Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Errol a 2 ip-rol vannak ICMP bejovo csomagaim (tuzfal megfogja):
62.112.192.130
193.188.137.63
bix-es cuccok, mi a francnak van?
pl.: [link] -
steve@prhw
őstag
válasz
VladimirR #20 üzenetére
sok ''hibas'' (gondolom nekik sem tetszett a type 81) icmp csomagra a matav azt hitte, hogy DoS, erre levagta a www.cfos.de-t a magyar netrol
Szegény.. Majd otthon, a szabad net hazájában elolvasom, köszi!
a pdf olyannyira jo, hogy mar-mar ppt -Hull a hamu, hull a hamu bús fejemre...
szerk: részben off...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
steve@prhw #19 üzenetére
''Üzenget haza a kis dög?''
a hwsw hir tanulsaga szerint arrol van szo, hogy a cfos kuldozget haza pinget kuldve, es ennek eredmenye alapjan allitja be a halot
''A cFos és cFosSpeed szoftverek a működésük optimalizálása érdekében pingeléssel ellenőrzik a cfos.de honlap eléréséhez szükséges időt és ezt felhasználva kalibrálják be a szoftver paramétereit''
a sok ''hibas'' (gondolom nekik sem tetszett a type 81) icmp csomagra a matav azt hitte, hogy DoS, erre levagta a www.cfos.de-t a magyar netrol
ha meg tudod nezni, itt a ket hir => Bővebben: link es Bővebben: link
eleg erdekes, mert szerintem jogos a matav lepese, csak kerdes, hogy mi lesz igy a cfos-szal...
a pdf olyannyira jo, hogy mar-mar ppt(
)
-
VladimirR
nagyúr
válasz
steve@prhw #17 üzenetére
csak azert kerdem, mert ha van steve@hwsw, akkor lattad a cfos vs axelero hireket - na ez kezdett erdekelni, hogy miert ilyen icmp csomagot kuldozget a cfos - meg tuzfalban sem lehet normalisan beallitani (mert ott legtobbszor tipust kell megadni, de csak a letezokbol lehet valogatni) en meg hulye vagyok es szeretek mindenre egyesevel kulon szabalyt csinalni
p.s.: koszi a linket, sajnos errol nem sokat ir, de a doksi maga jonak tunik
[Szerkesztve] -
steve@prhw
őstag
válasz
VladimirR #16 üzenetére
sehol emmit nem talaltam ilyen icmp csomagrol - akkor az nem is létezik
Komolyra fordítva: 41-től 255-ös típusig fenntartottak a típusszámok (hogy mire) a JBP (ez valszeg valamiféle eia/tia vagy ieee szabvány része lehet) alapján. Ennyit találtam, itt a 40. oldalon:
Bővebben: link -
VladimirR
nagyúr
az lenne a kerdesem, hogy mi az a 81-es tipusu icmp csomag? cfos akar ilyet kuldeni a www.cfos.de cimre, enelkul nem mukodik rendesen
a dolog azert erdekes, mert sehol emmit nem talaltam ilyen icmp csomagrol
umek: lehet, hogy mas gepen azert nem szol a tuzfal, mert elgtobb esetben be lehet allitani, hogy melyik kartya kapcsolodik a helyi halora es akkor az adott alhalozatra automatikusan engedve van tobbek kozott az ms fele filemegosztas (udp 137-138) -
umek
tag
tehát akkor semmi gáz nem lehet attól a gépemmel, hogy jön ez a sok szemét, ugye?
-
shabbarulez
őstag
-
umek
tag
de miért van az, hogy senki más gépén nincs ilyen? nem jelez nekik semmit a tűzfaluk. ezért nem értem a dolgot.
ja, és folyamatosan egész nap? inkább akkor találja meg amikor bekapcsolom, ne egész nap...
[Szerkesztve] -
umek
tag
sziasztok. lenne egy olyan kérdésem, hogy mitől van az, hogy a tűzfalprogramok (kerio, Tiny) jelzik nekem folyamatosan a bejövő, kimenő UDP kapcsolatokat?
LAN-on vagyok egy kollégiumban, és rengetek IPről folyamatosan jön az okosság. Nemtom miért, hova, hogyan stb...
Vírusmentes ''szűz'' winfos mellett is csinálta (ugyanis emiatt raktam újra a winfost.).
Egy ideig nem törődtem vele, de elég idegesítő, hogy a gépem folyamatosan dolgozik, még ha semmit nem csinálok akkor is.
ezen a képen látszik a Tiny ablak, elég gáz.
Bővebben: link -
még pár év, és mindenki kini-vágja, hogyanis müködik a net
-
VladimirR
nagyúr
kerioban ott, ahol a szabalyokat allitod, be lehet allitani, hogy mely icmp- csomagokat engedje ki/be (pl.: ping ki/be, traceroute, domain nev lekerdezes...)
en a kimenonel az echo request, illetve bejobonel az echo reply kivetelevel mindent letiltottam, igy csak az van megengedve, hogy en pingeljek mast -
T-800
tag
Az icmp nem kiegészítése az ip-nek hanem egy önálló protokol, ami ip fölött rétegződik
ping: icmp echo request
Alapvető célja, hogy ellenőrizze a címzett gép elérhető-e a hálózaton. Azzal, hogy adott esetben válaszolsz, még semmi sem történt. A ping tiltása tipikusan kezdő, felesleges védekezési forma. Komoly támadót nem ejtesz át vele, mert ha nem vagy elérhető, akkor az átjáró hibaüzenetet küld a kliensnek. Viszont ha nem kap hibaüzenetet, abból pontosan látszik, hogy van ott valaki, csak szándékosan válaszol.
Amúgy meg a ping ''megfogása'' mellett is meglehet terhelni 1 gépet elárasztással. Ez ellen sem jelent védelmet.
Amúgy meg ne törődj az egésszel. -
Gáborka
tag
Kerio Firewall a következő üzit küldte:
Someone on address cable022.dravanet.hu [212.40.70.71] wants to send ICMP packet to your machine
Mi ez és mit jelent?
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest