehetne erről egy kicsit részletesebben is írni, mert nekem már mondtak ilyet is olyat is."
-Visszatérve az eredeti kérdésedre, biztosat nem lehet mondani de a szándék Selmeci formájában már látható, ő a lenyúlási kormánybiztos aki felelős azért, hogy a befizetések letiltása után a MNYP-i vagyonból is minél többet megszerezzen. (kb. 2700milliárdFT)-Ezt úgy próbálják elérni, hogy a MNYP tagok pénzét amit most ellopnak, csak akkor ismerik el ha visszalépsz az állami rendszerbe, ha nem akkor több mint egy évnyi nyugdíjmegtakarításod elveszett, és tudhatod, hogy bármikor ismét ellophatják amikor kedvük tartja. Magyarul az állami és az MNYP rendszer közötti különbséget, próbálják megszüntetni, leépíteni.
Persze egy jogállamban, ilyen szelektív lopást nem lehet jogszerűen kivitelezni, kérdés mit reagálnak majd az alkotmánybíróságon, meg Magyarország jogállamnak számít-e egyáltalán.
Egyik sem biztos..... -
Neked kell eldöntened hogy megfelel-e neked ez a konstrukció.
A költségekről mindenképp tájékozódj, mert szeretnek beépíteni járulékos költségeket. (számlavezetési díj, befizetett összeg %-ban nem-e vonnak valamit, alap jegyzése, visszaváltása stb.)Én nem nagyon hiszek hosszú távon ezekben az alapokban. Persze nem mindegy, hogy aktívan menedzselnéd folyamatosan a portfoliód, vagy nincs kedved foglalkozni vele stb.
Nézz körül itt, pont erről a hozam témáról van szó az utolsó pár cikkben: [link] -
-Adókedvezmény már nem jár életbiztosítás+befektetés után.
-A megadott linken meg az oldalukon nem láttam részletes infókat a költségekről, havidíjakról.
-Itt van az eszközalapjaik hozama: [link] ahogy nézem 5 éves időtávon stabilan hozzák a 0%-ot.
-Állampapír / TBSZ számla + külön életbiztosítással lehet jobban jársz szerintem. -
Kobe
veterán
ez abszolut nem vészes....nekem 220 ftot von le akkor is ha saját automatából veszek ki pízt (raiffeisen)
nem szívesen vagyok náluk, mondhatni kényszer volt a nyitás mert izetést cska belső számlára raknak és 2 számlát nem szívesen tartok fenn. Az internetbank viszont még ingyenes náluk...
De megbékéltem vele, máshol sem sokkal jobb.Csak az zavar, hogy lekötni sem tudom - nem vagyok vagyonos, csak 2-300 ezer közötti összeget tartok fenn tartaléknak, de amint lekötném, egyből hozzá kell nyulnom valamiért, amekkora összeg meg nem mozog, azt nem buztos h van értelme lekötni....nincs valami oylan bank ami magasabb látra szóló kamat?Sajna ilyet még nemt aláltam mert vagy elbukik a netbankingen, hogy drága, vagy van valami buktató, magasabb számlavezetés stb.
De nem csak számlavezetés érdekel, erre a pénzre - kb kerek 200 ezer felszabadítható - nincs szükségem perpill, szívesen megforgatnám, csak nem tartom ésszerűnek lemondani a likviditásról évi 13% kamatért, ileltve annak negyedéért harmadáért, mert ugye a kamat visszaesik utána.
Vannak még manapság biztonságos befektetések amibe kis pénzel érdemes belevágni ? -
Khaal
őstag
Tudom, hogy OTP nem a legjobb, de nem igazán találtam olyan folyószámlacsomagot ami nekem jó és olcsóbb lenne. Jól használható netbank, ingyenes netes átutalások, ingyenes csoportos beszedési megbízások és legalább havi 2 ingyen ATM pénzfelvétel, ez kellene nekem. Jelenlegi OTP net számlával havi 600-ért ebből csak a csoportos beszedési nem teljesül, mert abból csak a harmadik utániak ingyenesek. Ne kíméljetek ha tudtok jobbat
Most OTP-nél is van akciós 9 hónapos lekötés, amire 13%-ot adnak, de nem teljesen tiszta számomra ez a mondat:
"Akciós lekötésként az október 30-i egyenleget meghaladó megtakarítási állomány helyezhető el abban az esetben, ha Ön az október 30-án forintszámláin és értékpapírszámláin nyilvántartott megtakarításainak összegét minimum 100.000 Ft-tal növeli. "
Tehát ha most teszek még be százezret a folyószámlán lévő 800-hoz, és lekötöm az egészet, akkor az már akciós lesz ugye?Közben azt megtaláltam az egyik hirdetményben, hogy a folyószámlák kamatja évi 0.15% , gondolom akkor átlagolják mennyi volt rajta, és évi egyszer kapom meg rá ezt a fenomenális kamatot.
-
tkazmer
addikt
én meg vagyok győződve, hogy csak a fő részvényesek kereskednek egymással, mint ahogy pl a biffel szokás. Igazából az érdekelne, hogy mihez kell az értékesebb BOOK, és annak mi a tőkeigénye, valamint ki akarja csinálni(melyik tulaj), mert ebből kb megmondható, hogy milyen árfolyam jó neki...
-
fLeSs
nagyúr
egy ellenérv:
"Írtátok, hogy a lakossági devizahitel felvétel miatt erősödik a forint. Az csak egy kisebb komponense a forintot erősítő tényezőknek. A legfontosabb tényező valószínűleg ez:
http://www.vilaggazdasag.hu/index.php?apps=cikk&cikk=229055
A működő tőke beáramlása. Azt hiszem, hogy hiába várjuk a forint gyengülését, hiába lesz majd egyszer kamatcsökkentés. A forint nem fog gyengülni, mert sokáig nagyon jó terep a multik beruházásaihoz ez az ország. Valaki írta okosan, hogy duális a magyar gazdaság. Egyetértek. Attól azonban, hogy a magyar tulajdonú kkv-knak nem jó, a forint még erős marad.
"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest