Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt írtam én is korábban, hogy ez lehet egy érv mellette. A súly és a méret. De ennyi. Nálam ez nem igazán szempont, bár jobb lenne több hely az asztalon, de nem ennyi pénzért és nem ekkora minőségromlás mellett. Az utóbbiak nálam fontosabbak.
Irodába és netezni egyébként tökéletes, csak drága. -
Újonnan semennyiért sem kapsz. Már nem gyártják sajnos. De itt nem is az a lényeg. Mit tudsz ma megvenni. Ez a lényeg. Egy minden igényt kielégítő monitort kapsz 30k-ért, egy ezer sebből vérző technológiájút meg 150k-ért, ami a nyomába sem ér a 30k-s-nak.
Használtan TFT-t meg megint csak nem éri meg venni, mert azok meg 1-2 évesek, és még roszabb paraméterekkel rendelkeznek, és még így is drágábbak jóval. A mostani vacsiúj technikákat bevetők is roszabbak, mint egy használt EIZO vagy Sony profi CRT.
Majd az OLED. Addig szvsz csak divat a TFT, mint a vasalótalpú cipő... -
-
Tökéletesen meg vagyok elégedve az EIZO F930-as monitorommal. Itt van előttem. 27k volt. Bárki vehet annyiért, ennyi az ára. Tökéletes képminőség, 1600x1200@100Hz, nincs geometriahiba, nincs utánhúzás, színhelyes.
A hatvanezres 19''-es TFT képét meg az ellenségemnek se kívánnám. Olyan 150k körül már láttam olyat, amit nem dobnék ki, ha ingyen odaadnák... -
Pontosan milyen TFT-t ajánlasz, ami 30 ezer forint, és valós átlója akkora, mint egy 21''-os CRT-nek?
Nézz meg egy EIZO-t, akkor majd fogsz látni olyat, aminek nincs geometriahibája
Persze a TFT bizotos, hogy jobb geometriában. Pl. CAD-ra biztos jobb. Ott mindegy a szín, az utánhúzás se fontos. De DTP-re egymilliárdcsilliószor jobb a CRT... -
válasz
s0ulreaver #13 üzenetére
Van igazságod, de én egyedül csak a méretet/súlyt és esetleg a fogyasztást tudnám előnyként a TFT mellett felhozni. Mivel munkahelyen használom és nem cipelem sehová, a többi gép mellett meg elenyésző a fogyasztása, ezért nekem ezek nem igazán előnyök. Másnak biztos többet nyomnak a latba...
A gemometria hiba ilyen kategóriáknál már nem jellemző. 1280-nál nagyobb felbontás meg felesleges, mert minek. Ott tökéletesen olvasható minden. De még 1600-ban is.
A TFT képe szerintem egyszerűen tűrhetetlenül rosz. Lehet velem van a baj, de én látom az utánhúzást még a 8ms-nál is. Nyilván azért, mert a megadott 8ms csak egy PR adat, csak ideális esetben érhető el, a valóság ennél sokkal roszabb.
Ráadásul ugye nagyságrenddel drágább a TFT. Még ha ugyanannyiba kerülne, vagy kevesebbe, akkor megfontolandó lenne, de így?
Én is az OLED-ben bízom, addig a 4-5 évet meg átvészelem valahogy
A porbombázás meg egy urban legend, ha józan paraszti ésszel végiggondolod, akkor hogy az istenbe tudna a levegőn átszáguldani egy porszemcse? Méretéhez képest iszonyat nagy a felülete, ennél fogva a légellenállása is. Néhány milliméterre esetleg eljutna, de utána lelassul. Próbálj meg eldobni messzire egy vattacsomót... -
Hát igen. Hányszor magyaráztam, hogy parasztvakítás a TFT, de mindenki lehurrogott, hogy de a CRT mennyire sugároz
Hát én még egyenlőre maradok az utánhúzásnélküli, minden irányból látható, színhelyes, 21''-os, 30-e Ft-os EIZO F78 meg a Philips 201B4 monitoromnál. Bár gondolkodtam rajta, hogy sokkal jobban megérné helyettük egy pár utánhúzós, csak szemből nézhetős, színhibás, 19''-os 150-e Ft-os TFT. Hiszen azért az a sugárzás ugye...Na meg a szembe lövellő porszemek ugye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest