- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
axlrose32 #117 üzenetére
Szvsz, ez is lehet hülyeség.
''Én biztos nem veszek egy kiforratlant,inkább maradok a jól kiforrotnál.''
Hiszen ezzel megcáfolod az ez elötti mondatodat. Az OLED mióta kiforrott (ráadásul, ha jól tudom, nem azonos ugye a tft-vel, mert ez szerves müanyag, vagy mi)? Az lehet, ha megoldják a problémákat, de ugye, akkor még lesznek majd egyébb gondok, stb... -
Allien
veterán
Szép vita alakult ki. A fogyasztói társadalom szépen butitja az embereket, függetlenül, melyik oldalon álnak, TFT v. CRT.
Engem NEM érdekel, milyen kafa a crt, eddig volt egy 15''-s Compaq. Eleinte nem is volt bajom vele, de egyre jobban homályosodott. Ráadásul, nagyon közel volt, relative. A sugárzás, meg egyébb elég vad dolgok, elvileg persze. Mivel a mobiltól is kapott valaki rákot, elvileg, bizti, hogy a crt is okozott valakinél hasonló problémát (mint mindenre, van érzékeny ember). Az igazi gond a crt-ben az emberi hüleség (szvsz). Amikor megszereztem az első gépemet ( a fenti moncsival) az első ami szembetünő volt a képfrissitése (60 hz, de ez meg winfos hiba, tehát menjetek perelni a mikrosoftot). Átállítottam 85-re, de játékok alatt kifáradt a szemem, meg hasonló. Persze ITT (PH!) utánna olvastam, és azóta már megtanultam az Nvidia-Ati kártyákon hogyan lehet JÓL! beállítani. Annyira, hogy kimentem egy ügyfélhez (most lényegtelen mi a munkám), és amikor megláttam a moncsiját egyből éreztem, hogy 60 Hz-n ketyeg! Az ilyen embereknek TÖKMINDEGY melyiket, és mit vesznek.
A másik oldal a TFT. Persze ilyet vettem. Kisebb hely, tényleg ''FLAT'' (annyira, hogy amikor először láttam flat-s TV-t még 2000 elött, az volt az érzésem, hogy már szinte homorú). NEM azért vettem, mert olyan sok a lém, hanem mert kisebb helyen fér el ugyan azon számitógép asztalon. Jó, persze mérlegeltem, mint itt mindenki a pro, és kontrát, meg utánna olvastam. Mivel, nem nagyon találtam igazán jó CRT-t, ezért is maradt ez a lehetősség. Használtal most ne is jöjjetek, mert az is van akkora lutri, mint bármely TFT vásárlása, sőt, sokkal nagyobb rizikó. Persze, ENNEk is vannak hibái, de eddig nem nagyon vettem észre ezt az utánhúzást játékokban (napi minimum 2-3 óra, de inkább több). Egyedül, amikor görgetem a PH!-t, akkor villódzik észrevehetően egy kicsit az oldal széle, ahol nincsen írás, de ezt a crt-n SEM lehet elolvasni, még ha nem is villodzana közben, tehát ez NEM indok a tft ellen. Filmet próbáltam, NAGYON jó volt, eddig nem tapasztaltam gondot, főleg a 15 colos után egy 19-s felüdülés (pl. feliratok olvasása is sokkal jobb, de ez meg méret kérdés ugye). Tehát, elvileg (de csak szigoruan elvileg) mondjuk vehettem volna 19''-s CRT-t, de ehez új asztal, és új lakás kelett volna!
Vannak IGAZI negatívumok persze. A natív felbontás, amit gyárilag ajánlanak, az nem igazán jó. Már az 1240x1024-n kívül, meg a 800x600 kivételével (szigoruan CSAK a saját monitoromra igaz, másnál más lehet a kellemes látvány), NEM az igazi, mintha kicsit ''más'' lenne. Ha tehát valaki NEM találja meg a megfelelő beállításokat a saját monitorához, az tutira NEM tud örülni neki, és persze, hogy lehordja. Kollégám még nem látott jó TFT-t, azt mondja. Bement a MM-be, és eszmélettlenül zavarta a TFT monitorok, és az LCD tv-k képe. De, ettől még nem biztos, hogy ezen termékekkel van a gond!Az én VGA-mal sem tudok pl. Battlefield 2-ben 1240x1024-ben játszani! Tehát, sokan elfelejtik, hogy bizony egyébb dolgok is közre játszanak a kép megjelenitésében. Lehet, hogy ilyen ''apróságok'' miatt ódzkodnak egyesek, hogy (mostani) TFT-t megnézzenek, nem is beszélve arról, hogy a CRT már egy kiforrott technológia, túl sok ujdonságot NEM tud felmutattni, ellenben a TFT MÉG fejlődik. Mivel még van hova, ugye.
(aki most crt-vel nyomul, nézze meg játék közben (OSD), tényleg mennyi frekin megy a moncsija!!!)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- XMLTV EPG letöltő progi
- Renault, Dacia topik
- Mercedes topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mazda topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged